5 tips waarmee u gisteren een kater had kunnen voorkomen

Deed er uw voordeel mee!

Gisteren heeft u de hele dag met een kater op de bank gezeten. Dat was niet nodig. Met deze vijf tips had u zich de ellende van een futloze nieuwjaarsdag kunnen besparen. Deed er uw voordeel mee!

1. Hydrateerde, hydrateerde, hydrateerde!
Hydratatie is essentieel. Tijdens oudejaarsavond was het daarom verstandig geweest om de alcoholische dranken af te wisselen met water. Door veel water te drinken, het liefst met wat citroensap, had u namelijk uitdroging kunnen voorkomen. Kokoswater was ook een goede optie geweest!

2. Dronk met mate
Natuurlijk hoort champagne erbij met oud en nieuw. En daarna kon u ook gerust wat biertjes nemen. Maar u moest niet alles door elkaar drinken. Onthoud: het was minstens net zo gezellig geweest met slechts een paar drankjes!

3. At een banaan
Als u bij thuiskomst een banaan had gegeten, had u veel magnesium binnengekregen. Dit had de alcohol in uw lichaam sneller afgebroken. Neemt u maar van ons aan: de volgende dag was daardoor een stuk aangenamer geweest!

4. Nam een pijnstiller voor het slapen gaan
Veel mensen hebben de neiging om als ze dronken thuiskomen meteen hun bed in te duiken. Als u zo slim was geweest om nog even een aspirientje te nemen voor u ging slapen, was uw beginnende hoofdpijn gisteren als sneeuw voor de zon verdwenen!

5. Koos voor een goed vet ontbijt
Niet ideaal als u aan de lijn bent, maar een belangrijke truc om een kater tegen te gaan, is een goed vet ontbijt. Een paar gebakken eitjes met lekker veel spek hadden u dus echt geholpen om nog iets van uw dag te maken. U kon trouwens ook gewoon die diepvriespizza nemen, wat had het uitgemaakt op nieuwjaarsdag!

Wij hadden u graag een energiek nieuwjaar toegewenst! 😉


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, je kunt bananen niet zomaar bij elkaar optellen:
Mg = L{L{g(t)}} = g(t)/(x+t) dt}s{banaan(&)'(s | f}

4 bananen = 12.3 magnesiums op de planck.

gravatar

U heeft nog 363 dagen de tijd om die ziektekostenverzekeringspolis uit te zoeken welke de beste dekking geeft voor voedingsadviezen van een gediplomeerd dietist.

Reageer
gravatar

Dat je niet allerlei rommel door elkaar moet drinken, snap ik wel. Maar dat verhaal van alleen in oplopend gehalte drinken en beslist niet in aflopen gehalte, dat geloof ik niet.
Water heeft 0 % alcohol en zou dus taboe zijn.
Het nadeel van van alles door elkaar drinken is vooral, dat er ook rommel tussen zit.

gravatar

Het lijkt best wel een leuk wijfje maar ze vertelt een hoop onzin. Het maakt geen bal uit of je dranken door elkaar drinkt, alcohol is alcohol. Tevoren stevig eten kan inderdaad de opname van de alcohol vertragen, maar gedurende het drinken vettig eten geeft de lever alleen nog maar méér werk. Ik ben niet verder dan haar tip 1 gekomen.

gravatar

@Dr.Fuckinga

Nee, je hebt 3 soorten alcohol:
– Nepalcohol, wat dus geen alcohol is, anders was het wel echt
– Zware alcohol, hier wordt je meteen, na een een uur, dronken van.
– Bruine alcohol, dit is ongefilterde alcolol uit de natuur, zonder chemische instanties en natuurlijk gezond.

Drink er altijd een meer dan je jezelf. dan kun je niet verliezen.

gravatar

Het is mij volstrekt onduidelijk wat de foto van een slapende man bij dit artikel met een kater te maken heeft. Zelfs God doet wel eens een dutje!

Doe es normaal Speld!

Reageer
gravatar

Voor mij hebben de tips geen nut want ik ken mijn grens tot hoever ik kan gaan, heb namelijk last van een kwaaie dronk.

Maar voor Jongengroenenbleu lijkt mij de 5 tips waarmee je een kater had kunnen voorkomen wel zinvol.

Ik voel me begaan met zijn drankprobleem. Hij is nog steeds in de fase waarin hij denkt dat het stoer is om je lam te zuipen. Zich aansluiten bij christelijke hulpgroep/instantie is natuurlijk een betere oplossing voor hem.

Gezegend nieuwjaar,

Corrie.

Reageer
gravatar

Het politieke project voor de komende vijf jaar draait nu weer om verkeersveiligheid.

Met allerlei wijze mannen.

gravatar

Het enige morele vraagstuk van Nederland draait om het verkeer. En dat heeft weer te maken met bier.

gravatar

Hieraan moet de hoofdreacteur eens een hoofdreactie weiden: Corrie kent haar grens! Dat is het grootste wonder sinds kerstmis 2015 jaar geleden. Een timmerman, een maagd, drie koningen, een os en een ezel zouden door stomheid zijn geslagen.

gravatar

Polleke,
Je dacht natuurlijk aan het gras, weiden doe je bijvoorbeeld een koe. Wijden klinkt misschien wat devoot.

gravatar

Ik zou graag als tip willen toevoegen dat als je dan toch te diep in het glaasje gekeken hebt. Slaap dan die nacht onder een open raam. Je kater briest zo weg en het is nog aangenaam ook.

Reageer
gravatar

Nummer vijf klopt niet, Koos was bij mij en heeft zich eerst ongans gegeten aan de oliebollen voordat bij zich een delirium dronk – die was gisteren dus niet te genieten met z’n houten punthoofd.

Reageer
gravatar

Het vette ontbijt hoor je te nuttigen na het drinken en slapen, dus wanneer je met je kater op staat.
Vet eten voor het drinken zorgt er alleen maar voor dat je meer gaat drinken.

gravatar

Had dan even de geschieden geraadpleegd bij de Romeinen: zij hadden ook goede tips gehad. Vol: had alles er even uit gespuugd. Je kon zo weer fris verder. Ploost!

Reageer
gravatar

Beste Caesar,

Ik vind het echt heel jammer dat je mij hebt verslagen. Ik had kunnen winnen als wij geen kater hadden gehad. En dan kom jij nu ineens met deze tip. Ik vind het echt triest, Caesar, dat jij me niet één keer laat winnen. Hadden jullie nou maar lekker een kater gehad, dan was het Romeinse Rijk van mij geweest. Echt, Caesar, wij hadden mooie tijden, maar jij moest het maar lekker verklooien. En dan ga je nu ineens die vuile Germanen tips geven om van hun dronkenheid af te komen.

gravatar

Dit is veel te serieus voor de speld haha, maar nu ben ik wel benieuwd of dit echt werkt (de speld kennende niet, maar goed, ik hou hoop)

Reageer
gravatar

Heineken serving our planet, er zitten trouwens van die speciale stoffen in dat bier die ze ook in Amerika plachten te gebruiken voor bepaalde doeleinden, die echter in Duitsland verboden zijn. Je ziet Duitsers nooit bier drinken in een café hier, vertelde een café-eigenaar. Het is de oorzaak van een slechte dronk en kater. Hollanders zijn nogal conventioneel, stoer, in sommige opzichten, als het hun commercie betreft; dat speelt vaak een rol in gevallen van een onbevredigend seksueel gevoel.

gravatar

Je had je Facebookvrienden getagd in de reacties met een korte boodschap als ‘Ha HA HA’ of ‘Iets voor jou!’ Dat vond iedereen heel stom en je schaamde je een beetje.

gravatar

Ik woon in Nieuw Zeeland (Renesse) en heb het artikel gelukkig nog net voor nieuwjaar kunnen lezen. Na het aframmelen van een brandweerman heb ik daarom een banaan gegeten.

gravatar

Anonieme mannelijke alcoholist zonder naam,

Nog niet gereageerd?
Waarom maak je dan niet nu van de kans gebruik?