Friesland wordt overdekt voor Elfstedentocht

Eerste Elfstedentocht kan in 2025 gereden worden

De provincie Friesland wordt vanaf 2024 volledig overdekt. Op die manier kan de provincie het klimaat beter reguleren zodat de route van de Elfstedentocht kunstmatig bevroren kan worden. Naar verwachting kan de eerstvolgende Tocht der Tochten in 2025 worden verreden. De provincie moet plaats bieden aan ongeveer 650.000 mensen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een top oplossing, Friesland gelijk zelfstandig maken. Dan hoeven we die nare Hollanders niet meer toe te laten op onze mooie Friese meren met hun rode broeken en hun kak errrrr. We kunnen de opbrengsten uit ons gas, olie, aardappelen, uien, en melk ook behouden, dat zou een mooie opsteker zijn voor het mooie Friesland.
We laten onze grote Pier de grenzen weer bewaken als er iemand binnen wil komen en onze mooie taal niet kan spreken, gelijk het hoofd er af, weg met die blabla…

Reageer
gravatar

Uiteraard is aan Meppel gedacht; die plaats verdient perspectief op verdere economische en sociaal-culturele vooruitgang. De huidige bebouwing wordt daarom vervangen door een bouwwerk met een oppervlakte van 1×1 km, bestaande uit vijftig verdiepingen. De helft daarvan wordt besteed aan parkeerruimte, in het resterende deel worden inwoners van Friesland, Groningen en Meppel geherhuisvest.

Reageer
gravatar

Global warming is net zo ‘warm’ als het warme ‘hard’ van Nederland. ‘Geef inbrekers geen fijne feestdagen.’ Bij het kerkhof hing er ook al een spandoek met reclame voor tal van veiligheidsdiensten.

Reageer
gravatar

Voor we verdergaan, opwarming van de aarde gaat niet over een beetje zomerse warmte, ook de polar vortex en dergelijke ligt erin besloten; dat wordt geen echt schaatsweer, buurman.

Reageer
gravatar

De Bond Voor Het Behoud Van Skûtsjesilen is pertinent tegen dit idee, omdat wij door deze overdekking niet meer met onze boten de provincie in of uit kunnen varen.

Reageer
gravatar

Ook Groningen wordt overdekt. Naar verwachting zijn daar rond 2025 tientallen lokale verzakkingen te vinden met diepten tot 500 meter. Perfecte skipistes. Een beperkt aantal Friezen en Groningers zal onder de overkapping mogen blijven wonen, ter bescherming van de lokale dialecten en uiteraard om de produktie van erwtensoep en chocolademelk te verzekeren.

Reageer
gravatar

Beste JW,

Over de dekking van Groningen bestaat nog enige twijfel. Volgens de landelijke bond van verzekeraars zijn de Groningers bij lange na niet voldoende gedekt tegen bovengenoemde verzakkingen. En ook niet tegen wind door overmatige erwtensoep consumptie. Chocolademelk is ook niet verzekerd. Daarnaast wordt er in Groningen gewoon Algemeen Beschaafd Nederlands geproat.

gravatar

Beste premiesletje

Wat een mooie Groningse naam!
Natuurlijk weet ik alles over Groningen; ik heb er familie wonen (dat weten ze zelf niet hoor, maar ik weet niet wat ze wel weten). Mijn indruk is dat Groningers helemaal gedekt zijn (dat weten ze zelf niet hoor, maar ik weet niet wat ze wel weten).

gravatar

Wat voor zin heeft het om Groningen te overkappen?
In principe ben ik het daar best mee eens maar het heeft geen enkele zin is alleen maar geldverspilling aangezien er in no time scheuren in de overkapping gaan verschijnen en de hele boel verzakt.
Teruggeven aan de Duitsers is een betere optie

gravatar

Het is de bedoeling dat de fundering van de overkapping buiten Groningen komt. De huizen kunnen daar aan worden opgehangen zodat er geen schade meer aan kan komen.
Hs