KNVB maakt transfer naar Engeland

‘Zo’n trein komt maar een keer voorbij’

De Engelse voetbalbond FA heeft zich versterkt met de KNVB. De Koninklijke Nederlandse Voetbalbond tekende een contract voor tachtig jaar. De FA wil zich met de aankoop versterken in de breedte. FA-voorzitter Greg Dyke is blij met de aanwinst: “De KNVB is een heel nuttige bond die op meerdere plekken inzetbaar is. Als er veel blessures zijn, is het goed om bonden als de KNVB achter de hand te hebben.”

De FA betaalde 800 miljoen euro voor de Nederlandse bond, die in 1956 op 66-jarige leeftijd debuteerde op het hoogste niveau. Bert van Oostveen, directeur bij de KNVB, ontkent dat het financiële aspect doorslaggevend is geweest: “Dit is een enorme sportieve uitdaging. Het is de jongensdroom van elke koninklijke voetbalbond. Zo’n trein komt maar een keer voorbij.”

Veel kenners vinden dat de KNVB de stap naar het buitenland te vroeg maakt. Voetbalcommentator Arno Vermeulen: “De bond is pas 125 jaar. Het is misschien wel de meest talentvolle koninklijke voetbalbond van Nederland, maar voor zijn ontwikkeling zou het beter zijn als de KNVB nog drie jaar in Nederland zou blijven.”

Vermeulen wijst op het debacle van 1991, toen de bond op huurbasis uitkwam voor Azerbeidzjan. “De bond kwam toen nauwelijks aan besturen toe, vooral door de concurrentie van vedettes als de Braziliaanse en de Saudische bond. Deze zomer nam de FA al vier andere buitenlandse bonden over, waardoor de kans op bestuurstijd voor de KNVB gering is.”

Vermeulen is bang voor een Centraal-Europees scenario: “Het zou niet de eerste keer zijn dat een bond zijn loopbaan vergooit door op jonge leeftijd naar het buitenland te vertrekken. We weten allemaal wat er met de Keizerlijke Oostenrijk-Hongaarse Voetbalbond is gebeurd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou Arie, in de ogen van Louis van Gaal heeft er maar één mens in Nederland verstand van voetbal en die ene mens staart hem elke morgen aan als hij in zijn scheerspiegel kijkt. Teleurstellend is dat niemand ziet dat de fusie van FA en KNVB het begin is van verzet tegen de heerschappij van campionissimo capo di tutti capi Sepp Blatter, zijn horden Afrikaanse en Caribische ja-knikkende schandknapen en de gok-maffia in China. Als Sepp ‘valt’, kunnen jongens als Van Gaal, Oostveen en Van Praag nog wel eens op FIFA’s erepodium eindigen.

Reageer
gravatar

En dat zou dan meteen ook het einde van de FIFA-corruptie moeten zijn? Capo Maffioso Sepp Blatter weg als CEO, O.K!. Maar zijn Oostveen en Van Praag wél duurzaam corruptie-bestendig? Ik durf daar niet Blind op te vertrouwen. Danny trouwens ook niet. Voor je het weet is ook hier de Nationale Postcodeloterij weer een goed doel rijker.

gravatar

Ik ben anders altijd in voor een leuke uitwedstrijd. Ik geef toe dat ik niet zoveel verstand heb van voetbal. Maar hoe meer uitspelen hoe beter. Liefst voorgoed.

gravatar

Dat stelletje achterbakse pootjeslichters van de bond hebben mij niks niet gevraagd, Daar zit natuurlijk weer die domme achterlijke viool van een Louis van Gaal achter, die in Engeland weer de nodige flaters slaat!!!!

(Wie die voetbalschoen past, gaat schoppen, slogisch.)

Reageer
gravatar

Nu Wij die wijsneus Bertus de wacht hebben aangezegd, zullen Wij Onze reactie herplaatsen.

Wij nemen bij de gratie Gods de titel Koninklijk van de NVB af. Het bestuur van deze club onverlaten, dient zich tot Elisabeth te wenden voor de titel Royal, Wij vrezen echter dat onze Britse collega daartoe niet genegen zal zijn, omdat de prestaties van de NVB ver beneden Londens peil zijn.

gravatar

Dat kunt u natuurlijk zeggen, maar “zonder aanzien des persoons” kunt u mij niet nadoen. Mag u niet van de Minister. Volwassen en toch onder toezicht.

Wat betreft de RNVB: het predicaat Koninklijk ligt inderdaad beneden Londens peil. De RNVB lijkt daar niet mee te zitten.

gravatar

Ik vind het zo jammer dat De Speld de ‘Witte Chinees’ om een reactie vraagt. Die man die komt altijd alleen maar met cliché’s aanzetten. Dit nieuws vraagt om een frisse blik. Die van mij!

Reageer
gravatar

Niet toevallig net na dat geruchtmakende congres. Hier zit Cruyff achter! Ik hoor hem tegen Joep nog zeggen “Ze moeten naar mij luisteren en doen wat ik zeg” . Definitief verkwanseld aan die Engelsen. Ik zoek wel een andere sport, misschien wel korfbal.

Reageer
gravatar

Als ik voetballer was geworden, was ik uiteraard wereldkampioen geworden. Natuurlijk ook als korfballer, pingponger, bokser, worstelaar ijshockeyer, visser, zwemmer en welke sport dan ook, maar mijn hart ligt meer bij landjepik. Helaas moet ik mijn meerdere nog erkennen in Benjamin Netanyahu. Maar dat duurt niet lang meer.

Vertaling: Frans Timmermans, talenwonder

Reageer
gravatar

SOS

Zit wat in. Amsterdam is er altijd erg goed in hoofd- en bijzaak door elkaar te halen. Zo is het ook met de satire die meestal verzandt in typeringen te maken met seks op het vlak van onze grootouders. Zo is het dat ieder punt verloren gaat. Zo zie je dat als er ernstige problemen zijn, dat gaat even niet over Geert Wilders, er nog steeds grappen gemaakt worden. De onverschillige omstanders bij een misdaad hebben vaak een even slecht karma als de daders, maar de grappenmakers nog erger.

gravatar

Ik ben het helemaal met u eens, Oma. Waarom besteedde de Speld in de afgelopen jaren helemaal geen aandacht meer aan korfbal? Dat is pas een echt sportief spel en nog eens puur Nederlands ook.

Bovendien werd ons land daarin wél wereldkampioen. Vele malen zelfs.

gravatar

De heren makelaars hebben naar verluidt een kleine 120 miljoen hieraan overgehouden. Van dat bedrag wordt een sobere kerst gevierd, terwijl ook nog eens 10 miljoen wordt gedoteerd aan de Korfbalbond. Dat is immers de enige sport, naast reeds goed met geld bedeelde sporten als schaatsen en darten, waarin we wereldkampioen kunnen worden en blijven. Mits we België klein kunnen houden natuurlijk, nietwaar Truus Naaijkens, lekkere stoeikorf van me?!

gravatar

Agent Bertus, dat is niet zo’n gelukkige propositie voor L. de Behanger, die net een blaasontsteking achter de rug heeft. Opgelopen bij een regionaal blaasvoetbaltoernooi dus waarschijnlijk bacterieel.

gravatar

Of een juichpak, Agent Bertus. Wat denk je daarvan.
Een blaas als een voetbal…. ik had het zo nog niet gezien!!!

Bladdergasted!!!

gravatar

Hoe het rusteloze en ongestadige denkvermogen ook moge ronddolen, moet hij het beheersen en terugbrengen onder de macht van de Heer Kŗşna, de Verhevene Personaliteit van de Goddelijkheid.

Bhagavad Gîtâ

gravatar

Bedankt voor het goddelijke terug te brengen op deze nuchtere reactie!!!

Kunt u hem vertallen zodat meer mensen deze boodschap begrijpen PieterNel?

gravatar

Even ter zijde, mevrouw Naaijkens: het valt mij op dat u niet meer namens de Stichting Vrienden van De Speld spreekt?

Het is waarschijnlijk geen toeval dat Agent Bertus een oogje in het zeil houdt, denk ik dan. Of wel?

Op persoonlijke titel zeg ik: hulde aan en een streep erbij voor deze trouwe, en immer waakzame dienaar der Strong Arm of The Law. O zo!

Geeft u uw duimpje maar aan hem!