Werklozen verplicht tot oprichten startup

'Overname door Google geeft voorsprong op arbeidsmarkt’

Werklozen krijgen vanaf 2015 te maken met een startupplicht. Mensen die na twee maanden nog geen eigen bedrijfje hebben opgericht, zullen hun uitkering verliezen en een startup toegewezen krijgen. Met deze maatregel wil het kabinet het aantal WW’ers terugbrengen en de innovatiekracht in Nederland vergroten. 

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Mensen die werkloos thuiszitten verliezen hun zelfvertrouwen. Het is goed voor hun eigenwaarde om een startup te beginnen en die na een paar maanden voor enkele miljoenen te verkopen aan Facebook of Google. Dat geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt.”

Jaap (53) werd overbodig als tegelzetter bij Veenstra Aannemers. “De eerste weken voelde ik me rot. Toen werd ik op een broedplaats in Amsterdam Noord neergezet om de nieuwe Spotify voor het openbaar vervoer te bedenken. Dankzij de overname door Connexxion vond ik het netwerk om buschauffeur te worden.”

Werkloze hipsters kunnen tot 1 maart met behoud van baard een ambachtelijke koffiebranderij beginnen om te voorkomen dat ze gekort worden op hun quinoa.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Op een dag viel de politie een pitapand binnen om dat het in hun administratie niet voorkwam.

OP HET EERSTE VERDIEP LAG GEWOON EEN HOOP WAT OP HET EERSTE ZICHT OP VLEES LEEK. MAAR HEEL DIE HOOP BEWOOG GEWOON.

De flikken waren er gewoon bang van.

De meeste milieuwetgevingen zijn onbegrijpelijk. Dus als je gewoon heel die zwik op een hoop gooit werkt het zichzelf wel weg.

+ je kunt onwaarschijnlijk lang gaan doppen.

Reageer
gravatar

Ik moet er niet aan denken via een bijeenkomst in Emmen te worden gedegradeerd tot tegelzetter! Dan begin ik liever een sloopbedrijf om bijvoorbeeld Kootwijkerbroek en dat amsterdinges te verwijderen

Reageer
gravatar

Gehandicapten moeten ook weer gekeurd worden door een ’team van experts’, hoorde ik, of ze verliezen een deel van hun uitkering. Het is gewoon uitgesproken laffe graaizucht die weer de medische stand wat aanzien wil geven als ze het ook niet goed weten in hun arrogantie. Ik weet al van iemand die erop is ingestort. Ze hadden hem al twee keer beloofd niet meer lastig te vallen, van de eerste keer, herkeuring, had hij al een trauma overgehouden waar hij niet meer vanaf komt.

Reageer
gravatar

Het alternatief was de immorele Wilders die dat niet gedaan zou hebben. Het schijnt dat het 90 procent allochtonen zijn met een of andere uitkering, deze cijfers worden niet onthuld. Maar om die reden werd de betreffende uitkeringsinstantie al eerder geprivatiseerd om er vanaf te komen. Ook zijn zij degenen die ervan verdacht worden klachten te veinzen.

gravatar

Mensen uit landen zoals waar ze vandaan komen hebben nooit zoiets opgezet als een sociale dienst, en hebben hier geen cultuur mee of verantwoordelijkheidsgevoel, zowel aan de ontvangende als de uitreikende kant waar ze inmiddels ook werkzaam zijn met hun dwangmatige kanten. Dus de lijdenden zijn het slachtoffer van de tolerantie.

gravatar

Ma schrijft: “Het schijnt dat het 90 procent allochtonen zijn met een of andere uitkering,”.

Het schijnt ook dat Corrie van hiernaast eigenlijk een man is en het schijnt dat Wilders de reïncarnatie is van een vies zwijn en het schijnt dat God echt bestaat maar één ding is zeker: achter de wolken schijnt altijd de zon!

gravatar

Ik richt dan de organisatie op die toezicht gaat houden op correcte uitvoering en naleving van deze nieuwe wet.
Direct ook maar een flinke subsidie-aanvraag voorleggen
en:
een grootschalig automatiseringsplan lanceren.
Want een allesomvattend IT systeem, daar kan je toch niet zonder tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Zeer blij met deze mogelijkheid ben ik via de startup een eigen 1 mans zaak begonnen. Na een aarzelende start, werd het binnen de korste keren succesvol, tot de zaken minder werden.
Ik was genoodzaakt mezelf te ontslaan om het voortbestaan van het bedrijf veilig te stellen. Het bedrijf gaat nu verder als 1 mans zaak, zonder personeel. Zelf ben ik in afwachting op de volgende startup.

Reageer
gravatar

Alles voor de BV euhhhh zzp. Jouw bedrijf is iig wel echt zzp. Kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Personeel is zooo 2013

gravatar

Beste Eppootje,
Ik deel u graag mede dat u in aanmerking komt voor mijn eigen startup: een startupkerkhof dat de nieuwe Hyves onder de Kickstarters moet worden:
“Waarom zou je ‘s ochtends nog upstarten? Werk moet je lozen!”

(Iedereen die dit idee of deze slagzin jat krijgt mijn eigen startupadvocatenkantoor achter zich aan!)

gravatar

Wanneer de startupplicht ook verplicht wordt voor de vele werkeloze allochtonen dan zie ik de bui al hangen. Ze beginnen allemaal een shoarmakeet om hun drugshandelsactiviteiten gemakkelijker te kunnen witwassen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie toch!

Je weet net zo goed als ik, dat drugscriminelen vooral onder jouw zogenaamd zieke vrienden en kennissen zijn te vinden.

Nu we het daar toch over hebben, ik heb mij laten vertellen dat van die hoofdpijn van jou bij de witte was en het intensieve stalken van Geert W. niks is te merken.

Ik verwacht jouw morgenochtend om half zeven op mijn spreekuur voor jouw betermelding.

gravatar

Ik was tot voor kort nog werkeloos. Twee weken geleden heb ik op internet Nudebook geïntroduceerd. Zoiets als Facebook, maar die is meer op gezichten gericht. Mijn doelgroep is pubermeisjes die zich graag bloot geven, maar Nudebook bleek wonderwel ook goed aan te slaan bij zogenaamde “loverboys” (liefdevolle jongens, Red.) en oudere mannen die zich jonger voordoen.

Ik heb met advertenties – vooral van meisjesromansuitgevers en seksondernemers – zoveel verdiend, dat ik inmiddels binnen ben. Ik denk nu aan overname van de Speld.

Reageer
gravatar

Geachte heer Viesman.

Ik heb uw belettering gelezen en dat doet mij deugd. Als U met bewijzen komt dat U Beatrix lekker geneukt heeft, mag U de speld verder verneuken.

gravatar

Zolang aankomende koffiebranders niet worden gekort op hun baard is er niks aan de hand. Nadeel is wel dat de quinoa er nogal hardnekkig in wil blijven hangen. De overstap naar Tic-tac strekt tot aanbeveling, en alles blijft bij het oude.

Reageer
gravatar

Toch eindelijk weer een kwaliteitsartikel in de Speld na de vele Sint en Piet bagger van de laatste weken. Nu alleen nog prof. dr. ir. Bert Bokhoven (omniexpert en tevens begenadigd trendlistener) aan het woord laten over een belangwekkend onderwerp als de hedendaagse start-up en de Speld is weer geheel en al terug op haar oude, hoge niveau! Chapeau!

Reageer