OM neemt maatregelen tegen Band Aid

Ophef op sociale media over opgedoken beelden

Het OM gaat mensen opsporen die meegewerkt hebben aan het nummer ‘Doen ze daar aan kerstmis?’, de Nederlandse versie van Band Aid. Op sociale media ontstond ophef over het lied dat gisteren opdook op televisie. Sinds de troonswisseling april vorig jaar is er strengere wetgeving waarmee songwriters sneller opgepakt kunnen worden. Volgens het OM is het moeilijk om alle artiesten te vervolgen omdat de tv een open riool is geworden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zonde dat deze maatschappelijke discussie zo’n leuk kinderlied moet verpesten. Kunnen we niet dat hele debat over Ebola bewaren voor ná kerst? Mijn kinderen maakt het helemaal niet uit hoeveel mensen er aan Ebola zijn overleden, als er maar cadeaus onder de kerstboom liggen. En daar gaat het toch om?

Reageer
gravatar

Dit liedje en de uitvoering ervan wordt verkeerd begrepen. Het liedje an sich is bedoeld als middel tegen ebola. Net als in de film Mars Attacks waar met een bepaald soort muziek aliens werden uitgeschakeld. Draai dit liedje binnen gehoorafstand van de ebola patiënt (maar ook weer niet te dichtbij) en het ebola virus suïcideert zich spontaan. Een bijverschijnsel is blijvende gehoorschade bij de patiënt maar dat zijn peanuts vergeleken met een pijnlijke dood sterven.

Reageer
gravatar

Doen ze het daar met kerstmis

de tekst

De K van kerstmis waar we niet voor wijken
We leggen het droog en we bouwen dijken
De K van welkom in ons midden
Tot welke God je ook moge bidden
De K van Kerstmis
De K van wakker stamppot eten

Ik zal strijden als een kerstkonijn
Tot het jou aan niets ontbreekt
Hou je veilig zo lang als ik leef

Reageer
gravatar

Ik denk niet dat het OM dit alleen kan oplossen. Het is een internationaal verschijnsel. Als de ene cel is uitgeschakeld wordt de volgende slapende cel actief. Dit kan alleen in samenwerking met Europol, MI5 en de CIA

Reageer
gravatar

Mensen, mensen, geloof toch niet alles. Die hele opname is een hoax! De derde deze week, na de groepsfoto van Leroy Fer en de hockeynaaktfoto’s van prinses Amalia. Dat we daar met zijn allen zo vreselijk intrappen, zeg.

Reageer