Bijna helft talkshows wordt passief gebruikt

Bestaan Wubbo's Week, Hilbert Nu en Praten met Petra in gevaar

Van de vier miljoen Nederlanders met een eigen talkshow gebruikt slechts twee miljoen zijn praatprogramma op regelmatige basis. De overige twee miljoen bezoeken vooral andere talkshows. De meeste praatprogramma’s, zoals Annie Op Zaterdag, De Keuze Van Klaas, Willems Wereld, De Tafel van Teddy en Marc-Marie Rechtstreeks leiden daardoor een slapend bestaan.

De strijd om gasten is groot geworden, vertelt Dirk Barends: ‘Zelf heb ik een wekelijkse show op dinsdag, maar de laatste weken kom ik daar nauwelijks meer aan toe, doordat ik vaak bij andere programma’s te gast moet zijn. Ik heb dit probleem gisteren nog aangekaart in De Grote Govert Show, Villa Valerie, Tijd voor Tanja, Wubbo’s Week, Eva met Jinek en Casa Sven.’

De verwaarlozing van talkshows kwam ook uitgebreid aan bod in onder meer Hoogland&Van der Schaaf, Dinsdag Dirkdag, De Avond van Barry, Leonie Laat, Met het oog op Onno, PAUW, Goedemorgen Frits, Gordon Draait Door, Hans en Koffie, RTL Late Night en Maaike de Jong Live. Maaike de Jong Live-presentatrice Maaike de Jong baalde ervan dat er meerdere programma’s waren die het onderwerp behandelden: ‘Aan het eind van de middag waren we klaar met de voorbereiding van dit item. Dan is het heel frustrerend als je ziet dat het ook al langskomt bij SJOERD!!!!!!!!, Praten met Petra, Nu Vandaag Live, Blik op de Dag, Hilbert Nu, Kwark met Cola, Iets met Coco Lijn, Peters Perspectief en Lieve Rodney.’

Vooral onder jongeren is het aantal slapende shows groot, zo bleek uit gesprekken in Koken met Blaudzun en het Uur van Ursula. Floris de Wit (18) daarover in Schultz van Haegen op Zaterdag: ‘Talkshows zijn suf. Bij ons op school tel je pas mee als je je eigen bakprogramma hebt.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

2 miljoen talkshows? dat kan niet…
Zonder de mening van Prem Kardhakishun, of wat zijn naam ook is, Prem in elk geval, zonder Prems mening, kan men nergens over praten. En als zou je Prem bijvoorbeeld op de zondag vervangen door een meest gelijkende zwakke trekken vertonende tafelgast – bv een Claudia Breij, dan nog zou 2 miljoen shows niet werken: het is voor Prem onmogelijk om ook maar 1 miljoen shows af te lopen zonder mening-moe te worden, laat staan 2 miljoen.

Reageer
gravatar

Bij die laatste conclusie kan ik me volledig aansluiten. Tegenwoordig kijken er meer mensen wanneer ik mijn spacecakes bak dan wanneer ik in discussie ben met de goudvis.

Reageer
gravatar

Pacemakers bak je toch niet? Die verwijder je na je overlijden om daarna bij het milieustation in te kunnen leveren.

gravatar

Sinds 10 jaar is mijn huiskamershow een daverend succes. Dit is de omroepbazen in Hilversum niet ontgaan. Deze week zijn er gesprekken met RTL-4 en de Tros geweest. RTL-4 wilde graag door mij overgenomen worden, de Tros wilde alleen maar fuseren. Tegen beide partijen heb ik nee gezegd, omdat het geen win/win situatie is. Dat ze mij er graag bij willen hebben snap ik. Waar zit mijn winst?

Reageer
gravatar

Tijdens de make-over in mijn show werd geklaagd dat ze allemaal op elkaar gingen lijken? Heb toen Leco van Zadelpijn moeten ontslaan. Nu zijn de kijkcijfers helaas nog dramatischer en ben ik van de buis gegooid.

Reageer
gravatar

Lekker dan weer ……
Maar dit moet allemaal wel weer betaald worden natuurlijk, groot deel zal ook wel weer op één of andere manier subsidies en zo weten te trekken.

En de burger maar betalen, niet van mijn centen graag!

Reageer
gravatar

Om vervolgens gul en uitgebreid te kotsen.

gravatar

Mijn talkshows worden al helemaal niet meer uitgezonden.

Vanmorgen nog zei ik iets tegen de hond. Snel deed ik de televisie aan, maar NIKS, wéér werd het niet uitgezonden en dat was al de derde keer deze week!

Reageer
gravatar

het is ook vanavond te zien bij Pieter Pittige Programma(ook wel bekend als PPP), Frits Talk Pro en Hans Teeuwen Talk Programma (vaak afgekort als HTTP)

Reageer
gravatar

Ik zou “De Speld” kunnen vragen een vrolijke noot halverwege mijn show te verzorgen. wat koddige filmpjes om te zorgen dat de kijkers niet in slaap sukkelen door al dat oeverloze geklets. Nu ik er over nadenk: dat is wel een lumineus idee eigenlijk! Dat nog niemand eerder daar aan gedacht heeft!!!

Reageer
gravatar

Misschien een nieuw format promoten, ‘ you think you can do a talkshow’ of ‘talkshow on ice’. ‘Ranking THE talkshow.’
De mogelijkheden liggen voor het oprapen.

Reageer
gravatar

Een oude boer vertelde mij eens dat Alfalfa erg goed tegen impotentie werkt.

Helaas kan ik het zelf niet uittesten want van impotentie heb ik natuurlijk geen last, ik ben geen mietje!

gravatar

Blienk,

Hij heeft waarschijnlijk gedoeld op incontinentie.
Als je een dikke hand vol Alfalfa in je ondergoed propt, heb je niet zo’n last van vlekken

gravatar

Ik merk inderdaad dat mijn eigen show “Koffie met kletskoppen” ook niet meer scoort. Ik denk nog over een nieuw format om het tij te keren. Een frisse nieuwe benadering van het aspect publieksparticipatie. Misschien zoiets als “Kletskoppen met klapvee”?

Reageer
gravatar

Van malle in het buitenlands geuite praatjes zijn we hier niet gediend. En nee ik lust geen zeehond, mocht dat de vraag zijn.