Vrouw (42) stopt met niezen

‘Ik mag zelf wel bepalen wat ik doe’

Christine van Santen stopt met niezen. De 42-jarige directiesecretaresse uit Sittard heeft dat zaterdag besloten, omdat ze er gewoon geen zin meer in heeft.

Al gedurende haar hele leven niest Van Santen met enige regelmaat. Na ruim 42 jaar houdt ze het voor gezien: “Ik vind niezen zelf een erg onprettig gevoel. Bovendien verspreid ik op die manier allerlei bacteriën, waardoor de mensen in mijn omgeving ziek kunnen worden. Meer dan genoeg reden om te stoppen.”

Haar zoon David (18) heeft Van Santen afgeraden om haar voornemen in de praktijk te brengen, maar dat advies slaat ze in de wind: “David zegt dat niezen een reflex is, maar dat vind ik geen sterk argument. Ik ben nu 42 jaar en ik vind dat ik zelf wel mag bepalen wat ik doe.”

Van Santen heeft inmiddels twee dagen niet geniesd. Dat bevalt haar naar eigen zeggen uitstekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik daar even over nadenk, Gebelgde, dan wordt het toch link hier in de buurt, met al die agrariërs met kunstmest en dieselolie binnen handbereik. Elke nies kan een kettingreactie in gang zetten.

gravatar

Wat een geweldig idee, ik vind niezen ook een grote onzin. Tijd dat ik ook stop met niezen. Hatsjoe!!

Reageer
gravatar

Dit is typisch weer een uiting van de ik-cultuuur. Toevallig hebben we geen zin in niezen, en dus houden we er maar mee op. Wat voor een voorbeeld ben je dan als moeder voor je kinderen? Ook al is haar zoon dan 18, het is toch fijn dat je moeder ook dan nog geeft om normen en waarden. En verder leeft die vrouw toch ook niet op een eiland. Kinderen in de buurt krijgen het ook op een gegeven moment door. “Mama, die vrouw niest nooit…” Wat moet je dan als ouder zeggen?

Reageer
gravatar

Nee he! Krijgen we dat weer! Ik durf te wedden dat dit binnen een paar jaar een grote gezondheidshype wordt, waarna je je scheel gaat betalen aan belasting op niesartikelen en vervolgens in geen enkel openbaar gebouw meer mag niezen.

Reageer
gravatar

Dit artikel is helemaal niet waar! Ik ken Christine van Santen al sinds de lagere school en ze heeft nog nooit in d’r leven geniest. Kan ik ook zeggen: Ik ga stoppen met Swahilies praten. Lekker makkelijk! De Speld moet beter zijn bronnen controleren!

Reageer
gravatar

In deze huidige onpersoonlijke samenleving, vind ik het wel prettig om in een volle zaal of vliegtuig eens heerlijk met bacteriën te sproeien tijdens het niezen. Dit geeft toch een heerlijk gevoel. Niemand kent je, toch dragen ze je bacterietje met zich mee. Met het sproeien in de trein ben ik gestopt. De mensen ergeren zich veel meer aan het dienstrooster van de NS.

Reageer
gravatar

Dat moet dan wel even geleden zijn …
Rijden er nog treinen met een W.C. Tegenwoordig?
Overigens ben ik wel blij van Meneer Viesman te kunnen lezen hier.

gravatar

Ik wordt helemaal gestressd van dit artikel: Het tabblad van internet explorer, waaronder ik deze pagina open heb staan, doet denken aan een tabblad van een e-mail waarop 42 mails zijn binnen gekomen. Blijkt het toch elke keer weer een lulverhaal van de Speld te zijn :S

Reageer
gravatar

Hatsjoe.

Nou gezondheid dan maar en drie dagen mooi weer

gravatar

Deze jongedame heeft mij op een idee gebracht.

Al meer dan tachtig jaar heb ik gepoept en geplast. Daarmee heb ik bruine strepen in vele potten en spetters eromheen achtergelaten. Ik heb stinkende dampen geproduceerd en allerlei bacteriën aan deurknoppen achtergelaten, waardoor de mensen in mijn omgeving ziek werden. Meer dan genoeg reden om met kakken en pissen te stoppen.

Ik heb er genoeg van. Ik hou het voor gezien.

Reageer
gravatar

Haar man Geert, zelf directiesecretaris, heeft in een anoniem interview toegegeven dat hij ‘s ochtends stiekum niespoeder in het haar zijner slapende ega strooide, maar dat hij dit momenteel bij gebrek aan thuiszorg niet meer kan ophoesten.

De niesstop van Cristine zal hopelijk tijdelijk zijn. “Het hangt nu echt van de minister af”.

Reageer
gravatar

Als je juist toegeeft dat niezen moet …. tja, dan zit het gewoon tussen de oren, hè!
Pas wanneer je inziet dat het helemaal niet nodig is, jezelf sterk opstelt en vooral niet aan de impuls toegeeft zal je zien dat je gewoon kan stoppen.

Maar ik ben niet sterk. Ik nies overal en waar ik wil …. In de super, in de lift, onder de douche, achter het stuur. Sorry

gravatar

Belachelijk. Een échte sterke vrouw maakt zelf wel uit of ze over deze soort zaken moet kunnen beslissen.