Nederland vroeg op achterstand tegen Letland

'Jammer dat we het een dag voor de wedstrijd al weggeven'

Het Nederlands elftal is opnieuw in een vroeg stadium op achterstand gekomen. Rond 13.00 uur vanmiddag viel de openingstreffer in het duel dat morgenavond gespeeld wordt tegen Letland. Het is de snelste tegengoal ooit voor Oranje. Bondscoach Guus Hiddink baalt van de slordigheid van zijn ploeg: ‘In zo’n openingsfase moet je scherp zijn en dat waren we niet. Een dag voor de wedstrijd mag je eigenlijk geen kansen weggeven.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hm, ‘t geeft te denken. Dit is een makkelijk stukje scorebordjournalistiek, ervan uitgaande zo er de duim onder te houden. Na het echec in juli dit jaar, blijkt het contract nu nog voor zo’n zeven weken geldig te zijn. De wedstrijd duurt dus nog even, en zal een aan het einde van de periode een spetterende apotheose beleven. Daarna haalt iedereen opgelucht adem, en worden de zakken gevuld. ‘t Vingertje wordt ter afsluiting van die orakelarij eens ferm in de richting van de volgers getoond,

Reageer
gravatar

(vervolg)
..en scheiden de wegen. Nieuw bloed staat te popelen om de zaak nu eens echt te gaan managen, en het nieuwe beleidsplan is reeds van een naam voorzien. ‘Niks spel, knikkers!’ heeft het als titel meegekregen, en men zit nu al te trillen in de tuigjes van ambitie. Tot de feestdagen blijft het pappen en nathouden door o.a. die van Hiernaast, maar dán gaat het gebeuren. Scorebordjournalistiek, dáár wil men vanaf, want winnen is een keuze, dus wens ik de manager en zijn staf veel succes toe.

gravatar

Heya Co, als je niet in 500 tekens kan zeggen wat je bedoelt, mag je je van mij wel helemaal stil houden.

Die grens van 500 woorden is niet voor niks bedacht want als iedereen maar ongebreideld lange commentaren en complete oraties gaat intikken waar blijven we dan? Het doel van een site zoals de Speld is dat het allemaal een beetje kort en spitsvondig is. Een lang betoog zoals dat van jou helpt daar niet echt bij moet ik zeggen. Als ik heel eerlijk ben dan is mij op een gegeven moment…

gravatar

Dit is niet het begin van het einde. Het is nog niet eens het einde van het begin. We zijn nog niets eens begonnen met vechten.
Wacht maar tot na de blessuretijd. Dan begint het om het echie. Dan zul je pas zien hoe Holland op zijn smalst zo smal wordt dat we onzichtbaar worden. Dan is het weer als van out “Hollands rules the waves!”

Reageer
gravatar

Het bericht bevat een kleine onjuistheid. De vroegste tegengoal werd al in 1972 gemaakt, een treffer in eigen doel van Rensenbrink, zo’n zeven weken voor de wedstrijd.

Het is wel de vroegste goal van vijandelijke voet ooit.

Een ander leuk feitje: het is precies de 100ste goal waarbij de FIFA de verliezende partij voor het punt heeft betaald en precies de 10e waarbij dit officieel is bekendgemaakt.

Reageer
gravatar

Positief blijven! Misschien maken we nog gelijk voordat de wedstrijd morgen begint. Bij voorbeeld met een snelle trainerswissel: Derksen voor Hiddink.

Reageer
gravatar

Nederland heeft besloten om maar niet te gaan spelen. Reeds in het vliegtuig kreeg het nog drie tegentreffers te verwerken en schoot middenvelder Bart Brinta tot overmaat van ramp mis op ons eigen doel terwijl een van de reserves met zijn bal nog een raampje uit het toestel knalde.

Hiddink heeft Brinta bij de tussenlanding te Kiev uit het vliegtuig laten zetten met de woorden dat hij maar naar huis moest lopen. Brinta riep hem woedend achterna dat ze dan maar lekker over Luansk moesten vliegen.

Reageer