Tele2 komt met ‘ambachtelijk’ internet

'Een eerlijke verbinding die met liefde is gemaakt'

Internetprovider Tele2 brengt binnenkort ambachtelijk internet op de markt. Het bedrijf signaleert een ‘groeiende behoefte aan authentieke producten’.

Woordvoerder Mirjam van Dijken heeft hoge verwachtingen van ‘Ambachtelijk Online’: “Onze klanten hebben een nostalgische inslag. Zij willen een eerlijke, handgemaakte verbinding, die nog met liefde is gemaakt. Dat gaan wij ze nu bieden.”

Volgens Tele2 zijn veel mensen de hectiek van de moderne tijd beu. Van Dijken: “Alles moet altijd maar snel, snel, snel. Jammer genoeg is ook het internet daarin meegegaan. Wij merken dat onze klanten liever even de tijd nemen om hun mail te checken of informatie op te zoeken. Daarom heeft Ambachtelijk Online een maximale snelheid van 64 kbps. Zo kun je in alle rust genieten van het internetgevoel van vroeger.”

Critici noemen de prijs van €74,99 per maand voor het abonnement ‘aan de hoge kant’. Tele2 vindt de prijs echter gerechtvaardigd. Van Dijken: “Voor de installatie zetten wij alleen de allerbeste monteurs uit echte internetlanden als Polen en Bulgarije in. Onze kabels bevatten bovendien maar 0,5% glasvezel. Het is puur en robuust internet zonder E-nummers. Daar betaal je inderdaad iets meer voor, maar wij geloven dat het dat waard is.”

Trudy Schellevis (69) uit Doetinchem kan niet wachten tot zij het authentieke internet in huis heeft: “Ik kan de ontwikkelingen op mijn leeftijd allemaal niet meer bijhouden. Hopelijk brengt Ambachtelijk Online me even terug naar mijn jeugd. De geur van vers internet als ik thuiskwam uit school: dat is voor mij het summum van ergonomics of human-system interaction.”

Ook andere internetproviders ontdekken de nostalgische markt. Zo heeft KPN ‘Oud-Hollands Surfen’ aangekondigd, komt Vodafone met ‘Boer’n Internet’ en introduceert Telfort binnenkort ‘Oma’s Wereldwijde Web’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Fantastisch! Ik hoop dat nu ook de ouderwetse tikken-teller weer wordt uitgebracht. Nostalgie naar mijn studententijd, waarbij we met 4 studenten via 1 inbelverbinding het internet op konden. Elke maand geruzie omdat niet iedereen netjes zijn of haar tikken had opgeschreven, dat waren nog eens tijden…

En voor de overheidswebsites is het wel toepasselijk dat de verbindingssnelheid wordt gelijkgesteld aan de reactiesnelheid van de back-office.

Reageer
gravatar

De ambachtelijkheid zich verweven in de cultuur van de NS. Speciaal voor het echte nostalgische gevoel rijden de treinen zo snel als een trekschuit, mooi!

gravatar

Mijn moeder was vroeger telefoniste. Dan mocht ze stekkertjes in en uit doen en zo contact maken met andere mensen.

In zo’n ruimte zaten wel 5 vrouwen op een rij om gesprekken door te verbinden.

Wat ben ik trots dat haar beroep weer in ere wordt hersteld.

Reageer
gravatar

Boerenbedrog! Oud-hollands Internet is met een gierende en tierende modem met wegvallende verbindingen en betalen per minuut en uur. Nep nostalgie om je centen uit de broek te kloppen.

Dit is Opa’s appelmoes uit een potje in de supermarkt. Niet naar opa’s recept, zonder handmatig geschilde halfrotte appeltjes en zonder de uren roeren en suiker toevoegen. Dit is Internet voor luiaards die in het Land van Ooit het verleden gaan bekijken.

Reageer
gravatar

Ik werk al jaren met rooksignalen.

gravatar

Dat deed ik eerst ook, maar momenteel gebruik ik nicotinepleistersignalen. Helaas hebben die een veel minder groot bereik en kun je er niet zo goed mee communiceren. Verder dan zo’n ding over de mond van m’n vriendin plakken om haar te laten weten dat ze d’r bek moet houden, kom ik eigenlijk niet.

gravatar

Vroeger was alles beter, toen kon je nog gemakkelijk het buitenland uit je huis weren.

Corrie.

gravatar

Da’s waar Corrie, dankzij dhr Wilders hebben we de aardappel, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid Amerika, uit ons dieet gehaald. De cavia (nog zo’n Zuid Amerikaanse import) recent gefrituurd, en eten we nu alleen nog maar oer Hollandse pasta gerechten.

gravatar

toen was Amerika nog van de Indianen enz…………. Australie, Nieuw Zeeland, Hawaii, en Nederland heette Friesland

gravatar

Het zou helemaal ambachtelijk, uniek en nostalgisch zijn wanneer De Speld, in plaats van op het internet, op papier zou worden uitgebracht.

Reacties kunnen dan door middel van een ingezonden brief in het krantje komen. Voor de oudjes op dit forum kan het zinvol zijn, ze kunnen dan hun emotionele reactie langer overdenken.

Sandra zou er ook mee gebaat zijn, krantjes gebruikt zij nml voor haar kattenbak. Het gerucht gaat dat ze ook zelf haar behoefte erop doet.

Corrie.

Reageer
gravatar

Wat nieuwerwets allemaal, het wordt weer tijd voor den stadsch-omroeper met bel en lamp. ‘8 uur en al is wel, om 9 uur brekend nieuws over Oldenbarneveldt’

gravatar

Goed idee.
Vraag me alleen wel af of de aparte bijlage, waarin alle ingezonden hatelijke reacties aan het adres van Corrie van Hiernaast opgenomen worden, wel door de brievenbus past.

gravatar

Inderdaad een goed idee, meneer De Behanger. Dan gebruik ik de bijlage van Corrie om mijn achterwerk mee af te vegen of als verpakking voor ouwe vis.

Dat akelige mens laat zich met dat denigrerende oudjes wel weer van haar nare zijde kennen. Dat is overigens haar enige zijde. Je zou haar moeder maar zijn! je schaamt je toch kapot.

gravatar

@L. de Behanger
Inderdaad Leo, ik ben ook benieuwd of al die haatreacties naar mijn adres wel door de brievenbus past.

Je zou toch met zoveel haat moeten leven. Eigenlijk zou je er medelijden mee moeten hebben.

Het schijnt een kenmerk te zijn bij mensen die nog in het pre-rechtse tijdperk van Nederland leven.

Het zijn naar mijn mening verbitterde oudjes die het niet kunnen verdragen dat ieder weldenkend mens tegenwoordig hun leugentjes doorziet.

Corrie.

gravatar

Het sneue is nu dat ik hier middenin de Australische metropool Sydney (toch geen klein dorp met 5 miljoen inwoners) inderdaad tegen die prijs aan ongeveer die snelheid kan internetten. En dat de ISP nog trots op lijkt ook… En er zijn hier helegaar geeneens geen Bulgaren en Polen.

Reageer
gravatar

Dat heeft met Coriolis krachten te maken.
Stekker omdraaien en voila.

En als je terug wil naar Ambachtelijk Internet, gewoon weer stekker terugdraaien.

gravatar

Allemaal heel leuk bedacht,maar waarom laten installeren pdoor een pool of een Bulgaar als er ook Nederlanders thuis zitten die hier enorme kennis in hebben.
Een beetje jammer dit Tele2

Reageer
gravatar

Tsja, daarom zijn de KNPmonteurs hier bezig om n probleem op te lossen omdat mijn Tele2 abonnement te hard binnen komt, 62Mbit geleverd met een 50Mbit abo, en KPN als netleverancier kan er niet mee omgaan hahaah

Reageer
gravatar

Héérlijk, de snelheid van die schermopbouw. Zo kan ik het tenminste bijhouden met lezen. Hebben jullie ook notenhouten kistjes?

gravatar

Ik denk dat ik nog even wacht op de Premium-versie met het Normen & Waarden-filter of de Enterprise-versie waarin alle bedragen weer in gewone guldens worden weergegeven.

Reageer
gravatar

Ze zeggen 0,5% glasvezel, maar vroeger zat er helemaal geen glasvezel in het internet. Dat is net zoiets als alcoholvrij bier met 0,5% alcohol.
En die Polen en Bulgaren zijn tegenwoordig toch allemaal “Made in China”.

Reageer
gravatar

Wij zijn in zee gegaan met deze aanbieding. Heerlijk nostalgies. De monteur kwam langs met de bakfiets, boorde een gaatje met een handboor. Toen hij even een telefoontje moest plegen deed hij dit met mijn huistelefoon en rekende met een dubbeltje af. Geweldig die nostalgie. Echter de klus duurt nostalgies lang en ben ik hem na 2 weken behoorlijk beu.

Reageer
gravatar

Gaat deze verbinding ook weer het DOS tijdperk opnieuw doen herleven? Ik kan niet wachten op de 32 KB harde schijf en de losse opstart floppies (liefst de 5 1/4). Om weer helemaal in het oude handwerk te komen krijg ik de neiging m’n Commodor 64 uit het stof te halen. Heerlijk ouderwets van een cassete bandje in laden.

Reageer
gravatar

Ja, ik ook. Ben alleen bang dat ik met zo’n draad niet ver kom. Da’s hetzelfde als een elektrieke auto op een penlight laten rijden.

gravatar

Jammer dat gekozen is voor 64 kbps en niet de echte ambachtelijke 14k4-inbelverbinding. Dan kan je nog eens een pot thee zet terwijl je mail wordt binnengehaald. Lekker onthaasten!

Reageer
gravatar

Wat? Nu al? zouden jullie niet eerst even de recenties afwachten? Ow shit, met die vlaggen kun je de reviews niet lezen zeker?

gravatar

Vroeger, toen ik nog een kleine knaap bleek te zijn – hadden we nog echt inter-netwerk – ik hat er de Dee-Ha!Cé-Pee aan – traag dat het was – vierentwintighonderbaud maar liefst – met de Vee-Tee-Iks software kon men op tachtigtekens per scherm informatie naar beneden scrollen – het haai-s compatibele moo-dem – maakte ook veel geluid – maar zonder dat gepiep en geknor was er dan ook niets aan.. tja.. vierentwintiguur verder en mijn eerste auto was helaas al betaald.

Reageer
gravatar

Ik heb een foto-app ontwikkeld: daarmee kun je met je telefoon 12, 24 of 36 foto’s maken, die je niet op je scherm ziet. Wanneer de serie vol is, mag je ze uploaden naar een fotostudio, waarna je een bonnetje gemaild krijgt dat je goed moet bewaren. Na drie dagen mag je de fotos op gaan halen (waarbij het ook mogelijk is dat de fotos Kwijt zijn geraakt, of dat er in De Centrale iets fout is gegaan). Je krijgt ze in een feestelijk dikke envelop, als je thuis komt roep je “de fotos zijn…

Reageer
gravatar

Ik vondth ned myn eersten WISH CD –
met een internet Explorer voor het HPUX besturingssysteem – zucht – maar die komt daadelyk voor ieder vriendelijk vingertje beschikbaar – dan kun je nog lekker genieten van een nutteloos bestand..

Wie heeft er nog VTX – ooit aangebooden door dan vriendelijke bedrijf uit Den Bosch.. ?

Of Telemate, Telix, Zmodem protocol..
Bullitinboard Opus, d’Bridge, Frontdoor..

breng het terug in eere..