PvdA-politici moeten vaker ziek worden

Partij wil ontdekken wat er leeft in de zorg

Politici van de PvdA moeten een kwart van hun werkende leven ziek zijn. Dat is een van de voorstellen van het hoofdbestuur van de partij om het gevoel van machteloosheid bij burgers weg te nemen. Door ziek te zijn kunnen de sociaal-democraten ontdekken wat er leeft in de zorg.

Voorzitter Hans Spekman wil zijn partij omvormen tot een ‘verzorgings- en ziekenhuispartij’. Hij licht het voorstel toe: “Onze politici hebben de misstanden in de zorg vaak niet aan den lijve ondervonden. Ik wil dat PvdA-Kamerleden zelf voelen hoe het is om te lang een luier te dragen of onder een te hete douche te staan. Dat is robuust idealisme.”

Spekman roept zijn partijgenoten op om ongezonder te gaan leven, zodat ze vaker in het ziekenhuis belanden: “PvdA’ers moeten roken, drinken en zonder jas naar buiten. Wij gaan onze lichamen radicaal afbreken met kleinschaligheid als norm. De nieuwe Partij van de Arbeid moet weer een mobilisatiekanaal van actiegerichte bacteriën worden.”

Politiek analist Dominique van der Heyde vindt het plan weinig vernieuwend: “De PvdA is al langer bezig om zichzelf te verzwakken, zodat ze beter begrijpt wat er leeft bij zwakkere groepen in de samenleving. Die strategie is jaren geleden ingezet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Spekman ! je ziet er al behoorlijk ziek uit. ook niet je vrouwtje een truitje laten breien, hoor. mode is niet alleen veruit aan jouw en haar besteed, maar kan leiden tot mogelijk herstel. dus niet doen. en als je met je geestelijke tekortkoming hier dit ook nog eens zelfs chriftelijk bevestigt, wordt het echt tijd voor Pieter Baan. En oh, vergeet niet je scheerapparaat mee te nemen. Je versterkt alleen maar je ziekte met deze bedelaaruitstraling, mogelijk ook je muil maar even poetsen, want misschien ken je ook het bestaan niet van een tandenborstel,dus vergeet die ook niet of koop deze dan even bij de dichtstsbijzijnde lokale supermarkt. je muil stinkt.

Reageer
gravatar

Ja, dan krijgen we ook nog elke dag al dat onnodige gedrang in (sterk naar zweet meurende) kleedkamers, voor het omkleden van werkende in casual, naar zieke in pyjama voor die lullige twee uur ziek zijn per achturige werkdag. Hoe zit dat trouwens met de ratio tussen ‘loon en ziekengeld’ in de Tweede Kamer? Krijgt men tijdens de ziekenuren wél 100 % loon en eindejaarsbonussen vergoed, net zoals vergelijkbare inkomensniveaus in het bedrijfsleven?

gravatar

Alles draait om de implementatie van dit voorstel.
Als ze alleen doen alsof ze ziek zijn zullen als fakers herkend worden en dat kan nu eenmaal niet de bedoeling zijn. Mijn voorstel is dan ook om iedere dag 4 peren te eten en daarnaast ook iedere ochtend, een pakje goedemorgen te drinken, want daar zit extra calcium in. Beide zaken zijn vrijwel perfect voor het krijgen van nierstenen en als ze maar groot genoeg worden en langzaam naar beneden gaan, kom je daar geheid mee het ziekenhuis in

Reageer
gravatar

Tja als je als Partij van de Arbeid je naam wil hooghouden, kun je als voorzitter natuurlijk deze vredelievende fractie ook het voorstel doen om aan het werk te gaan en dit ook te blijven doen., maar ja, ik ben geen voorzitter.
Bovendien levert ruzie maken, meer publiciteit op.

gravatar

Het is maar de vraag of ze de waarheid te horen krijgen, als ze zelf ziek worden. Politici staan op een bepaald voetstuk waardoor veel mensen zich gehinderd zullen voelen om te vertellen wat ze dwars zit. verstandiger is het om gewoon na afloop van een behandeling met de mensen te praten, zodat het personeel geen wraak kan nemen. Met familieleden van een (ex) patiënt praten kan meer opleveren als de politici op dat moment gezond en niet te vergeten ook nuchter zijn.

gravatar

Het lijkt er op alsof Nederland binnenkort een revival van de Louis (Lodewijk) stijl gaat beleven. Veel perspectief biedt dit VVD-denken ook niet, er wordt fantasieloos op het aambeeld van werken en arbeid gehamerd door het Politburo van deze ‘Volkspartij’. Terwijl juist aantal en kwaliteit van banen door deze genetisch gecodeerde en geprogrammeerde kapitalisten wordt beperkt via automatisering en export van arbeid naar goedkope arbeidslanden. Gelukkig is daar ook hun kapitaal veiliggesteld. Louis van Eikel etc.: put your mouth where your money is

gravatar

Welke Piet?

Zwarte? Witte? Stroopwafel? Paars? Goudse?

Of mag Piet geen kleur meer hebben? Kleurloze Piet?
Doorzichtige Piet?

gravatar

De man heeft hiermee een vinkje gescoord.

gravatar

“…of onder een te hete douche te staan.”

Spekman is niet echt bij de tijd. Door noodzakelijke bezuiniging op energie zijn de douches in de weinige verzorgings-, bejaarden- en pleeghuizen die er nog over zijn, juist ijskoud.

Reageer
gravatar

Een partij als de PvdA moet zich niet proberen te plaatsen waar een partij als 50-plus duidelijk meer kaas van heeft gegeten.

Schoenpoetser blijf bij je leest, zou ik willen zeggen.

Reageer
gravatar

met een achterban die voor de helft altijd ziek, zwak en misselijk is, vind ik die taaksteling van 25% wat aan de magere kant. Als Spekman ECHT wil nivelleren, moet er een schepje bovenop!

Reageer
gravatar

Zo kan het ook; een VVD’er die de verdwenen achterban van de PvdA als 50 % ‘ziek, zwak en misselijk oordeelt. Steunklager, aan alles is merkbaar dat jij alleen in verwarmde en air-geconditioneerde salons verkeert. Een werkende en forensende mens is nu eenmaal onderhevig aan de gevolgen van het klimaat, méér althans dan VVD’ers die van AC-villa’s in Aerdenhout, met AC-auto’s met chauffeur naar hun ‘werk’ worden gereden en aldaar (visueel arbeid suggererend) in AC-zalen hun arbeidsloos inkomen pogen te legitimeren.

gravatar

Maar even serieus:
Waarom leveren die pvda politici een kwart van hun tijd in om in plaats van te werken anderen werkenden lastig te gaan vallen?

‘Halleuw, ik kom even naar het volk luisteren, mag ik er even bij komen zitten? Kent u mij? Ik ben van de pvda. Ik kom naar u luisteren.”

Oh. Hm.

“Nou, eh, dan ga ik maar weer. Voor de file thuis zijn he. Vergader ze.”

Eh, doei.

*het volk in lichte verwarring achterlatend*

Reageer
gravatar

Al eerder heeft de PvdA in de persoon van Mw Klijnsma laten zien hoe goed een rolbevestiging kan werken.
Glashard heeft zij aangetoond dat het inzetten van een gehandicapte op een zeer verantwoordelijke positie als b.v. staatssecretaris .. eh.. helemaal fout loopt.

Reageer
gravatar

Ja, logisch! Wie loopt er nu ook in een tropisch paradijs permanent met een winterjas aan? We hebben met z’n allen toch maar bereikt dat Erik Staal er op zijn bonus- en belastingvlucht ‘warmpjes’ bij zit. Nederland zorgt goed voor zijn zwendelaars, inpat of expat.

gravatar

Wat een stelletje lifestyle-politici. Ze zitten maar als natte kranten in Den Haag en dwarsbomen op deze manier alle plannen op het gebied van zorgkosten omlaag brengen, ziekteverzuim verminderen en werkgevers meer verantwoordelijkheid te laten nemen voor het welzijn van hun werknemers. Op deze manier maken ze het leven van de toppolitici onmogelijk!

De PVDA rijdt hier echt een scheve schaats!

Reageer