Rutte weerlegt kritiek Buma: ‘Je moeder’

Moeder Buma verantwoordelijk voor bezuinigingen

CDA-leider Buma is in verlegenheid gebracht nadat premier Rutte diens moeder verantwoordelijk hield voor tal van impopulaire maatregelen. De premier uitte zijn beschuldigingen tijdens een verhit debat over de woningmarkt.

Nadat Buma de premier ervan beschuldigde noodzakelijke hervormingen op de woningmarkt voor zich uit te schuiven, antwoordde Rutte: “Je moeder schuift noodzakelijke hervormingen op de woningmarkt pas voor zich uit.” Dat bleek slechts de eerste in een reeks beschuldigingen aan het adres van de moeder van Buma, die door Rutte verder verantwoordelijk wordt gehouden voor onder andere de bezuinigingen op Defensie, amusement op de Publieke Omroep, misstanden in de melkveehouderij, Europese naheffingen, bootvluchtelingen en Prem.

Buma was zichtbaar uitgeluld door de aantijgingen van de premier, die er ook nog een ‘lekker voor je’ aan toevoegde. Volgens politiek commentator Ferry Mingelen is het een goed bewaard geheim dat de moeder van Buma het land naar de knoppen helpt. “Het CDA is van oudsher een gezinspartij, maar desondanks kwam deze ontboezeming voor de meeste partijen als een volslagen verrassing. Het is een kwestie van tijd voordat er een parlementair onderzoek naar de moeder van Buma komt.”

Ook binnen de fractiekamer van het CDA zou inmiddels groeiende kritiek klinken op mevrouw Buma. “Je moeder is zelf een opportunistische Volendamse palingheks zonder duidelijke visie waar het heen moet met dit land”, zou Mona Keijzer onlangs hebben gezegd. Andere CDA’ers nemen het juist op voor Buma’s moeder. Insiders noemen de sfeer binnen de fractie brisant.

Buma heeft inmiddels excuses aangeboden voor het beleid van zijn moeder, maar benadrukt dat zij niet de enige verantwoordelijke is. Op de vraag van parlementair verslaggevers wie nog meer, antwoordde hij gedecideerd: “Je moeder.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe moet die moeder van Rutte zich dan wel voelen, geen 1000 euro gekregen wel een extra aanslag IB en toename van de armoe,
Je zou je als moeder toch diep schamen met zo’n zoon Mark

Reageer
gravatar

Het is niet de schuld van de moeder. Het is de schuld van de vaders van de politici.
Als die op de kachel hadden gespoten liep het met een sisser af.

Reageer
gravatar

“die door Rutte verder verantwoordelijk wordt gehouden voor onder andere de bezuinigingen op Defensie, amusement op de Publieke Omroep, misstanden in de melkveehouderij, Europese naheffingen, bootvluchtelingen en Prem”

Prem? Zei hij nou echt “PREM”?

Dit is toch een stoot onder de gordel?! Je kunt als minister president ook té ver gaan. Kom op, man. Buma’s moeder ook nog verantwoordelijk stellen voor Prem?!? Waar gaan we heen met dit land?

Naheffingen, ISIS, Dries Roelvink, okee…

Reageer
gravatar

Hahahahhahahahahah wat een stelletje prutsers.
Fijn dat er nu bekend wordt gemaakt dat de politiek niets meer is dan een gezinsdiscussie over hoe je mensen het beste kan helpen, naar de knoppen.
#landregeerders

Reageer
gravatar

Laat ik het in het Engels zeggen, misschien dat Rutte ‘s boerenkooluitspraak er op vooruit gaat. Mr. Rutte, you have a lot of class. It just happens to be very low!

Reageer
gravatar

Toch zien we Rutte hier eindelijk een analyse maken van de Neerlandsche samenleving op het niveau van een held als prof. dr. ir. Bert Bokhoven (tevens omnideskundige en begenadigd trendlistener). Want wat zou Bokhoven in al zijn eruditie hebben gezegd? ‘Alle Nederlanders zijn voortgekomen uit een moeder. Het is zelfs zo dat in meer dan 90% van de gevallen mensen hun moeder als de belangrijkste opvoeder zien. Dus inderdaad, de oplossing voor veel belangwekkende vragen is dan ook; ‘JE MOEDER!’.

Reageer
gravatar

Markje toch, Markje toch! Zo heb ik je niet opgevoed, jongen! Eerbied voor de moeders en andere vrouwen, dat is wat ik je heb bijgebracht. (Dat werkt overigens zeer goed want je houd de dames op gepaste afstand)
Vanavond geen appelmoes bij het eten jongeman!
En een nette excuusbrief naar de Moeder Buma en dan daarna gelijk naar bed!

Reageer
gravatar

En het is allemaal de schuld van die witkop Wilders! Die heeft een slechte invloed op mijn Markje!
Zeker na de botsing vorig jaar in de Tweede Kamer, met dat “doe-eens-normaal-man”. Dat heeft Markje erg aangegrepen. Hij kon de drie weken erna de slaap niet vatten ‘s avonds.
Weken lang had hij nachtmerries. Ik heb de moeder van die witkop gebeld en gezegd dat ze haar zoontje beter op moest voeden. Veel geholpen heeft het niet, helaas. Maar sindsdien is Mark mijn Markje niet meer…

gravatar

Rutte, wat is deze eerste minister kutte! Wat een zeikertje. wat een ettertje. Wat zou hij samen met glijmiddel Pechtholdt toch in dat Torentje uitvoeren? Waarom moet Buma daar zo lang voor de deur wachten als zij weer bezig zijn?

Buma lijkt met zijn stomme kop op een gedrogeerd rund.

Reageer