Rood vinkje op WhatsApp laat zien dat de blauwe vinkjes bekeken zijn

Drie roze vinkjes waarschuwen dat rood vinkje nog niet gezien is

WhatsApp introduceert een rood vinkje om aan te duiden dat de twee blauwe vinkjes die laten zien dat een bericht is gelezen bekeken zijn door de verzender. Op die manier weet je als ontvanger zeker dat de verzender weet dat jij zijn bericht wel hebt gelezen, maar nog niet de moeite hebt genomen om te antwoorden.

Om gebruikers in staat te stellen het overzicht te bewaren, komt WhatsApp ook met drie roze vinkjes. De roze vinkjes geven aan dat het rode vinkje dat laat zien dat de blauwe vinkjes bekeken zijn, nog niet bekeken is. In dat geval ontvangen zowel verzender als ontvanger een sms.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben helaas kleurenblind. Daar het als een goede zet van Whatsapp klinkt, zouden ze bij een update ook voor vinkjes in aangepaste vormen kunnen kiezen?

Reageer
gravatar

Kan het nog moeilijker?!

Hier mag je wel universiteit der Nederlandsche taal hebben gestudeerd om dàt te begrijpen. WhatsApp is nu écht moeilijk aan het doen…

Reageer
gravatar

Ik ben tegen het dwangmatig opleggen van het gebruik van de vink. Die zie je al te pas en te onpas. Ik zou graag mijn eigen vogelsoort kunnen kiezen.

Reageer
gravatar

Strak komt het zwarte vinkje. Om aan te geven dat je een bericht heb geweigerd. Pfffff wat ‘n gelul zeg. Je wordt gewoon gedwongen om berichren te lezen en te beantwoorden. Echt weer Nederland

Reageer
gravatar

Ik meen dat de tweede groene aangeeft dat het afgeleverd is op de telefoon van de ontvanger, niet dat de ontvanger hem al gelezen heeft… Klinkt banaal, maar is volgens mij een essentieel verschil

Reageer
gravatar

Gelukkig ben ik kleurenblind! Zouden ze niet Ipv vinkjes, verschillende vormpjes doen? Dan heb ik er ook nog wat aan….nu krijg ik alleen maar vinkjes te zien. Of moet ik het aantal vinkjes gaan tellen?

Reageer
gravatar

Het nieuwste idee van whatsapp/Facebook is het automatisch maken en verzenden van een selfie op het moment dat het bericht gelezen wordt! Kijk, dat voegt nu echt iets toe! De foto verschijnt ook nog eens direct op Facebook, verrektes hendig!

Reageer
gravatar

Ik had wel enige uitleg verwacht omtrent het alleen maar voorbij scrollen en negeren.
Ik heb in de wandelgangen vernomen dat men hier een kleurloos vinkje voorzien heeft.
Er is nog wel enige discussie of het ontbreken van fotonen een negatief effect heeft op de zwaartekracht.

Reageer
gravatar

Geen nood. Ook dat wordt gedetecteerd. In dat geval zal het luchtalarm in uw buurt gedurende 5 minuten een gepersonaliseerde sirene laten loeien.

gravatar

Beste Martin,

We zijn verheugd je te mogen mededelen dat je in aanmerking komt voor het zilveren speldenkussen.

Gefeliciteerd namens alle spelden!

gravatar

En straks presenteren ze paarse vinkjes erbij zodat de verzender kan zien dat de ontvanger naast de blauwe de roze vinkjes óók heeft gezien, en zo gaat het door en door.

Reageer
gravatar

Haha dat slaat nergens op dan verdubbel je het laat zoals het nu is. Want dan kun je ook groene vinkjes maken om de roze ongelezen berichten :p hahaha

Reageer
gravatar

Slim…
Whatsapp zorgt nog niet voor genoeg ruzie’s enz.. Dan krijg je straks weer net als Facebook. Ja ik zie dat je het gelezen hebt hoor! Waarom reageer je niet? Enzzz

Reageer
gravatar

Je krijgt een oranje vinkje als de ontvanger van je bericht een applicatie heeft die voorkomt dat er blauwe vinkjes gestuurd worden

Reageer
gravatar

Ik vind al die vinkjes dikke onzin. Waarom zou je iets veranderen wat het goed doet en op deze manier zorgt app alleen maar voor ruzies. Als je tijdens de les een bericht leest en de leraar ziet dat dan kan je niet reageeren om maar een dom voorbeeld te noemen. Het is dan niet dat je negeert, je kan gewoon niet reageren.

Reageer
gravatar

Neeee! Dramatisch! Voor jou geen vink dan maar? De vink in je presentielijst op school? Zeg nou zelf je sociale whatsapp leven kan toch niet lijden onder je schoolse verplichtingen?

gravatar

Hoe wisten ze vroeger eigenlijk of een postduif wel of niet aangekomen was? Of uberhaupt wel vertrok in de goede richting? Die mensen hadden pas behoefte aan vinkjes

Reageer
gravatar

whatsapp heeft de opvolger van de rode en roze vinkjes al klaarstaan om de concurrentie voor te zijn namelijk de gele kwikstaart. ook denkt whatsapp over een naamsverandering, volgens een insider gaat de dienst whatsaap heten.

Reageer
gravatar

Het is inderdaad erg handig met de roze en blauwe vonkjes. Maar het is jammer dat ik geen bevestiging krijg of mijn SMS wel gelezen wordt nadat het blauwe vinkje niet bevestigde werd. Gemiste kans WhatssApp!

Reageer
gravatar

Godverdomme, wanneer komt eindelijk dat bruine vinkje opdat ik weet wanneer iemand gezien heeft dat ze gezien hebben dat ik hun bericht gezien heb? Hoe lang moet ik nog wachten? Kan iemand me aub verder helpen?

Reageer
gravatar

De bruine vinkjes komen in de volgende update. Deze zijn echter niet bedoeld om aan te geven dat de verzender gezien heeft dat de ontvanger gezien heeft dat de verzender het bericht gezien heeft. De bruine vinkjes worden ingevoerd om aan te geven dat de ontvanger op het toilet zit.

gravatar

Mooi, die technologische vooruitgang!

Dit doet me denken aan de invoering van de OV-chipkaart, toen meneer Aart met zalvende stem verkondigde: “Het leven wordt steeds makkelijker.”

Reageer
gravatar

Juist ja, tijd voor een what’app voor kleurenblinde medemensen.
De vinken kunnen ook in verschillende grijstinten worden geleverd.
Overigens is dit ook een thema dat meegenomen kan worden in de zwarte pieten discussie. 10 procent van de mannen is kleurenblind. Een onderschatte zwaar gediscrimineerde groep.

gravatar

Binnenkort staat er ook een oranje vink bij uw bericht indien de ontvanger ervan kleurenblind is. Dat kan ook een lila vink zijn, mits u kleurenblind bent.

gravatar

IK WIL PAPEGAAIEEEEEEN!!!!!

gravatar

Dat komt ook zeer spoedig… samen met de paarse vinkjes met de locatie van de lezer van de blauwe vinkjes, die het originele bericht gestuurd heeft. 😉

gravatar

Kan iemand aangeven waarom ze wéér voor blauw, rood en roze kiezen in plaats van het veel duidelijkere schema oranje, blanje bleu???
Dit zaait alleen maar meer verwarring.

Reageer
gravatar

Holy shit, wat een gezeik met grijze, groene, blauwe en roze vinkjes…interesseert mij het nou of iemand het wel of niet leest en reageert…een reactie komt zodra diegene tijd heeft punt

gravatar

Dan vind ik het nou weer zonde dat ze geen groene vinkjes introduceren, die laten zien of de roze vinkjes, die aangeven dat de rode vinkjes nog niet gezien zijn, wel of niet gezien zijn. Dat wil ik als beroepsstalker toch echt weten!

Reageer
gravatar

Je weet dat de originele vinkjes groen zijn he?

gravatar

De originele groene vink is anders heel zeldzaam in Nederland. Verdreven door de uitheemse grijze vink. U wist dat de originele vinken in Nederland groen waren?