Tête de la Course meest strijdlustige renner van 2014

Aanvalslust beloond door internationale wielerpers

De Franse wielrenner Tête de la Course is in een verkiezing van het Franse wielertijdschrift Vélo Magazine uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner van het jaar 2014. De internationale pers oordeelde unaniem dat de renner dit wielerseizoen veruit het meest in de aanval is geweest.

De flamboyante Fransman bleef zijn grote Spaanse concurrent Cabeza de Carrera en de verrassende Litouwer Pirmaujanti Grupė voor. “Meer dan verdiend, Tête leek wel bij iedere aanval betrokken te zijn. Het is net alsof hij over twaalf paar longen beschikt”, sprak een woordvoerder van Vélo Magazine lovend.

De la Course had bij de prijsuitreiking nog bemoedigende woorden over voor zijn jongere broertje Arrière: “Het heeft hem absoluut niet meegezeten dit jaar. Hij zit vaak opgescheept met die ellendige rode lantaarn, maar rijdt zich op die manier wel mooi in de kijker.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed stuk over de strijdlustigste renner, maar vergeten wordt is dat de Chinese wielrenner Do Ping toch echter de beste klassementsrenner is.

Reageer
gravatar

M’n vader was jaren geleden tijdens de Giro serieus diep onder de indruk van ene “Insequitori”, een naam die hij enkele dagen achter elkaar had gehoord…

Reageer
gravatar

Het valt mij wel op dat Tete alleen in Franse koersen mee doet om de prijzen. Er wordt gezegd dat hij dan goed presteert omdat zijn trainingsmaatje Epo Clen Buterol (je weet wel die Honduraan) er dan bij is.

Reageer
gravatar

En dan die enorme stad “Ausfahrt”, die door heel Duitsland wordt aangegeven.
En wat te denken van de vele parkeerplaatsen die “Bitte sauberhalten” heten ?

gravatar

Dat zou je denken hè? Ik geef toe, dat werd inderdaad een tijdje gespeculeerd, mede vanwege de verdachte bloedwaarden vond men dat hij beter kon stoppen. Niets is echter minder waar: de verkiezing is door een Frans tijdschrift; er wordt gefluisterd dat zij Testa della Corsa bewust lager hebben gezet (hij is te vinden op plek vier), omdat hij anders een bedreiging zou vormen voor de la Course.

gravatar

Onzin. Testa is geenzins met pensioen, heeft zelfs bijna de hele Giro alléén op kop gereden. Daar de Giro dit jaar zwaarder was dan de Tour en de Vuelta maakt Testa Della Corsa aanspraak op deze titel.
En die Litauwer… Heeft alleen gepresteerd in een lokale rit. Wij moeten nog zien of hij het grote werk ook aankan,

gravatar

Het is goed dat ze in de wielerwereld hier oog voor hebben. Daar kunnen ze in de filmwereld nog wat van leren.

Dat Co Starring tot op heden nog geen Oscar heeft gekregen is mij al jarenlang een ‘doorn in het oog’…

Reageer
gravatar

Naar het schijnt reageerde de Vlaming Kopke vandeKoers, die dit jaar aan alle klassiekers had deelgenomen, teleurgesteld op deze bekendmaking.

Reageer