D66 wil dancemuziek op feesten testen

CDA pleit voor kutherrieverbod

D66 wil dat dancemuziek op feesten voortaan getest wordt. De partij pleit ervoor dat festivalgangers de muziek kunnen laten controleren, omdat er steeds meer vervuilde herrie in omloop is.

D66-Kamerlid Vera Bergkamp: “Het luisteren naar dancemuziek is de laatste decennia zeker onder jongeren fors toegenomen. Helaas is ook de kwaliteit steeds minder geworden. Je kunt het wel verbieden, maar daarmee los je het probleem natuurlijk niet op. Dan gaan mensen er ergens anders wel naar luisteren. We kunnen beter een oogje in het zeil houden.”

Bergkamp vindt dat de politie zich moet richten op de verspreiders van gevaarlijk kabaal: “Vaak klungelen de producenten van dancemuziek maar wat aan. Ze gaan aan de slag op een zolderkamertje en mixen van alles door elkaar. Wat vocals hier, wat gestamp daar. Dat kan leiden tot ontzettend schadelijke geluidscocktails.”

Afro J. wil niet met zijn eigen naam in de krant. Hij is volgens bronnen een van de voornaamste verspreiders van slechte dance. “Ben ik trots op wat ik doe? Natuurlijk niet, maar ik moet toch ook mijn geld verdienen. De mensen diggen mijn bangers toch wel.” Volgens Afro J. is dance een relatief onschuldige vorm van muziek, maar deskundigen waarschuwen dat het een opstapje kan zijn naar ernstiger vormen van herrie als Nick, jumpstyle en Simon.

CDA-Kamerlid Mona Keijzer wijst erop dat dancemuziek verboden zou moeten zijn: “Eigenlijk zijn we met z’n allen hartstikke gek dat we die kutherrie blijven gedogen. Men zegt dan dat je van één nummer niet hersendood wordt, maar waarom zou je het risico nemen? Wie mensen moedwillig dit soort troep laat horen, hoort gewoon achter de tralies.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een goede actie van de partij die polyamorie hoog op de politieke agenda heeft staan. Zo hoop ik dat mijn maaltijden in inferieure restaurants voortaan ook eerst getest worden, want ik heb het idee dat het een keer echt vreselijk mis gaat.

Reageer
gravatar

Goede actie van de partij die polyamorie hoog op de politieke agenda heeft staan. Zo hoop ik dat mijn maaltijden in inferieure restaurants voortaan ook eerst getest worden, want ik ben gewoon bang dat het een keer echt mis gaat.

Reageer
gravatar

Soms verlang je terug naar de tijd van De Selvera’s, Mieke Telkamp, De Zingende Zusjes, Corry Brokken. Dat was tenminste beschaafde kutmuziek.

Reageer
gravatar

Basss moet je niet horen maar voellluu : einde test of moeten we eff met wat speakers naar den haag komen op het malieveld eff de haagse muur neer zetten dat ze het in berlijn kunnen horen en speaker zecht wat de mens er in stopt dus is het geen herry maar vrij recht van spreken maar in den haag kennen ze alleen de militaire taptoe en jodi bernal Owja en de btw verhoging op die herry feesten zorgt ervoor dat jullie kunne vreten daar in den haag

Reageer
gravatar

Wat grappig dat al die mensen dit bericht zo serieus nemen. Wanneer je leest dat Mona Keijzer iets kut vindt dan moet er toch al een lichtje bij je gaan branden of is dat misschien al uitgeblust door al die herrie!

Reageer
gravatar

Het CDA laat zien dat zelfs hersendoden nog redelijk kunnen functioneren in de maatschappij. Het zou dus beter zijn te komen tot een soort rehabilitatieprogramma voor dance-slachtoffers in plaats van de dance proberen te verbieden.

Reageer
gravatar

Ik pleit voor een strenger deurbeleid bij feesten op Djs voor het controleren op usb-sticks. Deze nare voorwerpen willen nogal de neiging hebben om veel kutherrie te bevatten wat zeer schadelijk is voor de mensen op een feest. Zeker degene waar een “pre-mixed” set op staat zijn de gevaarlijkste onder de usb-stick soort.

Dit zal een verademing zijn voor de bezoeker, maar helaas je kan nooit 100% garanderen dat de kutherrie niet binnenkomt.

Reageer
gravatar

Is dance-music wellicht stilletjes entartet geraakt? Daar moeten dan minimaal een opgetuigde parlementaire enquetecommissie, een opgetogen subcommissie en een organiek opgetopte landelijke stuurgroep op worden gezet, objectief begeleid door de fractie BUMA-STEMRA en onder toezicht van onze superdeskundige staatssecretaris van (de Belasting) Dienst Erik Wiebes op worden gezet. Weer een jarenlange werkgelegenheidsgarantie voor gemummificeerde topambtenaren.

Reageer
gravatar

Ik hoop heel erg dat ze een commissie gaan inschakelen om muziek op herrie te censureren. Eindelijk weer actie en iets om ergens tegen aan te beuken. De herondekking van kleine illegale feestjes, waar stiekum kutherrie wordt gedraaid. kleiner van schaal, dus veel leuker dan de mega dance parties. bunkertjes worden weer opengebroken om naar je favoriete kutherrie te luisteren. Mona Keijzer zou een nieuwe periode in de muziek kunnen veroorzaken. VET ; )

Reageer
gravatar

hahahaha de geschiedenis blijft zich maar herhalen. de eerste rock and roll was ook heel erg slecht voor je gezondheid en de algemene normen en waarden. Ik ben benieuwd wie er in die commisie gaan zitten wat de jongeren van nu mogen gaan luisteren. Ik ben ook benieuwd of dit een nieuw genre gaat worden. braindamage techno ?

Reageer
gravatar

Jeugd in de cohorten ’12 tot 27′ wordt van producentenzijde beleidsmatig onderworpen aan afstompende ritmes, afgrijselijke herrie, overmatig drankgebruik en a-selectieve breezer-seks teneinde productie-overschotten te dumpen. Al deze leeftijdsgerichte producten hebben als doel het aantal werkzame hersencellen -pro capita- terug te brengen tot 4 en het aantal actieve synapsen tot 3, precies genoeg om later tot kritiekloze consument te worden van al deze rotzooi. We leven tenslotte driftig participerend in een collectieve wegwerpsamenleving

Reageer
gravatar

“Stelletje kutte koppen ” zijn ze van de regering
Straks word je nog opgesloten als je naar dance muziek luisterd. Ik vind dat Ze van de regering zich ergens anders moeten richten zoals de ouderen wat dit gaat echt WAY TO FAR

Reageer
gravatar

Beste Sam,

Weet je wat “disclaimer” betekent? Nee? Maakt niet uit. Toch wil ik je adviseren eens op dat woordje, helemaal onderaan deze pagina, te klikken. Lees en huiver om vervolgens onder een grote steen te gaan kruipen en daar nooit meer onder vandaan te durven komen.

P.S. Mocht je niet weten wat “persiflerend”, “satirisch” of “parodiërend” betekent, maak dan gebruik van “google.nl”. Dat is een zoekmachine waar je woordjes kunt typen. Je kunt er ook voor kiezen om niet meer naar dancefeesten te gaan. Het schijnt dat de schade aan de hersenen omkeerbaar is.

gravatar

Gezien de reacties van de danceliefhebbers hier, ben ik tot de conclusie gekomen dat het IQ omgekeerd evenredig is met het gemiddeld aantal Decibellen waaraan iemand gedurende de pubertijd wordt blootgesteld.

Dit komt tot uitdrukking in de volgende elegante formule:
IQ = 10000 / dB

Reageer
gravatar

Hmmm, bij 0 decibel geeft je formule problemen. Hierbij dan mijn voorstel:

IQ = 10000 / (schoenmaat + DB).

Hebben de mensen met kleine voeten ook eindelijk iets om trots op te zijn.

ps: Mensen zonder voeten hebben uiteraard geen IQ. Das gewoon een logisch gevolg.

gravatar

Ha, die KEES22!

“In het Groene Boekje staat zowel puberteit als pubertijd. Is dat laatste wel goed?

Pubertijd is een samenstelling van puber en tijd en betekent ‘de tijd dat je puber bent’, waardoor het synoniem is aan puberjaren.
[…]
Puberteit gebruiken we meestal als we het over de lichamelijke of psychologische veranderingen hebben die we in die periode doormaken: ‘In mijn puberteit had ik veel last van jeugdpuistjes.’

Pubertijd duidt meer op de periode waarin de puberteit zich voltrekt.”

Onzetaal.nl

gravatar

Heel goed dat hier eindelijk eens diepgaand journalistiek onderzoek naar is gedaan!

Ik merk namelijk dat dit herrie-virus om zich heen slaat; het heeft reeds mijn auto kunnen bereiken!

Om deze reden dien ik mijzelf preventief heavy metal en klassiek toe. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen!

Reageer
gravatar

Goed bezig. Ontwikkelde mensen houden van muziek die op instrumenten wordt gemaakt en niet op draaitafels en computers.

gravatar

Waar gaat dit in godsnaam over. Wat een zeik!!! Hebben ze weer niks beter te doen. Iedereen beslist nog altijd zelf waar hij van houd. Muziek kun je niet verbieden. Er zijn wel belangrijkere dingen die ze moesten verbieden. Zoals al die legale criminaliteit en oplichting hier in het land zoals de belasting, de staat, banken, (zorg)verzekeringen en ga nog maar ff door. Krijg echt de schijt van dit land met hun gezever allemaal!!!!!!!

Reageer
gravatar

Vanuit die ‘legale criminaliteit’ zoals de zorgverzekering wordt wel uw ziekenhuisopname betaald wanneer u als gevolg van schadelijke dance muziek moet worden behandeld.

gravatar

Maar pleit D66 dan voor een soort gedoogbeleid? Moeten leveranciers van ‘acceptabele’ dance muziek hun cd’tjes of vynil via de achterdeur van de Jaarbeurs aanleveren? Dat is toch ook geen werkbare situatie?

De PvdA pleit daarom voor legaliseren in combinatie met gecontroleerde productie binnen de muren van officiële muziekscholen. Daarmee kunnen we de kwaliteit en veiligheid waarborgen.

Feestgangers kunnen zo met een gerust gemoed een heerlijk avondje uit!

Reageer
gravatar

Zolang dance-events van overheidswege zijn toegestaan heeft de bezoeker niet minder dan recht op medicatie ter bescherming tegen de treurniswekkende fantasieloosheid dezer klanken.

Reageer
gravatar

Wat een kwats ook weer ze moetten zich druk gaan maken om de dingen die belangrijker zijn. Zoal de werkeloosheid en minder gastarbeiders toelaten van andere landen, zodat alle Nederlanders die kunnen en willen werken dat ook gewoon kunnen doen!!!

Reageer
gravatar

Je kan wel gaan testen op feesten, maar de echte herrie haal je er nooit helemaal uit. Zo lang mensen onverantwoord blijven omgaan met dance-muziek van Afro J’s en Baker M’s zal het probleem toch blijven bestaan.

Ik ben voor betere voorlichting geven vanaf jonge leeftijd, zodat mensen bekend raken met gezonde alternatieven als Laurent G. etc.

Reageer
gravatar

maar deskundigen waarschuwen dat het een opstapje kan zijn naar ernstiger vormen van herrie als Nick, jumpstyle en Simon.

Hier hebben ze wel gelijk in, ze vergeten alleen jan Smit en ze vrienden…

meer bass minder plingploiing

Reageer
gravatar

Tsja vroeger, toen de dance voor het eerst in Nederland kwam, zo rond 1988, en ik mijn eerste dansje deed, toen had je nog goeie dance. Later toen de criminaliteit de boel overnam ging het zienderogend hard achteruit met de kwaliteit van dance. De kwaliteit is tegenwoordig dusdanig slecht dat mensen er zelfs drugs mij moeten gebruiken om er nog een beetje van te kunnen genieten.
Het was gewoon wachten op de eerste doden ten gevolge van slechte vervuilde dance.

Reageer
gravatar

niet om het een of ander maar bent u net van voor 1981 onder een steen vandaan gekropen of zo want sedertdien schrijven wij d66 zonder apostrof ik denk ik zeg het maar wel typisch dat iemand die nooit interpunctie gebruikt dat moet doen

gravatar

hoezo vreemde reactie die apostrof in d66 is echt in 1981 afgeschaft en toen heb ik persoonlijk besloten om elke vorm van interpunctie maar te laten varen een beter voorbeeld van een hellend vlak zul je nooit vinden

gravatar

Elvis draait zich om in zijn graf.

Alle verguizing die hem is overkomen is allemaal voor niets geweest… Andermaal wordt gepoogd de generatiekloof te dichten met extra controlemiddelen en beperkingen.

Reageer
gravatar

De dienstbode van dhr. TIMMERMANS heeft laten weten dat vlucht mh370 is neergestort omdat het toestel al bassend en stoekend in tweeën brak tijdens het draaien van dansmuziek door een Nederlandse passagier wiens naam, hij heet Jan Vleegers, wij niet zullen noemen.

Reageer
gravatar

Dit is de reden dat mensen op die feesten massaal onder invloed van Alcohol en Ecstasy leven. Om jongeren tegemoet te komen is er aanpak nodig om Kutherrie te elimineren. Daarom stel ik, Rita Verdonk, mijzelf aan om deze smeerlapperij met fysiek geweld te beëindigen.

Reageer
gravatar

Ik denk niet dat dit over de muziek gaat.
Vervuilde muziek, een verbod op dancemuziek?

Denk is na, dit gaat waarschijnlijk over het testen van XTC op en rondom feesten. Ze zouden nooit muziek kunnen verbieden alleen omdat er ”vervuilde herrie” tussen zit.

Reageer
gravatar

Pardon Ramiro? Je denkt dat het hier over XTC gaat? XTC is het probleem zeer zeker niet. Het is de cultuur die met slechte dancemuziek gepaard gaat.

Door de foute muziek moeten mensen wel iets extra’s nemen om door de avond heen te komen. Dit was met Bach nooit gebeurd of Jason Mraz nooit gebeurd (al is dat laatste ook niet om aan te horen).

Nee, XTC overal de schuld van geven is kul. De muziek, de dj’s, die moet je hebben!

gravatar

Ik denk dat U de achterliggende gedachte in dit verhaal in zijn totaliteit hebt gemist.

Daarnaast ben ik van mening dat muziek wel degelijk verboden kan worden door ‘vervuilde herrie’ daar dit betrekking heeft op bijvoorbeeld art 137c van het wetboek van strafrecht.

Gras is groen.

Een fijne dag gewenst en geniet van uw vla.

gravatar

XTC was een geweldige band en zeker niet verantwoordelijk voor de gevaarlijke geluiden van tegenwoordig!
Kom nou, een beetje XTC afbranden.

gravatar

Op zich is dancemusic (dm) niet schadelijk mits verstandig gebruikt.

Tien jaar geleden was het gehalte van de werkzame bestanddelen van dm slechts 80 dB, doch thans is sterktes tot 120 dB geen uitzondering meer.

Ik adviseer dus iedere liefhebber van dm om niet het gehele geluid ineens tot zich te nemen, maar te doseren tot een gezonde portie.

Reageer
gravatar

En, in feite, leven er hele volksstammen unverfrohren dóór na het afsterven van functies van hersenstam en gehoororgaan (hamer, aambeeld, stijgbeugel) en uitval van de hele afdeling ‘geweten’ in hun CPU; generaties politici en bankdirecteuren zijn daarvan het levende bewijs. Dus, wat extra pillen en gewoon de volumeknop op 10, YOLO.

gravatar

Wij van de Stevigh Geloovighe Partij (SGP) zijn tegen dansmuziek, want de Heere kan dat lawaai niet aanhoren en zeker niet op zondag.

Het wordt tijd, dat de jeugd de schoonheid en de waarde van psalmen via de scholen verplicht leert te waarderen. Wij zijn derhalve daartoe een wetsvoorstel aan het schrijven.

Reageer
gravatar

Leuk en satirisch bedoeld. Maar wel onbewust met een reële basis. Sub-bass en infrasound kunnen gevaarlijk zijn. Misselijkheid, duizeligheid, schade aan inwendige organen kunnen ontstaan door frequenties beneden 50 Hz. Infrasound is geen hoorbaar geluid, maar veroorzaakt trillingen (< 20 Hz).
Een combinatie van xtc en infrasound is mogelijk dodelijk voor sommige bezoekers.

Reageer
gravatar

Nederland

Het land van alle kleine regeltjes, waar niks mag en alles moet. Ik ben zo blij dat ik in Oostenrijk woon. Elke dag lees ik soortgelijke berichten op deze nieuwssites. Wat knullig landje zijn jullie ook, het is te grappig voor worden.

Reageer
gravatar

Oostenrijk, waar de koeien nog paars zijn. Nee, daar is het prettig muziek luisteren: leren broek aan, onversterkt jengelen tegen de bergen en wachten tot je iets terughoort.

Dan ga ik toch liever kapot aan wat vervuilde Nederlandse dance.

gravatar

Volgens mij moeten de artikelen op de Speld ook eens getest worden. Afgaand op de vervuiling in de reacties lijkt de verhouding serieus/niet serieus niet helemaal goed…
Maar goed, dit was alleen de sneltest…

Reageer
gravatar

Eng mens..die Mona..

Ik word ”hersendood” van het CDA.

We zouden ‘t CDA moeten verbieden. Groot gevaar voor persoonlijke vrijheid.

Reageer
gravatar

De huidige tests kunnen alleen maar aantonen óf er daadwerkelijk herrie gedraaid wordt, maar niet hoe hard, en ook niet of er nog nepherrie of achtergrondmuziek doorheen gemengd is.
Daardoor zouden deze tests alleen maar schijnveiligheid opleveren.

Reageer
gravatar

Eindelijk actie. De tijd van goede eerlijke bassen stampt natuurlijk uit de tijd van de Energiehallen, daar werd toen uiteindelijk moeilijk over gedaan door de mengeling van klassieke muziek en vocals van de Jezusbus. Nu lijkt iedereen mee te kunnen zingen en begint zelfs Ameurica een graantje mee te pikken van ons pure exportproduct. Ik pleit voor een kwaliteitsmerk. Eigen DJ’s eerst!

Reageer
gravatar

Joren bewijst de stelling dat je hersendood wordt van die KUTherrie. Misschien moeten we de gebruikers ook vervolgen?

gravatar

Rust in vrede, beste hersencellen van Joren en Kelwin… Dance, not even once.

Ik hoop dat wetenschap binnenkort er een oplossing voor vindt zodat mensen niet zodanig afgestompt worden dat ze niet eens meer satire kunnen lezen op een site die er volledig uit gemaakt is (99,9% zuiverheid).

gravatar

Wat mij aan Open Air Dance in Gaasperplas stoort is dat de organisatie folieert op waterflesjes bij de entree
Vervolgens mag je ze van hun wel weer (duur) kopen
Iedereen kakelt door over geluidsherrie en Xtc, maar gewoon goedkope ruime voorraad waterflesjes tegen uitdrogen moet GRATIS erbij geleverd worden, er wordt genoeg betaald en verdiend aan Dance tralala
Gemeente zet dit in de vergunningverlening er bij !!