Benthe Samsom gebruikt vader in haar spreekbeurt

‘Falen heeft voor mij een heel concreet gezicht’

Tijdens een spreekbeurt over haar cavia heeft Benthe Samsom (13) gerefereerd aan haar vader. Ze vertelde hoe hij regelmatig vergat om cavia Jimmy eten te geven als hij ‘s avonds laat thuiskwam.

“Falen heeft voor mij een heel concreet gezicht”, zei Benthe. “Heeft papa straks nog wel een baan? Ik heb hem een goudvis gegeven en die geeft hij wel eten. Maar dat is in onze snelle maatschappij niet genoeg. Je moet ook cavia’s eten kunnen geven, vind ik.”

Lerares Marlies van der Ven plaatst haar vraagtekens bij de keuze van Benthe om haar vader te noemen in haar spreekbeurt: “Ik weet niet of je als leerling je politiek gemankeerde vader moet gebruiken om een hoger cijfer te halen. Zeker omdat ze ook al haar cavia in de strijd gooide. Doe het eens op eigen kracht, zou ik zeggen.”

Benthe ziet dit echter anders: “Ik schaam mij niet voor papa. Hij bepaalt voor een groot deel wie ik ben. De keren dat ik hem zie, leer ik heel goed hoe het niet moet.”

Benthe kreeg een 4 voor haar eerlijke verhaal.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat hij de cavia niet te eten geeft verbaast me niet:
Waarschijnlijk denkt hij, dat er net zo als voor de mensen die hij, als ondersteuner van het huidige wanbeleid, laat verrekken, voor cavia’s ook een voedselbank is 😉

Reageer
gravatar

De reden voor die vier is tweeledig. In de eerst plaats is dit al het derde jaar op rij dat Benthe in een spreekbeurt vertelt over hoe haar vader falen een gezicht geeft, omdat hij steeds vergeet de cavia te voeren. In de tweede plaats, omdat ze tijdens de spreekbeurt te langzaam sprak. De juf vindt het knap dat Benthe de spreekbeurt kon houden, maar ze moet hem ook snel kunnen houden. De juf is bang dat Benthe anders straks eindigt als politicus.

Reageer
gravatar

Benthe lijkt me een heel erg intelligent meisje en die domme leerkracht is weer zon typisch een uit een dozijn standaard persoon . Die originaliteit en out of the box – kunnen denken niet herkent als geniaal. Alleen maar wat al eens voorgekauwd is dat is wat die serpenten willen horen…

Reageer
gravatar

Jazeker, zelfs ondanks die enorme uit-glijer van mij op # 26a waar ik dyslexie als dislectie weergaf. Mea Culpa, mea maxime culpa; ‘t zal niet meer gebeuren. Ik tracht kernfysicus Diederik S. terug te krijgen in zijn hok bij de ECN in Petten. Ik verkeer overigens in peilloze bewondering voor de Nederlandse Vereniging van Nihilisten die zich gewichtsloos beweegt in de peilloze diepten van het getal 0. Ik vermag met mijn snorkeltje slechts enkeldiep dezelver oppervlakte te benaderen.

gravatar

Wat een gezeur! Ik vind het helemáál geen probleem dat Samson en Gert bij een Avia tankstation een servicebeurt hebben gegeven aan de dertien jaar oude Bentley van Mari van de Ven!

Reageer
gravatar

Dit maakt weer een hoop duidelijk over incidentie van dyslectie en de sociaal/maatschappelijke samenhang tussen Samson en Gert enerzijds en gevolgen daarvan op fetisj en narcisme van Mari van der Ven, anderzijds. Dát is dus óók dyslectie. Dank voor het duiden daarvan, Dyslecticus. Is er ook nog nieuws over de de dyslectie van Leco Zadelhoff in zijn Ferrari ?

gravatar

U boort hier schrijnende rekenfilosofische diepten aan die wijdser zijn dan deze site aankan. Doet u een beetje voorzichtig? Voordat u het weet gooit u ons zodanig door de splijting van die twee halfverdubbelde nietsen dat geen Samsom ons er weer uit kan halen.

gravatar

Excuseer. Als plaatsvervangend secretaris en A-lid van de Nederlandse Vereniging voor Nihilisten vergeet ik soms dat het niet iedereen gegeven is zich te storten in de peilloze diepten van het getal 0. Over een eventuele redding door de heer Samsom hoeft u zich overigens geen zorgen te maken, hij bekleedt een erefunctie binnen onze vereniging vanwege zijn verbluffend vermogen van niets iets te maken om het vervolgens weer te doen uitmonden in niets. De kleine Benthe heeft het van geen vreemde.

gravatar

Met alle respect, maar wat betaalt Geert aan deze eh… Benthe om dergelijke tekstjes het land in te gooien? En aan De Speld? Natuurlijk geen toeval dat dit juist 97 jaar later in de revolutionaire oktobermaand verdachtmakendersgewijs op de site wordt gesmeten.

Reageer
gravatar

Verder mis ik gewoon de Paulissen…en in het bijzonder Paulisje.

Zijn zij geëmigreerd ergens anders naar toe?

Paullisje ik mis je zo…

Liefs en xxx Marg00tje

Reageer
gravatar

Tja het is maar een spreekbeurt. Daar kan van alles in staan. In het echt gebruikt haar vader Benthe. Het is zo simpel door op alles te korten wat er maar voor een gehandicapte gekort kan worden. Dat lezen we toch dagelijks in de kranten.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Mijn dank voor jouw hardnekkige aanhankelijkheid. Jij bent één van mijn meest verwoede aanbidsters, die mijn uitspraken klakkeloos opzuigt als een dominee de woorden van zijn god. Uit jouw vele slijmerige huldeblijken aan mijn adres blijkt dat jij een volslagen politieke onbenul bent.

Daarom neem ik ernstig in overweging om jou bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen op een verkiesbare plaats te zetten voor mijn solistische Partij Voor Vuilspraak.

Kusjes,

Jouw blonde…

Reageer
gravatar

Geert,

Je laat je weer kennen met onbenullige boodschappen, die je graag herhaalt.

Hier laat ik het bij, want ik ga geen woorden vuilmaken aan iemand die van zichzelf al erg smerig is.

gravatar

Haar lerares moet zich schamen .dat ze een 13 jarig meisje een 4 geeft voor een geschreven stuk waar ze haar vader noemt.ik vind het juist enorm goed dat ze met deze leeftijd al zo goed iets kan omschrijven en daar ook nog een passend voorbeeld van kan geven .van mij had ze minimaal een 8 gekregen .Het mag haar niet aangerekend worden dat haar vader een politieke bekendheid is. Heel goed gedaan benthe

Reageer
gravatar

Auwaaa.. De waarheid gezien vanuit het kind. Als de wereld buiten je gezin belangrijker wordt dan je kinderen en zoals nu een huisdier, dan geeft dat te denken. Oorzaak en gevolg, actie en reactie. De leerkracht die hier een 4 voor geeft heeft geen idee wat Benthe hier tracht te zeggen. Die leerkracht verdient een 4 en Benthe een 10!!

Reageer
gravatar

Ik wil hierbij toch wel een lans breken voor Benthe. Ze heeft duidelijk last van de vooroordelen dat de appel niet ver van de stam valt. Papa komt door zjn geharrewar slecht uit de verf, dus dochterlief zal wel hetzelfde zijn.
Uit dit verhaal moeten toch grote vraagtekens worden gezet bij de bekwaamheid van de onderwijzeres. Als Benthe gewoon de dochter van de slager was geweest, had ze al minimaal een dikke 6 te pakken met haar spreekbeurt.
Tenzij de slager rommelt met zijn vleeswaren.

Reageer
gravatar

Hier mag je niet mee spotten, vind ik. Een satire over een politicus die dermate is afgegleden als Diederik Samson gaat echt te ver !

Heeft Buma Stemra geen cavia ? Over vriend Wilders maak ik mij geen zorgen. Ongetwijfeld komt Dion Graus dagelijks de cavia water geven.

Reageer
gravatar

Mijn cavia heet Bumaersma – de leukste cavia van Nederland – om te roepen dan toch.

Was uitgebroken toen Dion G. zowel de kooi als de voordeur open had laten staan na een driftbui.

gravatar

Jammer waf dat er nietf te verftaan waf van Benthef verhaal:

“Bfsjj baf baf, brosv, blimz, bfsjj baf baf, brosv, blimzebc.” spuugde zij uit haar kwijlende mond naar buiten. Een slabbertje zou haar niet misstaan hebben. En dan dat kunstgebit dat de hele tijd half naar buiten gleed.

Dit duidt er overigens op dat zij in al haar imbeciliteit toch uitermate geschikt is voor de politiek. Elke luisteraar vindt in haar verhaal het verhaal terug wat hem/haar/of gehandicapt uitkomt.

Reageer
gravatar

nauwnauw! De minster Fonwijs heezegt dajje zonbeus niever kom… Da moeje baabeus foohê, drom sijnwe teeg leenstel. Heb maastij vraag en heel koonkhuis sook teeg. Nu plietiesie noch. Toddan moebent sef spreek. Tisnieandes.

gravatar

Schoenmaker, hou je bij je leest. In plaats van dat electorale geklier in de Tweede Kamer, zou Diederik Samson (geen familie van Samson & Delilah) zich eens wat meer met zijn kernbusiness moeten bemoeien. Bij kerncentrale Petten staan alle seinen op rood, koelsystemen lekken, grafietstaven gloeien rood, een meltdown dreigt, maar de Tweede Kamer weet van niets. Klokkenluiders wordt het zwijgen opgelegd. Diederik, ga potvolblomme nou eens aan je echte werk en schei uit met dat politieke gedonder

Reageer
gravatar

Ik hoop niet dat dit de echte Diederik Samsom is die dit schrijft over zijn contact met zijn dochter. Begrijp trouwens niet waarom zijn dochter niet haar vader en de vergeten cavia in haar spreekbeurt mag gebruiken. Hijzelf ge/misbruikt wel zijn gehandicapte dochter binnen zijn politieke uitlatingen. Wat maakt het onderscheid dat zij dit van school niet mag en hij wel vanuit zijn politieke functie?

gravatar

Lieve Ans,

Er gelden nu eenmaal andere gebruiken voor politici en het plebs. Een succesvol politicus is altijd zuinig met de waarheid en scheutig met de sentimentaliteit.
Benthe heeft nog een heel leven voor zich, terwijl vader Didi zich inmiddels voor altijd onmogelijk gemaakt heeft.

In mijn volgende bijdrage zal ik ingaan op het element humor in de politiek – dat is onder dit verhaal uiteraard niet kies.

gravatar

“Falen heeft voor mij een heel concreet gezicht”, zei Benthe.

Voor de verstandelijk gehandicapte Benthe is het haar pappie.

Voor het verstandelijk gehandicapte deel van Nederland dat nog steeds op de falende PvdA stemt moet het nu ook wel concreet zijn.

Toch?

Gelukkig zijn er succesvolle politici zoals meneer Wilders van de PVV waar je hoop uit kunt putten en weten wat goed voor het land is.

Corrie.

Reageer
gravatar

In ons allen zit een Wilders verborgen. Wij weten het allemaal het beste en wat goed is voor een ander. Dat is wat ons bindt. Zij het dat die binding door niemand alszodanig gevoeld wordt.

gravatar

@ zoon
Weet je moeder dat je weer een stukje hebt geschreven?

Wat ik mij nog kan herinneren is dat je een moederskindje bent. Opvallend is dat ze zich nogal intens met jouw leven mag bemoeien .

Het heeft me altijd verbaasd dat je je band met dat kreng nog steeds niet verbroken hebt.

Het liedje “I want to break free” van Queen is toepasselijk voor jou.

Freddie is ook een homo.

Corrie.

gravatar

Lieve Corrie,

Mijn dank voor jouw hardnekkige aanhankelijkheid. Jij bent één van mijn meest verwoede aanbidsters, die mijn uitspraken klakkeloos opzuigt als een dominee de woorden van zijn god. Uit jouw vele slijmerige huldeblijken aan mijn adres blijkt dat jij een volslagen politieke onbenul bent.

Daarom neem ik ernstig in overweging om jou bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen op een verkiesbare plaats te zetten voor mijn solistische Partij Voor Vuilspraak.

Kusjes,

Jouw blonde…

gravatar

Lieve schat Corrie,

Mijn dank voor jouw hardnekkige aanhankelijkheid. Jij bent één van mijn meest verwoede aanbidsters, die mijn uitspraken klakkeloos opzuigt als een dominee de woorden van zijn god. Uit jouw vele slijmerige huldeblijken aan mijn adres blijkt dat jij een volslagen politieke onbenul bent.

Daarom neem ik ernstig in overweging om jou bij de eerstvolgende Kamerverkiezingen op een verkiesbare plaats te zetten voor mijn solistische Partij Voor Vuilspraak.

Kusjes,

Jouw…

gravatar

Een roos volledig vanachter inbrengen bij een cavia vind ik ook niet kunnen na thuiskomst van weer een mislukte verkiezingscampagne. Haal dan teminste de doorns er af.

Reageer
gravatar

Hoezo rozen ? De eerstvolgende verkiezingscampagne van de PvdA kan alleen maar succesvol zijn als: a. de kandidaten in smetteloos wit zijn gekleed en b. royaal rotte tomaten en eieren aan het publiek worden uitgedeeld.

gravatar

Dit is nu weer een schoolvoorbeeld hoe de werksituatie en de privésituatie onvoldoende gescheiden worden.
Benthe leert nu dat haar activiteiten op school helemaal los moeten staan van die cavia-vergetende oen thuis.

Reageer
gravatar

Alles wat Maurice vindt moet hij netjes aan de rechtmatige eigenaar teruggeven. Binnenkort komt hij bij mij de olie peilen, de motor ratelt een beetje.

gravatar

Benthe moet harder optreden tegen haar vader. Ze moet een voorbeeld nemen aan Jula Roos Bos! Die weigerde al 1 jarige leeftijd om in de kinderwagen te gaan liggen.

Reageer