Nieuwe rekenmethode leverde Dick al 642 euro op

Naheffing zorgt voor financiële meevaller

Sinds hij een nieuwe rekenmethode hanteert, ziet het leven van Hagenaar Dick Freriks er een stuk lucratiever uit. Dick zet zijn rekenmethode in om de hoogte van naheffingen vast te stellen voor mensen van wie hij nog geld krijgt.

Dicks moeder was eergisteren de eerste persoon die met het nieuwe stelsel te maken kreeg: “Ik had een paar euro van mijn zoon geleend voor de bus, omdat ik mijn portemonnee was vergeten. Toen ik die terug wilde betalen, rekende hij me voor dat ik hem nog ruim zeshonderd euro schuldig was. Dick is niet alleen een goudeerlijke jongen, maar hij steekt ook wiskundig sterk in elkaar, dus dat bedrag heb ik meteen gestort.”

Andere mensen blijken juist geheel onverwacht geld terug te krijgen van Dick. Ex-vriendin Cheryl: “Vandaag stond hij voor m’n deur met twee euro vijftig. ‘Naheffing’, noemde hij dat. Typisch Dick.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welnee Tedje, dar staat gewoon HOND (afkorting van HONDA) Pon is wettelijk vastgelegd hofleverancier van politie, douane, leger, marechaussee, kantonniers en boswachters. En nee: dat is geen corruptie, dat is gewoon ambtelijk vastgelegd beleid dat door het R.I.B. (voormalig Rijksinkoopbureau) nauwkeurig is vastgelegd tijdens de gezamenlijke uitjes van inkopers van de overheid en de verkopers van Pon. Tijdens die meetings vloeide er bloed noch drank, die werd vooraf (discreet verpakt) thuisbezorgd

gravatar

Dick Freriks (economisch ZZP´er) geniet vanuit de kantine van de Bijlmer bajes een riant uitzicht op de autoboulevard langs de A-2 richting Amsterdam, alleen jammer van die tralies links achter hem. De fotograaf trof hem net tijdens het bezoekuur: ex-vriendin Cheryl (rechts achter) wilde liever niet herkend worden, ze zit daarom met haar rug naar de fotograaf. Dick runt zijn BV-tje (www.dicksnaheff.com) overigens gewoon verder met de zegen van Fred en Ivo, beiden principevrije VVD ondernemers

Reageer
gravatar

Stond laatst aan de kassa bij de AH met een flinke discussie. Ik had de kassabon eens nagerekend via de nieuwe rekenmethode. En wat bleek, via een naheffing zou ik het teveel betaalde terug moeten krijgen. Ging mooi niet lukken. Uiteindelijk het compromis kunnen sluiten op wat extra voetbalplaatjes en wuppies die ze nog hadden liggen.

Reageer
gravatar

Wanneer het zozeer belachelijk is dan kun je er beter zoals in dit artikel de spot mee drijven.

De meer dan 600 miljoen vervloekte euro’s zal dit kabinet wel weer op het conto van de oudjes in Nederland afwentelen.

Je kunt alleen op meneer Wilders van de PVV vertrouwen. Bij de volgende verkiezing zal de PVV de grootste partij zijn.

Mensen pikken het niet langer..

Corrie.

Reageer
gravatar

Wat mij vooral opviel in het artikel is de regel over EX-vriendin Cheryl: op Dick afgeknapt door een teveel aan eenzijdige voorheffing? Of door de Dick voor mekaar-show?

gravatar

Ik heb wekelijks te maken met mensen als Dick. Altijd komen ze geld halen. Maar ik heb nog geen Dick gezien die geld komt brengen. Zucht!!!! Ik ben onder een verkeerde horoscoop geboren denk ik. Zat er vanmorgen ook nog een gat in m’n sok…….

Reageer
gravatar

Iedereen weet toch dat je tegenwoordig met een paar euro niks meer te zoeken hebt in de bus/trein. Het zal hier waarschijnlijk dan ook niet gaan over 1 á 2 euro. Het lijkt me dan ook niet meer dan terecht dat Dick zo een hoog bedrag in rekening brengt.

gravatar

De algemene vorming van Nederlanders is matig. Zo las ik op de Facebook pagina van De Speld nauwelijks relevante reacties. Dit is namelijk een leuke variant op de naheffing uit Brussel: Rutte werd secuur voorgerekend dat hij nog even 642 miljoen Euro moet betalen. Dan maar geen Sinterklaas en Zwarte Piet?

Reageer
gravatar

Ad van Loon

De problemen die wij zien bieden kansen om daar uit te komen. Deze naheffing is natuurlijk Dick’s goed recht, zo wordt de lokale economie van Dicks huishouden goed gestimuleerd. Is het glas nu half vol of half leeg? Dick is gewoon naar de kraan gelopen, zou u ook moeten doen.

gravatar

Waar is de formule? Op deze manier zijn de uitkomsten totaal niet herleidbaar dan wel reproduceerbaar. Ik heb sterke vermoedens dat de controlemethode tekort schiet. Het is namelijk wel heel toevallig dat deze ex PRECIES 2,50 terug krijgt en dit in contanten wordt afgerekend. Grote kans dat Dick door middel van deze ‘service’ afrondt in zijn eigen voordeel.
Waarschijnlijk heeft ze recht op minstens 2,52.

Reageer
gravatar

Hij heeft herberekeningen gemaakt, die teruggaan tot 1998. Ja, dan klopt het wellicht. Iedereen of elk instituut, dat op die manier opereert zou je toch de rug toekeren? Even kijken bij het NOS journaal.

gravatar

Te belachelijk voor woorden natuurlijk. Als we het voorbeeld van Engeland zouden volgen en terug zouden gaan naar de gulden, dan scheelt dat 2,20 per euro en dan krijgen we, zoals dat hoort, geld terug van Europa in plaats van dat we weer meer geld in die bodemloze put strooien!

Reageer
gravatar

Weert, het is NIET de schuld van Europa. Het is allemaal hetzelfde liedje: het is de schuld van het Kapitaal. Echt zo’n Gilders-trekje om dat steeds te ‘vergeten’. Lees daar nou eindelijk Piketty eens op na!

gravatar

Allemaal misverstanden weer en (strikt genomen) onnodig:
Truusje: Thomas Piketty weet weliswaar waar het IMF de mosterd haalt, maar hij houdt dat lekker voor zichzelf, de egoìst
Roepende uit de woestijn: Piketty is niet Engels maar Frans, dus het zal hem een zorg zijn waar Engeland naar terugkeert, naar de gulden of naar de bliksem.
Zo, dat moest er even uit.

gravatar

Houd je mond eens Dick, altijd maar in de schijnwerpers willen staan. Het draait niet allemaal om jou!

gravatar

Wellicht is dat voor jou de hamvraag, John, maar gezien de wiskundige capaciteiten en het uiterlijk van Dick, gecombineerd met zijn eerlijkheid weten we allemaal dat dit voor Dick geen issue is. Hij mag er ALTIJD op

gravatar

Dick is een echte man die de vrouwtjes er onder weet te houden.

Natuurlijk mocht hij er bij zijn ex-vriendin Cheryl op.

Het is toch geen metroman!