ECB-president Draghi maant tot paniek

‘Huilen tot je dood bent enige juiste antwoord op beurskrach’

Er is geen enkele reden tot kalmte. Dat heeft president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi gezegd in een oproep tot blinde paniek.

Volgens Draghi is het recente verlies van vrijwel alle effectenbeurzen ter wereld aanleiding om vooral gillend de schuilkelders in te duiken: “Het laatste wat we nu nodig hebben is rust. We kunnen een nieuwe crisis alleen voorkomen als consumenten, banken en overheden hun doodsangst weten te koppelen aan pure hysterie.”

De bankpresident vergelijkt de situatie met het rampjaar 1929, toen er sprake was van een enorme beurskrach met catastrofale gevolgen: “Wat we nu meemaken is waarschijnlijk vele malen erger. Het enige juiste antwoord daarop is het in brand steken van je huis, het eten van zand en zachtjes huilen tot je dood bent.”

VVD-europarlementariër Hans van Baalen noemt de uitspraken van Draghi onverstandig: “Draghi leeft echt in een andere realiteit. Ik vind het onbegrijpelijk dat een president van de Europese Centrale Bank de problemen zo onderschat. Alleen het einde van de wereld kan deze ramp nog stoppen. Mijn fractie zal zich daar sterk voor maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met een verwijzing naar “het rampjaar 1929” moet de situatie wel zéér ernstig zijn. 1929, het jaar van het allereerste landskampioenschap van PSV. Brrrrrrrrr….

Reageer
gravatar

Opmerkelijk, gezien de omstandigheden, dat Draghi nog gewoon een overhemd en stropdas draagt. Met de informatie die hij heeft, had ik hem voorgesteld met een gasmasker op en zijn haren uit zijn hoofd rukkend van ontreddering.

Maar dat gezegd, mijn morele kompas in het Brusselse/ Frankfurtse EU gebeuren is Guy Verhofstadt. Als die kerel roept: rood. Dan weet je zeker dat het blauw is. Roept hij stop: dan weet je zeker dat je harder moet. Roept hij: goed gedaan! Dan weet je dat alles verkanlt…

Reageer
gravatar

Hoi Rob,

Het woord ‘dienst’ begrijpen ze niet. Denk ik.

Misschien moeten we het anders verwoorden voor ze…

Met vriendelijke groet,
Klontje

gravatar

Ik krijg al jaren blinde paniekaanvallen als dat slag volk zijn mond open doet. Dan weet ik namelijk dat het ons weer geld gaat kosten en zij weer nog meer geld gaan roven van de gemeenschap.

Reageer
gravatar

Waarom horen we niets meer over de holmaat van Van Baalen, dhr. Verhofstadt? Heeft hij een terminale ziekte misschien? Dát zou nou eens goed nieuws zijn!

Draghi, Drachme, Dragstoel, Dragmoeder, wat moet ik hiermee? Wat is een Draghi?

Reageer
gravatar

Fijn dat van Baalen zich sterk maakt voor het einde van de wereld.

Ik zie liever het (politieke) einde van van Baalen en zijn club graaiers.

Dan hebben we minder paniek

Reageer
gravatar

Voor het eens ben ik het eens met maffiabaas Draghi van de ECB. Er is alle rede tot paniek.

De oplossing is, zoals gebruikelijk, te vinden bij meneer Wilders van de PVV, hij is daar erg duidelijk over:

Naast de EU verlaten, om lid te worden van de Europese Vrijhandelsassociatie, moet Nederland ook de euro verlaten en weer de gulden invoeren.

Het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) voor de redding van lidstaten moet afgeschaft worden.

Corrie.

Reageer
gravatar

Vreselijk Corry dat jij promoot maar het geen reet uitmaakt om het eind van de wereld tegen te houden.
Waar doe je het in Helsnaam voor.

Harrie J.

gravatar

zeer goed idee meneer Van Bralhuysen verwijdering. er is berekend dat afschaffing van de PVV ons ieder jaar gigantisch veel geld bespaard aan rechtszaken, politie-uren en ga zo maar door

gravatar

Oproepen tot blinde paniek is wel het toppunt van alles, nadat ze alles zelf in de soep hebben laten lopen met hun tiranie. Met recht het is een echte Danteske Gruwel.

Reageer
gravatar

Van Baalen heeft al die tijd al gelijk gehad: hij en z’n fractie waren al lang bezig het einde van de wereld te realiseren.

Wat een visionair. Die man zou eens op televisie moeten komen.

gravatar

Hans van Baalen wordt verkeerd geciteerd; hij heeft gezegd: “Alleen het einde van de liberalen kan deze ramp nog stoppen. De wereld zal zich daar sterk voor maken”.
En dan zeggen ze nog dat de man geen visie zou hebben. Mooi wel !