Statistieken: Van Persie niet veel irritanter dan Huntelaar

Vermoeiende goalgetters even irritant, Huntelaar efficiënter

Uit statistieken van Voetbal International blijkt dat Klaas-Jan Huntelaar nagenoeg even irritant is als Robin van Persie. Als wordt meegenomen hoeveel speeltijd beide spitsen gegund wordt, is Huntelaar zelfs efficiënter irritant dan zijn collega-aanvaller. De Achterhoeker heeft gemiddeld minder tijd nodig om medespelers en publiek tegen zich in het harnas te jagen.

Van Persie staat te boek als de irritantste speler ooit in het Nederlands elftal en staat fier bovenaan in de all-time naargeestigheidsindex. Oud-international Pierre van Hooijdonk nuanceert deze cijfers: “In absolute zin is Van Persie inderdaad de irritantste speler die Nederland ooit gekend heeft, maar hij heeft er wel lang over gedaan. Bovendien zie je dat Van Persie het in grote wedstrijden vaak laat afweten en dat hij minder irritant is dan bij z’n club. In de topduels is Huntelaar juist op z’n allervervelendst. Het zijn ook twee totaal verschillende spelers. Van Persie moet je absoluut geen ruimte geven, anders wordt hij doodvermoeiend. Huntelaar is het type speler dat onuitstaanbaar is in de zestien.”

Voor analyticus Ronald Waterreus, zelf ook irritant, is het duidelijk wie de voorkeur moet krijgen: “Iedereen zal wel weer over me heen vallen en je mag het misschien niet zeggen, maar als we heel eerlijk zijn, is Huntelaar een onuitstaanbare vent. Toch staat het voor mij vast, en dat klinkt nu misschien heel controversieel, dat Van Persie de meest verwaande, ergerniswekkende eikel is die ooit in Oranje heeft gespeeld. Dat verdient meer krediet.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Pierre is wel een beetje bevooroordeeld. VPersie trapte een keer snel de bal op doel toen Pierre een vrije trap wilde nemen. Ha, is dat nog eens irritant. Maar je hebt ook spelers die alleen het bloed onder de nagels van tegenstanders weghalen. Maar dat is wel wat makkelijk. Het gaat er denk ik vooral om dat je het tegen je medespelers doet. Al met al denk ik dat VPersie er boven uit steekt. Ook omdat hij veruit het meest irritant is tegenover journalisten en het publiek.

Reageer
gravatar

Goh, die Pierre. Ik vind hem een irritante smoel hebben die inderdaad een ander platform verdiend, wel voor de fabeltjes krant.

Waterreus had ik het dan weer niet verwacht, maar goed, zijn beeld word net als de meeste, gevormd door de media en hoe dingen naar voren worden gebracht. jammer dat ze bij hem niet het zelfde hebben gedaan. kijken hoe verwaand hij gemaakt kan worden.

Reageer
gravatar

Kijk, jij hebt het begrepen: irritantste sportman aller tijden! Dat is tenminste correct Nederlands. Niet dat irritante irritantste speler ooit.
Daar kan ik me toch zo mateloos aan irriteren!

gravatar

Het hele nederlandse elftal is irritant met trage voorspelbare combinaties die standaard stuklopen op een ook maar enigszins adequate vijandelijke verdediging, met één vinger in de neus..
De eigen verdediging is eerder verward dan irritant, maar leuk is ook anders. Bij voorbaat maar een 1 – 0 of 2 – 0 voorsprong inkopen bij de UEFA, lijkt me de enige oplossing.

Reageer
gravatar

Het enige wat ik altijd mee naar huis neem is mijn leesbril. Anders moet ik naar de foto’s van mijn schoonmoeder kijken. Dus ik weet nooit wie die godvergeten klootzak is die die ballen er nou in schiet.

Al jaren ben ik trouwe sponsor van de plaatselijke club in Xienix, afgelopen jaar gedegradeert naar de 6e klasse. Onze keeper is een kanjer, verpest nooit het feest van de tegenstander door de contactlenzen bij mij aangemeten.

Reageer
gravatar

Van Persie heeft zweetvoeten en is daardoor extra irritant.

Huntelaar smekt bij het eten, maar van Persie zuigt steeds op zijn kunstgebit dus dat is gelijkspel.

Alhoewel, Van Persie heeft het zelfs klaargekregen om ook gaatjes in zijn kunstgebit te krijgen. En met die kegel uit zijn rotte bek heeft hij al heel wat duels in zijn voordeel kunnen beslissen want echt talent heeft hij niet en heeft hij nooit gehad.

Men vertelt soms wel dat hij verdienstelijk Ganzenbordt.

Reageer
gravatar

Robin toch, altijd weer dar irritante reageren, wat is dat toch?
Na de wervelende show in IJsland denk ik overigens niet dat ‘we’ op korte termijn nog voor enige titel gaan.

gravatar

Degraderen is zo gek nog niet als dat zou kunnen.
Misschien winnen wij dan weer eens i.p.v dat zij verliezen
Maar gelukkig krijgt Staatssecretaris Glad Dekker nu wel z’n zin minder amusement op de NPO.