Geert Wilders mengt zich in islamdebat

PVV-leider schrijft langverwacht opiniestuk

Jarenlang wilde hij zich niet over het onderwerp uitlaten, maar Geert Wilders mengt zich nu toch in het debat over de islam. De PVV-leider zet maandag zijn visie uiteen in een opiniestuk in dagblad Trouw.

De druk op Wilders om een standpunt in te nemen nam de afgelopen weken toe. Verschillende partijen vonden dat hij door de opkomst van IS en de discussie over Nederlandse jihadstrijders niet langer kon zwijgen. “Tot nu toe beweerde Wilders dat thema’s als de zorg en Europa veel belangrijker waren, maar dat kan hij nu niet meer volhouden. Het is tijd dat hij zich uitspreekt”, zei ChristenUnie-leider Arie Slob onlangs nog bij WNL.

Wilders ziet nu in dat het islamdebat ook bij de PVV-kiezers steeds meer gaat leven, denkt politiek commentator Paul Jansen: “Zijn eigen aanhang is in het ongewisse over zijn visie op het belangrijkste thema van het moment. Dat kan zo niet langer.” Jansen verwacht dat Wilders zich in zijn kenmerkende harde stijl zal uitlaten: “Bereid je maar voor op stevige taal over moslims. Hij moet in staat zijn om dit debat meteen naar zijn hand te zetten.”

Journaliste Wouke van Scherrenburg denkt juist dat Wilders moslims in bescherming zal nemen: “Hij staat natuurlijk al jaren pal voor de rechten van minderheden als joden en homo’s. De manier waarop er nu met moslims wordt omgegaan, raakt bovendien aan de rechtsstaat, die hij als een belangrijke Westerse verworvenheid ziet. Ik verwacht dat hij het gevaar van doorgeslagen angst en woede ten opzichte van moslims zal aankaarten.”

De PVV weigert een tipje van de sluier op te lichten over de inhoud van het opiniestuk. Een woordvoerder kondigt wel aan dat Wilders het debat over de islam voortaan vaker zal opzoeken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja als men al te bang is, om bang te zijn dan kan de terrorist z’n werk ook niet goed doen en moet hij meer inzetten dan enkel dreiging en zo gat het van kwaad tot erger, allemaal door de angst voor de angst

Reageer
gravatar

Zeer juist! Neem toch die bliksemse terroristen de wind uit de zeilen! Wie al angstig is, kan niet meer bang gemaakt worden! Als we allemaal in de media laten weten in de broek te schijten zul je ze eens op hun neus zien kijken! Met hangende pootjes terug naar Waar ze vandaan komen. Als ze alleen zichzelf nog kunnen opblazen is er al gauw niks meer aan.

gravatar

Baas in eigen land!

Die lui profiteren van de Nederlandse domheid!

We slapen in Nederland mensen!

Degene die LINKS stemmen zijn LANDVERRADERS!

Reageer
gravatar

Ik ben toch wel erg benieuwd naar een visie die verder gaat dan grenzen dicht, Koran verbieden en kopvoddentax. Hoe wil Geert voorkomen dat meer moslims gaan radicaliseren? Hoe denkt Geert dat de Moslimgemeenschap beter kan integreren?
Ben benieuwd of Geert met een inhoudsvol stuk kan komen wat niet iedere moslim al bij voorbaat afschildert als ongewenst.

Reageer
gravatar

Zeer juist Lerend, dát moet Geert W. toch echt overlaten aan excellente experts, halal Korankenners als ayatollah Veldman, mollah van Swalmen Blerich en imam Kees22. Alleen zij weten dat Moslims niet mogen discrimineren en alleen zij kennen het geheim achter de moorden op Christenen in Indonesië, Nigeria en Syrië, op de Kopten in Egypte. Dit trio weet dat deze moorden worden gepleegd door groepen Christelijke Fundi’s en losse horden buitenkerkelijken om de Islam in een slecht daglicht te stellen

gravatar

Wasgoed, de uitdrukking is niet in een ‘slecht daglicht stellen’ maar ‘in een kwaad daglicht stellen’, een kwestie van modaliteit, want wat zijn nu eigenlijk slechte en kwade daglichten? En wat zijn ‘goede daglichten”? Veel zaken kunnen het daglicht echt niet verdragen, de politiek weet daar alles van, het internationale zakenleven draait erop en de bankwereld is niet voor niets een “schaduwwereld”. Klokkenluiders brengen hier geen ‘verlichting’. zodoende tast het O.M. hier structureel in het duister.

gravatar

Wat zou de Speld nu nog voorstellen als niet Wilders overal met de gebleekte haren zou kunnen worden bijgesleept. Wilders is -in al zijn beperktheid- politiek gezien een one-trick pony, maar bovenal mikpunt voor elke nitwit die geen ander onderwerp, geen betere pispaal kan vinden dan Geert Wilders. Wilders is bliksemafleider voor alle maatschappelijke ergernissen. Dit rechtse kabinet van Rutte, Pechtold en Samson mag God op haar blote knietjes danken voor deze Kop van Jut. De Speld trouwens ook.

Reageer
gravatar

ik ben klaar voor is even bij de Gamma langs en anti-aanslag over het stoepje

Reageer
gravatar

Zwarte piet discussie weer aangewakkert Umberto Tan kan ook wel wat blanker

Reageer
gravatar

oproep aan Wilders
Stop nu eens met het knuffelen van die buitenlanders ,dat Multi culti gedoe met die belgen en fransen zijn we meer dan zat

Reageer
gravatar

Ook geinig,de SP in 1983,

“Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”
http://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/

Reageer
gravatar

Dat zijn vragen, Jan. Is dit een quiz? Waar vind ik de antwoorden?

Hier zou meneer Wilders zich trouwens ook eens over moeten uitspreken nu het er toch over gaat.

gravatar

Verdorie Geert! Het werd me wel eens tijd hoor dat je eens je mening gaf! Dat op mijn belastingcenten een beetje mee kletsen in de Tweede Kamer en je steeds afzijdig houden van moralistische kwesties…Fijn dat je eindelijk je mening geeft.

Reageer
gravatar

Iedereen zit mijn meneer Wilders van de PVV op deze weblog belachelijk te maken maar wacht maar tot de eerste aanslag van IS-aanhangers in Nederland plaats vindt.

Voor genoegdoening hoeven dan autochtone Nederlanders op lulletje Plasterk of Opstelten niet te rekenen.

Het zullen een aantal PVV-aanhangers zijn die orde op zaken gaan stellen in onze wijken door IS-aanhangers een lesje te leren.

De PVV van meneer Wilders wordt dan nog groter.

Corrie.

Reageer
gravatar

Nee hoor er is een gast op de weblog die onder mijn naam en afbeelding berichtjes plaatst.

Schijnbaar maak ik zo’n indruk op hem/haar dat die mij na gaat doen.

Beetje zielig en gestoord ook nergens voor nodig want inderdaad zijn jullie er behoorlijk in bedreven kritiek op mij te hebben.

Soms heb ik het idee dat jullie mij niet mogen.

Begrijp daar niets van. 🙂

Corrie.

gravatar

pvv aanhangers die orde op zaken gaan stellen…

Als in

Een normaal gesprek met Gilles de la Tourette

Vrouwen die scherp inparkeren

Bevrijdende geloofsovertuiging

Een rappe slak

Allemaal slechts theoretisch mogelijk

gravatar

Ik vind het eigenlijk veel zieliger dat jij De Speld niet snapt. Volgens mij moet je met je rabiate PVV geleuter en gekwijl voor ‘meneer Wilders’ bij Geenstijl of De Dagelijkse Standaard zijn en niet hier. Of op de website van de NVU. Hier komen mensen om te lachen. Probeer dat eens.

Corrie.

PS. Had je de redactie al gebeld om uit te huilen?

gravatar

Geert Wilders is eigenlijk de triple-spion Achmed al Khebab, die eigenlijk Mordechai Sjalom heet, doch in dienst is bij de indonesische geheime dienst. Ooit is hij daar geboren als Sjonnie Pisang.
In die hoedanigheid hemelt hij erg amateuristisch Israël op en doet hij opvallend overdreven negatieve uitspraken over de islam.
Zijn doel is natuurlijk zoveel mogelijk moslims te irriteren en dienst te laten nemen bij de IS. Vandaar dat hij nu muisstil is, want hij boekt veel succes.

Reageer
gravatar

Zie eens hoe onze MP voorbeeldig zijn volk voorgaat in gepast gedrag m.b.t. de verwachte IS-aanslagen in Nederland. Daar kan Geert nog een puntje aan zuigen. Ondanks dreigementen gewoon naar het station, gaan, explosies negeren, losliggende lichaamsdelen op een hoop gooien en doen of de neus bloedt. En vooral begrip tonen voor IS-strijders en hun (syn)dromen over een wereldomvattend kalifaat met al-Bakr al Baghdadi (zijn naam zij geprezen) als nieuwe profeet van Allah. Nederland – immigratieland

gravatar

Geert heeft besloten de PVV op te heffen en een Kalifaat op te richten op het Binnenhof.

Alleen djihadisten mogen toetreden tot dit Kalifaat o.l.v. Kalief Geertje Al Wildada.

Alex en Max stellen het hek rond hun vakantiewoning in Griekenland gratis beschikbaar voor Geertje.

Als ze nu mooi binnen het hek blijven, dan kunnen we ze mooi onder controle houden, aldus Opstelten.

Reageer
gravatar

Ik verwacht niet dat Wilders zich hierdoor uit de tent laat lokken. Het aantal moslims binnen zijn partij valt wel mee. Voorlopig vormen zij nog niet echt een meerderheid binnen die PVV. Waarom zou hij dan de boel op scherp zetten en polariseren? Ik verwacht eerder een diplomatiek verhaal met meel in de mond.

Reageer
gravatar

Precies, denk aan het PVV-kamerlid Mo Slim, die zich ooit liet ontvallen: “Geert is lam”. Dat geeft natuurlijk misverstanden.

gravatar

Eindelijk gaatt meneer Wilders dan ook een reactie geven. Ik ben benieuwd wat hij te zeggen heeft. Hij zal wel weer tegen zijn en de moslims in bescherming nemen. Zoals gewoonlijk.

Reageer
gravatar

Je valt dus op “klein”. Als je die zoekt bij joods-islamitische kinderen dan is het wel heel klein. Immers ze zijn besneden. Het lid van die kindertjes stelt dus al helemaal niks voor. De PVV heeft ook maar 1 lid. Wilders dus. Ook hij stelt niks voor. Probeer hem te lokken. Hij wil je vast wel betalen.

gravatar

De heer Wilders is de enige die zich onomwonden keert tegen het gevaar van de Islam. Het is afschuwelijk dat het zover heeft moeten komen. Als de PVV niet werd genegeerd door de linkse kliek, hadden de grenzen al lang geleden op slot gezeten en zaten we nu niet met dit probleem.

Nu is het nog slechts redden wat er te redden valt. Tijd voor soldaten op de stations om de veiligheid te garanderen.

Negers en moslims dienen te worden aangehouden en het land uit te worden gezet.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ik vind het toch een beetje onvriendelijk van u dat u Geert Wilders steeds probeert neer te zetten als anti-islamitisch en racistisch. Gelukkig weten de meesten van ons wel beter.

gravatar

Wilders heeft allerlei kwaadaardigheden bij ‘m zelf ontdekt die volgens hem ook bij de islam zitten. Echter moslims mogen niet discrimineren. Maar als je dat niet weet dan denk je natuurlijk dat je geïslamiseerd bent als je dat wél doet. Joden mogen wel discrimineren. Jammer voor Wilders dat hij geen jood is. Dan zou hij zich namelijk in Israël kunnen vestigen om moslims te doden die het verdommen om hun land af te staan aan de joden, iets wat god al 3400 jaar geleden de joden heeft beloofd.

gravatar

@Corrie: je vergeet de joden. Die zijn eerder trouw aan Israel dan aan Nederland.
En katholieken: trouwer aan de paus dan aan de koningin.
En protestanten: volgen de wetten van hun heere heere eerder dan die van hun land.

gravatar

Het Trio Ontkenners Veldman, Kees 22 en Van Swalmen, Blerick undsoweiter, toont hier onweerlegbaar aan waarom zovelen die tijdens W.O II lid waren van de NSB, na de oorlog allemaal onberispelijke verzetshelden bleken. Aannames uit het verleden worden hier geponeerd als “bewijzen” en één hunner weet nog via een dienstvoorschrift de pijnlijke actualiteit te verbloemen. Ik geniet van deze schitterende analyses die zó dicht bij hun makers staan dat zij niet meer als satire kunnen worden beschouwd

gravatar

Dat kan gewoon niet dezelfde Geert zijn. Ik heb die Geert ook nooit iets horen zeggen over de Spaanse Inquisitie, die een nog groter kwaad was dan die amateurs van IS.
Dus laat die Geert eerst eens oude zaken oplossen – zoals het tegengaan van de Katholieke kerk – voordat hij aan nieuwe begint.
En nu weer terug naar deze Geert.

gravatar

Corrie, Wilders is doodsbang om “geïslamiseerd” te raken, omdat moslims niet mogen discrimineren en vrijheid van godsdienst kennen. Hij en jij zijn daar fel op tegen. Stel dat je moslims gewoon mag vermoorden zoals de katholieke voorouders van Wilders de joden hebben vermoord, zou jij daar dan graag aan meedoen? Bedenk wel dat je het beter niet met gas kunt doen. Dat spul is hartstikke duur tegenwoordig.

gravatar

@Henk Veltman: Je brengt me op een idee! Als we ons overtollige CO2-gas eens opsloegen in de longen van moslimhaters?
Geert Wilders tevreden en de voorstanders van tolerantie ook! En het milieu, natuurlijk!

gravatar

Veldman; moslims mógen niet discrimineren zeg je. Dat is ook zo; want Iedereen die een andere mening is toegedaan dan IS, wordt onthoofd. IS bestaat toch uitsluitend uit echte moslims, of heb jij betere info?
Kees22, chapeau: met jouw heldere visie op de rigoreuze aanpak van andersdenkenden, die (anders dan jij) géén fan zijn van IS, de CO2 behandeling, pas jij naadloos in de ideologie van massamoordenaars zoals Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Jozef Stalin en Kalief Al Bakr al-Baghdadi

gravatar

Ik ben erg benieuwd naar zijn opiniestuk in Trouw. Ik verwacht dat hij als zich als leider van de Partij voor Vrijheid uitspreekt tegen al die mensen die vinden dat de vrijheden van moslims ingeperkt moeten worden ten behoeve van de veiligheid.

Reageer
gravatar

Ik neem de uitlatingen van mensen die waterstofperoxide in hun haar doen nooit zo serieus. Zeker als ze het doen om grijzer wordend haar te verbergen

Reageer
gravatar

Het werd ook wel eens tijd dat deze nationaal-socialist eens kleur bekende. Dat lauwe gedoe van hem over specifiek dit onderwerp was ik goed zat.

Reageer
gravatar

ALS Wilders ooit een kop thee zou drinken bij moslims, zal dat zijn laatste kop thee zijn. Hij raakt dan zowel zijn thee als zijn kop kwijt. Het wachten is nog slechts op een zelfbenoemde Held uit de Schilderswijkse I.S.-fanclub die politieke pispaal Geert W. een kop kleiner maakt, uiterlijk tot leedwezen maar innerlijk tot grote vreugde van Pechtold, Rutte en Samson. Vrijheid van meningsuiting geldt alleen voor politiek correcte demagogen (D66, VVD en PvdA) of lui met een ‘kop-in-‘t-zand’-visie

gravatar

@Wasgoed. Wist je dat Wilders mij heel veel betaalt om hem te bedreigen. Hij weet dat hij zonder dat hij iedereen vertelt hoe hij bedreigd wordt nooit iets te vertellen zou hebben. Zou jij het ook leuk vinden om bedreigd te worden? Immers nu heb je geen poot om op te staan als je het over bedreigingen door moslims. Moslims mogen niet discrimineren. Als je mij betaalt dan stuur ik je een bedreiging zogenaamd door moslims gemaakt en dan kan jij mét Wilders mensen discrimineren. Heerlijk toch?

gravatar

Is dit juridisch/belastingtechnisch allemaal wel voldoende afgeschermd? Anders moet je er achteraf nog 21 % BTW en omzetbelasting over afdragen. Maar ach, de belastingdienst is onderbezet; jaarlijks wordt daardoor in Nederland ruim €35.000.000.000,- belasting ‘ontweken’ (vroeger heette dat gewoon ontdoken of belastingfraude, maar met een VVD’er aan het hoofd van dit belastingparadijs is dit een legitieme “sport” voor (groot)ondernemers én het MKB. Maar helaas niet voor kleinverdieners

gravatar

Geert Wilders is een antroposofisch politosoof. Voert warme pleidooien voor behoud van natuur en het bovenzinnelijke. Daar komen ook zijn bevlogen pleidooien voor biologisch dynamische landbouw vandaan. Ik denk dat hij gaat waarschuwen dat de bepaalde moslims een negatief karma aan het opbouwen zijn. En daardoor is de kans op polarisatie vergroot en de multiculturele samenleving in gevaar. Zoiets zal deze liefdesprediker waarschijnlijk gaan zeggen.

gravatar

De Geert van het gebalanceerd denken, afgewogen woorden, intellectuele afwegingen, stijlvolle haar, eloquente uiteenzetingen.

Die Geert.

Is nog nooit door iemand gezien of gehoord. Maar ik blijf hopen op een teken dat het ergens diep weggestopt zit in dat weke lichaampje.

De arme sloeber.