VS bombarderen ebola

Nederland stuurt 1,5 miljoen wattenstaafjes

De Verenigde Staten zijn gisternacht begonnen met een uitgebreide militaire campagne tegen het ebolavirus, zo melden bronnen in het Pentagon. President Barack Obama heeft gekozen voor een keiharde aanpak van het virus. Het doel is naar verluidt niets minder dan de ‘totale vernietiging’ van ebola.

Het ebolavirus maakt sinds begin dit jaar een stormachtige opmars door West-Afrika. Het heeft inmiddels al grote delen van Liberia, Sierra Leone en Guinee in handen. In de veroverde gebieden heerst een terreurcampagne, waarvan vooral kinderen en ouderen het slachtoffer zijn.

Het Westen maakt zich grote zorgen over de plotselinge opmars van het virus en vreest uitbreiding naar Europa en de VS. De YouTube-filmpjes waarop te zien is hoe onschuldige Britse en Amerikaanse artsen bloeden en braken, hebben een golf van afschuw door de hele wereld veroorzaakt.

De VS willen met luchtaanvallen de strategische posities van het virus verzwakken. President Obama heeft echter verklaard dat er geen grondtroepen naar het getroffen gebied zullen gaan. Hij is bezig een ‘coalition of the willing’ tegen ebola te smeden.

Volgens defensiedeskundige Ko Colijn heeft het Westen te maken met een ‘nieuw soort vijand’. Hij is niet verrast door de snelle opmars van het virus: “De afzonderlijke cellen integreren naadloos in de lokale bevolking, waardoor het moeilijk is om ze nauwkeurig te lokaliseren. Een centrale commandostructuur lijkt te ontbreken en over de motivatie van het virus is weinig bekend.”

Er is ook kritiek op de militaire aanpak van Obama. Viroloog Ab Osterhaus ziet vooral in de schrijnende armoede en slechte hygiënische omstandigheden een voedingsbodem voor Ebola: “Dat los je niet op met bombardementen, hoe nauwkeurig ze ook zijn uitgevoerd.”

Nederland neemt niet deel aan de militaire campagne, maar stuurt in plaats daarvan 1,5 miljoen wattenstaafjes.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nuke the shit out of them. usa usa.
mischien het economisch probleem in usa ook maar zo oplossen.
conclusie. de wereld heeft twee dan twee problemen minder, de natuur hersteld zich en het meest schadelijke diersoort op aarde is geen probleem meer.
De homo americanius fatiness; kenmerken grootsheids waanzin fetzuchtig, en een grote voorliefde voor buskruytwapens, en minder geliefd by de overige sub soorten binnen dit ras.

Reageer
gravatar

Of we nu pro of contra Obama zijn, hier blijkt toch weer duidelijk dat óók “the big O” een échte Amerikaan is.
Als er ook maar èrgens troubles zijn, dan komt een Amerikaanse president, (een Republikein weliswaar veel eerder dan een Democraat), toch vaak op ‘bombarderen’ terecht. De grondoorlog in Vietnam kostte teveel levens en goodwill bij het electoraat; nu heeft men drones en smartbombs. Alleen speelt IS vals, men verstopt zich achter de burgerij; dus meer geld naar gezichtsherkenning

Reageer
gravatar

Nee, volgens mij is Obama huiverig dat zich grote groepen, totaal verarmde, Afrikanen Stockholm-syndromatisch gaan hechten aan IS-Ebola-proletariaat en dan massaal asiel aanvragen in het Westen. Zulks is het plan van virulent Ebola-viroloog al-Baghdadi om allereerst het onverenigbare Europa opvang- en uitkeringstechnisch van binnenuit uit te hollen en dan de sprong te wagen naar de V.S., als bakermat van het kapitalisme, zoiets als “First we take Manhattan, than we take Berlin” maar dan omgekeerd.

Reageer
gravatar

Ebola Schmebola.

Laten we het hebben over dingen die belangrijk zijn.

Zoals dat nu Micro$oft Mojang heeft overgenomen, er nu een mogelijkheid bestaat:

Dat:

1: Microsoft Minecraft geheel uitbuit en zodoende die fase pakt.

2: Er wereldwijde en regio gebonden servers gaan ontstaan met de kracht van een speler als Microsoft.

Je hoeft dan gewoon niet meer je huis uit om aan de ‘social need’ vereisten van Sims 4 te voldoen.

Wacht ?? geen ruimte voor echte uitleg ?

Doe es…

Reageer
gravatar

Laten we het anders oplossen…: eerst eet u wat haagse koek , u wacht een paar uur en dan flink op de emmer zitten drukken. Pers al uw ingehouden bola’s erin. Deze emmer gooit u over u heen, terwijl iemand dit filmt en op feacesbook plaatst! Voor elke volgescheten emmer bola’s over uw dikke nek, betaald u 1,= euro aan Ebama, de amerikaanse schijtlijster. En zo helpen wij obola de wereld uit!

gravatar

Goed idee van de VS om delen van Afrika te bombarderen. Uit dat continent komt niets anders dan ellende en kost ons klauwen vol weggegooid ontwikkelingsgeld.

Ze hadden het eigenlijk al eind jaren zeventig met de uitbraak van Aids moeten doen.

Toch knap van de homobeweging dat ze met behulp van propaganda de schuld van zich heeft weten af te schuiven.

Ieder weldenkend mens weet dat de homo’s met hun Bonobogedrag aids over de westerse wereld hebben verspreidt.

Corrie.

Reageer
gravatar

Praw! Corrie, er is een verschil tussen weldenkend en wel denkend. Beide zie ik zo snel nog niet op jou van toepassing zijn.

Het zou voor jou toch een zegen zijn als zou blijken dat alle moslims homo zouden zijn. Dan kun je ze in één keer op de grote hoop gooien. Scheelt ook weer in het aanbrengen van enige nuances.

gravatar

Nu maar hopen dat de virulogen er nog niet achter zijn dat ik naar liberia wil afreizen om ebola te helpen in zijn strijd alle vijanden van het virus

Reageer
gravatar

Pas op, de NSA is trouwe lezer van de Speld.
Uit uw reactie ziek te zijn zullen ze wellicht opmaken dat Ebola ook in NL aanwezig is en wordt ons landje ook prefentief geruimd.

gravatar

Whoops, ISIS is genoemd.
Dat zal door Corrie van hiernaast wel als een uitnodiging worden gezien om weer meneer Wilders op te hemelen ……

Corrie, kom d’r in!!

gravatar

Prachtig hè?

Altijd als er ergens iets aan de hand is komen de VS met een specifiek geselecteerde bommenlading om de problemen aan te pakken. Ik vind dat we maar blij mogen zijn met Obama en zijn club

gravatar

De Rechten van het Virus worden hier weer met voeten getreden! Virussen werken keihard om een gastheer te vinden. En als dat dan lukt, krijgen ze te maken met nietsontziende afweersystemen. Velen moeten toezien hoe hun familieleden door moordende macrofagen worden afgeslacht: de weinigen die het lukt de relatief veilige omgeving van een cel te bereiken moeten ze aan de slag om het DNA verbouwen om gewoon een veilig thuis te bieden aan hun nageslacht. Virussen zijn ook gewoon (in) mensen!