Liveblog Algemene Beschouwingen dag 2

Nu gebeurt het, straks niet meer

Kabinet en Kamer zijn uit de kleedkamers gekomen voor de tweede helft van de Algemene Beschouwingen. De hoofdrol is vandaag voor premier Mark Rutte, hij gaat dingen zeggen.

18.04 Ons liveblog over de Algemene Politieke Beschouwingen van 2014 zit erop. Een Kamermeerderheid vraagt zich af of het nu nog zin heeft om door te gaan.

17.06 Wending in het debat: er lijkt een Kamermeerderheid te ontstaan voor het maken van keuzes.

15.09 Vanuit de Kamer groeit de kritiek op de voorzitter omdat ze al urenlang wordt aangesproken maar niets terugzegt.

14.01 Mensen die een leuk idee hebben voor een nieuw belastingstelsel, hebben tot 1 oktober de tijd om een regel in te sturen voor de hervorming. Staatssecretaris Wiebes van Financiën zal vervolgens één systeem maken van alle inzendingen. Het kabinet wil op deze manier een toegankelijker belastingstelsel waar iedereen zich bij betrokken voelt.

12.30 In de Tweede Kamer wordt veel gesproken over het groter maken van de koek. Hier een recept voor grotere koek:

Bereidingswijze: Meng de bloem, suiker en zout in de kom. Voeg daarna de boter toe, snij de boter in kleine stukjes. Kneed de boter met je vingertoppen door de bloem en suiker tot je dit tot een grote bal kan kneden.

Leg de bal van deeg 20 minuten in de koelkast. Zet alvast de oven aan op 160 graden. Haal het deeg uit de koelkast en maak met de deegroller hiervan een platte pannenkoek van ongeveer 1 cm dik. Snij met de vormpjes of met een mes de koekjes uit het deeg.

Leg deze op een bakplaat (wel van te voren bakpapier hierop leggen) en doe de koekjes in de oven voor 20 minuten. Geniet daarna van heerlijke koekjes.

Voor grotere koek, voeg meer koek toe! Nu kun je de koek eerlijker herverdelen.

12.00 Nu nog saaie discussie over decentralisaties. Straks verbaal vuurwerk verwacht over de fiscalisering van de waterschappen, de zorg, innovatie binnen het MKB en de indexering van pensioenen.

11:47 Om hem in bescherming te nemen na zijn optreden van gisteren, heeft de NOS besloten om tijdens alle interrupties van Emile Roemer beelden van een jong egeltje uit te zenden.

hedgehog-bath-snaggle-tooth

11.00 Buma verwijt het kabinet dat het geen contra-tegenbegroting presenteert tegenover de tegenbegroting van het CDA. Premier Rutte wil daar alleen over praten als die beantwoord wordt met een schaduwcontra-tegenbegroting van het CDA.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En als staatssecretaris Wiebes er niet uitkomt, kan hij altijd nog John Ewbank om hulp vragen om van al die losse belastingregels een belastingstelsel te maken. Wel oppassen dat hij niet stiekem een bestaand belastingstelsel van YouTube kopieert.

Reageer
gravatar

Laagste belastingschaal flink verlagen tot bijvoorbeeld 20% en dan alle toeslagen afschaffen. Dat scheelt enorm veel uitvoeringskosten en voorkomt fraude. Vrijkomende medewerkers belastingdients kunnen worden ingezet om brievenbus-firma fraude van belastingontwijkers te ontmaskeren Daarnaast iedereen die een uitkering heeft deze netto uitkeren i.p.v. dat zinloze rondpompen van geld. Grote kans dat iedereen het weer begrijpt. (Wel een beetje jammer voor accountants en belastingadviseurs).

Reageer
gravatar

Mag ik de mensen in het land eraan herinneren dat ik helemaal geen Buma heet, maar Van Haersma-Buma?
Dat andere hebben een paar PR-jongens bedacht die hier rondlopen. Maar zo heet ik dus niet. Ik heet Sybrand van Haersma-Buma.

Sybrand van Haersma-Buma.

Reageer
gravatar

“14.01 Mensen die een leuk idee hebben voor een nieuw belastingstelsel”

Ik weet wel een leuke:
Maak een video van jezelf waarin je een nieuwe regel omschrijft. Vervolgens tief je een emmer kokend water over jezelf en post het filmpje op JuTjuub. Uiteraard nomineer je gelijk ook 3 andere personen, waarin je ze uitdaagd hetzelfde te doen.

Reageer
gravatar

Goedemiddag. Wij waren even Palestijnen aan het wegswipen met de uzi. Zaten op mijn land. Land dat nu van mij is. Dus ik heb het even gemist. Heeft er al iemand zijn afkeer uitgesproken over het toenemend antisemitisme en Hamas? Zoniet: schandalig!

Reageer
gravatar

Beschouwer,

Zo doen we dat elke keer, we geven het volk het idee dat ze er invloed op uit kunnen oefenen. Maar ondertussen hebben we al een plan klaar liggen wat niet door de beugel kan. Als alle reacties binnen zijn, gaan die zonder pardon de prullenbak in en maken eerder genoemd plan actief onder het mom van ‘Dit wil het volk zelf’. Werkt al jaren zo

Maar als je een beter idee hebt, stuur maar op. Ik zal het aandachtig negere… eh, doornemen!

gravatar

Voor onbemiddelde ouderen wordt het inderdaad ‘op een houtje bijten’, maar zeker géén zoethout? Dát E-nummer (E-112) hoort als smaakverzachter bij de gratis verstrekking van de bittere Pil van Drion, vinden Rutte en Samson. Da’s pas participatief genieten.

Reageer
gravatar

Quote: 11:47 Om hem in bescherming te nemen ….Emile Roemer beelden van een jong egeltje uit te zenden.

Een foto van een clown lijkt mij meer geschikt.

Mijn lieve hemel, dat er mensen zijn die op zo’n partij met deze sukkel als leider kunnen stemmen.

Dan is meneer Wilders van de PVV van een ander kaliber. Hij weet waar hij over spreekt.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het optreden van dat egeltje gisteren is natuurlijk alom bekend.
Maar wat ik nou niet begrijp is hoe ze hem in bescherming kunnen nemen, enkel door beelden van hem uit te zenden.
En hoe Emile Roemer met zijn interrupties in dit verhaal past is helemaal ver te zoeken

gravatar

Zeer terechte opmerking.

Wilders was gisteren onnavolgbaar. Hij had geen verstand van de begroting, dus beperkte hij zijn inbreng tot datgene waar hij verstand van had: de SP bashen, iets roepen over opvang van bejaarden in asielzoekerscentra en een onderzoek dat 75% van de Syriërs de moslims in de schilderswijk helden vindt.

gravatar

Mogen wij jou complimenteren met je niet aflatende geloof in de heer Wilders Corrie? In jou herkennen wij de ware Nederlander, die bereid is te strijden voor het vaderland en Israël, en tegen het bolsjewisme en Hamas. Die zich onomwonden durft uit te spreken en niet zwicht voor de leugens van de linkse gutmensch. Ga zo door Corrie! En steun onze man in het parlement. Leve Geert Wilders!

gravatar

a: de heer Wilders weet nooit waarover hij spreekt.
b: ik lees steeds iets van Corrie van hiernaast, maar Corrie woont niet hiernaast, naast mij wonen heel andere mensen!

gravatar

Hey jij daar, jij van hierboven.

Je zult wel trots zijn op je politiek correcte mening. Een mening die je gevormd hebt door op de Tv naar De ver van mijn bed show te kijken.

Je Tv heb je waarschijnlijk altijd aan.

Corrie.

gravatar

10.31 Zojuist heeft Emile Roemer al zijn stekels opgezet. Dat maakt hem voor zijn fractieleden onhandelbaar, zonder fluwelen handschoenen.
10.29 Deijsselbloem krijgt via Whats’app van zijn vrouw de vraag of hij nog aan het boodschappenlijstje heeft gedacht.
10.18 Fred Teeven (VVD) stuurt Ivo Opstelten (VVD) een sms-je door van fractieleider Blok (VVD), waarin deze meldt dat Opstelten liberaal in slaap is gevallen.

Reageer
gravatar

10.13 Wilders stuurt Fleur Agema naar de coïtus interruptus-microfoon omdat hijzelf nog niet geheel hersteld is van een lichte verkramping in zijn schilders-wijk-hulp-spier. (Gluteus Maximus IS-Culpius)

gravatar

Dat recept voor grotere koek snap ik niet: “Voor grotere koek, voeg meer koek toe!”
In de ingrediëntenlijst staat helemaal geen koek genoemd, hoe weet ik nou hoeveel koek ik moet toevoegen voor grotere koek?

Reageer
gravatar

Dank je Chef
Maar ik zit nu met een ander probleem.
Ik heb de oven 160 graden gedraaid en er vormt inderdaad een mooie grote koek op het plafond van de oven.
Moet ik de oven nu eerst terug draaien, of eerst de koek eruit?

gravatar

Persoonlijk zou ik juist voor een grotere koek, de koek gewoon helemaal niet snijden, dan heb je maar 1 koek en dat is altijd groter dan wanneer je hem in een heleboel koekjes snijdt. Een andere manier om hem groter te maken is de dikte te verdunnificeren, maar daar wordt ie wel platter van.
Het grote voordeel van 1 koek is dat je niet hoeft te delen en dan kun je dus die grote koek helemaal zelf opeten, dat is wel zo lekker, mits de koek ook inderdaad zo lekker is.

gravatar

10.45 Asscher verlaat de Kamer voor een korte sanitaire stop en overlegt met Samson in twee belendende WC-hokjes. Beiden nuttigen naast hun Starbucks koffie ook een Zeeuwse bolus. Samson geeft Asscher onopvallend een spiekbriefje mee met cijfers over de finale besparingen op ouderen en maatschappelijk zwakkeren en fondsen die n.a.v. die besparingen voor ondernemers worden opengesteld.
10.43 Deysselbloem krijgt een boodschappenlijstje doorgebeld.
10.39 Pechtold onderdrukt een wind.

Reageer
gravatar

Sorry, we staan in de file.
En de TomTom is stuk, dus best mogelijk dat Josje ook nog eens de verkeerde kant op rijdt zodra we uit de file zijn

gravatar

“De hoofdrol is vandaag voor premier Mark Rutte, hij gaat dingen zeggen”

Rutte begreep het woord hoofdrol niet goed en maakte bij binnenkomst een koprol

Reageer
gravatar

Bingo, Acrobaat! Soms ziet men in smalle krantenkolommen het woord ‘hoofdrol’ afgekort als ‘hoof’ op één regel en ‘drol’ op de volgende. Duidelijk heeft dan de spellingcorrectie gefaald, maar men zit o-zo dicht bij de waarheid. En niet alleen waar het werken en spreken van Mark Rutte betreft. Heeft iemand trouwens nog wat van Ronald Plasterk gehoord, of is die inmiddels door Samson geruisloos in zijn hoed gesmoord? Dat meisje van Hennis beziet alles van boven, als in een helicoptervisie.