Blatter: ‘Voorlopig geen WK in Islamitische Staat’

FIFA-president vindt weersomstandigheden niet ideaal

Er lijkt voorlopig geen WK voetbal te komen in de Islamitische Staat. FIFA-president Sepp Blatter keert zich nadrukkelijk tegen de kandidatuur van het kalifaat voor het WK 2026.

Blatter: “Het WK 2022 vindt al plaats in Azië, dus eerst zijn andere continenten aan de beurt. Bovendien hebben we net geconstateerd dat de keuze voor Qatar vanwege de weersomstandigheden niet echt gelukkig was. Dan ligt het kalifaat nu niet voor de hand. Ten slotte is het de vraag of de Islamitische Staat in 2026 nog bestaat. We kunnen het risico niet nemen dat de stadions straks zijn opgeblazen.”

Ook UEFA-voorzitter Michel Platini heeft zijn bedenkingen: “Het kalifaat heeft helemaal geen traditionele voetbalcultuur. Je kunt je afvragen of zo’n toernooi echt gaat leven bij de overgebleven bevolking. Daarnaast is het belangrijk dat journalisten op een WK levend én onbekommerd hun werk kunnen doen. Ik heb daar twijfels over.”

Blatter ontkende overigens dat FIFA-bestuurders niet onthoofd zouden worden in ruil voor stemmen: “Van corruptie is geen sprake. Het is belachelijk dat bestuurders met een hoofd nu automatisch verdacht zijn.” Hij heeft IS-leider Al Baghdadi geadviseerd om uit te breiden naar andere continenten: “Als dat kalifaat in Nigeria eindelijk eens van de grond komt, maken ze een goede kans. Afrika verdient een nieuw voetbalfeest.”

Ronald de Boer is ambassadeur van het WK-bid van de Islamitische Staat en presenteerde onlangs nog feestelijk de bloederige rompjes Sjiiti en Gematigd Soenniti als officiële mascottes. Hij is teleurgesteld over Blatters uitlatingen: “Ik snap de ophef niet. Die jongens hebben aangetoond in korte tijd echt iets neer te kunnen zetten.”

Mocht de Islamitische Staat het WK toch toegewezen krijgen, zal het gastland niet deelnemen aan het toernooi. De Boer: “Die gasten hebben niks met voetbal joh.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wij maken ze multimiljonair, in beide gevallen komt er niets zinnigs meer uit hun benen.
Tijden veranderen, een jaar na dato werden Joseph Blatter en Michel Platini in staat van beschuldiging gesteld i.v.m. corruptie en beiden werden geschorst”door FIFA en UEFA, salaris en bonussen worden tijdelijk ingehouden. Blatter en Platini werden door Geenstijl.nl gesignaleerd: “laughing all the way to the bank (of Switzerland)”. Qatar heeft beide heren asiel aangeboden

gravatar

Alleen als hij van de Kalief de garantie krijgt dat hij het hoofd erbij kan houden. En hooguit ter promotie van het Holland Heineken House dat in het Kalifaat alleen alcohol-en koolzuurvrij Heineken Radler gaat schenken. Bij elke 10 kratten een fiets cadeau, een gecoördineerde actie met Batavus. Nederland – exportland, n’importe wat en waar naar toe. Handelsbelangen, de enige prioriteit van Nederlandse vorsten sinds Willem I.

gravatar

Nu “Mekka” (officieus) is afgevallen als sponsor van IS zal de fondsenwerving om Sepp Blatter’s “GO” te verkrijgen versneld op gang moeten komen. Een ‘hoofdelijke’ bijdrage van € 1,– per West Europese moslim beoogt (nog vóór Sepp’s 23e herbenoeming) € 31.572.014,- bijeen te brengen; nipt voldoende voor een eerste aanbetaling t.n.v. Pensioenfonds Sepp Blatter, bij de Société Générale de la Banque Algemeen Beschaafd Nederlands/ING, Amsterdam of haar nevenvestiging in Genève.

Reageer
gravatar

Als men het WK aan de IS wil toewijzen, dan zullen de VS eerst moeten beloven dat ze stoppen met het bombarderen van IS stellingen. Anders wordt het zo’n zootje in het stadion…

Reageer
gravatar

Oud bondscoach Rinus Michels zei het ooit al: “voetbal is oorlog”. Nou, als de I.S. toch érgens goed in bedreven is dan is het wel oorlog voeren, dan zal voetballen ook wel goedkomen toch?

Reageer
gravatar

jammer ik roep al jaren dat je beter met de bal kunt schieten dan met geweren dit zou een uitgelezen mogelijkheid zijn om de islamitische staat wat vriendelijker neer te zetten nu snap ik wel dat ze altijd zo boos reageren al verheerlijk ik dat niet hoor

Reageer
gravatar

Beste Roland Suidman, wilt u alstublieft een puntiger schrijfstijl hanteren. Ik zie het punt van uw betoog niet. Als ik u was, zou ik er een punt achter zetten.

gravatar

De bezwaren die Blatter opsomt zijn natuurlijk geldig. Toch valt er iets voor te zeggen om het WK voor vrouwen, dat toch in hetzelfde jaar gespeeld moet worden, dan in IS te houden. Men heeft er de (financiële) middelen. De weersomstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Qatar en bovendien slaat het een brug tussen mannen- en vrouwenvoetbal. Het verbroederende signaal dat uitgaat naar IS zal de thee in de rust extra doen smaken!

Reageer
gravatar

ik wil graag dit initiatief ondersteunen maar eigenlijk nog wel een stapje verder waarom niet gemengd voetbal is nog wel even lastig met spelregels want hoe ga je met buitenspel om als je met vrouwen te maken hebt die dat niet snappen maar daar komen we wel uit voor 2026

gravatar

Goed idee! Dan zijn we meteen af van dat gezeur over homoseksualiteit in het voetbal want 90% van de vrouwelijke voetballers is al uit de kast.

gravatar

Dit riekt toch naar discriminatie. “Eerst zijn andere continenten aan de beurt”. En dan dat geneuzel over weersomstandigheden. Wij op Antarctica wachten ook nog steeds op ons WK voetbal.

Reageer