Ruime meerderheid Nederlanders gaat liever niet naar het ziekenhuis

71% van de Nederlanders komt ‘liever niet’ in het ziekenhuis. Dat blijkt uit onderzoek. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is bezorgd over de cijfers. Volgens de NVZ associëren mensen ziekenhuizen met ziekte en dood, terwijl hun core business juist is om te genezen. Minister Schippers wil nu extra geld steken in marketing.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik behoor tot die kleine minderheid die geniet van een ziekenhuisopname! Al die aandacht in bed met t.v.of computer ontbijt op bed en met meerdere mannen de nacht doorbrengen,die kans krijg je als grootmoeder niet vaak! En twee geloven op 1 zaal levert heidens kabaal!

Reageer
gravatar

Begrijpelijk. Er gaan meer mensen in een ziekenhuis dood dan daarbuiten. Het zelfde geld voor verpleeghuizen. Geen voedsel tot je nemen en wegblijven uit het ziekenhuis en verpleeghuis dat is het best.

Reageer
gravatar

Daartoe moeten allereerst de sterftecijfers aanmerkelijk omlaag. Het gemiddelde overlevingspercentage van opname in Nederlandse ziekenhuizen ligt nu rond 78 %, ongeveer even hoog als het “op tijd”percentage van NS/ProRail. Dat moet naar minstens 89 %, anders zijn buitenlandse particuliere investeerders niet bereid geld te streken in deze medische industrie. Bij overname door hedgefunds staat Schippers garant voor een rendement van 10 %, dat is 8½ % hoger dan de gemiddelde rente op spaargeld.

Reageer