Japanse boer vindt atoombom in rijstveld

Japan voor dilemma na vondst uit WOII

Een Japanse boer heeft dinsdagochtend een atoombom gevonden in zijn rijstveld in Sawara, ruim tachtig kilometer buiten Tokyo. De 84-jarige Hikiro Yamota alarmeerde meteen de politie.

“Ik had het ding destijds wel uit de lucht zien vallen, maar ik ben er nooit aan toegekomen om te gaan kijken”, aldus Yamota. Volgens experts gaat het om een niet ontplofte nucleaire bom uit de Tweede Wereldoorlog.

“De met witte verf aangebrachte tekst ‘My Little Pony’ bewijst dat het om een atoombom gaat uit dezelfde serie als Fat Man en Little Boy”, aldus militair historicus Ikuhiko Hata.

Japan staat nu voor een politiek dilemma. Het tot ontploffing brengen van de bom is in strijd met het non-proliferatieverdrag uit 1970. De bom laten ontploffen in het midden van de Stille Oceaan zou door China als een oorlogsdaad worden opgevat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wéér een indicatie van de nucleaire nonchalance van de VS. Nu weer deze tot in Sawara afgezeilde blindganger van de raid op Tokio, die voor de hoofdstad bedoeld was. Later is men in Groenland nog een exemplaar bijster geraakt dat nu de ijskap aldaar doet smelten, in de jaren ’50 twee voor de kust van Spanje die wel (?) zijn teruggevonden. Tja, wie in het veen zit, kijkt niet op een turfje. Die Yamoto moet trouwens voorzichtig zijn als er ‘s avonds wordt aangebeld; het kán IS zijn.

Reageer
gravatar

Dames en heren, kent u die uitdrukking:
Japanse boer vindt atoomboom. Men zegt wie wind zaait zal storm oogsten. Wat heeft deze Japanse boer gezaaid, dat hij atoombommen oogst?

In elk geval,… o laat me ebven zwaaien naar de rondvaartboot. Zwaai zwaai. In elk geval, laten we de bom gewoon retour afzender sturen.

Dan wens ik u nu een smakelijk etensmaal, met spekjes of wat dan ook.

Reageer
gravatar

Waar komt dit bericht precies vandaan? Lijkt mij een vrij belangrijk en bijzonder nieuwsbericht, zie het alleen nergens anders gemeld worden.

Reageer
gravatar

Heb hier sinds de vorige koude oorlog een nucleaire onderzeeër aan de steiger liggen. Die heeft vorig jaar nog meegevaren op de Gay Pride.

Reageer
gravatar

Wat een onzin, iedereen weet dat er maar twee bommen zijn gegooid.

Dit is gewoon een manier van deze boer om een ander voor het opruimen van zijn eigen rotzooi te laten opdraaien. Wel geld hebben om een bom in elkaar te zetten in een schuurtje, maar als je dan niet meer weet wat je er mee moet hem gewoon dumpen. Bah

Reageer
gravatar

در 7:00 pmelmira میگوید:salampesare duste pdreaam az man kahstegari karde hame sharayetesham khubeama senesh 10 sal az man bishtarein ekhtelaf seni mitune monaseb bashe? akhe migan mard harchi bozorgtar abshe behtare:|vali man ehsas mikonam ishun kheili bsihtaraz man ba tajrobas va man jelosh tu hamechi kam miaramama az nazare akhagho khanevade vaghan khuban

gravatar

در 6:55 pmparsa میگوید:salam man ye pearse 28 sale hastam va mogheyiate khubi baraye ezdevaj daram khanevadam moredi az famil pishnehad kardan baram ke 16 saleshekheili khnevadeye khubi dare ama ehsas mikonam bache baziash ziadeyani badan doros mishe?

gravatar

vast nog wel een amerikaans marineschip in de buurt, die kunnen zo een ding mooi gebruiken als ze weer eens bewijs materiaal nodig hebben tegen een ‘dictator’ met nucliare wapens. scheelt weer kosten op hun toch al bescheiden oorlogs butget

Reageer
gravatar

Zojuist is er bericht binnengekomen dat boer Yamota-san zijn nieuwste aanwinst tijdelijk onder heeft moeten brengen in Fukushima. De Japanse overheid claimde daar een min of meer, ietwat, intacte opslagplek te hebben voor zulk soort gevoelig materiaal, ongeveer, of-zo-iets.

Reageer
gravatar

Maar dat is ernstig, want in Fukushima wordt de bom zwaar radio-actief en wat moet je er dan mee ? Zonde, hoor.

gravatar

Het lijkt me beter dat boer Hikiro Yamota die ouwe atoombom aan de Palestijnen verkoopt, desnoods weg geeft. De sukkels weten toch niet hoe je ermee om moet gaan.

Kun je lachen, dat wordt een enorm mooie knal in Gaza.

Zijn we gelijk van de Hamas ratten verlost en is het Midden Oosten probleem opgelost.

Corrie.

gravatar

Boer Hikiro heeft al enkele lukratieve aanboden voor zijn bom uit het buitenland ontvangen, onder andere van de Limburgse schutterij- en toepvereeniging Sint Williebrord uit Meerssen.

In Japan zelf gaan er stemmen op om het ding voor de visvangst in te zetten.

Hikiro overweegt echter de bom op een veiling te verkopen.

Reageer
gravatar

Als groot voorstander van de walvisvangst ben ik uiteraard zeer gestemd met deze toevoeging aan het bovenstaande nieuwsbericht.

Afgezien van het feit dat de explosie natuurlijk op slag enkele van deze prachtige lekkernijen naar de zeespiegel doet drijven, zorgt de straling natuurlijk ook voor toekomstige voordelen.

Ik houd deze ontwikkelijk goed in de gaten, als Boer Hikiro slim is, investeert hij in de visvangst en sushirestaurant en draagt hij de bom af aan de vis-industrie

gravatar

Het is natuurlijk de vraag of Sint Willebrord uiteindelijk kan opbieden tegen het kartel van Al Quaida, Boko Haram en consorten

gravatar

Beste mevrouw Plofkip,
De bom zal in een klap voor een zeer gulle vangst garant staan. Maar, men hoeft voor een overschot niet bang te wezen, ook hoeven er geen walvissen of dolfijnen doorgedraaid te worden (het mág natuurlijk wel als men dat graag wil). De straling zal er voor zorgen dat de dode visch en de zeezoogdieren nog voor jaren goed zullen blijven.