Oekraïne scherpt regels voor Russische asielsoldaten aan

Regering genoodzaakt tot invoering vertrekplicht

Oekraïne gaat een strenger asielbeleid voeren voor Russische soldaten die zonder verblijfsvergunning in het land verblijven. De afgelopen maanden steeg de instroom van Russische asielsoldaten fors, waardoor de regering zich genoodzaakt ziet een zogenaamde ‘vertrekplicht’ in te voeren.

Volgens minister van Justitie Pavlo Petrenko is de impopulaire maatregel bittere noodzaak: “Alleen al vorige week staken tienduizend soldaten de grens over. De mogelijkheden om deze politieke vluchtelingen op te vangen raken uitgeput. Veel van deze asielsoldaten zwerven maar wat rond en belanden in een vicieuze cirkel van crimineel gedrag of oorlogsmisdaden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik dacht dat de situatie daar precies omgekeerd was (maar dat zegt de OSCE, zal vast ook een club zijn die Putin propaganda bedrijft), massa’s deserterende oekraïnse soldaten die naar rusland vluchten, en massa’s oekraïnse gewonde soldaten die opgenomen worden in russische ziekenhuizen. De speld laat zich kennelijk weer allerlei verhaaltjes van dat wij-zijn-niet-fascistische-dat-is-russische-propaganda bewind in Kiev.

Reageer
gravatar

Waarom nou weer de soldaten bannen? Als men bang is voor oorlogsmisdaden kan men toch ook de oorlog uitbannen?!
(Trouwens, waarom zo bang zijn? van een beetje oorlogsmisdaad is nog nooit iemand slechter geworden!)

Reageer
gravatar

We kunnen het hoofdkwartier van het Brabawaanse JUMBO vriendelijk verzoeken een paar kerken te ontruimen die ze als supermarkt hebben ingericht, maar of dat helpt? Trouwens was vliegbasis Tubantia niet vacant i.v.m. bezuinigingen? Ze hoeven daar ook niet in de open lucht te kamperen, lege hangars zat. Kunnen die regelmatig boven Nederland vliegende Tupolev bommenwerpers ook gezellig even op de koffie bij hun asielzoekende landgenoten. Effe bijpraten zonder tolk.

gravatar

Wij zijn de enige echte Likoed voor Nederland, België en Luxemburg, dus alleen wij mogen zeggen: “al die ophef over een stukje landjepik”. Dank u.

gravatar

Asielzoekende Russen komen weliswaar met eigen vervoer, maar hebben jullie al gezien met welke benzineslurpers ze reizen? Poolse bollenpellers kwamen vroeger altijd bescheiden met zijn zessen in een Zastava (Polski Fiat) 600. Hopelijk geven Teeven en Opstelten die uniforme asielzoekers een volle tank om door te rijden naar Denemarken, om daar asiel aan te vragen. Die kunnen we er hier echt niet bij hebben, we zijn net aan het wennen aan die gerepatrieerde jongens van ISIS in de Schilderswijk.

Reageer
gravatar

Oekraïne wil maar niet doorkrijgen dat deze soldaten gekomen zijn om te blijven.

Als de Oekraïners zich niet gastvrij blijven opstellen kunnen ze zelf binnenkort in Nederland asiel komen aanvragen, dat mag van Timmermans en Van Baalen en Verhofstadt vindt het ook goed.

Traditiegetrouw werden de Nederlanders ook hierin niet gehoord.

Reageer
gravatar

Tja., zo kun je er ook tegenaan kijken.

Laten we maar hopen dat de Oekraïners niet te streng zijn voor die arme Russische asielsoldaten. Je moet het maar kunnen om burgers te vermoorden

En ze hebben het al zo moeilijk met Poetin.

Reageer