PvdA presenteert rapport ‘We winnen toch wel weer’

Partij gaat interne crisis bezweren door af te wachten

Afwachten, stilzitten en rustig aankijken. Dat zijn de aanbevelingen van de commissie-Netelenbos, die de slechte peilingen van de PvdA heeft onderzocht. Volgens de commissie komt het vroeger of later toch wel weer goed met de partij.

In het rapport ‘We winnen toch wel weer’, analyseert oud-minister Tineke Netelenbos de PvdA-geschiedenis van de afgelopen drie decennia: “We zijn flink de diepte ingegaan en hebben onszelf daarbij niet ontzien. We hebben vragen gesteld die raken aan de kern van onze partij en ons sociaal-democratische hart. Wat is onze kracht, maar vooral ook: wat zijn onze valkuilen? Uiteindelijk bleken die er niet te zijn.”

Volgens Netelenbos bewijst de partijgeschiedenis dat schaamteloze arrogantie, een bleek profiel en voortdurende zelfkastijding geen negatieve invloed hebben op het bestaansrecht van de PvdA: “De linkse kiezer komt als het erop aankomt altijd bij ons terug. Het electoraat schuift in verkiezingstijd terug naar het veilige midden, omdat er een CDA- of VVD-premier dreigt of omdat ze zich toch niet thuisvoelen bij de SP.”

Hoewel de PvdA er in de peilingen dramatisch voor staat, ziet Netelenbos dus geen reden tot paniek: “Nadat Kok de ideologische veren had afgeschud, kwam het ook weer goed. Toen Bos de verzorgingsstaat om zeep hielp, kregen we gewoon weer een stevig mandaat. Deze partij heeft nota bene Ad Melkert overleefd. We hebben daarom alle zorgen en klachten van de partijleden aangehoord en gedecideerd naast ons neergelegd. Vooral die van Sander Terphuis.”

PvdA-voorzitter Hans Spekman laat weten dat het bestuur de ‘harde en eerlijke’ conclusies van het rapport omarmt. Partijleider Diederik Samsom kijkt ernaar uit om de aanbevelingen in de praktijk te brengen, zo tweet hij: “Komende jaren keihard afwachten voor een sociaal Nederland!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

en opeens heb ik het ik word jihad strijder

Reageer
gravatar

is er ook een leger des hells ,en hebben die ook een kleding winkel

Reageer
gravatar

Het valt ook niet mee om pessimistisch te blijven. Het weer is al weken pet, de peilingen al maanden om te huilen, zelfs de Hond lust er geen brood meer van.
Diederik heeft het vorige week in het lijfblad van links Nederland nog eens glashelder verteld : er mag niet geklaagd worden over de dingen die slecht kunnen uitpakken, niet somberen maar de handen in een slaan.
Vooral het idee om het kabinet te laten struikelen of zijn eigen falikante partijleiderschap aan de wilgen te hangen. Niet doen…

Reageer
gravatar

Naar aanleiding van dit rapport is er al een onderzoek gehouden onder PvdA stemmers en PVV stemmers. Wat blijkt? De PVV-stemmers kunnen de PvdA-brochures niet meer lezen en zijn daarom op de PVV gaan stemmen. In hun brochures word alles veel simpeler voorgesteld.
Studie heeft ook uitgewezen dat zodra de PvdA haar verkiezingsbrochures versimpeld, alle PVV kiezers meteen terugkeren.
Kortom: de commissie krijgt gelijk!

Reageer
gravatar

ik hoop, Neef, dat dat herschrijven gebeurt door iemand die wel weet wanneer je een d, t of dt gebruikt

gravatar

Het is in verkiezingstijd allemaal zo voorspelbaar op “linksz”
1. de pvda gaat stad en land in,
2.spreekt met loslopende kiezers,
3.deelt hele bossen rode rozen uit,
4.drukt vele handen (haram, maar vóóral halal),
5.belooft zorg voor zwakkeren en ouderen
6.hulp voor kansarmen op de arbeidsmarkt
7.en gaat vervolgens ‘n coalitie aan met VVD

dé partij van het Volvette Volkshaters Domein. De vermogensvormende banen 50/50 verdeeld. Bij electoraal onheil zet men een Joker in en…

Reageer
gravatar

Jokers als Wim Kok, Lodewijk de Waal, Wouter Bos, Diederik Samson of Lodewijk Asscher. Allen hebben “het licht” gezien: Paars licht. Blok en Kamp zijn felle zoeklichten: afbraaksgewijs. Daarbij is Rutte hooguit een flkkerlicht en werd Aptroot als strijklicht geplaatst op het ruīneuze centrum van Zoetermeer. Teeven en Opstelten zijn het duo “kaars- en knipperlicht”; men waait
uit of knippert pas als het te laat is. Nu te zien in de première van “Weerlicht en gedonder in ISIS’…

gravatar

Nieuwe verkiezingsleus @PvdA :
‘De PvdA …, een Moordpartij !!!’

Rol(lator)model Jetta K. is door de ‘partij’
aangewezen als verkiezingspromotor op
slechts 12V. aandrijving op de duo-fiets
met ene Martin van R., door de officier van
de MP aangeduid als mede-stuurder in de
NL-cross door de polder.

Reageer
gravatar

Het is nog ruim op tijd voor de PVDA om een nieuwe topcoach aan te stellen. Volgende stap zal moeten zijn dat ze eens flink gaan shoppen op de transfer markt om talent aan te trekken en niet aarzelen flink veel geld te besteden. Al die nieuwe spelers uit de eigen opleiding is leuk maar breken geen potten. 3 keer een goede aktie gemaakt en willen dan meteen naar het buitenland, terwijl ze beter een jaartje kunnen rijpen.

Reageer
gravatar

Wat een hoogmoed! Ik heb als linkse kiezer voor altijd voor het laatst op deze smerige volksverlakkende partij gestemd. Jullie zijn een nep liberaal clubje met een vals links uiterlijk! Jullie rode nep glimlach daar prik doorheen! Samen met de asocialen van de VVD helpen jullie het land naar de klote en pakken jullie mensen die al weinig hebben nog meer af! Ook met die voordeurdelers korting ! PvdA VAARWElL! Hoogmoed komt voor de val

Reageer
gravatar

Hahaha, en ik word eurocommissaris. Mag ik eigenlijk nog niet zeggen hoor, maar ik ben natuurlijk niet voor niets gesjeesd als partijvoorzitter en nu minister van flauwekulzaken.
Kusjes, Lil.

Reageer
gravatar

Hiiiii, ik word voorzitter van de SER. Wie had dat gedacht met m’n studie taalwetenschappen. Ik hoef lekker niet te solliciteren. Zoals jullie. Paupers! Tss. En ons een beetje arrogant gedrag verwijten.

Reageer
gravatar

Ach, die arrogante houding kennen we van de PvdA al jarenlang. Naast de ideologische veren die ze hebben afgeschud steken de salonsocialisten ook hun middelvinger op naar hun oorspronkelijke achterban.

Lees de reacties maar van het linkse tuig hier op de weblog.

Je zou maar, als blanke, zoals in de Schilderswijk omringt zijn door ISIS aanhangers!

Nederland mag zich gelukkig prijzen dat we de PVV de partij van meneer Wilders hebben.

Hij is de oplossing.

Corrie.

Reageer
gravatar

Ach, Corrie, weer lekker aan het trollen hier? Zouden andere websites daar niet wat geschikter voor zijn? Misschien heeft de familie Paulussen daarvoor wel een aantal goede suggesties.

gravatar

En wat heeft de PVV tot nu toe gedaan voor de blanken in bijvoorbeeld de schilderswijk? Welke concrete verbeteringen heeft de PVV voor hen bewerkstelligd? Precies, helemaal niets, en nou weer snel terug naar GeenStijl.

gravatar

Meneer Wilders van de PVV heeft de Henken en Ingrids een luisterend oor gegeven en is daarmee naar de tweede kamer gestapt en het op de agenda gezet.

De tijd dat we volgens de salonsocialisten van de PvdA alles maar op zijn beloop moeten laten door de andere kant op te kijken is voorbij.

En ook het zogenaamde politieke correctheid dat we begaan horen te zijn met de moslims in Verweggistan is voorbij. Ze maken elkaar toch maar af. Prima toch?

Eigen volk eerst.

Corrie.

gravatar

Ik ga aan mijn afdelingsbestuur voorstellen om dit rapport op de eerstvolgende ledenvergadering te agenderen. Het met algemene stemmen te aanvaarden. Dan zijn we daarna af van al die kritische en zeurderige partijgenoten die het anders willen..
Ik heb in mijn bijna 50 jarig lidmaatschap nog niet anders meegemaakt

Reageer
gravatar

Maar Ed, je kan beter een fusie tussen de VVD en de Pv/dA voorstellen. Vriend Rutte zal hartstikke blij zijn met die 3 extra zetels bij de volgende tweede-kamer verkiezingen.

gravatar

O ja, en wie mag er een nieuwe sociaal-democratische partij oprichten om de opengevallen plaats na die fusie over te nemen ? Ik zeker weer.