Bierbrouwers: ‘Koning moet vaker publiekelijk over bier praten’

Willem-Alexander verwees zelfs bij inhuldiging niet naar pils

De Nederlandse bierbrouwers vinden dat koning Willem-Alexander zich publiekelijk te weinig uitlaat over bier. Het gerstenat is volgens voorzitter Tjapko Poppens van koepelorganisatie Nederlandse Brouwers in de toespraken van de koning tot nu toe ‘niet sterk naar voren gekomen’.

De band tussen Nederlandse Brouwers en het Koninklijk Huis is traditioneel sterk. De brouwers waren dan ook zeer teleurgesteld toen de koning zelfs bij zijn inhuldiging niet naar bier verwees. Ook bij andere gelegenheden verzuimde hij de drank te noemen. Poppens: “Het had hem gesierd als hij tijdens zijn eerste kersttoespraak een blikje pils open had getrokken. Dat had echt iets kunnen toevoegen. Hopelijk komt het woord ‘bier’ in de troonrede wel terug. Bier heeft tenslotte een bindende rol in de samenleving.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een vette bullshit!

Dus de bierbrouwers verdienen nog niet genoeg?
Puur en alleen omdat er ooit een soort van ‘band’ was tussen het Koningshuis en bierbrouwers, moet onze koning verplicht worden om over bier te praten?

Wat een trieste onzin. Maak je druk om dingen die er echt om doen en niet om een ‘drankje’ stelletje losers.

Reageer
gravatar

En dan laat Willy ook nog een buuronvriendelijk hek zetten rondom zijn luxe villa met jachthaven in Griekenland.
Bernhard zou zich in zijn graf omdraaien, zo’n kans om zeep helpen om een vrolijke Hollandse Heineken te drinken met zijn buren, Putin en Sean Connery

Reageer
gravatar

Gaarne wil ik u via deze weg mijn standpunt laten lekken:
“Bier is net zo belangrijk als water. Immers, zonder water is er geen bier. In mijn ogen is het triviaal om te vermelden dat bier een belangrijke plaats inneemt in onze samenleving. Niet alleen nationaal maar ook internationaal is deze invloed effectief gekolonialiseerd. Elke hoogwaardigheidsbekleder die zijn invloed zou willen gebruiken voor het aanprijzen van bier zou alleen af doen aan het huidige imago. Dus bier.”
Uw Koning, Willem

Reageer
gravatar

Mijn ervaring is dat feesten waarbij het Oranjehuis en bier betrokken zijn altijd leidt tot zwangerschap.

Na zes uitgezeten zwangerschappen met als gevolg kindekes van allerlei verschillende kleuren ben ik maar overgegaan op abortus.

Of het moreel verantwoord is om op te schrijven weet niet maar een neger met een opblaasbare oranje kroon op zijn kroeskop is voor mij onweerstaanbaar.

Zowel de handjes en de beentjes gaan bij mij dan de lucht in . 😉

Reageer
gravatar

Met name tijdens de kerstdagen kan een goede Christmas Ale gedronken worden. Maar op Koningsdag zou een Lentebok ook niet misstaan. De AAA’s een alcoholvrij biertje in de hand?
Op Koningsdag bovendien accijnsvrij bier in cafés en supermarkten!
Daar drinken we er eentje op!

Reageer
gravatar

Мне очень радует ИСКРЕННАЯ любовь Нидерландцев к своему молодому,талантливому Королю!

Reageer
gravatar

Tja de Volkskrant laat natuurlijk geen enkele kans onbenut om zowel Koninklijk Huis als de protestantse Kerk in de zeik te zetten. OVer de Islam maken ze nooit een grap, Die zijn blijkbaar nog onvoldoende gehard.

Reageer
gravatar

Wij van de Belgische Katholieke Bier Bond juichen het ten zeerste toe als de Koning der Nederlanden zich publiekelijk meer zou uitlaten over het Goddelijke Gelovige Gerstenat dat Judas heet.

Reageer
gravatar

Hij woont in zijn vakantievilla in Griekenland naast Poetin.

Kunnen ze fijn samen een biertje en een wodkaatje drinken.

Elk aan een kant van het peperdure hek, dat wij Speldlezers met zijn allen moeten ophoesten.

Weg met die geldverslindende monarchie.

LEVE DE REPUBLIEK

En mijn kop eraf als ik dat nog mag meemaken.

Reageer
gravatar

Opmerkelijk dat Rudolf zijn grappig bedoelde analogie met de oorspronkelijke berichtgeving (over de PKN en met Jezus in de rol van bier) niet consequent doorzet. De ‘eerste kersttoespraak’ komt nu in plaats van de herdenking van de MH17 slachtoffers. Het verschil tussen dodelijke en slappe humor?

Reageer
gravatar

De jurk van Koningin Maxima is zo te zien niet gesponsord door Bavaria. Maar een suggestie voor een model hoed heb ik wel, het begint met kroon…

Reageer
gravatar

Een bolleke Konick mag alleen in de juiste glazen vers van het vat in de Sinjorenstad worden gedronken.
Maar misschien kan iemand Prins Pils blij maken met een flesje Judas

gravatar

Arabieren? Hein Eken…
Zit daar tegenwoordig ook al accijns op dan?
Zoniet, zie ik het somber in voor de komende toespraken. Waarom draait Z.K.H. niet ook gewoon een shaggie,

Maar om in licht (of zwaar ) beschonken toestand nu gelijk een dubbeltje op zijn kant te zetten………De meeste kinderen kennen dat geldstuk niet eens (meer)

Ik wens Z.K.H. veel wijsheid voor de volgende hartverwarmende toespraak…
( en idd, trek eens een blik open…)

Reageer
gravatar

Een man van mijn hart! Ze zouden, net als op andere soorten buitenlands bier, ook import-accijns moeten heffen op de arabieren! het is van de gekke dat we buitenlandse arabieren subsidiëren en over onze eigen bieren accijns heffen! En dat in tijden van crisis! Het wordt tijd dat linkse biersoorten uit het buitenland maximaal worden belast! De overlast die veroorzaakt wordt door de arabier zijn vooral in de volksbuurten hoger dan die van onze binnenlandse biersoorten! k zeg: vullen die schatkist!

gravatar

Het lijkt me in deze economisch barre tijden zeer onverstandig om openlijk over bier te praten. Klaarblijkelijk heeft de heer Poppens er geen weet van hoe moeilijk het is om in beschonken toestand elk dubbeltje op zijn kant te krijgen! Zijne Koninklijke Hoogheid lijkt zich hier daarentegen wel van bewust.

Reageer
gravatar

Onze vriend Tjapko is burgemeester van het pittoreske Wijk bij Duurstede alwaar de plaatselijke economie het moeilijk heeft. Hoe briljant is het dan om met onze hoge drankaccijnzen de landelijke inkomsten en lokale horeca een boost te geven door aan te sturen op het meer consumeren van bier?