Onthaasten in 3 minuten

In een split second senang met spoedmeditatie

“Veel mensen willen wel onthaasten, maar hebben daar gewoonweg de tijd niet voor”, zegt Ben van Schie. De lifestylecoach wil deze mensen van dienst zijn met zijn nieuwe methode: onthaasten in drie minuten.

Van Schie: “Ik wil mensen bereiken in de spits van het leven. Neem nu een vrouw met een verantwoordelijke baan in het bedrijfsleven, drie kinderen en een depressieve man, die ook nog mantelzorger is, moet afwassen en de hond moet uitlaten. Wanneer komt zo iemand nog toe aan een stukje onthaasting? Met de cursus kan iedereen leren om als een speer rustiger aan te doen.”

Petra Doorman volgde de cursus en kan nu onder hoge druk héérlijk ontspannen. “Vroeger had ik een uur nodig om tot rust te komen. Nu doe ik een minuut mijn telefoon uit en zoek ik een evenwichtiger work-lifebalance. Dan één minuut opgaan in het hier en nu van de stress. Vaak voel ik me dan in een split second senang. Het is alsof je door de geluidsbarrière slentert.”

Voor mensen die uitonthaast zijn, organiseert Van Schie binnenkort lessen spoedmeditatie en hogesnelheidsrust: “Je moet niet denken dat het allemaal wel goed komt. Je moet denken dat het NU goed komt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Daar maak je geen grapjes over! Bennie van schiielijk, tjemig istie nou lifestylecoach geworden? Ach ! Hij hield al van snel geld! Ik heb hem nog leren. Eten uit zijn neus met mes en vork! Hij peuterde, en slikte grote brokken snel, te snel weg! Dan hebben mijn lessen etiquette toch wat opgeleverd!

Reageer
gravatar

dUURrt mij OOk te lang, 3 seconden is een veel betere insteek. GEWOON HART BRULLEN: “ont-haaAAaas-ten”. Is geLIJK ontlaladen. En inderdAAd als je gevorderd bent, tegeLIJKertijd herdenken. mAAr wie OOk alweer?

Reageer
gravatar

De foto laat helaas niet alles zien, maar ik sluit niet uit dat hier onthaasting voor twee plaatsvindt, al zet ik persoonlijk daar de koptelefoon bij af. En met alle respect, ik heb begrepen dat de vrouw in het algemeen iets meer tijd wenst om de onthaasting ten volle te kunnen genieten. Drie minuten… dat grenst aan wreedheid, toch?

Reageer
gravatar

Ik bereid juridische stappen tegen #de-speld-redactie voor; hoe anders zou het hedendaagse tijdsbeeld van #Momo-en-de-tijdspaarders er uit zien als dit nieuws niet als een dagdagelijkse tijdbom onder onze eeuw had doorgetikt. Voorwaar een anomalie is zo ongevraagd mijn glazen bol binnengedrongen. Geen astronomisch bedrag kan vergoeden dat ik persoonlijk alleen al vanaf mijn geboorte al 7.134.720 momenten tot onthaasting heb gemist, kun je nagaan hoe jong ik ben!

Reageer
gravatar

Hier is dezelfde tekst, maar dan zonder de klinkers, dat scheelt de helft van het leeswerk en leest ook véél ontspannender:
“Vl mnsn wlln wl nthstn, mr hbbn dr gwnwg d tjd nt vr”, zgt Bn vn Sch. D lfstylcch wl dz mnsn vn dnst zjn mt zjn nw mthd: nthstn n dr mntn. Vn Sch: “k wl mnsn brkn n d spts vn ht lvn. Nm n n vrw mt n vrntwrdljk bn n ht bdrjfslvn, dr kndrn n n dprssv mn, d k ng mntlzrgr s, mt fwssn n d hnd mt tltn. Wnnr kmt z mnd ng t n n stkj nthstng?

gravatar

En de rest van de tekst zonder klinkers:
Mt d crss kn drn lrn m ls n spr rstgr n t dn.” Ptr Drmn vlgd d crss n kn n ndr hg drk hrljk ntspnnn. “Vrgr hd k n r ndg m tt rst t kmn. N d k n mnt mjn tlfn t n zk k n vnwchtgr wrk-lfblnc. Dn n mnt pgn n ht hr n n vn d strss. Vk vl k m dn n n splt scnd snng. Ht s lsf j dr d gldsbrrr slntrt.” Vr mnsn d tnthst zjn, rgnsrt Vn Sch bnnnkrt lssn spdmdtt n hgsnlhdsrst: “J mt nt dnkn dt ht llml wl gd kmt. J mt dnkn dt ht N gd kmt.”

gravatar

Tsja, als je maar een paar minuten hebt om te onthaasten, dan maak je natuurlijk wel eens foutjes bij het snel opzetten van je onthaastingstelefoon.

gravatar

In deze verwende samenleving heeft bijna iedereen heerlijk de tijd om te onthaasten. Deze luxe is echter niet weggelegd voor de mensen in Afrika, Azië en Arabië. Denken wij superegoïsten daar wel eens aan?

En waarom altijd een hele minuut stilte? Zijn een paar seconden al niet genoeg?

Reageer
gravatar

Die drie minuten zijn natuurlijk alleen voor beginners. Naarmate je je vaker hebt onthaast, kun je dat ook steeds sneller gaan doen. Uiteindelijk kun je dan toe met drie seconden rust om hetzelfde effect te bereiken.

gravatar

Ik kom nu al met 3 seconden werk toe, maar mijn baas ziet liever dat ik helemaal ophoud. Ik heb nog geen tijd kunnen vinden om daar over na te denken.