Feyenoord verkoopt per abuis Daley Blind

Excuses Rotterdammers aan Ajax

Feyenoord heeft per abuis Daley Blind verkocht aan CSKA Moskou. De Rotterdammers ontvingen zo’n 20 miljoen euro voor de middenvelder, maar ontdekten vervolgens dat ze niet beschikten over de transferrechten van de Ajax-speler.

Het misverstand kwam aan het licht toen Blind niet kwam opdagen bij de medische keuring. Algemeen directeur Eric Gudde heeft zich inmiddels verontschuldigd bij Ajax: “We waren zo lekker bezig met het verkopen van al onze WK-gangers dat we daarin misschien een beetje zijn doorgeschoten. Het verkopen van andermans spelers was zeker niet onze bedoeling, maar CSKA deed echt een prima bod.”

CSKA Moskou laat weten Blind zondag gewoon op het veld te verwachten bij de stadsderby tegen Spartak Moskou. Voorzitter Jevgeni Giner: “Wij hebben een dubieuze deal gesloten en vervolgens netjes betaald. Het meningsverschil tussen Feyenoord en Ajax is niet ons probleem. Wij gaan ervan uit dat zij dat onderling oplossen. Het spreekt voor zich dat wij daarvan niet de dupe mogen worden.”

Giner heeft aangekondigd dat CSKA naar een bevriende rechter stapt als Blind zich niet op korte termijn bij de selectie aansluit. Gudde heeft de Russen inmiddels gerustgesteld: “De transfer is ook wat ons betreft definitief. Ik heb al contact gehad met Daley en hem uitgelegd dat Moskou een prachtige stad is en dat de Premjer Liga tot de beste competities in Europa wordt gerekend.”

De Feyenoord-directeur verwacht dat Ajax het voorval niet te zwaar opneemt: “Natuurlijk had dit niet mogen gebeuren, maar de voetballerij is nu eenmaal een gekke wereld. Hopelijk kunnen Edwin van der Sar en ik hier over een paar jaar samen om lachen. En we zijn weliswaar concurrenten, maar ik geloof dat Ajax ons deze financiële meevaller ergens ook wel gunt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

dit is dus echt nep. Welke ….. die denkt dat dit echt is, is wel heel erg dom. Rob jansen is zijn zaakwaarnemer. Die zou ten eerste op de hoogte van alles gesteld moet worden. Blind moet eerst zelf ook tekenen. Dit moet weer ingediend worden bij de bond, om te zien of hij speelgerechtig is en een goedkeuring krijgt. Hele verhaal is Bull-Shit. Jammer voor Feyenoord.

Reageer
gravatar

In de koorts voor het sluiten van de transfermarkt gebeuren zulke dingen nu eenmaal. Wie dat niet gelooft is geen realist! Zo heeft ADO Den Haag gister per ongeluk FC Dordrecht verkocht aan Dnjepr Dnjepropetrovsk. Dat zal ikke81 ook wel niet geloven… Wacht maar tot ADO met de opbrengsten de Chinese topper Xie Ni Chou koopt!

gravatar

Voordat ik op deze website kon komen werd me gevraagd of ik cookies accepteer. Toen ik op ja drukte bleek dat ik de Ajax verkocht had aan Rusland voor 10 vrachtwagens vol overjarige biscuitjes.

Reageer
gravatar

Als je uit de gratie wilt van het nederlands publiek.Dan moet je in Rusland gaan spelen juist nu.
Geld stinkt niet dus. DAAAAAAG Blind.Enn kom maar niet meer terug.

Reageer
gravatar

Ik geloof er helemaal niks van, waarom zou Feyenoord nou Daley Blind aan de Russen verkopen? Dat kan toch helemaal niet man, die kaaskop is duidelijk een (lage-)landbouwproduct. Daar zit een keiharde import boycot op.

Reageer
gravatar

ik denk dat hier inderdaad sancties van de eu te verwachten zijn zoals bijvoorbeeld dat feyenoord voor straf niet mag deelnemen aan de champions league

gravatar

Ach zoiets kan gebeuren, we zijn allemaal mensen toch, die maken allemaal fouten. Ik ben daarentegen een zeeotter, wij maken nooit fouten. Ajax moet niet van een zeepaard een walvis maken.

Reageer
gravatar

Jens is te oud om mijn zoon te kunnen zijn. Dat kan ik weten omdat ik wel eens een wandeling in de duinen bij Scheveningen met hem gemaakt.

Trouwens stelt het ook niet veel voor aan wat hij in zijn broekzak heeft zitten. Niet de moeite waard om in te kijken.

Jens heeft een kleintje. 🙁

Corrie.

gravatar

Nu was het een ongelukje, maar het zou best een slimme tactiek zijn natuurlijk. Je verkoopt de andere teams voor een paar euro, en dan blijft er nog maar één goed getraind team over voor de competitie. Winst verzekerd!

Reageer
gravatar

Laatst zag ik Besiktas spelen tegen een ploeg met veel jeugdig elan, maar ook met veel balverlies door foutieve passes en onnodig gepingel.
Het verdedigen verliep soms dramatisch. Kijk, dacht ik, dat is duidelijk het tweede elftal van Excelsior.