Van Aartsen laat raadszaal ombouwen tot all-inclusive-resort

Burgemeester combineert vakantie met spoeddebat

De raadszaal in het Haagse stadhuis is omgebouwd tot een luxueus all-inclusive-resort. Burgemeester Jozias van Aartsen had die opdracht gegeven om zijn vakantie te kunnen combineren met het spoeddebat over de rellen in de stad. Hij had eigenlijk een week in Frankrijk willen bijboeken, maar komt de gemeenteraad nu toch tegemoet.

De raadszaal heet donderdag tijdelijk The Hague Tropical Paradise *****. Het all-inclusive-resort beschikt onder andere over twintig luxe suites, twaalf achterkamertjes en een verwarmd binnenzwembad. Politici kunnen de hele dag door gratis eten en drinken halen. Volgens Van Aartsen is er een eersteklas buffet, maar zijn er voor Richard de Mos ook voldoende frikandellen in huis gehaald.

Verschillende partijen hebben inmiddels vernietigende kritiek geuit op de verbouwing. Robert van Asten (D66): “Het feit dat er niet aan een wildwaterglijbaan is gedacht, zegt alles over de capaciteiten, of liever gezegd: het gebrek daaraan, van deze burgemeester.” Ook Bart van Kent (SP) is teleurgesteld: “Bij het reserveren van mijn zonnestoel bleek dat ik moest bijbetalen voor een badhanddoek. Is dat all-inclusive? Dit riekt naar neoliberalisme.”

Van Aartsen denkt de zorgen van de critici te kunnen wegnemen. Hij wil zo snel mogelijk met de raad in gesprek: “Jullie zijn vanmiddag allemaal welkom voor een cocktail in het bubbelbad.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

“Het all-inclusive-resort beschikt onder andere over twintig luxe suites, twaalf achterkamertjes en een verwarmd binnenzwembad. De hele dag door gratis eten en drinken. Volgens Van Aartsen is er een eersteklas buffet”

Back to basic dus.
Voor politici van de huidige generatie is dit kamperen.
Alle standaardfaciliteiten die normaliter voor zijne corpulenties beschikbaar zijn, dus tijdelijk even achter slot en grendel.

Reageer
gravatar

Reperen: zeer juist opgemerkt en strak geformuleerd, maar hoe wilt u uitvoering geven aan de sancties? Iedereen die nu een hoog salaris, een arbeidsloos inkomen en fringe benefits geniet, zal zich dat niet zomaar laten afnemen. Krijgen we zoiets als de Opstand der geprivilegeerde Horden. Dat wordt een maatschappelijke afscheidingsbeweging die de driedeling in de maatschappij een eind op weg helpt; de buit wordt verdeeld tussen ‘Den Haag’en “Wassenaar’ en wat overschiet is voor de kleine man.

gravatar

En soms blijven er geeneens kruimels over voor de kleine man. Dat is het gevolg van al die “Herenakkoorden” die binnenskamers worden afgesloten tussen overheid, bedrijfsleven en bankensector. Democratie, hoe bedoelt u dat?

gravatar

Voilà; het stoffelijk bewijs van een vorderende tweedeling in onze maatschappij. Van Aartsen bouwt zijn stadhuis uit tot een opvang voor rijk en super-rijk, VNO/NCW, LTO, hun lobbygroepen, ja-knikkers en kontlikkers. Gewone burgers hebben hier niets meer te zoeken. Hoeveel burgemeesters in crisistijd zullen zijn VVD-voorbeeld nog volgen? Van der Laan (van 020) kan nu natuurlijk niet achterblijven en Abutaleb (van 010) zit klem tussen de streng calvinistische normen van ploegleider Samson.

Reageer
gravatar

Ik weet nog goed dat Jozias bij ons op de RK burgemeestervakschool Sint Leuterus Mayorus het tentamen “Burgemeesterschap & Vakantie tijdens Rechtsextremistische Onlusten” miste.

Hij mocht het mocht het mondeling overdoen in een achterkamertje met de Pater Overste. Bij mij valt nu het kwartje eindelijk.

Reageer
gravatar

Over voedselbank gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee haal ik de laatste restjes behang weg bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Het is al eerder aangeroerd, de enorme biodiversiteit van de Speld-populatie; iedereen kan hier zijn ideopathische ei kwijt. Zo doet de eindeloos herhaalde gimmick van Tjiftjaf over het brede plamuurmes en de gedurig in staat van verhuizing zijnde buurvrouw vermoeden dat deze Tjitjaf, anders dan de “toornige” uit de Suske en Wiske-reeks, slechts één wijsje kent. Misschien moet zijn haperend mechaniekje eens goed worden nagekeken en stofvrij gemaakt?

gravatar

Zeg ga je schamen. Deze man, die zijn buurrvrouw helpt met haar verhuizing, waar vind je dat nog vandaag de dag. Die man verdient een lintje. Alsof uw bijdragen hier allemaal zo verheffend zijn, kom op zeg.

gravatar

Dit is weer typisch Randstad politiek. Ik eis dat dit voor alle gemeentehuizen geregeld gaat worden. En niet alleen voor dat van Jozias. Wij betalen ook belasting.
Zijn er wel gescheiden loketten en zwembaden? En een halal-buffet?

Reageer
gravatar

Nee, dat borje hebben de demonstranten opgehangen aan het begin van de Hoefkade. Nog veel meer groepen werden er uitgesloten. Toen zijn ze uiteindelijk zelf ook maar vertrokken.

gravatar

Over bravo gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee verwijder ik de laatste restjes behang bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Over herhalen gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee verwijder ik de laatste restjes behang bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

Over herhalen gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee verwijder ik de laatste restjes behang bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

Over herhalen gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee verwijder ik de laatste restjes behang bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.