Grote brand in leuk nieuw tentje

‘Je kon er je eigen fairtrade koffie roosteren’

Bij een uitslaande brand in een leuk nieuw tentje in Amsterdam-Noord zijn dit weekend veel slachtoffers gevallen. De toffe plek, onder insiders bekend als ‘Berlijn aan het IJ’, was pas vanaf juni geopend en trok veel bezoekers door de leuke ligging, en de ruime, en toch intieme steigerhouten inrichting.

Olaf (23) zal zich de bar blijven herinneren om zijn unieke programmering. “In het weekend speelden altijd veelbelovende singer/songwriters en DJ’s. Iedere eerste vrijdag van de maand was er een literair open podium, en er was ruimte voor jonge kunstenaars om te exposeren, echt heel vet. Ik kwam hier dan ook al voordat het open was.”

Jacinta (26) denkt met weemoed terug aan de drankkaart: “De muntthee was superieur en de Fritz-Kola werd door de eigenaars rechtstreeks met hun Volkswagenbusje uit Duitsland gehaald. Ze serveerden alleen bieren uit lokale brouwerijen en je kon je eigen fairtrade koffiebonen roosteren. Maar ook de acai-shake was heel nice.”

Ook als eetcafé stelde de club niet teleur. Olaf: “Het beste was de zelfgemaakte chutney met Beemsterkaas en walnoten op een speltpannenkoek. Qua dessert ging ik altijd voor de brownie met 90% Boliviaanse cacao.”

Bezoekers die nog in de rij stonden zijn verspreid opgevangen in de Tolhuistuin, de Ceuvel en Noorderlicht.


gravatar

Is er niet een AZC in de buurt? Daar krijg je -via het COA- gratis logies en ontbijt, je hoeft alleen maar echt plat Amsterdams te praten of Brabab- of Limbabwaans en te zorgen dat je net vóór het eerste verhoor door de IND weer weg bent. Dat voorkomt een hoop gedoe met die pont erheen. Na 2 bezoeken heb je het wel gezien daar in Noord. Pas wel op, binnen 4 jaar worden alle onechte zwarte pieten uit Amsterdam geweerd; Van der Laan dixit. Schoensmeer en/of kachelroet helpen dan dus niet meer.

gravatar

Welnee meid, ‘t AMC zit precies de andere kant op; achter de Bijlmer, richting Vinkeveen. En over die eicel: is die nog niet gestempeld door een haan? In tegenstelling tot cheques, willen wij onze ei-cellen ‘t liefst ongedekt. Je moet er toch niet aan denken: ‘s morgens bij het ontbijt zo’n gevorderde ei-cel op je bord? Nee, dank u.

gravatar

So what. Met wat een eicel schuift kun je wel 90 keer met de helikopter op en neer van de Bijmer naar dat afgefikte tentje v.v. Wat mijn vrouw en mij op het idee bracht zelf een bedrijfje op te zetten: Wij van Mothers and Mothers for Double Fathers (MMDF) leveren 2 kerngezonde eicellen per maand waar gegarandeerd geen haan bij in de buurt is geweest. Ook een paar dankbare draagmoedertjes zijn al geronseld in de sloppenwijken van India. Voor € 7.500,- bent u trotse ouders van uw eigen product.

gravatar

Kunnen die Y-cellen ook versneld in de vorm van kleinkinderen worden uitgebroed, of tot T-cellen geconfigureerd? ´t Is nogal een investering: € 7.500,- voor een halfbloedje uit India. Nog los van achterstallige schoolgelden, boeken e.d. Eerst even met de Kascommissie overleggen. Je hoort nog.

gravatar

De eicellen zijn 100% Hollandsch. De Indiase draagmoedertjes, gegarandeerd vrij van overdraagbare ziektes en ongedierte, broeden ze slechts uit tot gecertificeerd eindproduct. Omdat zowel donoren (wij) en draagmoedertjes uiteraard uit louter altruistische motieven hun medewerking verlenen en de clientele uw bepaalde minderheidsgroepering betreft krijgen wij als stichting een smak subsidie. € 7.500,- is niks. Daarbij staat nog een leuke najaarsactie op stapel dus houd onze website in de gaten!

gravatar

Een walgelijk tentje als ik het goed begrijp.
En ja, dat trekt nu eenmaal vlammekes aan.
Vast ook nog wel een schaakspel verloren gegaan waar een verdwenen witte pion vervangen was door een wuppie.

gravatar

Belachelijk om pionnen te vervangen door Wuppies …. Die dingen plakken van onderen, waardoor je per wuppie een speelstuk mist!

Vals spelerij, maar goed dat de zooi afgefikt is!

gravatar

Het was toch niet “Dat kleine café aan de haven?” waar Vader Abraham in driedelig -zwart- bijkluste? Daar had men inderdaad een incompleet schaakspel, een zwarte toren was zoek, die men had vervangen door een zwartberookte sigarettendover. Ik kwam daar weleens met oudoom Joop na het massaontslag bij die grote scheepswerf. Dat cafeetje was het eerste werklozenproject van het CWI voor moeilijk-bemiddelbaren. De uitsmijters lagen loodzwaar op de maag, maar niemand protesteerde. Zó gezellig!

gravatar

Blij dat die tent met alternatieve aanstellers is afgefikt. Een lunchkaart vol onuitspreekbaar vreten (wat de fok is gnocchi??) maar een goeie kipcorn of berelul serveren ho maar.

gravatar

Vleeseters zijn moordenaars en moordenaars horen niet thuis in het ‘Berlijn aan het IJ’.

Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort. Wanneer je het klaarmaakt met macrobiotische ingrediënten en het klimaatneutraal klaarmaakt is het best lekker.

Ze hadden er ook veel lekkere veganistische gerechten en de Moeder Gaia sessies waren heel spiritueel. Iedereen was één met Gaia.

gravatar

Ik zal jou eens een gaja op je togus geven mafkees. Dat mijn jongen die auto in 2001 in de hens gezet hebt was een ongeluk. Hij kon niet weten dat er nog een Oekrainer in zat. En trouwens, die was toch al dood dus wat nou moordenaar.

gravatar

Herman, dat van die dooie Oekraïner kan me niet schelen, hij zal het wel verdiend hebben.

Toch raad ik je aan het huis, met een brandend bosje gedroogde salie, van zijn negatieve energie te reinigen.

Met name de keuken. Vleeseter!

Ga toch over op tofoe.

gravatar

Tofoe? Is dat niet die zompige meuk? Daar houd ik het in de sportschool nog geen kwartier op vol. Ma zegt het is vlees noch vis dus je wordt er onzijdig van. En als ik zie wat er tegenwoordig op de grachten rondscharrelt zou ze daar best eens gelijk aan kunnen hebben.

gravatar

Herman je moet je los maken van je moeder. Ze bemoeit zich teveel met jou. Mijn indruk is dat ze aan penisnijd lijdt. Durf te wedden dat ze vol met tattoos is.

Laat je vrouwelijke kant toe in je leven. Ga van macho naar metro. Waarom naar de sportschool? Je kunt ook fit blijven door te dansen voor wereldvrede.

Maak je los van mannelijke kant, voordat je het in de gaten hebt ben je een leernicht.

Vlees is moord!

gravatar

Zeg gore geiteharensok, wou jij mijn Herman hier voor leernicht uit gaan maken?? Kijk naar je eigen, gore macrobiotische bio-dynamische bilspleetatleet die je daar rondloop, mijn jongen een beetje opnaaien zijn oude moeder aan de kant te zetten zodat jij hem de metro in ken lokken? Jij had zeker nog niet begrepen dat Herman’s jongens in Zuid-Oost Brabant al maanden zonder werk zitten, wij hebben hier geen Russen nodig om een klus te klaren denk daar goed om ranzige rotti met geitekaasvreter.

gravatar

@ Herman

Mijn advies is dat je eerst je moeder overhaalt een niet-reanimeren penning te nemen. Daarna neem je haar mee naar je favoriete homosauna.

Problem solved. The bitch is gone. Moeder Gaia is weer een beetje schoner.

@ Teja

Het is een eend dat in de koffie zwemt, daarmee laat ik zien dat ik een interessant, kunstzinnig en androgyn aardbewoner ben.

gravatar

Effe van je luchtfietsje afkomen biologische bruinstok. Hoe die ma van jou schoner denkt te worden in een sauna’s voor anaalridders is mijn een raadsel. Die van mij gaat daar alvast niet heen maar die noem ik ook niet bij der voornmaam maar gewoon ma omdat de mijne wel altijd goed voor me gezorgd hebt.
En een niet-reanimatiepenning heb jij na kennismaking met mijn jongens alvast niet nodig.

gravatar

Laat gaan jongen. Met dat soort mensen moet je niks te maken willen hebben anders ken mama straks weer 15 jaar op en neer naar Scheveningen.

gravatar

Over (0) gesproken. Ik heb gisteren een breed plamuurmes gekocht. Daarmee ga ik de laatste restjes behang verwijderen bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Wanneer de “toffe plek” in Amsterdam Noord in net zo’n gezellige buurt was waar ik woon dan kan ik wel begrijpen dat het is afgebrand.

In ons buurtje had een stelletje alternatievelingen ons oude clubgebouw gekraakt. Wat een overlast hadden we ervan! Overmatig drugsgebruik en veel geluidsoverlast. Er was geen zanger bij die het niveau van Frans Duijts kon benaderen.

Heel toevallig is het door onbekende oorzaak afgebrand.

Ongewenste gasten weten we wel aan te pakken. 😉

Corrie.

gravatar

Dat weet ik lieffie. Zoeken naar de dader van het brandje is hetzelfde als zoeken naar een Speld in een hooiberg.

Wie het gedaan heeft daar komen ze nooit achter. 😉

Voorlopig is er weer rust in ons buurtje.

Zoals het hoort,

Corrie.

gravatar

Brand ben jezelf Corrie. Wanneer ga je dat zien..

Ik gok op nooit en zeg dat niet vaak!

Nooit nooit is ooit. In jou geval blijft t bij nooit.

Treurig iets ben je Corrie!

Grr. Benny Doof

gravatar

Wat sneu voor die luitjes. Om ze te helpen een nieuwe start te maken heb ik nog wel een aantal oranjespulletjes van het WK 2014 over. Waaronder een oranje tent en leuke oranje accessoires om de boel op te leuken.

Voor een prikkie mogen ze het van mij overnemen. Dan kunnen ze weer fijn alternatief zijn.

Alternatief alternatief, dat is toch super hip.

Toch?

😀 😀 😀 😉

gravatar

Ik heb geruchten gehoord dat het vuur oversloeg vanuit iemands overgestylde baard, die spontaan vlam vatte door de wrijving van het kammen.

gravatar

Wat was de oorzaak van de brand? Dat staat er dan weer niet bij. Arjen suggereert wel dat de date tussen John en Sheila te heet geworden was maar dat vind ik nergens terug in de berichtgeving.
Is er een peuk gaan fikken? Sloeg de vlam in de pan? Was er sprake van brandstichting omdat er bewijsmateriaal verdonkeremaant moest worden?
Kortom eenzijdige berichtgeving. Jammer want als er een schuldige aan te wijze is moet deze bestraft worden,

gravatar

Oranjeboom en Brand …. dat gaat natuurlijk nooit goed samen.
Maar krijg nu wel trek een een lekkere pils … Ik trek er één open en natuurlijk een rokertje erbij.

Iemand de asbak gezien??

gravatar

“Wat was de oorzaak van de brand? Dat staat er dan weer niet bij.”

Wat dacht u van: ” je kon je eigen fairtrade koffiebonen roosteren”? Met mainstream koffiebonen met vlamvertragers was dit natuurlijk nooit gebeurd.

gravatar

Gelukkig bleef de open stellage met Vegetarische Biologische Superfoods zonder Tarwe, Koemelk en Gluten bewaard, alsmede de vitrine vol kralen en kettingen die op Ecologisch verantwoorde wijze door Nepalese vrouwen aan elkaar zijn gefrunnikt

gravatar

Wat is de berichtgeving weer eenzijdig!
Vaak genoeg slaan er branden uit bij saaie tentjes, maar daar hoor je nooit wat over

gravatar

Ik kwam er altijd voor de uitstekende rumbonen die zij in hun eigen tuintje kweekten. Maar ja, dat alles behoort nu tot het verleden, misschien dat ik maar een baan neem.

gravatar

Denk het niet
John mocht er na de eerste date al op, daarna is het nieuwe eraf en springen de vonken er niet meer vanaf.

Sheila was voorheen ook wel heet, maar nu John er in geroerd heeft, nee. Helaas!

gravatar

Jammer dat geen melding wordt gemaakt van de verloren gegane collectie mutsen en shawls, die zich bij uitstek leenden om ook bij temperaturen boven de 20 graden te blijven dragen.

gravatar

Oké. Zo wordt er richting de vrienden van de speld gereageerd..
Affikken dus..
Valt me op dat dat ze bij de Speld het nog een leuk nieuw tentje noemen. Wordt vast juist niet zo bedoeld… alle antwoorden op de petitie van Haagse Annie zijn er geen…! Enzovoort…. geen figuur die wel op gepaste wijze reageert. Alles voor onszelf, God voor wat je geloofd..

Zo verder?
Reactie Speld en dan direct.

Annie je ben niet gek!

Groer uit Italië!

Bennie Doof

gravatar

Dat De Speld geen reactie op die belachelijke petitie geeft kan ik me voorstellen.

Kom op, wat stellen jullie van de SVvDS nu voor?

Een klein groepje vervelende lui die jarenlang aanmatigende stukjes op de weblog hebben geschreven.

Tijd voor een frisse wind.

AANMATIGEND

1) Arrogant 2) Hautain 3) Hooghartig 4) Elitair 5) Laatdunkend 6) Neerbuigend 7) Hoogmoedig 8) Zelfingenomen 9) Regentesk 10) Verwaand 11) Zelfgenoegzaam 12) Onbeschaamd 13) Onbeschoft 14) Respectloos…

Reageren is niet mogelijk