PSV bereikt zesde voorronde van de kwalificatie voor de play-offs voor de groepsfase Europa league

‘Een droom om bijna in de vierde play-off voorronde te spelen’

PSV heeft donderdagavond de zesde voorronde van de kwalificatie voor de play-offs voor de groepsfase van de Europa League bereikt. In Oostenrijk versloeg de ploeg van trainer Phillip Cocu Sankt Pölten met 2-3 nadat het de thuiswedstrijd al met 1-0 won.

De loting voor de volgende voorronde van de kwalificatie voor de play-offs voor de groepsfase zal morgen worden verricht. Het is allerminst zeker dat PSV ook de groepsfase van de Europa League zal bereiken. In de negende voorronde van de kwalificatie voor de play-offs voor de groepsfase van de Europa League stromen ook de nummers twee van Azerbeidzjan, Malta en Liechtenstein in.

Cocu kijkt uit naar de volgende wedstrijden. “Als we die winnen, komen we bijna in de vierde play-off-voorronde terecht. Dat wordt natuurlijk lastig. Maar als kind droomde ik er al van om zulke wedstrijden te mogen coachen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We zijn in Eindhoven maar wat blij dat we EL spelen. Altijd maar AC Milan, Bayern München en Arsenal begon stierlijk te vervelen, die stadions kennen we nu onderhand wel. Mijnwerkersploegen, oorlogsgebieden, Siberië, het maakt het voetballeven zoveel avontuurlijker.

Reageer
gravatar

En wat blijkt uit de loting: PSV- Sjachtjor Salihorskz (BLR). Ik had er nog nooit van gehoord dus die 4e ronde zit er wel in, tenzij de UEFA door de regering in Minsk is omgekocht natuurlijk..

Reageer
gravatar

Wat zie ik daar nou op de achtergrond op de foto? Is dat de befaamde doellijntechnologie?

O, en ik weet nu ook wat de arbiters tijdens het WK op het gras spoten. Het was het scheerschuim van Cocu!

Reageer
gravatar

Ja, PSV moet spelen tegen Oost-Europeanen die hun doel kunstmatig verkleind hebben, daarom oefent men thuis alvast met het gangbare Oost-Europese doelformaat. En ja, men voert ook gelijk de nieuwe doellijntechnologie in, d.w.z. dat zowel de bal als de keeper gechipt worden. Bij overschrijding van de doellijn gaat bij Sepp Blatter een lichtje branden op zijn bureau; Sepp beslist dan om een doelpunt goed- of af te keuren. Zulks -uiteraard- in overleg met de aangesloten Chinese goksyndicaten.

gravatar

Ik vind het nog altijd schandalig dat de nummers 1 en 2 van de Jupiler league niet automatisch gekwalificeerd worden voor de halve finale van het kwalificatietoernooi voor de veertiende voorronde voor de groepsfase van de play-offs voor de groepsfase van de Champions League.

Reageer