Boete na inzetten Russische huurmoordenaar

Amstelveense topcrimineel schond EU-sancties tegen Rusland

De Amstelveense topcrimineel Joshua L. heeft een boete van 4.000 euro gekregen voor het inschakelen van een Russische huurmoordenaar. Door gebruik te maken van de diensten van de Rus heeft hij volgens de rechter de EU-sancties tegen Rusland geschonden.

De huurmoordenaar in kwestie voerde deze week in opdracht van L. een dubbele liquidatie uit in de Bijlmer. De Amsterdamse rechtbank vindt dat in strijd met de economische sancties die de Europese Unie tegen Rusland heeft ingesteld. Volgens de rechter mocht L. geacht worden op de hoogte te zijn van de restricties die momenteel gelden voor de handel met Rusland.

Wim Anker, de advocaat van L., noemt de uitspraak ‘onbegrijpelijk’. Hij stelt dat de onderwereld niet tot de sectoren behoort waarop de sancties zijn gericht: “De EU heeft heel duidelijk gemaakt om welke branches het gaat en daar zit de georganiseerde misdaad niet bij. De inhuur van deze Russische ondernemer was volkomen legitiem.”

Vanwege de maatschappelijke ophef werd voor de zaak gebruikgemaakt van het zogenaamde supersnelrecht. Anker vermoedt dan ook dat de rechtbank ‘overhaast en onzorgvuldig’ te werk is gegaan: “Het anti-Russische sentiment is zo duidelijk in de samenleving aanwezig dat de rechter onder grote druk stond om mijn cliënt te veroordelen. Het is echter zijn taak om die druk te trotseren en het recht te laten zegevieren.”

L. heeft al hoger beroep aangetekend tegen de uitspraak. Als hij van het gerechtshof gelijk krijgt, eist hij een schadevergoeding van de Staat, zo kondigde Anker aan: “In afwachting van de uitspraak heeft mijn cliënt de samenwerking met alle Russische huurmoordenaars opgeschort. Hij moet daarom momenteel veel duurdere krachten inhuren. Dat loopt al snel in de papieren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoi Jaylina, ja dat vind ik ook wel lachen.

Zo zag ik er gisteren twee met een emmer en een schepje de Scheveningse duinen in sluipen. Binnenkort doet dat malle account op Second Love daar een dutje onder een zandverstuiving.

gravatar

Disclaimer

De artikelen die geplaatst worden op deze website zijn persiflerend, satirisch of parodiërend van aard. Ze geven slechts de visie of mening weer van de redactie van De Speld. Opgevoerde personages of rechtspersonen kunnen gefingeerd zijn. De redactie behoudt zich het recht voor stijlmiddelen te gebruiken die, ondanks dat de intentie daartoe bij de redactie ontbreekt, ertoe kunnen leiden dat lezers van Speld.nl zich geschokt, beledigd of gekwetst voelen.

gravatar

…. zelfs de eigen disclaimer pas niet binnen de 500 tekens…!
Dat ‘ ondanks dat de intentie daartoe bij de redactie ontbreekt,” is flauwekul, nu genoegzaam bekend is dat de ‘stijl’persoon Corrie een eigen redacteur is en wel degelijk met de bedoeling schrijft te kwetsen. Het Geen Stijl en Facebookvirus heeft zich diep ingevreten kennelijk, met IP-bans en dreigmails tot gevolg. Dat tirannen alleen zichzelf leuk vinden is een gegeven; dat De Speld er aan ten onder gaat, ach …

gravatar

(…) “Hij stelt dat de onderwereld niet de sectoren hoort waarop de sancties zijn gericht” (…) ‘overhaast en onzorgvuldig’ te werk is gegaan (…)

De redactie van De Speld BEhoort TOT de media, die klaarblijkelijk ‘overhaast en onzorgvuldig’ te werk zijn gegaan.
Deze handelwijze bewijst ten overvloede de overbodigheid van de duimpjes op deze website.

Reageer
gravatar

Njetnjet. Dat zou het zijn als er bezwaar was tegen moordenaars uit MOE-landen.
Hier zijn de economische sancties tegen Rusland misschien ontdoken. Dat is veel erger dan verkapte discriminatie!

gravatar

Uit menselijke overwegingen zouden we deze huurmoordenaar alsnog zijn werk moeten laten doen. Hij is de liefhebbende vader van drie minderjarige dochtertjes en zou deze klus juist verrichten om hen met Sinterklaas te verblijden met een pop.
Waar blijft de menselijkheid in ons land? Eerst dat stomme gedoe tegen de zakkenrollers en nu dit!

Reageer
gravatar

Met een pop is te eenvoudig gesteld, meester.
Het gaat hier om een fraai beschilderde zogenaamde matroesjka: een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een vrouw, waarin een houten figuur van een…

gravatar

Zojuist vernomen dat ook de russische moordenaar op het matje moet komen bij Poetin.
Het verlenen van specialistische diensten aan het westen schijnt ook op de lijst van russische sancties aan de EU te staan. Lijkt me een taak voor Timmermans om eens met Poetin te overleggen, misschien is dit incident een goede insteek om weer leuker met elkaar om te gaan.

Nee, heb geen link o.i.d. Hoorde het in de wandelgangen

Reageer
gravatar

Update van de definitie naar aanleiding van # 7:
een vakkundige Russische huurmoordenaar is:
een Hijo de Putin,
daarentegen is een klungelende Russische huurmoordenaar een Hijo de Puta

Stel voor het lemma in de Wikipedia overeenkomstig aan te passen en de wandelgangen conform te informeren.

gravatar

Of de moord wordt gepleegd door iemand uit het oosten of door iemand uit stadsdeel West of Zuidoost van de hoofdstad maakt naar mijn idee niet veel uit. De kwaliteit is hetzelfde.

Maar het voordeel voor een huurmoordenaar uit stadsdeel West of Zuidoost is dat je op hun werk btw kunt heffen.

Daarnaast is het milieuvriendelijker. Je hoeft geen Rus over te laten vliegen want je kunt het met je scootertje af. Een aantal bomen planten om je geweten te sussen is dan niet nodig.

Corrie.

Reageer
gravatar

Haha, jullie staan toe reacties te verwijderen??? Damn, journalisten weten echt niet hoe het internet werkt.

Het nieuws moet vergaargd worden zeggen ze dan, hahahha kut-studentjes.

Reageer
gravatar

Praw! Als nieuws vergaard wordt, wordt het taai. Net als bij oud nieuws (en brood, maar dat terzijde).
Mijn advies is dan ook de nieuwsgaring goed in de gaten te houden, dan gaat het niet snel te ver.

gravatar

Beste Donnerweder,

Dat u het vergaren van brood zo makkelijk ter zijde legt, verbaasd mij zeer. Dit komt een beetje als Kop-in-het-zand-gedrag over.
Als brood te ver gegaard wordt, heb je er feitelijk niets meer aan, dat gezegd twijfel ik sterk aan uw respect voor voedingsmiddelen.

gravatar

Joshua L. had gewoon een importvergunning moeten aanvragen. Dan had hij meteen geweten of het inhuren van de Rus wel of niet was toegestaan en had hij nu niet voor deze overtreding voor de rechter hoeven verschijnen.

Reageer
gravatar

Meneer L. wist dit natuurlijk wel, maar gezien de omstandigheden begrijp ik zijn handelen.
Normaliter is het importeren van een rus een heel langdradig en tijdrovend karwei, echter nu alle douaniers lavaloos thuis op de bank liggen, na hun uitstapje in Oekraine, is er geen controle meer aan de grenzen. Je kunt gewoon, met een paar russen onder de arm, onbelemmerd de grens over stappen, of Schiphol uit wandelen.
Mr. L. Zag zijn kans, de wet zal moeten erkennen dat dit gewoon uitlokking is.

gravatar

Rusland reageerde onmiddellijk: het land stopt met het importeren van voetbalcoaches uit Nederland. Dat maakte premier Medvedev zojuist bekend, schrijft persbureau Reuters. Het verbod geldt een… LEES VERDER›

Reageer
gravatar

Door het inhuren van buitenlandse huurmoordenaars, loopt de schatkist miljoenen aan gederfde inkomsten belasting mis.
Het is daarom mijns inziens redelijk om dit helemaal te verbieden en de opdrachtgevers te verplichten alleen nog in Nederland woonachtige moordenaars de opdrachten tot een huurmoord te vestrekken.
Daar worden we tenslotte allemaal beter van.

Reageer
gravatar

Mag het eens afgelopen zijn met die concurrentievervalsing op de arbeidsmarkt? Door die Russen die hier ongehinderd voor een prikkie hun diensten aanbieden zitten de jongens in Zuid-Oost Brabant nu al zo’n jaar zonder werk en dreigen zich te moeten verlagen tot 2-voor-de prijs-van-1-achtige acties. Dat komt de kwaliteit niet ten goede, zoiets moeten we toch met zijn allen niet willen.

Reageer
gravatar

Beste Peuk, amateur-gynacoloog, die vraag kan alleen maar door Jaylina zelf worden beantwoord. Maar aan jouw vraag kleeft een luchtje; hij sluit precies aan bij de lopende Speld-enquête van deze week: “Respecteert u de natuurlijke balans van de vagina?”, een één-tweetje met de redactie?