70% van de jongeren weet niet waar de Holocaust ligt

'Onwetendheid is voedingsbodem antisemitisme'

Zeventig procent van de Nederlandse jongeren weet niet meer waar de Holocaust ligt. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Het SCP ondervroeg ruim 2000 middelbare scholieren over hun algemene ontwikkeling.

Slechts drie op de tien leerlingen kon de Holocaust aanwijzen op de wereldkaart. Dertien jongeren dachten zelfs dat de Holocaust in het Andesgebergte lag. Kim Putter, directeur van het SCP, noemt de uitkomsten schokkend: “De kennis over dit onderwerp is echt aan het wegzakken. Uit eerder onderzoek bleek al dat veel aardrijkskundeleraren de Holocaust niet meer ter sprake durven te brengen.”

Volgens Putter begint het probleem al bij het lesmateriaal: “In veel atlassen is de Holocaust niet eens te vinden. Daarmee kweek je een onwetendheid die onvermijdelijk een voedingsbodem vormt voor antisemitisme.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb even google maps geraadpleegd. Er is uiteraard een probleem bij het aangeven van waar de holocaust ligt. Er zijn er namelijk een heleboel in Europa en de VS. Verder kon ik een in canada en eentje in mexico ontdekken. Ook Israel heeft er een aantal gebouwd, lijkt het. Ze zouden er zelfs de grootste dichte van holocausten kunnen hebben. Dus als ik een zou moeten aanwijzen…

Kijk zelf (beetje uitzoomen voor de overzicht): https://maps.google.com/maps?q=holocaust

Reageer
gravatar

Praw! Het is werkelijk treurig gesteld met de kennis van de jeugd van tegenwoordig. In meiner tijd hadden we nog de gewoonte om de holocaust te onthouden aan der hand van de beroemde rijtjes.

Wellicht een tip voor de leerkrachten dit rijtje:
pogrom – diaspora – genocide – holocaust – intifada.

Zo schwierig kan dat doch niet zijn?

Reageer
gravatar

En toch is er hoop. Ruim zevenennegentig procent van de Nederlandse jongeren weet waar de Oekraïne ligt. Terwijl enkele dagen geleden amper 3 op de 10 leerlingen de Oekraïne kon aanwijzen op de wereldkaart. Sommigen dachten zelfs dat de Oekraïne in Rusland ligt.

Reageer
gravatar

Helemaal eens Hypo Chonder .

Wij vinden het tijd dat die Rutte zich eens bezig houdt met dingen die echt belangrijk zijn voor de mensen.

Het zal hem worst wezen wat er hier allemaal gebeurt, maar ooit gaat ie bij het uitbreken van WO III er nog hard spijt van krijgen, dat ie niet z’n klompen heeft aangetrokken om drastische sancties op te leggen aan die hardleerse Speldredactie.

Wat denken die mietjes van de Speld wel , dat wij mietjes zijn ?

Nee, wij zijn geen mietjes.

Wij ook niet.

gravatar

Kijk, eindelijk een thermosfles die begrijpt waar het over gaat!

ik zal het geen 2 x zeggen (copyright: Kamiel Kafka)

@Truus: Been there, done that, & will do it agian

X

Hypo

gravatar

Rwanda/Burundi, bijvoorbeeld. Daar werd een snelheid bereikt in genocide, waar de nazi’s nog een puntje aan konden zuigen. En zonder ingewikkelde logistiek als spoorlijnen en dergelijke. Gewoon: met het hakmes.

gravatar

Wij zouden zelfs meer zeggen, zelfs twee keer
als er plaats was.

Wij ook.

VREEMDELING

Wie is die man daar in de spie-gel

Die kromrijmend roept om anti-gel

Want bevroren staart zijn blik

Doorheen het glas als ijs zo dik

Op zoek naar wat hem met mij bindt

Een bleke huid een vale tint

Een vette neus glimmend en hol

Trillende lippen met barsten vol

Tot bloedens toe gebeten tandvlees

Door tanden wit van vrees

Voor zwarte gaten en zenuwpijn

Wie is die man wie kan hij zijn

Wie is die man daar met zijn hoofdhaar

Wie is dat hoofd toch

Met mijn kop

Er staat geen uiterste verbruiksdatum op

Ik ken zijn naam

Ik doe zijn daden

Deel zijn lichaam in hete baden

Ik verslijt zijn schoenen

Tot zijn sokken de vloeren boenen

Ik beheers zijn tong perfekt

Zoals hij zong was ik gebekt

Wie is die man daar in de spiegel

Die naar mij lacht als ik giechel

Wie is die man daar in het glas

Die dacht dat ik die man daar was

Die keek en zei

Ik weet één ding

Eén van ons is een vreemdeling

Die ik al jaren ken

Die ik al jaren ben.

(copyright : Kamiel Kafka)

gravatar

De holocaust ligt niet stilletjes op de landkaart zoals een land als Gambia, of Nieuw Zeeland.

De holocaust beweegt zich over de wereldbol als kwikzilver.
Het ene moment in Duitsland, maar dan opeens weer in de Goelag Archipel, in Srebeniza, dan weer in de Gazastrook, of boven de Oekraïne.

Sommigen beweren zelfs dat het gaat om plekken waar zomaar plompverloren een hele hoop onschuldige mensen worden vermoord.

Zo ver zou ik niet willen gaan, maar waar het wel over gaat, 500…

Reageer
gravatar

Ik mag de Nationale Veiligheidscommissaris aanraden om ultrarechtse jongeren die hun leider Geert Wilders (achternaam van een boef nemen wij niet op, Red.) zijn gevolgd om in de Gazastrook op moslims te schieten – het mag daar volgens de Israëlische wet – bij terugkeer in ons land goed in de gaten te houden.

Reageer
gravatar

Iedereen weet dat Holocaust in Duitsland ligt, een kilometer of 40 à 45 na de grens voorbij Arnheim, sla(cht) bij de derde rijksweg af naar rechts (ACHTUNG! Scherpe bocht!).

De oorspronkelijke bewoners hebben later New-Holocaust gesticht in een zandbak. Het schijnt dat de oorspronkelijke bewoners van die zandbak nog steeds geen genoegen hebben genomen met een paar kralen. Rare jongens, die Rom… Palestijnen.

Iedereen mag spelen in de zandbak, maar dan wel allemaal met even grote schepjes!

Reageer
gravatar

Volgens mij hoeft u vanaf de snelweg alleen maar “Ausfahrt” te volgen, enkele kilometers voorbij de welbekende Rastplatz “bitte sauber halten” en dan kan je het niet meer missen.

gravatar

Veel mensen weten niet dat WO II pas een WERELDoorlog werd op 7 december 1941. Na de onverhoedse aanval van Japan op Pearl Harbor verklaarde Nederland, en daarna Amerika en Engeland, de oorlog aan Japan. Hiermee werd de Europese oorlog pas wereld oorlog. – WO II eindigde ook pas op 15 augustus 1945 na de 2 atoombommen op resp. Hiroshima en Nagasaki.

Reageer
gravatar

‘k Heb nog een Bos-atlas van 1930 en daarin ligt de Holocaust nog precies waar ie nu ligt. Een kwestie van het juiste lesmateriaal zou ik durven beweren.

Reageer
gravatar

Beste Jan met de Pet,

De Holocaust ligt rechts van het midden en de Goelag Archipel links van het midden.

Zo zie je maar dat ik nog niet zo gek ben als jullie daar in het westen denken!

De vertaling is van Frans Timmermans, talenwonder

gravatar

foor de gekkie’s die denke da ik jullie besoodumierd heb ik voor taan un gesich !!!!!!! en ook voor die stomme putin uit ruslant !!!!! ik ben tog nie bang foor die oet lul wand ik kryg gas van essent en nie van gasprom !!!! lekker puhhhhh !!!!!!!!!!!!

gravatar

logisch. jongeren weten blijkbaar ook niet meer wat genocide betekent, anders hadden ze allang en masse aan die o zo zielige Joodse gemeenschap gevraagd afstand te nemen van de Romeinse volkerenmoord die Israël momenteel pleegt.
intussen waant ‘t schizofrene zionistische Jodenvolk zich boven elke wet en internationale rechtsorde verheven en gedraagt Netanjahu zich crimineler dan de afschuwelijke Hitler.
maar wij zijn sinds het vliegtuigongeluk natuurlijk nog zieliger.
er zal veel bloed vloeien

Reageer
gravatar

Over genocide gesproken: ik heb vanmiddag een breed plamuurmes gekocht. Daarmee ga ik de laatste restjes behang verwijderen bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Zitten er daar dan ook al schuldige bloedresten op de overgebleven stukjes behang? Doe het op zijn Israëlisch, gooi een granaat naar binnen, gebruik dan de mitrailleur om de vluchtende bewoners neer te maaien, ontsmet het geheel dan met een vlammenwerper en maakt het af met een welgemikte radioactieve clusterbom. Waarschuwt u uw buurvrouw wel enkele seconden tevoren! En uw plamuurmes blijft schoon!

gravatar

Geachte heer Don,

Netanyahu kan zich niet crimineler gedragen, dan Aldolf Hitler (van boeven vermelden wij niet de gehele achternaam, Red.), want daarvoor zijn er te weinig Palestijnen in Palestina.

Welgeteld zijn dat er 3,8 miljoen in de Gazastrook, één miljoen op de Westelijke Jordaanoever en anderhalf miljoen in Israël. De laatsten worden door Israëli zo behandeld als Corrie Tokkie de allochtonen in ons land wenst te behandelen.

Maar qua methoden komt de dappere staatsman wel in de buurt.

gravatar

(878)

Gelukkig was het nog net voor RTL Boulevard zodat ik het gezien heb. Bij Eén Vandaag was een item over Cathy, een Nederlands meisje van 20, dat de Israëliërs in hun rechtvaardige strijd gaat meehelpen.

Ze wil iets doen voor “de enige Joodse staat ter wereld.”

Zie : http://www.eenvandaag.nl/binnenland/52786/nederlandse_dient_in_leger_isra_l_

Haar bijnaam is Barbie. Geweldig! Ze lijkt op mij toen ik nog jong was.

Ach, was ik nog maar jong dan ging ik gelijk mee.

Corrie.

gravatar

da freselijk stomme mens ken allenig naar de stomste programaas op ut kassie kijke !!!!! en dan denk se as ze sou kenne denke da se de wyshyd in pagt heb !!!!!!!!!!!

gravatar

@ heer Steeds: U vergeet de Palestijnen in de diaspora. Zoals gebruikelijk bij volken die lijden onder verdrijving van hun woonplaats (Armeniërs, Joden) zouden dat er wel eens veel meer kunnen zijn dan lokale bevolking.

gravatar

Holocaust kan ik ook niet lokaliseren, zal wel ergens bij Armageddon liggen. Ik heb vorig jaar wel moeten rennen om de laatste metro van de halte Wahnsee in Berlijn te halen, waanzin was dat.

Reageer
gravatar

(798)

Quote: “– leraren durven de Holocaust niet meer ter sprake te brengen“.

Wanneer je je afvraagt hoe dat komt. Dan is het antwoord dat moslimjongeren de docent bedreigen wanneer het onderwerp ter sprake komt.

De toekomstige inbrekers, overvallers en ISIS- aanhangers willen alleen maar horen wat hen welgevallig is.

Laffe linkse politici knijpen een oogje toe en laten het maar zo. Alleen meneer Wilders van de PVV heeft een remedie voor het allochtonen probleem.

Corrie.

Reageer
gravatar

Over laffe linkse politici gesproken: ik heb vanmiddag een breed plamuurmes gekocht. Daarmee ga ik de laatste restjes behang verwijderen bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Aangezien “meneer” Wilders een israëlische propagandist is, zal de rotte appel niet ver van de krakende boom vallen, lijkt me.

gravatar

da stomme ultraregse wijf is tog heele maal gek geworre !!!!!!! astronout’s beste friende kome uit degefangenis en de plaza daaro is un heele groote gefangenis !!!!!!!!!!!!

gravatar

(564)

@verdikkeme

De oplossing is dat je het lekker simpel moet houden.

Oppakken, cel in, denaturaliseren en het land uit!

Op naar Marokko! Daar kunnen ze dan de straten van Rabat en Casablanca onveilig maken in plaats van Nederlandse steden.

Corrie.

gravatar

(367)

“uw abominabele zelfkennis” schrijft een schizofreen die de weblog van DS met vele aliassen terroriseert.

Oh ja, wie zijn nu de redacteuren die ook actief zijn op de weblog? Wie is wie?

Corrie van hiernaast = de redactie?
Fam. Paulussen = de redactie?
Verklikker = de redactie?

En wie is nu stinkjaloers omdat de reacties geestiger en intelligenter waren dan de artikelen van de Speld zelf?

Een vette roddel op weblog van DS is voor de lezers altijd vermakelijk.

Corrie.

gravatar

Mevrouw Tokkie,

Ik weet niet waar u uw nummering (367) vandaan haalt, maar als ik “onder water” kijk, zie k dat het plaatsingsnummer van drs Paula Hersenkraker in de html-code 139827 is.

U probeert te imponeren met niets.

gravatar

da freselijke stomme mens nou ja mens is weer us vandur selfgebouwde troon gefalle !!!!!!!!! ken ze nie gwoon dur bek houwe ???????? dan is iedreen te vrede !!!!!!

gravatar

(De cijfers van Corrie) duiden gewoon haar blaasinhoud aan.

Ze ledigt die hier ongevraagd ter plekke .

Bij elke reactie daalt de inhoud.

Morgen gaat ze er weer met een volle blaas tegen aan.

Voorzie u tijdig van deo , zandzakjes en imposante pompen.

gravatar

Ha, zo lust ik er nog wel een paar.
In welk land is de naqba ook al weer een verboden onderwerp? En dan gaat het nog wel over de eigen geschiedenis.
Wanneer je je afvraagt hoe dat komt: de overheid bedreigt de docenten wanneer zij de waarheid willen vertellen.
De huidige inbrekers, aanvallers, leugenaars, vernietigers willen alleen maar horen wat hen welgevallig is.
Dit gaat over Israel, niet over Nederland, dus of laffe politici het zo maar laten, weet ik niet.

gravatar

Terugsturen naar het land van herkomst? Dus Israel gaat de Palestijnen terugsturen naar het land van herkomst? Eeehh….

Corrie, kan het zijn dat je niet helemaal goed hebt opgelet bij de geschiedenisles? Net als andere fans van Geert W.?

gravatar

@ Verdikkeme: nou dat zal nog wel gaan, de meeste Palestijnen wonen in elk geval nog binnen korte afstand van hun land van herkomst. Joodse Israeli’s terugsturen naar hun land van herkomst wordt wat ingewikkelder. Het zou wel opluchten, want in 2005 was 1/3 eerste- en 1/3 tweedegeneratieallochtoon. Slechts 1/3 was geboren op grond die nu van de staat Israel is. Waarvan een groot deel uiteraard voor 1948, dus nog in Palestina.

gravatar

Toch wel sneu, meer dan duizend doden in Gaza en slechts enkele tientallen in Israël, hoe zeer ook betreurd.
Sportief als wij zijn heb ik de ministerraad voorgesteld 1 dag per week onze eigen steden te bombarderen en geld in te zamelen voor meer en vooral zwaardere wapens voor de palestijnen.

Reageer
gravatar

Als alles achter de rug is zal er doodstille vrede heersen en de in het bloed geplante dadelpalmen zullen bittere vruchten dragen. Israël zal verschroeien onder de onvruchtbare zon en verweren in een droge wind.

gravatar

Tja, dat klinkt niet prettig. Regelmatig vraag ik mij af wat wij met een handvol miljoenen joodse inwoners tussen honderden miljoenen islamieten te zoeken hebben ? Weet u een oplossing ?

gravatar

Een oplossing weet ik niet. Een mening heb ik er ook niet over. Ik weet dat het in de Nederlandse Grondwet staat (artikel 666): Gij zult een verschillige dan wel rechtse mening hebben over het Israëlisch-Palestijns conflict, maar er is ook nog zoiets als onverschillige burgelijke ongehoorzaamheid.

gravatar

Wat een geweldig idee ! Wie het niet eens is met mijn opvattingen of daden, laat staan wie mij bedreigt, beschuldig ik meteen van anti-Dingesisme en dan is de kous af. Handig, joh.

Reageer
gravatar

(399)

Dat de jeugd niet meer weet waar Holocaust ligt is niet zo belangrijk. Wel belangrijk is dat ze weten waar de nazaten van Holocaust wonen. Het beloofde land Israël.

De dappere Joodse strijders zijn nog steeds in gevecht voor hun voortbestaan. Het gezegde luidt: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Israël kan pas stoppen wanneer de tunnels vernietigd zijn.

Gelukkig kan Israël nog rekenen op steun en begrip van een groot deel van de Nederlandse bevolking.

Corrie.

Reageer
gravatar

Corry lul niet zo! De overlevenden en hun afstammelingen gaan nog beestachtiger te keer dan hun eigen vroegere beulen.

gravatar

Waarom is die mevrouw Tokkie altijd zo opgewonden over van alles waar ze niks mee te maken heeft, en zo boos op iedereen?

gravatar

Corrie, lieve schat van mij,

“Dappere Joodse strijders” Natuurlijk is het heel dapper om vanuit tanks en vliegtuigen Palestijnse gezinnen te vermoorden. Dat deed de S.S. ook met de slecht bewapende Joodse bevolking van Warschau.

Het voortbestaan van het Joodse ras en geloof wordt overigens niet bedreigd. Verreweg de meeste Joden in de wereld zien met afschuw naar wat jouw dappere helden in de Gazastrook flikken.

Het is dat jouw Grote Leider zich daar lekker kan uitleven met het knieschijfschieten op moslims, want anders had je ander gemiauwd.

Veel liefs

gravatar

Grappig wordt deze bijdrage als je de opbouw van de bevolking van Israel in 2005 volgens het lokale CBS bekijkt. En als je de loop van de bevolkingsopbouw in Palestina vanaf pakweg 1850 tot 1950 bekijkt. Het zijn helemaal niet overwegend de immigranten van Holocaust die in Israel wonen. De tsunami van joden die Palestina overspoelde kwam vooral uit heel andere landen.
Kwestie van tellen! Dat moeten joden toch wel kunnen, lijkt me.

gravatar

Dit is zo’n heerlijk internet onderwerp. De flame.. rationele respectvolle discussies met wederzijds begrip komen geheel vanzelf op gang. Het enige dat je hoeft te doen is een zak popcorn pakken en genieten.

Ik zet vijf internet credits in op Corry.

gravatar

Helemaal mee eens corrie!! t is alleen zo jammer dat iedereen een medelijden creëert omdat de Israëliërs hun zaakjes beter op orde hebben… we kunnen we allemaal beweren dat Israël verkeerd zit maar wie is begonnen met de beschietingen en is een aantal oorlogen begonnen? niet Israël hoor?

gravatar

Nee Speld; jullie zaaien onrust en proberen een oud riedeltje te herhalen! Dus deze joodse leraar die een joods meisje op haar nummer zet, omdat hij het niet meer respecteert is dus een antisemiet? ondanks dat hij zijn beide ouders heeft verloren tijdens de holocaust? En er zijn meer mensen vermoord dan alleen de joden. ook homo’s en zigeuners en zelfs duitsers zijn vermoord! https://www.facebook.com/photo.php?v=924855227541427&set=vb.741711989189086&type=2&theater

Reageer
gravatar

Over onrust zaaien gesproken. Ik heb vanmiddag een breed plamuurmes gekocht. Daarmee ga ik de laatste restjes behang verwijderen bij mijn buurvrouw die gaat verhuizen.

gravatar

Hier snap ik niks van!
De Holocaust is helemaal geen oud riedeltje, maar helaas weten huidige schoolkinderen hem (ja, hij is mannelijk en er is een meervoud van!) niet te plaatsen. Dat is toch om onrustig van te worden!
De joodse leraar waarvan jij een film plaatst, weet de holocaust (nou ja: halvacaust) juist wel heel goed te plaatsen, dit i.t.t. dat meisje. Wat is daar antisemitisch aan?

gravatar

Nog schandaliger is dat maar liefst 100% van de Holocaust-slachtoffers hun eigen lot niet op de kaart aan kan wijzen. Dat geeft toch de denken…. zou dat antisemitisme dan óók een verzinsel zijn?!

Reageer
gravatar

Wat Micha Wertheim betreft, had die hele holocaust niet gehoeven, vertelde hij in zijn show. Ik kan me daar wel bij aansluiten en zo kunnen we het boek daarover dichtdoen, ofwel de atlas sluiten.

Reageer
gravatar

De man die niet meer gezichtsbeharing had dan een paar haartjes recht onder zijn neusgaten, was maar wat jaloers op het Joodse ras dat van nature forse snorren en baarden kan laten groeien.

Die haren kwamen overigens naar mijn stellige overtuiging uit zijn neusgaten. Ik zoek een afgestuurde historicus of bioloog die daarop bij mij wil promoveren.

Stuur uw sollicitatie met c.v. en een overzicht van uw publicaties naar de Academia Franekerensis en verwijs naar dit bericht.

gravatar

U bedoelt toch niet de man die voor een kwart joods was, omdat zijn vader een onecht kind van een Baron de Rothschild was ? Dat zat echt niet snor, hoor. Was zijn naam niet Godwin ?

gravatar

Hooggeleerde oom,

Meent u echt dat de haren Adolf Hitler (wij vermelden uit principe nooit de hele achternaam van een boef, Red.) de neus uit kwamen en dat hij daarom de Holocaust heeft opgericht?

gravatar

Beste Dirk-Jan Hoek en Diederik Smit,
Ik merk dat u beiden zelf onwetendheid hebben over dit onderwerp. Men behoort holokust te schrijven en niet holocaust. Het is immers een land dat aan het water grenst, geen vuur of vulkaan!
Groet.

Reageer
gravatar

De Holocaust is geen plaats-, maar een tijdsaanduiding. Het is het geologische tijdvak waar we nu in leven, het begon 11.700 jaar geleden en volgt direct op de Pleistocaust. Ik zou de geschiedenisboeken er maar op naslaan, in plaats van de aardrijkskunde boeken.

Reageer
gravatar

Bullshit, Holocaust is een prachtige plaats. En ik vind het helemaal niet erg dat veel mensen (waaronder Niels) niet weten waar het ligt. Ik ga er elk jaar met veel plezier naar toe op vakantie. Heerlijke wijn hebben ze daar, hmmmm.

gravatar

Nu we het hier toch over hebben, zou De Speld eens aandacht kunnen besteden aan de Holocaustontkenning-ontkenners, het tuig dat beweert dat er nooit mensen zijn geweest die de Holocaust ontkennen?

Reageer
gravatar

Dat is niet zo moeilijk, de holocaust vindt momenteel plaats in Gaza waar vuurwerk uit Gaza door de bezettingsmacht wordt beantwoord met het massaal afslachten van burgers.

Reageer
gravatar

U ziet het verkeerd. Vanwege de holocaust is het joodse groeperingen en dus ook Israël bij goddelijk decreet toegestaan alle vormen van geweld, onrechtvaardigheid, propaganda, trucs etc. op wie dan ook toe te passen. Pech voor de Palestijnen dat zij ons nou net voor de voeten lopen.

gravatar

Ja. Want Joden hebben in hun Boek staan: ‘dood aan Gaza’. Super makkelijk, dan kan je gelijk zien wie schuldig is, want Hamas’ stuurt liefdesvuurpijlen de lucht in waarop staat ‘I love Israel’. Cute!! ^^

gravatar

We zijn Nederlanders, die staan van nature achter de joodse gemeenschap, al sinds begin jaren 50. houd je waardigheid een beetje op peil en ga nou geen antisemitische opmerkingen maken….

gravatar

Het woord Holocaust betekent brandoffer en is afgeleid van het Oud-Griekse woord ὁλόκαυστον (holokauston), wat letterlijk ‘geheel verbrand’ betekent. Dit was een aanduiding voor een brandoffer aan een godheid.
Omdat de term Holocaust oorspronkelijk de naam was van een vrijwillig brandoffer aan God, en er bij de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog geen vrijwillige offers aan een godheid werden gebracht, gebruiken sommigen liever de term Sjoa (שואה = vernietiging).

Reageer
gravatar

Ja, ja en dat moet ik dan zomaar aannemen van een vreemdeling zonder een fatsoenlijke naam, die al evenmin in het bezit is van een eigen gezicht, laat staan dat hij of zij aantoont te hebben doorgeleerd voor erkend informant.

Je moet je schamen om argeloze lezers hier jouw verzinsels op de mouw te spelden!

gravatar

wat een gezeik…. ga effe lollig doen in plaats van de betweterige leraar uit te hangen. Overigens: bestaat er dan ook iets als massa-sjoa? En wat voor wapen heb je daarvoor dan nodig?!

gravatar

Inderdaad beste heer Steeds,

Er wordt sinds de ontdekking van internet door Jan en Alleman maar een eind in de rondte geïnformeerd alsof het niks kost.

Wij als Vereniging Erkende Informanten en Informateurs (VEII) zijn mordicus tegen dit soort kwalijke praktijken, die we ook maar al te vaak opmerken in De Speld.

Wij eisen wettelijke erkenning en justitiële bescherming!

gravatar

Als ze de Holocaust niet weten liggen, is die waarschijnlijk na het laatste gebruik op de verkeerde plaats teruggelegd.

Zoekacties met o.a. Duitse herdershonden leverden tot nu enkel nepholocausten op, die overal ter wereld opduiken, omwille van de grote cultuurhistorische waarde van het authentieke vermiste object.

Een Joods onderzoeksteam gaat nu die 30 % ,welke de Holocaust wel weten liggen,eens duchtig roosteren om de Holocaust terug aan de rechtmatige eigenaar te bezorgen.

gravatar

Beide termen, holocaust en shoa, zijn onjuist. Holocaust betekent geheel verbrand en shoa betekent vernietiging. Beide zijn niet waar geworden. Dat was misschien wel de bedoeling, maar dat is niet gelukt. Dus noch de holocaust noch de shoa zijn gelukt.
Wettelijk verboden, taalkundig juist.