FIFA wijst ook WK 2022 toe aan Rusland

Blatter: ‘Twee WK’s nodig om dialoog te bevorderen’

Rusland mag naast het WK 2018 ook het WK 2022 organiseren. De FIFA heeft dat besloten nadat definitief vast is komen te staan dat Qatar het toernooi door corruptie heeft verkregen. De wereldvoetbalbond ziet de toewijzing als de ‘ideale manier om de dialoog met Rusland in stand te houden’.

Volgens de FIFA zijn grote toernooien vooral bedoeld om de organiserende landen uit een politiek isolement te houden. FIFA-voorzitter Blatter: “In 2006 was het WK in Duitsland en dat is sindsdien een stabiel en welvarend land, na jaren van oorlog.”

Blatter maakte het nieuws op een persconferentie met de Russische president Poetin bekend. “De situatie in deze regio is zo complex dat er minstens twee wereldkampioenschappen nodig zijn om de dialoog te bevorderen. Pas na 2022 kunnen we beoordelen hoeveel WK’s we nog inzetten in Rusland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

I found out that the FIFA has made a visit to Almere and Lelystad .Er is a goede kans(99%) dat het WK in 2022 in Almere zal worden gespeeld .Als alles goed gaat en Rusland geen bezwaar maakt wordt dan in 2026 Lelystad het volgende WK gehouden, Amersfoort heeft ook nog een kans,maar ze hebben alleen maar de beschikking over 1 hoofdveld en 2 byvelden op Birkhoven..Op de overige velden wordt nog steeds Hockey gespeeld en dat neemt zeker 15 jaar in beslag om de doelpalen te veranderen.

Reageer
gravatar

wat een onzin, alsof Rusland het niet door corruptie 2018 heft gekregen. Geef 2018 dan maar aan Nederland&Belgie en dan 2022 aan Rusland, dan vind ik het goed, heb genoeg van rusland nu. Ze hebben 2018 ook door corruptie gekregen dus kies maar gewoon weer 2 nieuwe landen.

Reageer
gravatar

Als ik zo de foto bij dit artikel zie, denk ik onwillekeurig even aan de uitdrukking: “Zeg mij wie uw vrienden zijn, en ik zeg wie u bent”, beiden hebben -van huis uit- de grimlach van macht en corruptie rond hun mondhoeken ingestreken gekregen.

Reageer
gravatar

Niemand moet mee doen aan de wk vooral nederland niet na wat er gebeurd is als nederland wel mee doet dan nemen ze bloedgeld aan dat hebben ze het afgelopen wk ook gedaan dus BOYCOTTEN NEDERLAND ik heb niets maar dan ook niets van de afgelopen wk gezien en dat doe ik ook in 2018 en daarna ook dus voor mij geen wk meer.

Reageer
gravatar

Beste Hans, is die visie niet wat al té hanig? Het volk mort en eist Brood en Spelen zoals WK’s. EK’s en O.S. om liggend op de bank, grote kwanta bier, chips en zware shag tot zich te nemen en vrijelijk scheten en boeren te laten. Tegelijk ontstaat overal waar regeringen en privékapitaal gezamenlijk investeren, ONVERMIJDELIJK corruptie. N.B. Blattter als Godfather van alle FIFA-maffiosi en Poetin als nieuwe tsaar van Groot-Rusland behartigen slechts de belangen van hún onzichtbare achterban.

gravatar

De FIFA is echt helemaal gek geworden. Het wordt tijd dat die achterlijke Blatter snel aftreedt. Het is des te wranger omdat de discussie van de betrokkenheid van Rusland met het neerhalen van MH17 oplaait.

Reageer
gravatar

Welk een mooi gedragen volklied, zelfs mijn japanse vriendin vindt het zeer elegant..

I love this anthem; I used to whistle the melody everywhere I went,
forgetting what song it actually is.

One day, while walking a steep street
in Moskou a lady started talking to me in Dutch……

Reageer
gravatar

“In 2006 was het WK in Duitsland en dat is sindsdien een stabiel en welvarend land, na jaren van oorlog.” Volgens mij is het toen 60 jaar geleden de oorlog, nu is het “bijna” oorlog in Rusland. Dus slaat helemaal nergens op als je het aan mij vraagt.

Reageer
gravatar

Willem was een Graaf van
Nassau, hetgeen in Duitsland ligt.
Beatrix is ook Gravin van Nassau.

Een verre neef,, de Prins van Oranje (hetgeen in Frankrijk lag) stierf zonder
kinderen en liet alles inclusief zijn titel achter aan Graaf Willem van
Nassau onder de voorwaarde dat hij in Nederland zou wonen waar de prins
veel bezittingen had.
Derhalve was hij Willem van Oranje Nassau, en heet het Koninklijk Huis van Oranje Nassau.

Mooie harmonie en ook mooi tenor-lijntje

Reageer
gravatar

Tune of jouw Wilhelmus is based on a French soldiers’ song:
Autre chanson de la ville de Chartres assiégée par le prince de Condé

English: Another song about the city of Chartres under siege by the Prince de Condé, which was popular around 1569 during the siege of Chartres.

Gewoon plagiaaat..een kopietje..dommehollanders hebben toch niksdeur

Reageer
gravatar

Ik heb in mijn jeugdige onschuld altijd Marnix van Sint Aldegonde de schuld gegeven van dit drakerige monstrum. i.p.v. Franse soldaten in Chartres die oog-in-oog stonden met de Prins van Condé. Is het nog niet te laat voor een oprechte spijtbetuiging mijnerzijds aan de erfgenamen van St. Aldegonde?

gravatar

Ik van duitschen Bloed… heb de Koning van Hispanje altijd geëerd.

Ik heb deze regel van ons oranje nationale kuddelied altijd opgevat als een uiting van een gouvernementele instelling.

Ondanks de opstand tegen Eu overheersing. Noodgedwongen is tenslotte het juk afgeschud

Verzet is een transcedente mogelijkheid. Lang niet uitgesloten, maar niet direct ingesloten.

Wie zing er nu: De koning van hispanje heb ik altijd geeerd..
The tune of the Wilhelmus………..

Reageer
gravatar

Toch knap dat ze steeds weer een man weten te vinden kleiner dan Poetin om samen met hem op de foto te gaan zodat Poetin weer groter lijkt dan zijn ukkiepukkie kleine zelf. Of zouden Poetins lakeien altijd een trapje meezeulen voor als de fotografen langs komen?

Reageer
gravatar

Toch goed dat het WK van 2006 ervoor gezorgd heeft dat de oorlog in Duitsland is afgelopen en dat het sindsdien een stabiel en welvarend land is geworden. Blatter: seniele man met hoogmoedswaanzin.

Reageer
gravatar

Juist een hele moedige stap van Blatter om de dialoog aan te gaan in tijden van crisis, ondanks, of eigenlijk juist vanwege, de controverse. Daar kunnen we allemaal een voorbeeld aan nemen. Applaus voor deze FIFA man.

gravatar

Ons? Wie bedoel je met ons? Mij toch niet, mag ik hopen.
Het enige interessante WK voetbal was dat van 2010, toen Octopus Paul (Vuvuzela zij Zijn naam) Zijn godsbewijs leverde.

Ons? Ik ben helemaal geen ons, ik weeg 110 kg.

gravatar

En als je, wat Octopus Paul verhoede, met ons Nederland bedoelt, mag ik je er op wijzen dat de zelfzuchtige en corrupte eisen van de FIFA bot vingen bij de Nederlandse regering.
En zo hoort het ook!

gravatar

Dan even geen onzin.

Steun de Hoofdreacteur in zijn strijd :

VOOR

– een achtenswaardige en leesbare Speld
– het terugbrengen van de laatste 10 reacties.

TEGEN

– de tekencensuur
– de nutteloze duimpjes

Schiet voor 1 augustus 2014 als een raket naar :

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Uw mening telt. Juist nu.
(Dat is nu dus, morgen zien we wel.)

Dank ons zeer namens uzelf…

Reageer
gravatar

De leden die zich de “Vrienden van De Speld” noemen zijn best wel een stelletje halve zolen bij elkaar.
Je hebt gekkie Paulussen die met verschillende aliassen reacties op zichzelf geeft. Dan heb je ook nog Speldenprik. Tja., net zo’n zielig geval als Wim de Mensenkenner.
Astronout399 die ons wilt waarschuwen door ons te laten zien hoe een FB-er schrijft. En bovenstaand lid (#24) met zijn fixatie op mij.

Wanneer ik het voor het zeggen zou hebben krijgt de SvVDS niet mijn steun.

gravatar

heb je dat ouwe pokke wyf weer met dur groote bakkus !!!!!!! GAAT TOG SUUBIET FIETSE MET JOU GEILE HANG TIETE TUSSE DE SPAKE !!!!!!!

gravatar

Aldus een “Stichting vrienden van De Speld”-lid met de naam “astronout399”

Voor een achtenswaardige en leesbare Speld is het motto van de leden.

Ja ja,

Corrie.

gravatar

Wat een goed initiatief. Steun dit allemaal, beste lezers! Druk even op het duimpje omhoog bij #24 en laat hiermee zien dat ook jij een echte vriend van de Speld bent.

gravatar

Belachelijk dat jullie zoiets plaatsen na de ramp met de MH17. Waar toch ook Rusland verantwoordelijk voor wordt gehouden. Terwijl het bericht ook nog eens niet klopt.

Reageer
gravatar

Hoe kun je nu zeggen dat het bericht niet klopt, Astrid? De foto laat toch duidelijk zien dat het waar is.

gravatar

Ik denk dat Poetin het WK van 2022 na Wk’18 terug geeft aan de Qatar. Hij heeft nu immers nog niet nagedacht over het thuisnadeel dat sinds ’98 van kracht is.

Reageer
gravatar

seg halfe mongool as je dan sonodig grappig wil sijn door tedoen of je niet ken hollands schrijfe doe ut dan fesoenlyk verkeert !!!!!

gravatar

Ja hallo, een magazijn op leegvuren!
Ik heb hier 2 miljoen paperclips, 2000 perforators, 6 miljoen nietjes en 1500 nietmachines klein en 1500 nietmachines groot staan. En dan heb ik het nog niet eens over de 1 miljoen punaises (minder gewild de laatste jaren) en alle snelhechters, ordners, kwitantieboekjes, pakken printpapier, lettermachines, rollen plakband, pakken WC-papier, vuilniszakken klein, weggooipoetsdoeken, flessen allesreiniger, zo worden 500 tekens er wel erg veel, maar goed, je…

gravatar

kritiek op satire is onder alle omstandigheden pathetisch en griezelig.
deze Nationale Psychose verdient het de lachspieren weer eens flink aan het werk te zetten.
succes.

Reageer
gravatar

Ik, de Koning en de Koningin zien er nu al naar uit om in 2018, in 2022 en hopelijk ook in 2026 en 2030 onze gemeenschappelijke boezemvriend Vladimir (Poetin, Red.) in het Heineken Reclamehuis te mogen knuffelen.

Hahahahahahaha

Reageer
gravatar

Ja ja, Mark, diep in je hart ben je heel teleurgesteld dat je de Emir van Qatar in 2022 niet mag knuffelen in het Heineken zandstormhuis.

gravatar

Het lijkt mij verstandiger om eerst de mening van Johan Derksen en René van der Gijp van Voetbal International af te wachten. Het zijn immers de top analisten van Nederland en hun mening telt. Juist nu.

Maar mijn eerste indruk is om het niet te doen. Op communisten en ex communisten heb ik het niet zo.

Je moet ze geen platform voor hun propaganda geven.

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie,

Ben jij nu ook al jaloers op de ex van communisten en de top van analisten? Daar heb jij geen streepje voor.

Kusjes en vooruit, ook maar een dikke knuffel van mij

O ja, voor ik het vergeet: Je bent jouw lievelingswoord moralist vergeten te gebruiken.

gravatar

O nee, Corrie, de mening van “Bromsnor” Derksen en “Grinnik” van der Gijp laat mij koud (en als je de voorkeur geeft aan propaganda van de EU of de USA mag je dat helemaal zelf weten).

gravatar

ik ben blij dat alle randstedelingen zo foutloos en accentloos nederlands spreken,
HUN hebben altaid chelijk hooj
ik geloof niet dat dat arabische keelgeschraap dat voor een “g” moet doorgaan, echt een nederlandse of zelfs maar een europese oorsprong heeft
verder staat in het alfabet tussen de q en de s nog steeds een r, en die mag gewoon uitgesproken worden
maar natuurlijk hebben “hun” gelijk en ons hebben ongelijk

gravatar

Ik vind dit wel lullig voor Qatar, misschien moet de FIFA een soort compromis met ze vormen: WK voetbal naar Rusland maar dan moet Qatar wel het WK dammen krijgen. Dat lijkt me een redelijke afspraak.

Reageer
gravatar

Waarde Dinges,

U brengt mij waarlijk op een formidabele trouvaille.

“Ik ben een arme dammer” bekt en convenieert beter bij het gepeupel uit Mokum dan “I am sterdammer” en het is nog Nederlands ook.

gravatar

Inderdaad Markies,

Volgens een of ander doldwaas Engels reclamebureau zou elke Mokumer sterdammer zijn. Nou mooi niet!

gravatar

Waarde Markies,
Lijkt de uitspraak: “ik ben een rotte dammer”‘ u iets voor de bevolking van de Maasstad ?

gravatar

Waarde Markies,

Dan wil ik u ook de benaming voor de Hofstadbewoners niet onthouden, die mij doet denken aan of enthousiaste medici of een ex-patiënt, namelijk: “Ha, genezen”.

gravatar

Het familieberaad of we wel of niet doorgaan met levering van echt betrouwbaar nieuws aan De Speld is aanstaande donderdag. Ondertussen mogen we doorgaan, zij het met mondjesmaat.

In het kader van het feit dat de redactie bij elk artikel een winnaar wenst en gezien de omstandigheid dat de teller bij de meeste reacties op een droevige nul punten blijft steken, stel ik voor:

Dat elke lezer op het rechthoekje/duimpje van reactie acht drukt.

Dan is de redactie vandaag weer tevreden.

Reageer
gravatar

Lekker drukken Oma, er gaat inderdaad een enorme laxerende werking van uit. En vergeet u niet door te trekken?

gravatar

Sterker nog, wordt er in 2022 nog gevoetbald of is de volkssport dan doel zien te treffen met raketten ?

gravatar

Als er kennelijk WK’s nodig zijn om tot een dialoog te komen, stel ik voor de WK’s van 2026, 2034 en 2042 in Israël en Gaza te houden en die van 2030, 2038, 2046, 2050 en 2054 in Noord- en Zuid Korea.

Reageer
gravatar

Fijn dat u ook aan Israël denkt als geschikt gastland voor een WK voetbal. U zult merken dat wij uitstekende gastheren zijn, maar 2026 lijkt ons nog wat vroeg om Gaza geheel te hebben, eh, laten verdwijnen, dus sorry.

gravatar

Die landen zijn veel te klein voor 3 keer een WK. Immers, voor elke wedstrijd moet een apart stadion gebouwd worden, dat dan vervolgens leeg blijft staan.
Hoewel, wacht eens even…….
In de acht jaar tussen 2026 en 2034 zal Israel ongetwijfeld een keer of vier Gaza gaan platbombarderen om een of andere flutreden. En met het smoesje van Hamas-raketten kunnen ze best de stadions van 2026 vernietigen, ruimte makend voor die van 2034.

gravatar

Een groter obstakel zal zijn, dat de corruptie van de FIFA overtroffen zal worden door die van Israel.

gravatar

En de stadions dan die Qatar ten koste van veel bloed, zweet en tranen laat bouwen ?
Dan maar de WK’s in 2019 en 2023 voor vrouwen daar laten houden ?

Reageer
gravatar

Wat dacht jij Dinges, die vrouwen bloeden toch elke maand en huilen meer dan mannen?

Uitgaande van betrouwbare berichten – dus niet van De Speld – zal zweten in het gloeiendhete wedstrijdzand van Qatar waarschijnlijk geen probleem opleveren.

gravatar

Ome Viesman,

Zoals strandvolleybal veel leuker is geworden dan zaalvolleybal door die piepkleine bikinietjes, zal zandvoetbal voor de kijkers veel aantrekkelijker zijn dan (kunst)grasvoetbal.

gravatar

Beste achterkleinzoon Polleke,

Jaaaaaah, ik zie het al voor me, Eddy Pieters Graafland en Coen Moulijn in een piepkleine string, die nog maar net hun zaakje verbergt. Ik geniet nu al bij die gedachte, want ook een bejaarde vrouw heeft haar gevoelens.

gravatar

Vol laten lopen met water en dan ofwel bevriezen en schaatswedstrijden houden, ofwel de wereldkampioenschappen skûtsjesilen.