Onderzoek: vrouwen praten meer dan mannen, nee maar echt

'Elsemieke is trouwens enorm aangekomen'

Vrouwen praten meer dan mannen, dat blijkt uit onderzoek. “Nee, maar echt,” aldus hoofdonderzoeker Dirk de Greef van de Vrije Universiteit.

Volgens De Greef zijn er uitzonderingen: “Ik weet niet, had ik al verteld van die onderzoeksresultaten? Ja nou goed, heel verhaal, maar anyway, kwam dus zo, zeg maar, uit naar voren dat je dus ook wel eens mannen hebt die relatief veel praten ofzo. En weet je, dat is natuurlijk ook gewoon zo, ik bedoel, als ik gewoon kijk naar mijn vriendenkring, niet dat dat alles zegt hoor, maar toch, maar dan heb je bijvoorbeeld Frits, dat is die buurjongen van Elsemieke, nou die is dus echt de hele tijd aan het woord, Elsemieke is trouwens echt aangekomen, maar dat even tussendoor, maar Frits dus, echt de hele tijd aan het woord en dan ik op een gegeven moment ook van, ja ik weet niet, maar dan denk ik wel van ja, weet je, je kunt op een gegeven moment ook te veel aan het woord zijn ofzo, ik bedoel, ja. Ik weet niet, moeilijk hoor, allemaal. Vind jij mij eigenlijk dik?”

De volslanke De Greef, tevens directeur van de opleiding Sociale Psychologie, vreest dat het onderzoek niet bij iedereen in goede aarde zal vallen: “Ik denk dat sommige universiteiten wel weer zullen denken van, oh ja hoor, heb je hem weer. Dat zeggen ze dan niet recht in je gezicht, maar achter je rug is het dan dus de hele tijd van ja dit en dat en dan denk ik van, serieus, wees dan gewoon eerlijk ofzo. Maar goed, dat is ook wel weer typisch voor Huibert (Huibert Pols, rector magnificus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, red.), die is daar gewoon zó jaloers in, echt kinderachtig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit onderzoek is wel uitgevoerd bij een representatieve populatie die bovengemiddeld dicht bij haarzelf blijft en significant meer in de eigen kracht komt??

Reageer
gravatar

Dus duidelijk in de richting van een correlatie van 0,98 of zelfs 0,99. Trouwens; nu we toch hypothetisch bezig zijn; ik ken ook nog iemand die alleen met de mede-klinkers in Zijn Naam wenst te worden aangesproken: JHWH, doorgaans in gezelschap van hardnekkig met de Wachttoren ventende Jehova’s Getuigen. Toevallig nog familie?

gravatar

Nee, geen familie van JHWH. Goed om te horen dat dit onderzoek in ieder geval gedaan is bij “bewuste” vrouwen, was ik nog even vergeten.

gravatar

Ja natuurlijk, alléén bij bewuste vrouwen, nooit bij bewusteloze of on(der)bewuste vrouwen; voor je weet kom je anders terecht in zoiets als “De vagina-dialogen” met o.a. Willeke van Ammelrooij), Daar sta je dan toch als man volkomen voor Jan met de korte achternaam en al snel met een mond vol tanden (Wikipedia, zoek onder Freud, Sigmund: “De getande vagina”)

gravatar

Ja, beste Donald,
Ducktape (U bedoeld waarschijnlijk “duct tape”) doet inderdaad wonderen.
Maar heeft ook zo zijn nadelen, wie dient bij succesvol toegepaste duct tape mijn voedsel voor te proeven op eventuele giftige substanties?
Neen, de man leerde in de loop der evolutie (voor de creationisten onder ons, sinds Adam) “selectief te luisteren”.
Sinds “de Speld” zelfs: “selectief te lezen”, zo neem ik Corrie`s reacties op deze site niet meer waar.
Verder: Ailanthus glandulosa…

gravatar

Homeopaat,

Corrie Tokkie is op kosten van haar bijstandsuitkering zich met veel vette friet en frikandelletjes oorlog gevolgd door kilo’s ijs onder het genot van kratten meegesjouwde lauwe Heineken aan het volvreten op een gezellig overvol toeristenstrandje tussen voortdurend dronken randstadjongeren in de schaduw van kale toeristenflats van een broeierig en lawaaierig dorpje aan een vervuilde Spaanse kust.

Daarom!

gravatar

O.k. Geen punt, even puzzelen, dus dan zoeken we een land of gebied dat van Putin afhankelijk is, niet al te slim, maar wel goed voorzien van wapens door Putin.

Syrië? Assad is behoorlijk dom, en staat strak van de wapens. De rest van het gebied dat in handen is van Isis? Bulkt van de wapens van Putin.

Als ze in die regio nou eens een KLM vliegtuig neerhalen, dan krijg je weer zo’n indrukwekkend gevoel.

Kost ff een paar Nederlanders, maar dan hep je ook wat, niewaar?

gravatar

Maar natuurlijk mag dat. Echter alleen als uw hond, kat kanarie, hamster of cavia zijn overleden.

Zomaar een minuut stilte in acht nemen zou ongepast zijn. Maar, het is úw minuut, en deze staat op naam geregistreerd en is niet overdraagbaar.

U kunt uw saldo checken op http://www.saldochecker.com

gravatar

En wat die Dirk de Greef betreft, zou ik zeggen: in aanleg: tamelijk obesiet.Zijn breedsprakigheid geeft hij zelf al aan met zijn handen. Bovendien kan zo’n stropdas, anno nu, helemáál niet meer in een academisch epicentrum, waar men nu -verplicht- strikt dasloos moet opereren.”Dirk” is waarschijnlijk een prototypische figurant uit het bestand ‘modaal geschoolden’ in de kaartenbak van een obscuur castingbureau, in dezelfde categorie als die olijke filiaalchef van Albert
Heyn.

Reageer
gravatar

Een site als De Speld wordt niet beoordeeld op één individuele bijdrage, noch op het taalniveau van één of twee chronisch overspannen deelnemers, maar op het niveau ‘overall’. Nu twee jarenlange ironische trendsetters de pijp aan Maarten hebben gegeven, verandert ook het karakter van De Speld; “nieuw bloed” zogezegd. Maar wél van ‘n andere
bloedgroep. Aan dit infuus kan v/h De Speld wel eens de ‘geest’ geven, de overlijdensadvertentie zal dan in fonetisch plat Haags worden afgedrukt…

Reageer
gravatar

Ik wilde het niet geloven, tot ik die drie laatste woorden las: “nee maar echt”. Die raakten me, zeg maar, en nu ben ik om. Wat heeft de wetenschap voor nut als je je niet laat oml… laat overtuigen door zo’n onderzoeker die ook maar gewoon verlangt naar een beetje erkenning? Fijn trouwens dat De Speld hier aandacht aan geeft.

Reageer
gravatar

Wie omgaat naar Hem zal vrede vinden. Doch wie omgaat naar de koudkakkerij der wetenschappers verspilt het zaad der wijsheid en zal wauwelen als een tandeloze. Kom tot inkeer, Van Staeckerfven!

gravatar

Wat vroeger, in betere tijden, een hanteerbare uitzondering was begint nu blijkbaar regel te worden, De Speld wordt het zinkputje van de Nederlandse Taalunie en de risée van het ABN. Op die manier is 500 lettertekens nog teveel. Nog even en de laatste echte Speldenaars smeken om de pil van Drion. Redactie: de wilde horden van Isis over u.

Reageer
gravatar

Jantje van Leiden,

Mijn god wat ben jij toch vreselijk slim. Nooit een vrouw van dichtbij bekeken?

Het zijn juist meestal mannen die soms iets opzichtigs hebben tussen neus en bovenlip, de snor. Of bedoel jij een ongewenst puistje of een tijdelijke snottebel?

Wat betreft de extra neuzen, denk ik dat jij als zelfbenoemde lolbroek de neuzen van schoenen meerekent. Vrijwel uitsluitend bij een man bevindt zich tussen neus en schoenneuzen de wonderlijke lul, waarover jij rept en waarvan jij een kleintje bezit.

Het is dat de heer Viesman een sterfgeval in de familie heeft, anders zou hij jou wellicht krachtig de waarheid hebben gelezen. Daarbij vergeleken zijn mijn speldenprikken slechts onbeduidende prikjes.

gravatar

Hey Jantje van Leiden, ik lees dat jij ook, net als ik, wordt uitgescholden door “Speldenprik prikt gemeen”.

Wat een chagrijn. Zal zijn bijstandsuitkering zijn ingetrokken?

Corrie van Hiernaast.

gravatar

Ja èèècht!
Ik zeg nog zo: ik zeg ik zeg, je zoudt het niet geloven, maar eeeerrluk. En de poes van tante Greetje, die verhaart dat het een lieve lust heeft. Straks heeft ze nog een kale poes en een bek vol haren, getsie, je moet er toch niet aan denken hè. En ome Karel, die heeft het zo druk met z’n werk, die komt daar nooit klaar mee!

gravatar

Ik zeg Karel zeg ik, kom jij nou nooit klaar met je werk? Zegtie, hij zeg, meid, ik kom nooit klaar met m’n werk. Wel met m’n zekere taresse, maar niet met m’n werk. Dat zegtie!
Nou, ixnappernixfan.

gravatar

Tante Greetje? Da’s toch dat schele wijf met die kunstheup en die rooie pruik? Hep ze nog die manke poedel dan? Wat een leip beest is dat zeg! Die bijt me vorige week zó in me klauwe! Dat geloof ie toch nie? Ik heb die mafkees een punter onder ze reet gegeve jonge! Kreeg ik nog ruzie met die Karel ook! Ook zo’n debielenbussie. Maar vertel eens, hebbie nou nog zo’n las van je aardbeien?

gravatar

Kip zonder kop en toch kunnen praten? Uniek en dan hebben we het nog niet eens over het niveau van conversatie, pre-pubertaire terugval. Voor dit soort nieuwe ‘aanwinsten’ hebben we dan Jeettje en Van Mathenesse Spaland moeten inleveren van de redactie. Vuilnisman, kan deze zak ook nog mee?

gravatar

Nee hoor outsider, “J. Esther” en “Kipzonderkop” zijn helemaal geen nieuwe ‘aanwinsten’. Ze behoren tot de groep “Vrienden van..”. De groep waarvan de THT datum allang is verlopen.

Het zelfde is het geval met “Speldenprik” met z’n gescheld op iedereen. Die hoort ook bij de vriendenkliek. De enige die hij doorprikt is zichzelf.

Eigenlijk heb ik een beetje medelijden met hem.

Corrie.

gravatar

Âhtsèder, as jij je d’r nou ff buite houdt, ja? Doe je naam eer an. Je snap maar de hellef.
Ome Jo weets van de hoeds en de rands, dat lees je zo. En dat meneer Jeettje en ome Henk de pleiterik maken is niet mèn schuld. Dat kompt van allerlei ellende met, en op, en naast de Speld. Dat hebben ze al haarfèn uitgeduid, kejje gwoon nalese, ja?
En nieuw bennik al helemaaaal niet, ook al zie ik er nog jong uit voor een after-midlijf-crisus.
Dus oogies ope en snaveltje toe, want je wordt gefopt…

gravatar

Zo zo dat gaat lekker hier. Dacht dat ut hier satiries was maar dur zit er 1 flink te galbakke.
Zal geen name noeme. Als bure wil je ze niet hebbe

gravatar

Kijk, en nou gaat die parreg Âhtsèder weer paaien, dan komt zo het voorstel om te deten op Zeekont Love, en zo is het kringetje weer rond. Morgen weer opnieuw Corrie? Boeie!

gravatar

Houdbaarheidsdatum? Dat mens waarover vorige week in de krant stond dat de meeuwe dood uit de luch viele toen ze met d’r bene wijds op het naaktstrand van Scheveningen ging legge?

gravatar

Ach, laat haar maar even. Mevrouw is ongesteld, dan heb je dat. Vanmiddag zeg ik nog: arsenicum en daarna 4 uur goed water drinken anders krijg je een droge bakkes. Gisteren heb ik een mooie steen van De Hollandse Molen voor d’r gekocht en vandaag?
Vandaag gaat die toverkol gewoon weer tekeer tegen iedereen die ze tegenkomt…

Tja, zo krijg je nooit een vriendje hè… Heb ze nóg geluk dat dat duikpak oranje is ipv zwart, anders wordt ze zo op de trein bij die anderen gezet…

gravatar

Corrie, lieverd,

Jij schreef ergens: “… Speldenprik” met z’n gescheld op iedereen.” Dat is een vergissing, eigenlijk meer een misrekening. Je toont weer eens hoeveel vooroordelen jij over mannen hebt. Vechtscheiding achter de rug?

Speldenprik is een kreng voor krengen. Zij is overigens geen lid van de Stichting.

gravatar

Vrouwen praten meer dan mannen, dat blijkt uit onderzoek. “Nee, maar echt,” aldus hoofdonderzoeker Dirk de Greef van de Vrije Universiteit.

Volgens De Greef zijn er uitzonderingen: “Ik weet niet, had ik al verteld van die onderzoeksresultaten? Ja nou goed, heel verhaal, maar anyway, kwam dus zo, zeg maar, uit naar voren dat je dus ook wel eens mannen hebt die relatief veel praten ofzo. En weet je, dat is natuurlijk ook gewoon zo, ik bedoel, als ik gewoon kijk naar mijn vriendenkring, niet…

Reageer
gravatar

Gossie, de hoofdonderzoeker Dirk de Greef van de Vrije Universiteit lijkt wel een parodie op de reactant genaamd Haagsche Annie.

De tekst lijkt wel een kopie van het onnozele gebabbel van de “Vrienden van..” in hun pseudobijeenkomst.

Gelukkig zijn niet alle vrouwen domme dozen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Deze opmerking, mevrouw van verderop, werp ik mede namens Annie zéér ver van ons! U weet heus wel dat ook wij gebonden zijn aan de 500 tekens limiet van De Speld. Wij, ik spreek even namens de leden van de SVvDS, krijgen niet eens de káns langdradig te zijn!

Zou u dus uw suggestieve opmerkingen voor u kunnen houden?

Hijsfijn!

gravatar

Corrie: Dat klopt!
Niet alle vrouwen zijn domme dozen.
Jij wel.

Dat is niet eens zo heel erg.
Mensen die dom en vriendelijk zijn, daar valt uitstekend mee te leven.

Jij gedraagt je niet alleen als een dommerik, maar ook als een een vals serpent.
Dat is veel kwalijker.

gravatar

Corrie, lieverd,

Goed dat je dit keer eens opmerkt, dat niet alle vrouwen “domme dozen” zijn, want na het lezen van jouw zelfingenomen en veelal kwaadaardige zeikberichten – reacties kun je ze niet noemen – begon ik dat wel een beetje te denken.

gravatar

Ah, het electronische halsbandje blijkt van een nieuw batterijtje te zijn voorzien, en veroorzaakt een buitengewoon tintelende ervaring . Heeft één of meer van de heren der Redactie wellicht een account op Second Love? Manlief scant momenteel alleen nog chipkaarten, en geen lege dozen meer.

gravatar

Ja Lei, maar als je er ook zo kwistig mee strooit… Je had al een aardige besparing kunnen doorvoeren. Kijk maar eens goed.

En heb je niet ergens een joker? Dan kan je nog veel meer! Ik zeg verder niks… Maar je hebt nog 30 seconden… Zie je ‘t niet? Ben ik dan aan de beurt?

gravatar

Ik vind je niet echt dik Dirk de Greef, valt wel mee. Maar dat Elsemieke zo aangekomen is, heeft Frits daar iets mee te maken of zo? Is ze soms zwanger van Frits? Daar zeg je dan weer niets over. Je gooit er alleen even tussendoor dat ze zo is aangekomen. Ik bedoel als je zoiets er tussendoor gooit moet je er ook bij vertellen hoe dat gekomen is anders heeft het geen toegevoegde waarde meer. Als je begrijpt wat ik bedoel. Nieuwsgierigheid wordt gewekt maar niet bevredigd. Dat is dan weer niets.

Reageer
gravatar

Waarom zo puffen Benny Doof … Je bent toch geen zwangere vrouw die aan het puffen is om een kind te krijgen? En dat je suggereert om hier maar een vergaderzaal van te maken slaat ook weer als een tang op een schaap om het zo maar eens te zeggen. Ik bedoel iedereen mag toch reageren zoals hij of zij wil, dat is de afspraak bij De Speld. Niet zo sikkeneurig hoor, bovendien is het daar veel te warm voor.

gravatar

Als iedereen dan mag reageren zoals hij wil dan heb ik dat ook zo gedaan. Dus ik snap niet zo goed wat je daarmee bedoeld.

Laat mij dus lekker puffen en zeggen “zullen we hier maar een vergaderzaal van maken”.

Sikkeneurig? Wat jij wil.

Je zegt het iig wel echt in m’n gezicht.

Ik ben niet volslank en ook niet zwanger trouwens. Ook niet jaloers daarop, dat vind ik zo kindedrachtig.

Nou dan weet je dat ook weer.

Ik kan het hier niet te lang maken. Iets met 500 tekens.

gravatar

Van de andere kant bezien besloeg mijn vorige reactie slechts 363 posities in het reactieveld. Er waren dus nog 137 posities ongebruikt.

Dat is kostbare verspilling van ruimte!

Tja, nu moet ik eigenlijk dit bericht zelf ook wel gaan opvullen.

gravatar

Wat ouwehoeren mannen toch veel.. (hee Benny, hoest?)

Arjen, bemoei je er niet mee. Je bent sowieso veel te breedsprakig om mee te kunnen/mogen vergaderen.

Eruit, en neem de leestekens die je over hebt mee wil je?

B.v.d.,
Annie

gravatar

Hoi Annie,

Zinloos onderzoek dit. Wat kan je er in feite mee.
Er worden geen getallen genoemd die het in verhouding t.o.v. elkaar zet ook.
Als je naar geouwehoer wil luisteren maakt ‘t niet uit of het een man of vrouw is. Al dat hokjes denken is niet goed.

Verder gaat het wel met mij, m’n prettige “hoest proest” is wel wat afgezwakt. Iets met veranderingen.

Groetjes,

Benny

gravatar

Dan een onderzoek met cijfers voor Benny.

Vrouwen die ratelen zonder pardon, hebben nadien veel minder schuldgevoelens dan mannen, zelfs als de man overlijdt tijdens zo’n sessie. Zo blijkt uit een enquête bij 4.650 vrouwen en 2 mannen, die meewerkten aan dit onderzoek.

85% van de vrouwen voelt zich niet schuldig over hun uit de hand gelopen communicatie.

Bij de mannen is het omgekeerd, 93 % heeft spijt van z’n verbale interventie en draagt daarvan nog zichtbare gevolgen.