Kabinet organiseert herdenking voor omgekomen handelsbelangen

‘Vlaggen deze week halfstok bij de Kamer van Koophandel’

Aanstaande maandag staat Nederland stil bij de handelsbelangen met Rusland die donderdag zijn omgekomen. Het kabinet wil hiermee alle belanghebbenden de gelegenheid geven om persoonlijk afscheid te nemen.

De afgelopen dagen circuleerde op internet al een niet-geverifieerde lijst met betrokken handelsbelangen. Het bekendste belang is waarschijnlijk de export van bloemen van firma Scherphout uit Lisse voor de jaarlijkse Russische herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Het grootste betrokken belang is dat van Nederlandse Gasunie, in totaal goed voor enkele miljarden euro’s per jaar. Het jongste belang was een prille intentieverklaring tot het aanbesteden van het onderhoud van de grachten van St. Petersburg aan Ballast Nedam. Bij de Kamer van Koophandel hangen de vlaggen deze week halfstok.

Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken laat in verklaring weten: “Het is belangrijk om stil te staan bij de mooie tijden die we hebben beleefd met de handelsbelangen. De wereld zal niet meer hetzelfde zijn zonder strategische kortzichtigheid en opportunisme.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Intussen zijn we bijna 2 maanden verder. Scherpe sancties zijn toegepast, nóg scherpere zijn aangekondigd, Poetin slaat terug, de Koude Oorlog is terug en Poetin heeft voldoende gas om hem ‘heet” te maken. Poetin haalt de oude USSR terug, met hem als nieuwe Stalin, de NATO rukt op in de Baltische staten en Oekraïne; nog even, dan kunnen we tijdens de Derde Wereldoorlog de Eerste van 100 jaar terug herdenken. Tot die tijd onthoudt deze redactie zich van actualisering van het thema “Ëconomie…

Reageer
gravatar

VNO/NCW is vandaag in spoedberaad bijeen, op de agenda stond slechts één onderwerp: hoe de Tweede Kamer ervan te overtuigen dat de belastingbetaler moet worden opgezadeld met de verliezen die het Nederlandse bedrijfs-leven lijdt t.g.v het verbreken van het contact met het speeltje van Vlad Poetin; Gazprom. Bij BAM, SHELL en HAK zijn er kapot van, van die sancties en oh ja, d’r was ook nog wat met een vliegtuig hadden ze daar achter de directie-tafels gehoord tijdens de copieuze lunch, maar…

Reageer
gravatar

na het dalen van het stof rond de crash van de Boeing 777 gaan de onderhandelingen met Gazprom Neft gewoon door of we zijn geen jongens van de gestampte pot meer. Er moet toch geld worden verdiend, want bonussen uitgekeerd, nou dan?

gravatar

De hoge pieten die bij officiële rouwherdenkingen met rouwkransen, eeuwige vlammen en hun grafzerkgezichten als de politieke correctheid zelve ogen. De non verbale satire die ik opmerk in vlam uit de affakkelpijp binnen de contouren van de omgekeerde U pijp vind ik het toppunt van subtiele en grove sarcastische humor. Ongepast en gepast tegelijkertijd.

Reageer
gravatar

Toch denk ik, beste Stoker, dat u iets meer uit deze foto haalt, dan de redactie er oospronkelijk in wilde leggen. Maar u heeft een scherp oog voor symboliek, bij mij kwam de foto over als symbolisch omdat de in een U gebogen buis overkomt als de worm der medemenselijkheid die zich probeert niet te branden aan de vlam der commercie en handelsbelangen. Twee vergelijkbare symbolieken, treffend! Is het trouwens nog uit te houden in het stookhok met deze omgevingstemperaturen?

gravatar

Dit is geen lolligheid, maar gitzwart cynisch commentaar dat moet helpen de Nederlandse overheid wakker te schudden. Accepteer het Rutte: nu moet je achter je mensen gaan staan en niet achter je bedrijven.

Reageer
gravatar

Die Nederlandse overheid is als de ezel tussen twee schelven hooi, de ene schelf is die van de Handelsbelangen de andere is die van de Pax Americana. Uiteindelijk kiest elke Nederlandse regering via diplomatieke gymnastiek voor wat Big Brother ons opdraagt. Niet voor niets is ons nationale trauma MPS; koopman en dominee vereend: “Es sind, Ach, zwei Seelen in meiner Brust”. Het Opperste Presidium van ons Bedrijfsleven loodst ons ook door deze cridis, zowaar onze MP Rutte heet, wedden?

gravatar

Precies wat ik ook net wilde zeggen.

Dit soort humor is juist wel gepast, omdat het niet de nabestaanden zijn die op de hak worden genomen, maar de eeuwige Hollandse handelsgeest die almaar voor gaat.

gravatar

En toch denk ik ook soms : ze hebben precies met opzet net dit toestel neergehaald. Er vlogen er genoeg rond. Qua ruzie zoeken zou dit kunnen tellen. Sommige mensen vinden dat leuk.

Pak nu die ene met zijn rare horrorkop. Die heeft al een hoop dooien op zijn actief. Ik denk dat de Russen gewoon BANG zijn van die gast. Denk je dat die ZOMAAR dergelijke spullen gaan weggeven?

Wellicht worden die zelf wel bedreigd? Ian Fleming had het er al over in 1946.

Reageer
gravatar

Goed zo mensen, heel belangrijk, even laten zien dat je gutmensch bent, hebben mensen heel veel aan, aan al die oprechte steun likes via fb voor die arme creatieve skydivers, wat een tranentrekkende betrokkenheid.
Wat zijn jullie toch moreel volwassen mensen, was iedereen maar zo’n fijn, goedhartig en meelevend persoon, dan zou de wereld zo veel kotsen dat er nooit meer honger was en door die tranen van geluk zouden overal spontaan regenbogen verschijnen als zijnde reflecties van jullie…

Reageer
gravatar

Och och, Kees waar komt die bitterheid jegens de medemens vandaan?

Is er wat vervelends in je jeugdjaren gebeurd? Heb je vaak met je broekje op je knieën bij je fijne, goedhartige en meelevende ome Jan op schoot moet zitten?

Het beste is om bij het Kruidvat een helende steen te kopen. De Jaspis roodhanger is een geschikte steen voor je. Het is de beste steen om te aarden en maakt astraal reizen mogelijk.

Corrie.

gravatar

ben je nou nog steeds jaloers dat niemand aan je wilde zitten Corrie hoe je ook met je beentjes wijd zonder onderbroekje zat te roepen wie wil mijn plassertje zien

je bent gewoon nooit aantrekkelijk geweest. zelfs als kind niet voor pedofielen. dat zijn ook mensen en kennen grenzen.

nou jij nog

gravatar

Dan hebben ze bij Stichting De Hollandse Molen vast nog wel een mooie steen voor u, mevrouw van verderop. Kilootje of 400 en dan van de Waalbrug? Bungyjumpen voor gevorderden, krijg je vast een ‘kick’ van…

gravatar

Dit is toch een duidelijk artikel.

Rusland betrokken bij neerschieten MH17 boven Oost-Oekraïne waardoor er santies komen en de handelsbelangen aan de kant worden geschoven.

Er staat nergens dat de vlaggen bij de kamer van koophandel hiervoor halfstok gaan.

Alle vlaggen zouden halfstok moeten.

Goed dat de kamer van koophandel hier ook aan meedoet!

Reageer
gravatar

Wat zijn grappen? Die apen hebben zich dusdanig vergist dat men er binnen 100 jaar nog altijd mee gaat lachen. Eigenlijk hebben die zichzelf doodgeschoten.

“OPHOEPELEN! zei die ene app dan nog. Dit is de Republic Donut. Ga in Kiev zeuren!” Wat een gestampte boer zeg?????

Gelukkig blijft Rutte cool. Het is al erg genoeg.

Reageer
gravatar

Ondanks alle andere meningen: ik vind dit een zeer scherp en meesterlijk artikel, misschien nog net op tijd geplaatst maar waarschijnlijk wel iets te laat.
Wie er in leest wat hem niet zint, adviseer ik het artikel nogmaals te lezen en dan de andere betekenis of bedoeling erin te ontdekken.

Reageer
gravatar

Oh ik heb het niet gelezen, gewoon bovenstaande formule even hoofd gerekend en toen besloten dat het niet kon voor 4 augustus 2014.

gravatar

NEE. HIER KUN JE DUS NOG GEEN GRAPPEN OVER MAKEN :(.

Het is pas na 48 dagen grappig. Jullie kennen de formule toch?
3 * wortel(slachtoffers) – 3

Maar serieus, het is te vroeg.

Reageer
gravatar

Ria, je hebt volkomen gelijk. Het is volstrekt ongepast van die cynisch nihilistische redactie om hierover een quasi ironisch verhaal te schrijven.

Die lui kennen geen fatsoen!

gravatar

… zei de grootste lellebel die hier rondloopt, en met werkelijk bijna iedereen hier geprobeerd heeft aan te pappen.

Bijna iedereen. Gelukkig…

gravatar

Het einde van onze Handelsbelangen in de ex-USSR hing al een tijdje in de lucht: eerst loopt viering van 400 jaar Vrienschap met Rusland in de soep ondanks de stroop die Mini en Maxi smeerden rond Vlad’s anus en nog tijdens het afscheidsbanket met muziek poogt de elite van Neerlands bedrijfsleven de benarde Russische betalingsbalans in evenwicht te krijgen met miljarden aan smeergeld en steekpenningen. Niets hielp meer en toen verbood Rutte ook nog uitvoer van gaskranen naar Rusland, that did…

Reageer
gravatar

Mevrouw, ik gaf slechts feiten ‘Speldconform’ verpakt, met een referentie naar een eerder Speld-artikel van enige weken geleden, dat u blijkbaar ontging. Dat maakt mij nog geen G.B.J. Hiltermann, met uw welnemen. Uw interpretatie van “ellenlang” binnen de context van 500 tekens doet wat overtrokken aan. Compliment overigens voor het feit dat u IEDEREEN in de gordijnen jaagt, zonder aanzien des persoons. Ach, we hebben B.W. Hietbrink ook overleefd. Agent provocateur van de redactie wellicht?

gravatar

Heer Outsider,

Wat u zegt, we hebben het eerder gezien. De dame ziet men tegenwoordig van achter het hoekje een bochtje maken. Of zij door een willekeurige reactie aangestuurd wordt waag ik te betwijfelen. Immers, het collectief heeft een goede opvoeding genoten, zo is gebleken.

gravatar

Al de hele dag rijd ik met mijn autootje naar dorpen en steden waar slachtoffers zijn gevallen om het condoleanceregister daar te ondertekenen.

Maar een condoleanceregister voor omgekomen handelsbelangen ben ik niet tegengekomen.

Jammer, een gemiste kans.

Reageer
gravatar

Bij de maffia laat de capo (baas) iemand van de tegenpartij door de knieën schieten door één van zijn onderknuppels. Als waarschuwing, omdat de tegenpartij iets doet wat de capo niet zint.

Poetin laat een vliegtuig uit de lucht schieten door ėén van zijn onderknuppels, omdat het westen hem irriteert met sancties. Relatief t.o.v. een kernbom op Londen is dit een kleine waarschuwing.

Er is geen verschil tussen de aanpak van Poetin en die van de maffia, alleen de schaal is bij Poetin groter.

Reageer
gravatar

Ongelooflijk ‘De Speld’ dat jullie hier grappen over maken. Harteloos gewoon. Ik weet niet welk beest dit heeft geschreven, maar blijkbaar iemand zonder gevoel. Hetzelfde geld voor sommige reacties.

Reageer
gravatar

Ledje, ook ik vind het jammer. De nabestaanden zouden zo geholpen zijn als de Speld dit soort artikelen niet plaatste! Waarom verbieden Hermann von Rompuy en papagaai Barroso dit niet? Mag dit wel van Europa???

gravatar

De stukken van de Speld worden altijd netjes ondertekend hoor. En je suggestie dat beesten geen gevoel hebben, moet ik krachtig tegenspreken. Mijn hond en kat laten duidelijk hun voor- en afkeuren blijken.

gravatar

Inderdaad bittere realiteit maar moet bekennen dat ik, absolute Speld fan, het moeilijk heb met het lezen van dit stuk.

Reageer
gravatar

Ik wil het wel even voorlezen. Ik zal proberen om harder dan de alarmapplicatie te praten.
19.40 aanslag 19.54 aanslag 20.51 2 aanslagen tegelijk. Gelukkig 70 kilometer verderop. Nou ja: Ik lees het straks wel voor dan.

gravatar

Wordt Poetin wel bijgezet in het graf met de handelsbelangen zodra hij, en de Separatisten, straks onze Volkelse wraak gevoeld heeft? Dat zal hij ook gewild hebben.

Reageer
gravatar

Heerlijk, het cynisme viert weer hoogtij.

Over de ramp moet je geen grappen maken, maar dat deden we ook over de Bijlmerramp.

EL AL: even landen achter Lelystad.

Grappen maken is ook een vorm van verwerking.

We weten dat Poetin hier een kwalijke rol in speelt en we moeten hem zo veel mogelijk isoleren. Dat kost tijd en veel energie, maar de mensheid is dom en dit zal nog wel vaker voorkomen.

Ik ben boos, maar ook machteloos.

Mocht dit leiden tot een Europees conflict met Rusland, (lees oorlog), dan maar.

100 jaar na de eerste wordt het wel tijd voor een derde.

Reageer
gravatar

Wie hier een kwalijke rol speelt is het westen dat Rusland tegen alle aanspraken in steeds meer omsingelt en een staatsgreep in Oekraïne pleegde. Rusland heeft zich tot nu toe zelfs nog uiterst beheerst gedragen!

gravatar

En wat te denken van Iran? Hoe zal jij je als Iranees voelen wanneer je land omsingeld is door Amerikaanse militaire basissen en je hebt ook nog een stukje verderop het bomgrage Israël met een kernwapen.

Maar ach, vroeger hadden we boter op ons hoofd en nu is het gel.

gravatar

Ff in perspectief plaatsen. 3 dode israëli tragisch. Goed voor een volledige invasie. Waanzin dus. Honderden nederlanders doo in bijlmer. Gevalletje jammer, business as usual.193 doden door UA rebelln, danwel russische huursoldaten. Oorlogsdaad tegen Nederland. Maar waar zijn ze de navo partners met hun millarden investerungen in Rusland. Nergens. Thuis stiiletjes hun net in waarde gedeelde aandelen tellen. Het is oorlog. Oorlog=bommen, dus Nederland, dus Navo, Bommen, bommen, bommen.

Reageer
gravatar

Ff in perspectief plaatsen: 13 jaar lang raketten op Sderot (sla even een paar jaar over) en 3 dode Israelis en een paar honderd raketten afgevuurd op Israel. Waanzin dus. Goed voor een volledige invasie. Een eerste staakt-het-vuren is door Hamas afgeslagen en er zijn al zo’n 1300 raketten neergekomen. Mijn schoonfamilie komt oorspronkelijk uit Irak: Bij hen ligt er ook een in de tuin. Let op: Hamas is voor gelijke rechten: Ze schieten net zo goed op Arabieren, vooral op Bedoeinen.

gravatar

Ach jezus! Paulus moge je kraken.
Ook hier begint er iemand te zeiken dat Israel het recht heeft om honderden doden te maken, als het maar niet zo bedoeld is.

gravatar

Ik schreef dat Hamas Arabieren doodt op een andermans grondgebied. Ik begrijp dat je het daar mee eens bent. Ik daarentegen vind dat niet kunnen.

Die Nederlanders hoorden niet boven Oekrainisch grondgebied. Die horen in Nederland en dit onder het welbekende motto “Laten ze toch naar hun eigen land oprotten”. Niet ieder land volgt dezelfde uitzettingsprocedure.

Nou zeg, dat is ook toevallig? Hebben wij dezelfde chiropractor?

gravatar

Tong verstuikt ? Verslikt ?

Op de cactus geknabbeld of op de wc-blokjes ?

Of gewoon de welzijnsziekte woordarmoede ?

Waar heeft u pijn Patrice ?

Wij willen je altijd onderzoeken.

gravatar

Moosje, Moosje

Wie haalt er nu vodka uit de kast, om niet uit te schenken.

Als je wil dat vodka niet geschonken wordt, laat je die in de kast.

Ik ben een goed mens, maar kan me erg boos maken als er onzin verkocht wordt.

En zeg niet dat je ‘m in de gootsteen hebt gekieperd, daarvoor gebruik je beter ontstopper.

gravatar

Oei, je licht even je hielen, en het sluipt achter je rug om naar binnen!

Moosje, ben jij wel lid van de Stichting?

gravatar

Tjonge, jullie lopen ook maar in en uit he? Ik zoek me helemaal scheel… Doe me maar een wodka, dan… Yup, veel ijs, graag!

Moeten we toch eens wat op verzinnen, hoor, dat heen en weer lopen… ;o)

gravatar

Goh, toch nog iemand die ‘m schnappste…

Dank u zeer, burgemeester. Zou u een nevenfunctie als diepe spits bij Bal Op Dak 3 willen overwegen? Als aanspeelpunt en voor het inkoppen zijn wij naarstig op zoek naar iemand met uw kwaliteiten, namelijk…

gravatar

Ach ja, zoals met alles komt ook hier een eind aan. Het is een mooie tijd geweest. Ik streekvervoer ook maar eens een brandertje bij op.

Reageer
gravatar

Inderdaad, ze vertellen hier juist wat helaas maar al te waar is. Dit mag gezegd worden, want niemand anders durft dit te verkondigen

gravatar

Dit mag zeker gezegd worden, maar de satirische vorm is in dit geval volledig ongepast, smakeloos en kwetsend. Inschattingsfout.