FIFA: ‘Toewijzing WK aan Qatar niet corrupter dan anders’

Onderzoek brengt geen onregelmatigheden aan het licht

De uitverkiezing van Qatar als gastland van het WK voetbal in 2022 is niet corrupter verlopen dan de toewijzing van eerdere WK’s. Dat concludeert de FIFA-commissie die de vermeende misstanden bij de toewijzing onderzocht.

Volgens het rapport is er door Qatarese officials een gemiddeld aantal steekpenningen betaald om het toernooi binnen te halen. FIFA-president Blatter is blij dat er geen onregelmatigheden aan het licht zijn gekomen. Hij kondigt juridische stappen aan tegen de Britse media die schreven dat er sprake was van grootschalige corruptie bij de toewijzing.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Yes eindelijk krijgt het WK beachvoetbal zijn première! Zonder steekpenningen was dat natuurlijk nooit gelukt. De nieuwe bal gaat strandbal heten.

Reageer
gravatar

Elke “verkiezing” voor WK’s en OS vindt plaats na inschrijving en is strikt eerlijk: het hoogste bod ingold wint altijd. Dat is al zo sinds Avery Brundage directeur van de Olympische Mars/CocaCola/Heinekenspelen was. Sepp Blatter heeft de bijnaam Massa Supreme-Integritator, via (un)friendly persuasion door zijn Derde Wereldvrienden. Vooral degenen die door Sepp werden benoemd tot betaald bestuurslid van het IOC. Het principe achter die integere steun: “I stretch your back, if you scratch mine”.

gravatar

Waarom steeds zo moeilijk gedaan over corruptie? Sinds je in Japan niet meer corrupt mag zijn van het westen moet je daar nu met je gastheren gaan kaarten en dan tijdens het spel onbeschoft veel geld gaan verliezen. Zo dwing je mensen tot onsportiviteit en corruptie!

Reageer
gravatar

Ik mis de laatste zin van het artikel: “De FIFA heeft wel aangegeven om van juridische stappen af te zien als de Britten een niet nader te noemen aanzienlijke financiële genoegdoening naar Zwitserland over zullen maken”.

Reageer
gravatar

Joep van den Nieuwenhuyzen heeft i.s.m. John de Mol, Juul Paradijs, Gerrrit Zalm en Harry Mens een beroep gedaan op de Sultan van Brunei om Qatar tot overdracht van de WK-concessie te bewegen. De zes heren hebben in een convenant vastgelegd dat ieder een week zakgeld inlegt. Sepp Blatter ontvangt 33,3 0% commissie. Er geldt een embargo totdat MP Rutte en thesauriër-generaal Deysselbloem de 150 % staatssteun voor dit project de Tweede Kamer door de strot hebben geduwd.

Reageer
gravatar

Ha die Flabbergast,

Wat is het hier rustig geweest vanavond! Nergens 300 reacties of woedende mensen, wel erg veel CvH.

Ik haat het, echt en uit de grond van mijn hart maar je hebt gelijk… je link deed me weer denken aan een reactie van CvH die eigenlijk verloren ging door het voorafgaande gezwam maar zou hij in de laatste paar regels dan toch een piepklein puntje hebben? Zie #1,a.

http://www.speld.nl/2014/07/11/vrede-midden-oosten-nabij-na-nieuw-geweld-over-en-weer/

Dat zou de…

gravatar

Hi Annie,

Filosofisch gezien:

Ook Hitler scheet vaak op een WC-pot. Dat wil 2 dingen zeggen:
A) dat niet alle mensen sterk op Hitler lijken, ook al doen ze sommige dingen exact hetzelfde als hem.
B) Hitler had ook wel eens gelijk, bijvoorbeeld door een WC-pot te kiezen om zijn behoefte op te doen.

Op die manier kan zij van hiernaast ook best eens een keer gelijk hebben, ook al heeft ze dat meestal niet.
Geen punt, toch?

Kus,

Flabbergast

gravatar

Daarmee wordt zeker bedoeld dat de steekpenningen nog steeds naar de zelfde bankrekeningen gaan.
Hypocriet hoor. Ik heb vier jaar geleden het voetbal al vaarwel gezegd. Stelletje corrupte, sport verziekende graaiers zijn het.

Reageer
gravatar

Sja, WAT noem je corruptie?!?!?!

Als ik het gOEd begrepen heb is het nationAAl elftal van QuAtAr AutomAtisch geplAAtst voor de eindronde van 2022. Dat worden mega-uitslagen! Voetbal was oorlog, mAAr via commercie is het een soap geworden.

Reageer
gravatar

De langstlopende soap ever Joop, met de meeste kijkers van alle soaps die er bestaan.

Acteurs ruim op tijd gecast/geboekt, ik word er net zo vrolijk van als Rob de Geus van een zojuist ontsmette koelkast met nieuwe koelkastdeurrubbertjes!

Goede organisatie daar in Quatar of vergis ik me nu deerlijk?

Groetjes, Annie

gravatar

Zit er een verborgen boodschap in uw reactie of zeg ik nu iets geks? Ik herken iets van Navajo, valt niet mee om dat te kraken.

gravatar

Oké dan.
Blatter heeft hoogst persoonlijk geconstateerd dat er geen corruptie heeft plaatsgevonden bij de toekenning aan Qatar.

Zo satirisch genoeg?

gravatar

Laten we eens wat proberen….
Brazillie verkoopt Olymische spelen door aan Noord Korea.

Na tegenvallende resultaten in het op schema houden van de bouw van stadions tbv. het wk-voetbal,heeft de braziliaanse regering er voor gekozen om de organisatie van de Olympische spelen door te verkopen aan de hoogste bieder.

Opvallend genoeg ,bleek dat Noord Korea te zijn.
Hoeveel geld er met de transactie gemoeid is,werd desgevraagd niet vermeld.

meer……

gravatar

In een eerste reactie van de president van Noord Korea, liet deze weten :”Zeer verheugd te zijn met de aanschaf van de spelen.”

“Mijn volk heeft brood en spelen nodig” vertelde hij aan onze reporter.

“De Spelen hebben we…..Nu het brood nog.”