Froome vandaag weer van start in de Tour

'Ik denk zeker twintig minuten mee te kunnen rijden'

Regerend Tourwinnaar Chris Froome zal vandaag weer opstappen in de Ronde van Frankrijk en de tiende etappe van Mulhouse naar La Planche des Belles Filles rijden. Eerder stapte de renner af in de vijfde etappe. “Die vier dagen rust hebben mij goed gedaan, ik voel me weer fit”, aldus de Britse klassementsrenner van Team Sky.

Hoewel kenners hem voor deze Tour al hadden afgeschreven, lijkt zich een ‘wonder van Lourdes’ te hebben voorgedaan. Froome: “Ik heb de afgelopen dagen rustig aan gedaan, apart van de rest van het team getraind en dat heeft zich uitbetaald.”

Froome start waarschijnlijk nog niet meteen in de basis. “Voor een hele etappe is het nog wat te vroeg, maar ik moet zeker een minuut of twintig mee kunnen rijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vermoed dat Nibali morgen niet zal starten. Na alle inspanning om de gele trui te bereiken heeft hij ook rust verdiend. Zolang hij rust heeft kan hij natuurlijk ook geen seconden verliezen. Waarschijnlijk zal hij in de laatste etappe aansluiten bij de groep en de laatste 5 minuten meerijden om zo de overwinning te behalen. Zo wordt wielrennen toch weer voorspelbaar!

Reageer
gravatar

Neen, er rijden ook tweelingen en drielingen mee. De meesten zijn zelfs tweeling.

En er rijden ook twee siamese tweelingen mee. De ene is die Fransman met die ‘bult’ op zijn rug en drie benen, de andere die siamese tweeling op een tandem.

gravatar

In het verleden hebben er ook wel eens tweelingen meegedaan die tegelijkertijd fietste (Frank en Andy Schleck) deze hebben dan ook nog nooit een Tour de France weten te winnen.

gravatar

Na dit gelezen te hebben ziet ook Michael Boogerd weer kansen voor zichzelf. Volgens hem moet een kilometer of 30’op de eerste dag zonder doping wel mogelijk zijn.

Reageer
gravatar

Volgens diverse mediums rijdt Fausto Coppi ook mee in de Tour. Tot zijn teleurstelling worden zijn etappe-overwinningen niet gezien door het publiek en de organisatie, maar hij zet door en hoopt het zo verdiende geel toch om de schouders te krijgen.

Reageer
gravatar

Ik neem zelf vanaf morgen op mijn Kaptein Mobylette deel. Tijdens de beklimmingen zal ik echter een Kreidler of een Zündapp gebruiken. Vanaf overmorgen draag ik zeker zowel de groene, de gele, als de bolletjestrui. Dat zal wel warm wezen. Ik doe het natuurlijk niet voor mezelf. Maar voor jullie heb ik het er allemaal voor over!

Reageer
gravatar

Voor degenen die nog een poultje in moeten vullen:

Die Ted de la Course schijnt ook héééél goed te zijn. Ik zie hem tenminste bij elke etappe als eerste over de streep komen…

Van de Dienst Sport, Spel & Ontspanning Stichting Vrienden van De Speld

gravatar

Inderdaad hoor, Ted de la Course uit het altijd nabije Autres Directions, onze zuster-gemeente.

Groots rijder, zelden gelost.
Kleine kanttekening: staat niet bepaald bekend om zijn team-loyaliteit.

Dus ook een beetje Ted de Sl*t.