Duitsland wil duel om de 1e plaats winnen

'Dan maar wereldkampioen'

Aanvaller Miroslav Klose vindt dat Duitsland voor de winst moet gaan in het duel om de eerste en tweede plaats. Aanstaande zondag spelen de Duitsers de finale van het WK voetbal tegen Argentinië. Klose bewaart geen goede herinneringen aan zijn vorige WK-finale, in 2002: “We hebben toen die laatste wedstrijd laten lopen en de winst aan Brazilië gegund. Achteraf kregen we daar spijt van. Je ziet dan toch ineens de Brazilianen met die beker in de lucht.”

Klose denkt dat een overwinning op Argentinië extra glans kan geven aan het toernooi: “Dan pak je tenminste nog een prijs. Uiteindelijk ga je met een beter gevoel naar huis als je afsluit met een overwinning en de wereldbeker. Dan maar wereldkampioen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De FIFA heeft besloten alle wedstrijden van het WK die in de reguliere speeltijd in een gelijkspel zijn geëindigd ook als zodanig te honoreren.
Dit houdt in dat naast Duitsland ook Argentinië wereldkampioen is geworden en daarmee ook Nederland, Costa Rica en Griekenland. Ook Ghana dat in de groepsfase tegen Duitsland gelijk speelde, wordt alsnog tot wereldkampioen uitgeroepen.

Reageer
gravatar

Oh, hebben jullie zeker een heleboel van die plastic wereldbekers over… Geen 3 miljoen Brazilianen kunnen vinden die zo’n ding op de schouw in hun plaggenhut wilden zetten?

En dan nog wat: gaan jullie die Neuer nog voor 8 wedstrijden schorsen? Als je de wedstrijdbeelden een paar keer terugkijkt, kan je niet anders dan tot de conclusie komen dat die overtreding – want dat was het – met een dieprode kaart bestraft had moeten worden. Of blijft u erbij dat je shirt uittrekken bij het vieren van een doelpunt een véééél ernstiger vergrijp is?
Volgend seizoen met een losse veter spelen ook rood, denk ik?

Zomaar wat vraagjes die bij mij zijn blijven hangen, meneer Blatter…

gravatar

En op Sepp Blatter ben ik zo ongelooflijk trots. Wat een kanjer om zo’n WK te organiseren! Dat mag ook wel eens gezegd worden. Maar ook op van Praag ben ik zo trots! Geweldig hoe hij het doet.
En op onze scheidsrechter Kuipers ben ik zo ongelooflijk trots. Nederland staat weer op de kaart, mensen!

Reageer
gravatar

Ik ben zo ongelofelijk trots op onze Oosterburen. En ik ben ook zo ongelooflijk trots op onze Zuiderburen. En ook zo ongelooflijk trots op onze jongens. En ook op onze Koning en Koningin. Geweldig hoe die het gedaan hebben op de WK. Het lijkt allemaal zo gemakkelijk, maar ze hebben er allemaal keihard voor gewerkt.

Reageer
gravatar

Lieve Jeettje,

Ik zag vanochtend ergens op internet de kop: “Oranje helden trots en voldaan.”

De nuchtere waarheid is echter, dat Nederlandse voetbalmiljonairs blij zijn met hun bonussen en tevreden met de verhoging van hun marktwaarde.

Het begrip “held” is wel erg gedevalueerd. Wat een onnozelheid. Ze hebben immers hun leven niet gewaagd om ons kikkerlandje van de ondergang te redden door hun wijsvingers in lekkende dijken te steken.

Wat mij wel tot vreugde stemt is, dat Opa weer aanspreekbaar is en de televisie twee jaar uit kan.

gravatar

Normaal worden de duitsers altijd geacht te verliezen, waar ze zich gewoonlijk zeer slecht aan houden, overigens.
Maar nu zou het een doodsklap voor de brazilianen zijn als Argentinië wel van Duitsland won, dus dit keer mogen de duitsers desgewenst wel incidenteel een keertje winnen.

Reageer
gravatar

Ach, mijn “wensen” in deze en die van vele anderen is slechts gebeuzel vooraf, zonder enig gewicht in de schaal te leggen voor wat er echt gebeurt. En “dat de beste moge winnen” is dat evenzeer.
Uiteindelijk wint de ploeg die meer scoort dan de andere, al is het maar uit de strafschoppen. Of ze wel of niet de beste waren, dan wel mijn of andermans goedkeuring wel of niet hadden, zal ze niets kunnen schelen.

gravatar

Het enige dat telt is de hoeveelheid €-tjes die de Chinese gokmaffia in welke vorm dan ook verstrekt voor de door hen gewenste eindstand.
Consensus onder de spelers en arbiters schijnt te zijn € 2.500.000 p.p. in goud, in een kluisje in de Bank of Luzern (Luzerner Kantonalbank AG, red.). Daarmee is elke eindstand mogelijk.
Klantvriendelijke jongens in de voetbalwereld, daar kan de politiek nog wat van leren (behalve de VVD dan, die partij werkt al volgens hetzelfde principe)

gravatar

Dinges,

Ik had uitslag van vandaag en molgen goed voolspeld. Is niet moeilijk vanwege contacten met china goksyndicaat.

Hollandse pindachinese hoeve nie te elgele aan mij. Ik heb gewoon splaakgeblek.

Vertaald door Frans Timmermans, talenwonder

gravatar

Als ik die Duitsers was, zou ik het heel anders gaan aanpakken:
Eerst zou ik uitzoeken wie van de Argentijnen zich profileert als zgn. “Doelman”. Meestal staat zo iemand ergens op het veld met achter zich een buizenconstructie met een soort visnet er overheen gedrapeerd. Hij heeft ook een afwijkende kleur shirt aan dan de andere Argentijnen.
Maar let op: hij moet geen borstzakje met rode en gele kaarten erin hebben en ook geen vlag of een fluitje.

Welnu, als de doelman van Argentinië gelokaliseerd is, dan zit het halve werk er op. 
Daarna moeten de Duitsers gewoon met z’n allen wat over het veld hollen en de bal (een rond ding dat de scheidsrechter bij aanvang van de wedstrijd onder z’n oksel heeft groeien) heel hard schoppen in de richting van de Argentijnse doelman. 

De clou is dan dat de bal nèt die Argentijnse doelman mist, maar toch in dat visnet achter hem geraakt. Als dat lukt, dan spreken wij van een “doelpunt”. 

Deze werkwijze zouden de Duitsers 2 keer ruim 45 minuten moeten volhouden, mijns inziens. Klinkt simpel, en dat is het ook. Er zit alleen wel een optimum in het aantal “doelpunten”: 
als de Duitsers er bijvoorbeeld 3 maken en Argentinië 0, dan noemen veel mensen het “een leuke wedstrijd”, en de Duitsers heten dan “Wereldkampioen”. Maar als de Duitsers er 30 maken en Argentinië maakt er 1 of 2, dan noemen we dat “een slachting”, zal Duitsland onsportief gedrag verweten worden en ploept plotseling een associatie in diverse breinen op met “kampbeulen”, “ausradieren” enzovoort. Duitsland kan zodoende beter zorgen voor een doelsaldo van tussen de 1 en de 5, als het team tenminste zit te wachten op een beetje waardering. Mochten de Duitsers niet zitten te wachten op positieve waardering, dan kan Duitsland rustig door naar de 30.

En zo is voetbal, hoe simpel ook, toch nog een psycho-sociaal spel met historisch besef.

Reageer
gravatar

Beste mejuffrouw Finkel,

Tinky Winky moet enige tijd het bed houden vanwege waterpokken. Wij hebben aan jou gedacht als tijdelijke vervanger.

De vertaling is van Frans Timmermans, talenwonder

gravatar

Finkel!

Blij je hier te treffen; ik heb toch nog een vraag(je).

Inmiddels ben ik best wel voetbalfan geworden en ik snap nu ook het verschil tussen wel/geen rode of gele plaatjes in de pocket; ik dacht nog van de week: nog 1 andere kleur en het lijkt wel of ze er doodleuk van uitgaan dat iedereen al kleurentelevisie in huis heeft.

Echt, in zwartwit is het echt nodig, zo’n man die opnoemt wat je ziet gebeuren: kijk, speler 8, Jansen o nee nu heeft 8, Juan Perez de bal en nu de vrouw van D. Kuyt weer, wat doet dat mens hier?
Strafschop!!
Ja Dirk, echt wel.

Maar ik dwaal af; ik vroeg me dus af wanneer de finale tegen Nederland nou gespeeld wordt, ik heb er zin in!

Ga nou geen grapjes maken en zeggen dat ik een paar jaartjes moet wachten want die ken ik al….

Liefs, Annie

gravatar

Hé haaai Annie,

Leuk je weer te zien!

Nou, qua foebele zijn er nog 2 wedstrijden: vanavond 22:00 Nederland tegen Weetikniet (om de 3e en 4e prijs, respectievelijk een plastieken pijl & boog en een fluitje van een cent), en morgen 21:00 de finale van Duitsland tegen Eenanderland. Argentinië! Daar ging dit artikel ook over, nu weet ik het weer.

En daarna hoeven we 2 jaar geen voetbal meer te kijken, dus meer tijd voor leuke dingen (een aardperensapje drinken ofzo). Over 2 jaar is daar de EK en begint het hele circus opnieuw, met iets minder landen.

Ga je vanavond kijken? 

Dikke kus,

Finkel

gravatar

URGENT NIEUWS

POLITIEK ASIEL VAN GAAL IN BRAZILIË
Nederlandse Kinderbescherming heeft arrestatie verzocht

Den Haag 12 juli 2014 van onze verslaggever tante Paulien
Zoals nu bekend is geworden heeft de Nederlandse Raad voor de Kinderbescherming verzocht om de bekende voetbaloefenmeester Louis van Gaal bij aankomst in ons land op Schiphol te arresteren.

Van Gaal heeft daarom politiek asiel aangevraagd in Brazilië. Gezien zijn slechte reputatie in Brazilië willen de Braziliaanse autoriteiten hem echter nog vóór vanavond tien uur (Nederlandse tijd) het land uitwijzen, zodat het asielverzoek weinig kans maakt.

Staatssecretaris Fred Teeuwen heeft tijdelijk het ambt van Hoofdofficier van Justitie weer opgenomen vanwege de ernst van de zaak. Tijdens een inderhaast georganiseerde persbijeenkomst in een overvolle Nieuwspoort deelde Teeuwen zojuist mede: “De Raad voor de Kinderbescherming heeft met zwaarwegende argumenten gevraagd de heer Van Gaal in hechtenis te nemen. ”

“De heer Van Gaal heeft het ouderlijk gezag en de schoolwet ernstig ondermijnd door zijn onbezonnen uitspraken over het nachtelijk wakker houden van jeugdige personen tijdens partijtjes voetbal in Brazilië,” aldus mr drs Infant Tilius, woordvoerder van de Raad, “omdat dit een ernstige overtreding is van de bescherming van de kind waarvoor wij staan, hebben wij moeten besluiten om deze kwestie onder de rechter te brengen.”

De KNVB heeft namens de heer Van Gaal protest aangetekend en de onbekende pro-deoadvocaat Ben Goedkoop bereid gevonden de verdediging van de heer Van Gaal op zich te nemen.

Alle verloven van leger en politie zijn inmiddels ingetrokken, omdat hysterische reacties vanuit de bevolking niet onwaarschijnlijk wordt geacht. Schiphol heeft alvast de noodtoestand uitgeroepen. Alle vluchten zijn voorlopig geschrapt.

Reageer
gravatar

mr drs Infantje,

Het geslacht van kind is onzijdig. Ik geef toe dat het in dit geval vooral om jongetjes gaat, maar dan nog is “de kind” onjuist.

Ik zal dit keer met mijn hand over mijn hart strijken en de fout eenmalig door de vingers zien, maar laat het niet weer gebeuren!

Hup, terug naar jouw plaats achterin de klas.

gravatar

Ah juf, toe nou, Tante Plien bedoelde natuurlijk “de kinderrechten”, en daar hoort “dûh” voor te staan (en niet erachter, zoals in “ja, dûh!”)

gravatar

In Apelfoort zijn we voor het eerst in ons bestaan voor de Duitsers. En we denken erover om Neuer, als kei van een keeper, bij winst op die vuile verdedigende Argentijnen, een minikeitje kado te geven en ereburger van Apelfoort te maken.

Reageer
gravatar

In Amersdoorn zijn we tegen de duitsers en tegen de argentijnen, dus kom daar maar eens uit. Wellicht is het een optie om de spelersbussen van beide ploegen te laten verdwalen, zodat beide landen wegens niet opkomen worden gediskwalificeerd. Dat biedt opeens kansen voor de winnaar van de derde plaats, b.v. Brazilië.

gravatar

Oké. de waarheid gebiedt ons toe te geven dat Brazilië het niet heeft gered, maar het laten verdwalen van spelersbussen is erg gecompliceerd, dus ………….

gravatar

Ach, laten we eerlijk zijn die finale is gewoon een aanfluiting, op het moment dat die derde plaats weg is is het gewoon lastig om je op te laden voor zo’n finale.

Reageer