Vrede Midden-Oosten nabij na nieuw geweld over en weer

Moord op tieners kweekt begrip voor andermans argumenten

Recent geweld in Israël en de Palestijnse gebieden lijkt langzaam het gewenste effect te sorteren. Haat en nijd worden voorzichtig vervangen door begrip en verdraagzaamheid. Bij beide partijen is het besef ontstaan dat de argumenten van de ander ook hout snijden.

Hamas-leider Khaled Mashal zei in een emotionele toespraak te begrijpen dat Israël aanspraak maakt op de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever: “Wij hebben altijd gedacht dat dit land van ons is, maar de joodse kolonisten hebben ongetwijfeld ook wel een punt. Die gaan echt niet over één nacht ijs voordat ze een puber levend in brand steken.”

De Israëliërs schoven eerder al aanmerkelijk op in hun standpunten, na een reeks aanslagen van Hamas. Premier Benjamin Netanyahu zei vorige week in een interview met Al-Jazeera: “De bomaanslagen van de afgelopen decennia overtuigden ons niet direct. Maar toen we onze zonen vermoord terugvonden in een weiland, wisten we hoe belangrijk dit onderwerp is voor de Palestijnen.”

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon is blij met de ontwikkelingen, maar benadrukt dat er nog veel werk aan de winkel is: “We zijn op de goede weg, maar er is nog veel wapengekletter nodig. Daarom bekijken we nu de mogelijkheid om zwaar bewapende blauwhelmen te sturen, om door middel van een verbroederende geweldsescalatie duurzame vrede nog dichterbij te brengen.”

Deze week probeert Israël met een grootschalig offensief in de Gazastrook ook de laatste Palestijnen over de streep te trekken. Netanyahu: “De raketaanval op Tel Aviv heeft zelfs de meest verstokte fanatici doen inzien dat het een keer klaar moet zijn met dit conflict. Met deze bommen hopen we dat besef ook bij de extremisten in het andere kamp door te laten dringen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja, inderdaad. De schellen vallen me van de ogen!
Je boeit iemand de handen achter de rug en vertelt hem dan dan hij zijn handen omhoog moet steken of anders schiet je hem dood. Dat zeg je dan drie keer of zo en dan heb je aan de wet voldaan! En kun je hem met een gerust hart doodschieten.
Israel heeft het internationaal recht in deze niet eens ondertekend en is dus een schurkenstaat. Die niet veroordeeld kan worden. En woedend was toen de Palestijnen wel recht wilden.

gravatar

Grappig wel: De Palestijnen zouden lukraak schieten en af en toe eens een burger raken. De Israeli’s zouden zeer gericht schieten op militaire doelen. Vanwaar dan het verschil in aantallen burgerdoden?
Op Israelische wegen vallen, als gevolg van Israelische fouten, al meer doden dan door raketten van Hamas.

gravatar

Wat bedoelt u, Kees22, moeten doden tegen 1elkaar weggestreept worden? Ooit zong Sting: “Russians love their children too”. Het is triest dat mensen nog steeds kunnen worden verleid om in ideologieën te geloven die vroeger of later hun kinderen weghalen om ze te laten doden door andere kinderen. Religies zijn de dodelijkste ziekten die uit de doos van Pandora zijn ontsnapt. 124 tekens over, zo goed censor?

gravatar

OUTSIDER “het gemak waarmee een positie pro of contra wordt ingenomen duidt eerder op een gebrek aan werkelijke kennis van de complexe conflictrelaties in het Middenoosten dan op een wens tot objectieve en genuanceerde benadering”
Ik heb ook een conflictrelatie: Toen ik mijn joods-Iraakse man vroeg wat het ergste is wat hij de Hamas toe kon wensen, antwoordde hij zonder aarzelen: “Na 20 jaar ervaring? Ik zou zeggen: Moge G.d alle Hamasleden een Nederlandse vrouw geven”.
Groeten uit alarmzone 169

gravatar

@Ousider: Nee, wegstrepen heeft geen nut.
Maar misschien valt er wel te nuanceren of enig wederzijds begrip te kweken?
En hoe dan ook zijn de lasterlijke en misleidende berichten van Likoed niet te geloven. Liegen alsof ze het ter plaatse verzinnen. Ook een talent, dat wel. Door god gegeven?

gravatar

Lik Oed,

Mensenoffers nog wel! Mijn Jahweh, wat heeft Hamas al veel uit jouw thora en van jouw haatzaaierij geleerd.

Ik neem het jou wel erg kwalijk, dat jij je niet achter jouw eigen burgers verschuilt, maar achter Palestijnse kinderen.

gravatar

Ach jochie toch, een link naar je eigen geperveteerde haatsite.
Jij zit veilig in Nederland te kraaien van genot terwijl anderen de prijs betalen voor jouw etterij, nog maar een keer dan: jouw soort jood is de nazi van het Midden Oosten en zaait dood en verderf. Zou me niks verbazen als je de blauwdrukken voor overdekte vernietigingskampen voor Palestijnen al klaar hebt liggen: we kennen jouw soort. Overdekt; want die gebieden in de open lucht zijn het al, maar dat is zo lastig verborgen te houden, hé?

gravatar

Ik snap je ergernis niet: al dat geweld brengt toch de vrede dichterbij. Dat is toch mooi.
Of zou jij graag alle Palestijnen zien omkomen door dat geweld?

Hamas nazisme in pure vorm noemen, je moet maar durven. Alsof er om de Gazastrook geen wachttorens en prikkeldraad staan.

gravatar

Eindelijk hebben de Heeren jawe, god, Allah en consorten de vergrendeling van het toetsiebord afgehaald hiero omdat ik mij zo goed gedraag. Waarom ik allah met een hupletter schreef snap ik ook niet trouwens. Maar daar gaat het hier niet om. Vrede is waar het om draait. Dus knallen maar, hoe meer ziel hoe meer vreugd hierboven, ik hou wel van een beetje gezelligheid

Reageer
gravatar

Ik zou zeggen, uitnodigen voor “de elfstedentocht” en tegen elkaar laten strijden.

Berenburgch na afloop onderweg en eventueel ervoor.

Nou nog vorst ergens in een seizoen.

Dag Corrie, jij zinloos geweld.
Ik ben stil en geloof meer in stilloos geweld op z’n tijd.

Nou lus ik wel een sigaartje en een Bunnahabhien wil ik eerst keuren voor ik dronken word. Maar dat werd me voor vandaag aangeboden.
Ik hou me aanbevolen

Groet, met Vriendelijke.

Benny,

Reageer
gravatar

Aanwezige leden en donateurs,

De Stichtings- en familienerd is vanavond met spoed weggeroepen. We moeten derhalve de geplande lezing verzetten naar een nader te bepalen datum.

Gezien de tegenvallende opkomst vanavond zal dat niet op onoverkomelijke bezwaren stuiten, neem ik aan.

De Hoofdreacteur

p.s. De Reactieraad is fietsen.

Reageer
gravatar

Lieve juf,

What can I say?
“Go fuck yourself”
Lijkt mij wel toepasselijk

Vriendelijke groet,

Finkel

gravatar

Het aantal stellingnamen pro en contra benadert de maatschappelijke dicussie, zowel in fanatisme, als in solidariteit. Voor de moslims in de regio is de aanwezigheid van Israel een gedeeld genoegen. Men kan ook de Joden te lijf als afwisseling van elkaar: het onderlinge conflict tussen Shi’ieten, Soennieten,
Alawieten en Soefies duurt pas 1.500 jaar en al coommmunicerende vaatens veiligheidsklep kan men cyclisch en/of simultaan ook Israel te lijf, dat ook zelf innerlijke conflicten kent tussen havikken en duiven, Binnenkort in dit theater: de doorbraak van het Kalifaat. Hoe stelt Europa dan haar ‘oliebelangen’ veilig? EUROPA IS IMMERS ALTIJD primair SOLIDAIR met zichzelf en gepreoccupeerd door het heilig Olie-sel.Tel-sell en oliesel: communicerende vaten der oppervlakkigheid.

Reageer
gravatar

Misschien speelt de overdracht via de verschillende netten tussen Nederland en mijn tijdelijke verblijfplaats een rol, maar mijn vorige bericht is nogal gemutileerd overgekomen. Ik hoop niettemin dat de essentie is overgekomen : het gemak waarmee een positie pro of contra wordt ingenomen duidt eerder op een gebrek aan werkelijke kennis van de complexe conflictrelaties in het Middenoosten dan op een wens tot objectieve en genuanceerde benadering en dan ook nog volstrekt humorloos/relativerend. Dat wilde ik nog even genotuleerd hebben. Hadjok.

gravatar

Buitenstaander van Engelse komaf,

Mag ik u op een tikfout wijzen. U bedoelt waarschijnlijk het Heilig Oliestel. (In Westerse landen duidt daarmee de grote, rijke Arabische olielanden aan.)

Graag gedaan! Uw vrijwillige donatie kunt u hier kwijt.

gravatar

Beste Dikkerd van Dale, u heeft de essentie van mijn verwijzing begrepen en waarde Van Mathenesse Spaland: u komt andermaal de eer toe potentiele conflicten te de-escaleren, beter dan valium en zonder bijverschijnselen. Ditmaal met het oliestelletje van o.a, wijlen mijn grootmoeder waar het zondagse draadjesvlees uren op kon garen. Briljant in al zijn eenvoud, chapeau en bedankt

gravatar

De vraag is niet zozeer welk geloof men aanhangt, de vraag is meer wiens gebied men in beslag neemt. Tot pakweg 1850 waren Palestijnen zowel moslim, christen als jood. Pas daarna is een groeiende tsunami van joden Palestina gaan overstromen. In golven, ook door joden zo genoemd.
De joden hebben zich afgezonderd van de andere bewoners.

gravatar

Daarom had ik het over een Botje, Oma: ze hebben een programmaatje wat voortdurend scant op trefwoorden. En als het wat verstandige lieden betreft die met elkaar aan het converseren zijn en het gaat een kant op die ze niet bevalt wordt de grote fanatiek fundamentalistisch joodse leugengenerator aangezet. Met innige medewerking van het CIDI, vermoed ik.

gravatar

Beste Jeettje,

Wat heeft Botje er nu weer mee van doen?
Berend Botje, in werkelijkheid Bommen Berend, is al enige tijd meer onder ons. Zie:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bernhard_von_Galen

En wat heeft Botje dan weer met een grote fanatiek fundamentalistisch joodse leugengenerator van doen?
Behalve het feit dat hij enorm van kruitdampen en harde knallen kon genieten.

Pas op dat U onze gewaardeerde Mevrouw Oma niet op het verkeerde Botjes been zet.

Met waarderende groet,

De gevallene

gravatar

Maar Oma, die grappenmakers van Likoed begrijpen als de besten dat reacties bij de Speld niet moeten worden vervuild met aperte waarheden, dus bravo !
Lees maar hoe ze met droge ogen een bewonderenswaardig scala aan halve waarheden, hele leugens, complete verdraaiingen en zulks weten voor te toveren. Reactanten waar de Speld apetrots op is !

gravatar

Wanneer je de documentaires over het Midden Oosten van Joris Luyendijk hebt gezien en zijn boek “Het zijn net mensen”” leest. Dan moet je wel zwakbegaafd zijn om in de propaganda van Israël te trappen.

Zelfs ik begrijp dat.

Bij iedere gebeurtenis waarbij een kans is dat Israël een negatief imago kan oplopen wordt door de Israëlische propagandadienst een artikel geschreven en bij de persconferentie aan de journalisten uitgedeeld.

En ja., journalisten zijn in het algemeen luie mensen dus wat is gemakkelijker dan het stukje te kopiëren.

gravatar

Ik zag vanavond de voormalige ambassadeur van Israel in de VSvA aan het woord.
Ongelooflijk wat zo iemand dan aan kletspraat weet te verkopen op een toon alsof het allemaal waar is. Ik mag aannemen dat een goed opgeleide (mag ik hopen) ambassadeur volstrekte onzin verkoopt, weet dat hij onzin verkoopt.
Of hij heeft een duidelijk doel: manipulatie van meningen van andere.

gravatar

Dan eens proberen met mijn mening over ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
en ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
om maar te zwijgen over
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

gravatar

Dag Henk
Ⓓⓔ ⓩⓞⓝⓔⓣ ⓘⓝ Ⓝⓘⓖⓔⓡⓘⓐ ⓐⓐⓝⓖⓔⓚⓞⓒⓗⓣⓔ ⓞⓝⓣⓒⓔⓝⓢⓤⓡⓔⓔⓡⓓⓔⓡ ⓓⓘⓔ ⓞⓞⓚ ⓥⓐⓝ ⓚⓡⓐⓝⓣⓔⓝⓟⓐⓟⓘⓔⓡ ⓔⓤⓡⓞ’ⓢ ⓜⓐⓐⓚⓣ, ⓖⓔⓔⓕⓣ ⓗⓔⓛⓐⓐⓢ ⓝⓘⓔⓣ ⓗⓔⓣ ⓖⓔⓦⓔⓝⓢⓣⓔ ⓡⓔⓢⓤⓛⓣⓐⓐⓣ●

gravatar

¸.*‘.¸¸ . ✶*¨*. ¸ .✫*¨*.¸¸.✶*¨‘*✶¸.*‘.¸¸ . ✶*¨*. ¸ .✫*¨*.¸¸.✶*¨‘*✶
. ✫ . .★☀ KLIK ! ☀★¸¸.☆
‘.¸¸ . ✶*¨*. ¸ .✫*¨*.¸¸.✶*¨‘*✫
**
Ik geef me ook over.

Even een loempia halen uit de chinese muur hiernaast.

gravatar

Dipl-ing Paulussen, hoogleraar Wijsbegeerte

U voldoet volkomen aan de door u opgesomde criteria. U kent ze waarschijnlijk het best. U kan terug gaan kletsen in de koffiekamer.

Daarenboven wie zich houdt aan uw regels, kan hier naar hartenlust publiceren, volgens u.
Uw regels zijn o.a. :
-niks vertellen
-niet weten wat humor is

U zal uw grandioos filosofisch inzicht wat moeten bijspijkeren.

gravatar

Na een pijnlijke kuur met himalaya-zout ondergaan te hebben (was vergeten dat men dit wonderlijke zout in water op diende te lossen, indien als klysma toegepast), keren langzaam mijn krachten weer terug om op dit waardevolle forum een niet onderbouwde en speculatieve reactie achter te laten.

Vanuit mijn oude natuurgeneeskundige praktijk voorraden kan ik nog een aantal flesjes nitroglycerine aanbieden.
Graag doneer ik deze om bij te dragen tot de geweldspiraal.

Ook zwerft er nog een kilo arsenicum (zeer effectief in waterbassins), alles voor de uiteindelijke vrede.
En (oude wijsheid): “Moge de sterkste winnen”.

Waar is die opwindende profielfoto van Corrie van Hiernaast gebleven? Zie nu slechts een bleke duim en vraag mij af of dit een narcistische duim is of zo maar een duim.

Reageer
gravatar

Beste vriend D.G.H.,

Om met het duimpje van mevrouw Tokkie te beginnen, wijs ik je erop dat er slechts een stompje van over is, zoals het plaatje laat zien. Dat is het gevolg van haar overmatig duimzuigen.

Mag ik jou als klysmadeskundige vragen of de nitroglycerine voor anaal gebruik aan Corrie kan worden aanbevolen?

Wat jouw kilo arsenicum betreft, sluit ik niet uit dat Lik Oed belangstelling heeft, alhoewel de grootschalige, maar geheime kweek van strychnos nux-vomica waarschijnlijk al voldoende bestrijdingsmiddel oplevert voor de akelige fatahplaag, die de gezondheid bedreigt van jahwehgelovige, dus zeer vredelievende en uiterst brave kolonisten op de westelijke Jordaanoever.

gravatar

Beste Truus Naaijkens,

Om mijzelve direct te willen verheffen tot klysma deskundige is ietwat overdreven.

Op aanraden van Haagsche Annie heb ik mij verdiept in dit wonderbaarlijke goedje en ben inmiddels wel negatief ervarings-deskundige, zeker na mijn onjuist toepassing.
Hier treft Haagsche Annie absoluut geen blaam!

Nitroglycerine kan simpel anaal toegediend worden, men dient echter nadien niet op stoelen of krukken neder te ploffen aangezien het dan kan gaan ploffen. Met alle schadelijke neveneffecten voor de omstanders.
Of dit een “Corrie” remedie is betwijfel ik, sommige mensen hebben in het leven uitsluitend hun mond nodig (en één typevinger voor De Speld).

Inmiddels heeft Lik Oed al belangstelling getoond voor mijn voorraad arsenicum. Wat de nux-vomica betreft inderdaad blijk ik ook nog voorraden strychnine te hebben, krijgt Lik Oed er gelijk bij.

Om het evenwicht chter niet te verstoren gaat mijn nitro-glycerine naar die fatha jongens.
Zo blijft alles in balans.

Tja, ik draag graag mijn deel bij tot de uiteindelijke vrede!

gravatar

Lezers en lezeressen,

Er zijn op de alarmlijn van de Reactieraad verontruste berichten binnengekomen, dat zelfs binnen de daarvoor gesteld tijd wijzigingen van reacties door de Waarheidscommissie teruggedraaid werden.

De Hoofdreacteur namens de Reactieraad van de Stichting Vrienden van De Speld

Reageer
gravatar

Beste neef Paul Hoofdreacteur,

Ik heb na ampel onderzoek geen bewijzen kunnen vinden van het vermeende terugdraaien van wijzigingen door de Waarheidscommissie. Waarschijnlijk zit de geheime veiligheidsdienst Sjien Beet van Lik Oed er achter. Dat zou mij niks verbazen.

Overigens kun jij de leden van de SVvDS laten weten, dat ik bij voldoende belangstelling vanavond voor hen exclusief een lezing geef over nuttige mogelijkheden van De Speld, zoals de avatar, verwijzingen en leestekens.

gravatar

@ De Stichtings- en familienerd.

off: Het lijkt me geen goed idee om de leden van de SVvDS een exclusieve lezing te geven over o.a. avatar, verwijzingen en leestekens.

Het zijn nu al ongelikte betweters en om er gelikte betweters van te maken? Is dat nu wel zo verstandig?

Het kapsonesgehalte van hen zal nog hoger worden.

Corrie.

gravatar

De waarheidscommissie heeft alleen de bevoegdheid aperte waarheden te detecteren, en om de betrokken reactant te bewegen deze waarheden elders te debiteren en bij de Speld alleen de gebruikelijke onzin te plaatsen. Het moet tenslotte leuk blijven !

gravatar

Wat mij wel verstandig lijkt is om de “Stichting Vrienden van De Speld” te wijzen op de mogelijkheid om een tijdelijke e-mailadres te gebruiken. Daarmee kun je ongewenste e-mails naar je privé e-mailadres voorkomen.

Zelf gebruik ik Spamgourmet. Je kunt het maximale aantal reply’s instellen, je hoeft maar eenmaal een account aan te maken bij SG en daarna kun je eenvoudig een nieuw e-mailadres aanmaken wanneer je wilt. Je privé e-mail adres blijft voor de gekkies op het internetgegarandeerd verborgen.

Corrie.

gravatar

Corrie Tokkie,

Vroeg in de middag adviseerde ik jou reeds om zo snel mogelijk psychiatrische hulp te zoeken (als het al niet te laat is). Ik merk dat jij je geen snars van mijn welgemeende advies hebt aangetrokken.

Nu zit jij toch weer hatelijke kapsonesuitspraken te debiteren en jezelf weer met domme “adviezen” nog belachelijker te maken dan je al bent.

Volg mijn welgemeende raad op, als er ooit mogelijk misschien nog een ietsepietsie van jou terecht zou kunnen komen. Maar daar heb ik een hard hoofd in.

gravatar

Corrie,

Ga eens iets nuttigs doen in de psychiatrische inrichting waar jij verblijft. Je maakt daar iedereen gek. Ga bijvoorbeeld wasknijpers in elkaar zetten!

gravatar

Als eerste handreiking zal het verradelijke Israël nu rechtstreeks wapens gaan leveren aan de Palestijnen.

Wel wordt gevreesd dat de EU, zoals gewoonlijk als er ergens vrede dreigt, nog roet in het eten zal gooien.

Reageer
gravatar

Zoals Israel al eerder Hamas hielp oprichten?
Zou me niks verbazen.
Zie de Volkskrant van zaterdag. Netanyahu lult een eind weg, maar weet niet wat hij moet doen.

gravatar

Humor is overwonnen droefheid.
Godfried Bomans (1913 – 1971)

Humor is een prachtige waterlelie die wortelt in het troebele water van verdriet.
Godfried Bomans (1913 – 1971)

Humor is de kortsluiting van gedachten.
Godfried Bomans (1913 – 1971)

Voor veel meer citaten over humor, ook van anderen, zie hier en daar.

gravatar

Hoe idioot zeg ! Iedereen weet dat het hele gebied waar nu Israël, Gaza en de West-Bank liggen Romeins is. Net als Noord-Afrika, grote delen van Libanon Syrië, Iraq, Jordanië, de Krim, Oekraïne, Turkije en Egypte in haar geheel en West Europa tot aan de rijn en de muur van Hadrianus in Brittannië. Belachelijk dat deze Neder-Germaanse haatkrant er van uit durft te gaan dat dat anders zou zijn.

De Senaat zal eerdaags uitspraak doen over dit schandelijke artikel van uw hand.

Reageer
gravatar

Toch vind ik het schandelijk dat de Romeinen daar zo maar de toenmalige bevolking hun Pax Romana hebben op gelegd. Dat ging met zeer weinig geweld gepaard slechts een paar legioenen, die oprukten en iedereen Romein maakten. Nee dan liever Alexander de Grote die Heleniseerde de hele boel in de korte tijd van zijn leven.

gravatar

Ach hoe leuk, een reactie van een Griekje.
Nou dan zal ik toch even moeten refereren aan die andere Griek die de boel daar wist te verpesten, Antiochus Epiphanes, of, zoals wij hem spottend plachtten te noemen, Epimanes.

Die wist met zijn Griekse Gymnasion bij de Tempel in Jeruzalem de Maccabeeënopstand te bewerkstelligen Há ! Wij hielden tenmiste orde tussen de strijdende partijen zoals bijvoorbeeld toen een aantal Grieken een beeld van Apollo in een Synagoge plaatsten in Caesarea om te pesten en daarna op de vuist gingen met Joodse mensen die daar natuurlijk boos over werden.

Wij kwamen, zagen en overwonnen. Beide groepen wel te verstaan.

Geen gezeur meer in die hele regio. Moeilijk doen en je wist wat je kon verwachten.

Dat is wel wat anders dan wat we nu in arren moede moeten aanzien. Bah !

gravatar

Ho ho! Dit zijn de gebieden van de Hethieten, de Amorieten, de Kanaänieten, de Perizzieten, de Chiwwieten en de Jebusieten.

gravatar

Precies!
Dat is allemaal van ons!
Het heet niet voor niets “Mare Internum”.
Het is allemaal “Terra Irredenta”.
Numidia, Africa, Pentepolis, Cyrene, Libya, Egypte, Palestina, Judea, alles van ons, van Europa.

gravatar

U kan nu natuurlijk wel verwijzen naar de 4e eeuw voor en de 4e eeuw na Christus, maar vergeet nou niet dat Palestina behoort tot het Ottomaanse Rijk. Meneer Plato mag als Griek al helemaal zwijgen, aangezien hij in feite ook tot ons rijk behoort.

gravatar

Waarom kijken we allemaal naar het verleden?? We weten allemaal dat dit land ooit zal behoren aan de Jupiterianen nadat ze dit gebied hebben overgenomen van de Venuzieten, die onze planeet zullen koloniseren, wat de Marsmannetjes hebben mogelijk gemaakt.

gravatar

Ik ben ook voor vrede. Deze leg ik graag op aan mijn tegenstanders. Onder mijn condities natuurlijk. En dat de tegenstander daar eerst een pak slaag voor nodig heeft om dat te beseffen: tsja, dat zit nu eenmaal in hun leerproces. Hun groei. Hun ontwikkeling. De wereld is mooi. Ik ben blij dat ik ze dat kan geven.

Reageer
gravatar

Iedereen zegt ook bij een begravenis dingen als ‘wat ligt hij er vredig bij’. Blijkbaar ligt hier de oplossing, als dat pak slaag niet genoeg is.

gravatar

Gelukkig maar dat Israël zelf schone handen heeft. Burgerdoden aan de Palestijnse kant zouden de strijd der rechtvaardigen maar lastig maken.

gravatar

Lieve Lik Oed-Nederland,

Je bent en blijft de bescheidenheid zelve. Dat blijkt nu wederom door Ham As de eer te gunnen van slechts honderd doden, terwijl jouw familieleden dat aantal bijna wekelijks halen. Die bescheidenheid siert jou!

Ik bewonder ook jouw gulle benadering van jouw buren door onbaatzuchtig duizenden doorzonwoningen in hun land te bouwen en vooral ook dat jij hun oude huizen voortvarend en bekwaam omver laat bulldozeren. Fantastisch man.

Het is evenwel onbegrijpelijk dat doeltreffender afbreken van deze huizen vanuit uw vliegtuigen en helikopters terwijl de inwoners er nog inzitten, door jouw geliefde buren minder wordt gewaardeerd.

Jij moet wel heel veel vrienden maken door jouw voorbeeldig gedrag.

gravatar

Tja, met zoveel mensen op elkaar gedreven wordt het moeilijk om nog een leeg stukje woestijn te vinden om die dingen af te vuren

Natuurlijk weer het Likoedbotje: de antisemitisme genereerder bij uitstek: van die leugensite word je het vanzelf, Joods tinnef is het.

Gelukkig dat in Israël zélf genoeg verstandige mensen wonen die de Likoedleugens en haatzaaierij ook niet meer pikken, maar dat vertellen de Likoedsmeerlappen nooit. Gek hé?

gravatar

Ja meneer Likoed Nederland, daaruit blijkt maar weer hoezeer Hamas uit is op vrede.
Maar ik geef toe, het Israelische leger doet ook hun best om sneller tot een oplossing te komen. Bijvoorbeeld door systematisch op de westelijke Jordaanoever Palestijnse kinderen van 5-15 op te pakken, gevangen te zetten en te martelen. Alles om het geweld te laten aanhouden zodat de partijen nader tot elkaar komen.
Of bedenk eens hoe slim het was van de Israelische overheid om geheim te houden dat men al direct afwist van de moord op de drie joodse jongens, al wist wie de daders waren maar in plaats van een gerichte actie op hen uit te voeren het vuurtje lekker liet sudderen zodat de Israelische volk nu echt goed boos is. Dat is toch een geniale zet geweest om echt wederzijds begrip te kweken.
Hulde meneer Likoed, hulde!

gravatar

Het Westen mag heel blij zijn dat Israël zich in die regio staande weet te houden. Om je staande te houden tussen zulk soort lieden moet je op dezelfde manier keihard terug meppen. Zij vangen voor ons de grootste klappen op en het is een goede uitvalbasis om het kwaad te bestrijden.

Het is nog het enige beschaafde land in de regio. Je moet wel erg naïef zijn om niet te beseffen dat de vijand van het Westen de islam is.

Gelukkig is Nederland, ongeacht politieke regeringsgezindheid, nog altijd pro Israël. De beste minister van BZ die we ooit gehad hebben is minister Rosenthal.

gravatar

Mevrouw Van Hiernaast,

Ik sta geheel achter u!

Wij katholieke christelijke soldatenleiders weten alles van uw weerzin tegen Moslims. Wij hebben immers de Saracenen al in de middeleeuwen trachten uit te moorden. Wij zijn daarom bijzonder trots over onze kruistochten, waarin wij plunderend en moordend heldhaftig bekerend door het Midden-Oosten trokken.

Ook gedenkwaardig is het vruchtbare werk dat wij deden door knechting kerstening van volkeren die helaas zonder het broodnodige geweld moeilijk van hun afgoden en wrede gewoonten waren af te helpen.

Wat dacht u van de kolonisatie van zo wat de hele wereld, waarin zendelingen en missionarissen voorop liepen. Dankzij ons gewelddadige vruchtbare werk is de wereld zo vreedzaam geworden als zij nu is.

God zij met u, amen.

gravatar

Likoed,
De stichting van Israël door het ‘westen’ op andermans grondgebied toont aan hoeveel minachting het westen toentertijd al had voor de lokale bevolking daar. De wond ettert maar door en het arrogante Israel doet er niets aan om hem te doen helen. In tegendeel, Israel blijft maar provoceren en de hele wereld betaalt het gelag van de radicalisatie. Het oprichten van Israël is een grove fout geweest.

gravatar

Meneer of mevrouw Likoed,
Dat is echt teveel eer voor de Palestijnen. Mag ik u er aan herinneren dat de Israëliërs ook hun buitengewone best hebben gedaan voor het vredeproces door Palestijnense burgers te vermoorden terwijl ze opgesloten werden gehouden in een smalle strook land en geen kant op konden? Bovendien hebben ze ten koste van veel bloed zweet en tranen hele stukken palestijns land geconfisqueerd teneinde dit later als blijk van vriendschap terug te kunnen geven aan het Palesteinse volk.
Ik vind uw opmerking daarom enigzins eenzijdig. Ook de Israëliërs hebben zich immers zeer ingezet voor het vredesproces.

gravatar

Opmerkelijk dat Likoed zoals een echte haatorganisatie doorgaat met leugens verspreiden en maar niet wil zien dat het Israëlisch leger standaard Nazi praktijken gebruikt tegen onschuldigen; maar ja, jong geleerd oud gedaan, nietwaar?

gravatar

OK, dus die honderden doden aan Palestijnse kant zijn nu opeens doden die Hamas er voor over heeft om in de aandacht te komen?
Geen slachtoffers, militair of burger, die door Israel gedood zijn?

gravatar

Ik wil iedereen hier oproepen om vooral niet te schrijven over de vijf Arabieren die mijn religieuze joodse buurman helpen zijn huis te verbouwen. Bij een Hamasaanval zitten ze samen in de bunker. Echt niet over hebben, want dan gaat dat zwart-witte denkpatroon er zo af. Dat zou jammer zijn. Ook niet schrijven over Auda al-Wadj, een Israelische Arabier die door de Hamas is doodgeschoten. Dat werkt namelijk verwarrend. Bij voorbaat dank.

gravatar

Het is dan ook een goede zaak dat Nederland een van de grootste wapenexporteurs van de wereld is. Hoe komen we anders dichter bij wereldvrede?

Reageer
gravatar

Zaal 1 is klaar voor de oorlog.

Hier liggen enkele sigaren, gerookte bananen, een tweeloop, een Senseo, vervallen grollen en half opgestookte notulen.
Er is ook nog een lege bierbak ter beschikking.

Ten aanval

Reageer
gravatar

off: Hebben jullie al een lijstje met namen gemaakt van de jongens en meisjes van de redactie van De Speld waar de “Vrienden van De Speld” hun minachting op kunnen botvieren?

En hoe zit het met de research naar redactiestukjes die op elkaar lijken? Terugblikken tot 2009 vond ik een te korte periode.

Corrie.

gravatar

Corrie Tokkie,

Ik zie helaas een bijzonder naar trekje aan jouw denkwijze. Jij projecteert voortdurend jouw enge rancuneuze gedachten op anderen.

Maken van lijstjes van mensen die de oren moeten worden gewassen, is niet de stijl van de leden en de donateurs van de SVvDS, maar die van jou en de enge kringen waarin jij doorgaans verkeerd.

Ik adviseer jou zo snel mogelijk psychiatrische hulp te zoeken, als het al niet te laat is.

gravatar

Het herstel van de vrede , wie heeft daar wat aan behalve miss-kandidates . Navo en VN zouden overbodig zijn. Werkloosheid in de wapenindustrie. Gedaan met tentenkampen en noodhospitalen . Banken die geen louche landen meer kunnen financieren. De media die verweesd achter blijven en elke dag het Eurovisiesongfestival heruitzenden. Nergens goed voor. Waar zit Poetin als hij de wereld kan redden ?