Oranje vertrekt uit Brazilië

Tevredenheid na bereiken KNVB-doelstelling

Het Nederlands elftal is weer onderweg naar Nederland. Door de winst op Costa Rica is de KNVB-doelstelling, het bereiken van de halve finale, behaald.

Bondscoach Louis van Gaal: “We waren hier voor het bereiken van de laatste vier en dat is gelukt. Ik denk dat we tevreden kunnen terugkijken op het toernooi.”

Ook aanvoerder Robin van Persie is blij: “Het behalen van de doelstelling van de KNVB, daar droom je als klein jongetje van. Toch ben ik blij dat het erop zit, na zoveel weken ben je echt aan vakantie toe.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mag ik effe vangen……

Niek en Adrie staan in de finale…

Toepassing van regel 3 betekent dat als Duitsland de eerste halve finale wint, Nederland ook in de finale komt, maar als Brazilië wint van Duitsland, Argentinië de finale gaat halen.
Adidas als sponsor: is dat een garantie voor plek in WK-finale

Adidas en Nike teams staan in de halve finales: Brazilië Nike tegen Duitsland Adidas en Nederland Nike tegen Argentinië Adidas

Adri.. Adri… Adri….toeeet dan Niek…Niek…. Niek…….tooeeeet.

Kijk mijn glazen bol werkt perfect….waag een gokje…. neem een slokje…..schrok een brokje…..

Reageer
gravatar

Beste Truus, breng te berde wat je te berde brengen hebt. Ik heb niet voor nix in het holst van de nacht zaal 1 gereserveerd. Dan kunnen we er maar beter gebruik van maken, wat jij?

Reageer
gravatar

Zeker te veel gedronken gisteravond, D. Smit? Of heb je net als Pluisje een beetje teveel gesnoven? Als dit sarcastisch of cynisch bedoeld is, jammer.

Reageer
gravatar

Beste Truus,

Niet overspannen raken.

Je mag hier roken in de achtertuin.

We hebben hier een heel mooi groot afdak met BBQ en zitjes.

En niey onbelangrijk… Je mag hier roken en ik heb vuur voor je!

Kom er ff bij zitten. De buitentemperatuur is beter als binnen.

Tot zo!

Benny

Reageer
gravatar

Benny,

Wat ik tevergeefs te berde wilde brengen in de vergaderzaal en in de rooksalon, is dat de redactie van De Speld het wel erg laat heeft gemaakt vannacht. Hadden ze niks beters te doen?

Die tijd hadden ze ook kunnen gebruiken om hier artikelen over echt belangrijke onderwerpen te publiceren, zoals dit artikel van Jochem van den Berg en Diederik Smit, dat ons ten onrechte is onthouden.

gravatar

Truus,

Dat kan je hun zelf vragen.

Ik was vroeg op en laat naar bed. Derhalve niet echt iemand tegen gekomen die me dat kan vertellen tot nu toe.

Wel goed dat je je dit afvraagt dat doe ik ook namelijk.

Ik kan niet iedereen in de gaten houden en dat wil ik ook niet. Als je met iemand verbonden bent kom je echt wel verder.

Groetjes en vuurtje van Benny.

Ps.. je link werkt niet op de Volkskrant, derhalve is dat moeilijk zoniet onmogelijk reageren. Tja 😉

gravatar

Benny hier issie.

Nieuws Oud-Kamerleden krijgen recht op wachtpubliciteit

door Jochem van den Berg en Diederik Smit − 04/07/14, 00:00

DEN HAAG – Er komt een regeling waardoor Kamerleden ook na het Kamerlidmaatschap hun recht op publiciteit behouden. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken komt deze week met een voorstel over de wachtpubliciteitsregeling. Parlementariërs zouden in het eerste jaar na hun Kamerlidmaatschap een gegarandeerd recht houden op media-aandacht en een eigen wachtvoorlichter.

Volgens Plasterk is de regeling hard nodig: ‘We zien nu nog te vaak dat Kamerleden na hun vertrek in een publicitair zwart gat vallen. De eerste 24 uur is er nog wel wat media-aandacht, maar daarna gaat het mis. Met een eigen voorlichter en gegarandeerde exposure willen we oud-Kamerleden beter begeleiden naar de anonimiteit.’

Voormalig Kamerlid Johan Houwers is blij met de nieuwe regeling. Volgens het Nationaal Archief verliet Houwers een jaar geleden de Tweede Kamerfractie van de VVD: ‘In de eerste maanden na mijn vertrek probeerde ik zo snel mogelijk weer in de media te komen.

‘Ik ben nu eenmaal niet het type om anoniem op de bank te gaan zitten. Helaas merkte ik dat het bijna onmogelijk is om weer aan de bak te komen, waardoor mijn gevoel van eigenwaarde een flinke deuk heeft opgelopen. Ik heb hetzelfde zien gebeuren met Maarten Haverkamp, Pauline Smeets en Tofik Dibi. Ik denk dat wachtaandacht veel leed kan voorkomen, al komt het voor mij te laat.’

Niet iedereen gelooft in de noodzaak van wachtpubliciteit. Oud-Kamerlid Jaap de Hoop Scheffer vindt het probleem zwaar overdreven: ‘Laat ik voor mezelf spreken: ik heb nooit iets gemerkt van verminderde media-aandacht, ook niet toen ik de Kamer al jaren had verlaten. Ik weet dat oud-collega’s als Jan Peter Balkenende en Ronald Plasterk die ervaring delen.’

gravatar

Luister eens mensen, zijn jullie nou echt allemaal zo dom? Die domme vragen steeds…
Je snapt toch zelf ook wel dat Jasper zat te hunkeren naar een sigaret. En dat Tim na zijn 8ste sigaar de motivatie had om wat balletjes tegen de houden? Zien jullie dat allemaal niet?
Jullie van Facebook doen allemaal maar even alsof jullie verstand hebben van coachen, maar wie is hier nou de coach? Jij of ik? Ik ben hier klaar mee en pak zometeen maar de eerste Brasilian Airline vlucht, want op KLM mag er helaas niet gerookt worden.

Reageer
gravatar

Wat een treffende uitspraak! En dan ook nog die nuance “stom” bij het predikaat “gelul”.
Echt boeiend om te lezen, dit gaat heeel diep.
En dan die toetsen van humor die tussen de regels door verstopt zitten, en die je pas genietend van een goede trappist 1 voor 1 begint te ontdekken… Een genot!
Dank u wel! Het fenomeen “zingeving” had voor mij weinig betekenis totdat ik dit las.

gravatar

Even serieus… Als oorlogen zo zouden worden gevoerd “We hebben Tra Nan ingenomen, dat was de doelstelling, kappen naar huis jongens!” of “Verdun hebben we gehouden, dus nu weer aan de vin et brie. Adieu Jerry!” Dat zou slagen schelen zeg… Weten we wel hoeveel hartaanvallen en klappen op de lever dit wedstrijdje opgeleverd heeft? Teveel mijnheer, mevrouw! Afgelopen moet het zijn als de meester vindt dat het afgelopen dient te zijn. Niet gaan huilen, denk aan de o zo belangrijke Zwarte Piet discussie, denk aan wat Nederland voor een modderfiguur in de VN slaat, denk aan de stenen die op elkaar gestapeld moeten worden om Nederlanders met een vlekje aan de slag en onderdak te helpen. Denk aan de 20% loonsverhoging van Zalm en de 20% bijstandsverlaging en last but least denk aan het regeringsbeleid geholpen door de oppositie die dit spelletje als een uitstekend rookgordijn zien voor hun slinkse plannetjes.

Reageer
gravatar

@Van Ravenzwaai
Even goede vrienden hoor.
Niet iedereen is hetzelfde en kan om hetzelfde lachen.
En nee niet gefrustreerd is meer wat ik ervan vind.
Aan u reactie te zien bent u eerder gefrustreerd door het bericht wat ik plaats.
Nogmaals het is niet mijn humor en is niet gebasseerd op dit ene artikel over “Oranje vertrekt uit Brazilie”
Neemt niet weg dat ik De Speld verder succes wens.

MVG

Reageer
gravatar

Precies, maar dan om het stomme vuurwerk dat zo nodig moet worden afgestoken na een wedstrijd van Nederland. Dat slaat nergens op en is voor een aantal mensen (zeer) hinderlijk en dat is even geen grap, sorry Speld.

gravatar

Dit had zo uit de koker van een gemiddelde manager uit het bedrijfsleven kunnen komen. Een target van niks halen, bonus opstrijken en vervolgens de handen er vanaf trekken. Zodra van Gaal met een laptop op schoot, een tafeltje voor zich met daarop de sleutelbos en de smartphone in de dugout zit ipv van met een schrijfblok en een balpen, is het over op het wk.

Reageer
gravatar

Heel leuk bericht , zeer entertaining ;-}
Jammer dat sommige mensen dit niet zien….
Vroeger had je een krantje die dit soort berichtjes plaatsen en werd zeer gretig afgenomen.
Helaas de tijd van onbezorgde humor is voorbij…
Vandaag begint de lange weg naar morgen…
Daar hoort dit soort onzin toch niet bij ?
Want we hebben met onze 3 autos, 14 hypotheken en 2 orthodontisten al genoeg zorgen….(damn, het lijkt wel een tune van een soapserie)
Mensen lighten up , dit is gewoon Hollandse humor in het groot…en i,m loving it

Een domme facebooker (zoals sommigen ons noemen)

Reageer
gravatar

Dit past volkomen in het regeringsbeleid. Er wordt bezuinigd op wedstrijden. Bovendien is uitgelekt dat de EU wil dat Nederland niet verder gaat om de Europese verhoudingen niet te schaden. Als reactie hierop heeft van Gaal een functie aangenomen in het Engeland van Cameron.

Reageer
gravatar

Nu pas naar Nederland terug? We hadden na de gewonnen wedstrijd op Spanje al naar huis gemoeten!

gravatar

Ik stond met mn bek open naar de reacties te kijken. die humorloze sarcastische opmerkingen. is dit een site voor 13 jarige of zijn jullie volwassenen met een baan die liever dit doen de hele dag dan iets nuttigs? Ik ben oprecht verbaasd.

Reageer
gravatar

U staat achter uw computer?

En pro forma:
Met meer minderjarigen ontstaat er zo snel een negatief beeld van deze samenkomst van reacties. Het lijkt me beter voor iedereen om dat te willen vermijden. Ik pleit voor minder minderjarigen.

gravatar

Heeft u al lang een “bek” ? En hoe bevalt het ? Welk dier bent u dan precies ? Vragen, vragen ……..

gravatar

Carrotte,

Wanneer zei je dat? Ik heb namelijk niks gehoord.

Als je lid wordt van de SVvDS mag echt je meepraten.

gravatar

Carrotte,

Doel jij wellicht op de volgende publicatie, waarin jij de boventoon wilde voeren?

Uitslagen WK voetbal 2010 gelekt
Van der Vaart: “Met Robben dacht ik dat we meer kans zouden maken.”

Lees verder.
(Een korte wijle geduld. Ze moet uit het archief worden gehaald.)

gravatar

Ik ben verheugd dat we de doelstelling behaald hebben kunnen hebben. Hoe laat komt het vliegtuig aan op Schiphol? Ik wil de file aldaar proberen te vermijden…

Reageer
gravatar

Jeetje wat kunnen sommige mensen “moeilijk” doen. Het blijkt maar weer dat humor niet van iedereen is. Of….. (zoals een FB vriendje, die totaal niet van sport houdt) al gelijk serieus reageerde toen ik dit op mij FB deelde. Want ik zag wel gelijk de humor ervan in. terwijl ik de wedstrijd alleen maar de laatste 10 min heb bekeken. Kom op mensen, laat anderen nu eens in hun waarde en sta niet altijd gelijk klaar met je “eigen” mening. Volgens mij is daar een woord voor.?? “respect”
En geloof me lig nu al in een deuk over de reacties op mijn FB site van vriendjes. Lachen mensen….. dat kan zoveel goeds doen. Fijne zondag verder.

gravatar

Aart,

Een gezichtenboekvriendje? Laat mij niet lachen. Met hoeveel van dergelijke vriendjes ben je deze week nog uit geweest?

Ik raad jou het lidmaatschap van de SVvDS aan voor echte vrienden.

gravatar

Kees,

Als je gewoon bescheiden alleen namens jezelf spreekt, merk je hoe vreselijk dom jouw uitspraak is.

gravatar

Ik vind het erg jammer dat de KNVB deze beslissing genomen heeft. Heel Nederland wil namelijk weten hoe Maxima, Koningin der Nederlanden, deze wedstrijd beleefd zou hebben: voor wie zou ze zijn?
Maar goed, de doelstelling is behaald, dus …

Reageer
gravatar

Onderdaan Jaap,

Ik, Alex en onze kinderen beleven alles, inclusief voetbal maar meer nog hockey, zoals Mark Rutte in overleg met zijn Rijks Oranjepropagandadienst dat ons toestaat. Dus vraag het maar aan hem.

Ik raad u trouwens het lidmaatschap van de SVvDS aan om meer uit De Speld te kunnen halen.

gravatar

Een mooi resultaat om tevreden mee te zijn. Meester Prikkebeen houdt ook niet zo van uitslovers die zo nodig als eerste moeten eindigen.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Reageer
gravatar

Wat een bullshit verhaal. Zeker weer van iemand die het Nederland niet gunt dat ze in de halve finale zijn.
Ik kan hier niet om lachen wees blij dat onze jongens ervoor gaan dat zie je toch. En dan moet iemand weer iets lulligs erover schrijven.

Reageer
gravatar

Wat een zielige reacties op zo’n grappig bericht! Zo zie je maar weer dat de echte voetballiefhebbers geen humor hebben. Blij dat ik geen voetballiefhebber ben!

gravatar

Ik denk dat het zeker geen stierenpoep verhaal is mejuffrouw Jannie. De KNVB is erg serieus met het stellen van eisen aan bondscoach en team. Na het behalen van de doelstelling is de KNVB er klaar mee. Eventuele bonussen kunnen alleen nog behaald worden in de verschillende toto’s. Een eersteklas ritje naar huis is wat nog rest. Eventuele eigen doelstellingen van bondscoach en/of individuele teamleden moeten toch altijd wijken voor datgene wat de KNVB namens het vaderland stelt? Ik doe mijn best om me in u te verplaatsen maar u ziet dat het echt niet lukt. Helaas..

gravatar

Jufflouw Jannie,

Niet velhaal ovel vieze fecaliejun van lekkele mannelijke koe, maar opdlacht zijn van chinees syndicaat. Als nu niet stoppe dan hoofd van meneel van gaal zijn lomp worde gescheide.

Jij snappie snappie?

gravatar

Ach Ach,

Hij heeft geluk gehad, dat wel, maar hij heeft echt niet het buskruit uitgevonden. Dus geen Nobelprijs voor Lowieke.

Ik zal hem op vijf december een Troostprijs cadeau doen. Een bekertje voor de meest over het paard getilde Nederlander.

gravatar

Ik heb de grap pas nu door! Geweldig!
Ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha!!!
En ook nog:
Hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi!
Chr, chr, chr, chr, chr, chr, hoe, hoe, hoe, hoe! Aw mn buik! Hoe, hoe, hoe hoe!

gravatar

Maarrrrrrr…… het was ook zeer spannend…. dat kan niet iedereen evengoed verwerken….. de door De Speld geprikten zijn even hun ratio kwijt…. Humor is de kunst van uitvergrote tegenstellingen, nietwaar? Voor de simpeler Geprikten is er leedvermaak. Ach ja… ook zeer vermakelijk: de Geprikten met hun eigen schaduw te zien worstelen!

gravatar

U heeft ongelijk. De waarde van humor wordt bepaald door de mate waarin wij erom kunnen lachen. U bent helaas slachtoffer geworden van tweedelijns-humor. Door uw frustraties te uiten geeft u blijk van uw misplaatste ongenoegen, wat voor velen als grappig wordt ervaren! Ikzelf zit nu ook smakelijk om u te lachen! En… unlike pagina? Ik neem aan dat u niet terugkomt om op reacties te controleren.

gravatar

Nou, die romeinse spelden waren anders behoorlijk grof en bot, dus ik denk dat die de vergelijking niet kunnen doorstaan. Ave.

gravatar

De KNVB heeft deze beslissing genomen op advies van de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaats Bond). Het langebaanschaatsen werd afgelopen seizoen oververtegenwoordigd door Nederlanders, dit is duidelijk ten koste van de sport gegaan en is ook niet sportief tegenover andere nationaliteiten gebleken. Om niet nogmaals deze fout te begaan maakt de KNVB hier dus een begrijpelijke keuze.

gravatar

Het bij een proefschrift zorg besteden aan de bronvermelding levert hier ook al duimpjes op.

Nu ben ik toch werkelijk benieuwd hoe ik met die duimpjes ga “scoren” als ik u in overweging geef om de techniek van het Stapelen toe te passen.

Wellicht zijn de uitkomsten heel nuttig voor uw studie.

gravatar

Als u vist naar complimentjes, Heer van Mathenesse Spaland, heeft u óf uw hengel in de verkeerde vijver uitgegooid, óf u dient uw haakje van (een beter) aas te voorzien…

;o)

gravatar

Heer Jo, een visrechthebbende heeft het recht om voorwaarden te stellen waaronder in “zijn” water mag worden gevist. Een visrechthebbende kan daarom als voorwaarde in de schriftelijke toestemming een langere gesloten periode vaststellen voor het gebruik van bepaalde aassoorten. Dit is bijvoorbeeld gebeurd bij De Speld waar alleen een leeg haakje mag worden uitgeworpen.

gravatar

Maar dat is een ramp, want tijdenlang heb ik uitgekeken naar de wedstrijd Argentinië – Nederland, om jullie te kunnen vertellen over de twee halfbroers van Messi, met als namen respectievelijk Vorki en Lepelli. En nu kan dat niet !

Reageer
gravatar

Plien.
Nee joh, gekkie.
Die van z’n staa… Eeehhh Staf.

Was het jou opgevallen dat hij zijn pak ook zelf ingenomen had?
Moet ie Truus maar weer laten doen, de volgende keer.

gravatar

Beste Jan, als je erom wilt huilen mag dat ook, vrijheid blijheid tenslotte. En 0,0 min 10 is toch gewoon – 10 ? Zeg dat dan.

gravatar

Anonieme lezer, Afrader, Corrie Tokkie, Petitieniet, Colinda, Brombeertje en Barbie van de Club Aartsvijanden van De Speld (CAvDS),

Mag het hier dan?

Hier ook al niet! Waar mag ik dan wel iets te berde brengen?

gravatar

ik heb mijn best gedaan om Nederland zo ver te krijgen,
maar keepen doe je niet alleen,
dus heb ik in de rust aan gegeven geen Penalty’s te willen stoppen.

en ik ben blij met een trainer als Louis dat hij daar gehoor aan geeft

blij dat ik weer naar huis mag

Reageer
gravatar

Zoals de kloekkloeksklok thuis tikt hij nergens. Ik kijk normaal nooit maar mijn Hans dus wel. Dat ze naar huis gaan daar wordt mijn edelwijs een droogboeketje van. Ik ben zo blij dat ze door zijn voor Hans. Zo blij! Maar nu even niet meer.

gravatar

Truus ga maar buiten onder het afdak roken.

Er is afgesproken om andere de ruimte te geven en dat ze dat dan in deze rooksalon doen dat moet je maar ff slikken.

Groetjes Benny,

Ps.. Het is droog op het moment en ik sta er ook. Ik moest ff naar de wc en liep toevallig ff hierbinnen zodat je niet denkt dat ik wel in deze rooksalon zit. Ik sta wel in de achtertuin en dicht bij het afdak met een vuurtje voor je.

Tot zo!

gravatar

Flabbergast,

Bedankt voor het reserveren.

Toch fladderde er zomaar een losse gedachte door mijn hoofd – toen ik de 15 reacties (we zijn nu bij #10) die er nu staan zo eens bekeek.

Zou het wellicht nuttig kunnen zijn voor het proefschrift van Dhr. Jeettje als de leden van SVvDS geen uitspraken doen in dit topic?

Gewoon alleen mensen die De Speld niet kennen en via FB reageren aan het woord laten?
Mij lijkt het razend interessant hoe dat er uit gaat zien, en voor het proefschrift is zo’n proef ook van onschatbare waarde.

Nogmaals, het is maar een losse gedachte..

Peinzende groet,
Annie

gravatar

Jazekers Annie, mogge trouwens, ook een bakkie Griekse koffie? ze vliegen weer om de oren en het wordt nu duidelijk dat die anonieme Speldlezer, die zo graag onbenullige commentaren zegt te lezen, eigenlijk een trieste verkneukelaar is die wil lachen om het sneue domvolk van Facebook. Lachen om humorloosheid en anderen beschuldigen van dédain, tsk tsk.

Terwijl je eigenlijk verdrietig en boos zou moeten worden dat dit soort humorloos volk stemrecht heeft en zo de natie in de afgrond kan storten; ja, zelfs een petitie zou moeten starten om al te goedgelovige sulletjes een gedegen opleiding zindelijk denken aan te bieden.
Zo, genoeg gemopperd, koffie en een sunny side up eitje erbij en vroeg beginnen met het echte werk; sigaartje en een whiskeytje – het dreigt weer zo’n weekend te worden.

Oh ja, Annie: http://tinyurl.com/paac49c

gravatar

Jeettje, goed idee toch, voor je proefschrift?

En ja, graag, zwart met beetje suiker, kan ik wel gebruiken pff….

Al zeg ik het zelf: het experiment werpt nu al vruchten af nietwaar? Ik overweeg ook alvast een straffe borrel maar straks komt zoonlief controleren of moeders nog alleen thuis kan wonen dus ik wacht maar even met de straffe borrel tot hij weer naar huis is.

Waar ik wel even met van opkeek met mijn vermoeide oren is de link; vanochtend toen mijn pc nog sliep schalde S&G door de kamer; draai ik wel vaker als ik echt moedeloos ben.
Dit nummer zong ik keihard mee, het voelde goed op de een of andere manier.

Hoe wéét je dat nou?

Liefs, Annie

O, Trendvolger, het duurt zolang het duurt, geen idee hoelang de FB-fans zich kunnen concentreren op 1 artikel; ook dat hoop ik helder te krijgen m.b.v. dit topic, onderwerp, we gaan het zien!

gravatar

Kom rustig binnen Barendt, en neem een lekker biertje. Zondagmiddag tegen 3-en is wel een mooie tijd daarvoor. Ik zat mij op aanraden van Annie heel rustig stil te houden in mijn fauteuil in de hoek, om te kijken wat er gebeurde.

Maar Annie en Jeettje kunnen het niet laten om er door heen te kletsen. Gelukkig maar eigenlijk, want de opzet om meer FB-gebruikers de ruimte te geven om te reageren lukte vrij aardig. Nu blijkt eens te meer dat het gekeuvel van een aantal vaste reacteurs best gezellig & onderhoudend is.

Jeettje is vast een heel eind verder gekomen met zijn onderzoek, maar voor vandaag lijkt me het werk wel weer gedaan. Let the party begin!

gravatar

Ik deed eigenlijk hetzelfde, Flabbergast, min of meer op verzoek van Annie én omdat ik de studie van Jeettje niet negatief wil beïnvloeden…

Met stijgende verwondering zat ik alles hieronder gade te slaan. Natuurlijk wel terwijl ik een mooie Cubaan uit eigen doos brandende probeer te houden. Mijn vader had het al door toen hij zei: “Als je het niet begrijpt bewonder je het maar!”…

gravatar

Nou, da’s in ieder geval een positieve instelling, Jo. Misschien zelfs iets te naief als het gaat om onbegrijpelijk gevaarlijk gestoorden.
Ook een leuke benadering vind ik “if you can’t beat them, join them”, waarmee je een fout systeem van binnenuit uitholt door gebruik te maken van domme regels en van de macht van domme heersers.
En zo zijn er truckendozen vol, voor elke gelegenheid wat. Maar belangrijker is natuurlijk je basisinstelling, die kan variëren van “alles en iedereen is fout totdat het tegendeel bewezen is” tot “alles en iedereen is de moeite waard totdat het tegendeel bewezen is”, en alles daar tussenin.

gravatar

Juf, juf, juf!

Flabbertje gebruikt ook overbodig Engels.

Mijn pappie zegt, dat Flabbertje heeft gezegd dat hij stikkies wil roken met mensen die hij niet durft te slaan. En dat vind ik heel stout en gemeen en vals.

Moet hij nu ook met een briefje van u naar huis, zoals ik toen ik vorige week bullshit had gezegd?

Uw allerbraafste leerling Paulusje

gravatar

Lieve Juf en Paulusje,

Ieder vogeltje zegt zoals hij gebekt is.
En ik vind trukendoos een beetje kaal, zo zonder c, vandaar. Kale trukendozen zijn het specialisme van de heer Viesman, reacteur hier ter stede.

En Paulusje: Is het nu stierenstront of stierestront? Als ik het één intyp, geeft de autocorrectie de ander als suggestie, en andersom. Heb jij laatst je lesje geleerd?

Vriendelijke groet,

Flabbergast