Onthoofdingstweet ISIS valt slecht

Organisatie haakt op verkeerde manier in op WK

Een ludieke onthoofdingstweet van de jihadistische organisatie ISIS leidde tot vele boze reacties. Na drie kwartier verwijderde de organisatie de WK-tweet, maar toen was deze al meer dan 8.000 keer gedeeld op Twitter.

Met de tweet wilde ISIS op een leuke manier meedoen met de WK-gekte. Er was een afgehakt hoofd op te zien met de tekst: ‘This is our football, it’s made of skin #WorldCup’. Veel mensen konden de grap echter niet waarderen, zo blijkt uit de volgende tweets:

isistweets

ISIS laat in een verklaring weten: “Het is heel vervelend wat er is gebeurd. Er waren binnen de organisatie juist heel veel positieve reacties op de tweet. Het sentiment is vooraf toch moeilijk in te schatten. Uit respect hebben we toch besloten de tweet weer te verwijderen.”

Volgens social media-expert Jan Willem de Bakker had ISIS beter met een positieve boodschap publiciteit kunnen genereren. “In de heat of the moment proberen organisaties in te haken op het WK. Dan kan het wel eens fout gaan. De volgende keer kan ISIS beter met iets positiefs komen, bijvoorbeeld een leuke prijsvraag of een WK-hond.”

ISIS zegt nog steeds achter de tweet te staan die ‘door sommigen gewoon verkeerd is opgevat’. “Kennelijk heeft niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

isis bestaat niet.
ik kom zelf uit de omgeving waar isis zich nu zogenaamd heeft gevestigd heeft.
en ik ga volgende week naar de zogenaamde kalifaat.

vergeet niet satirische site

Reageer
gravatar

Kan iemand mij verwittigen zodra de rapen gaar zijn, en ook meteen even de inductieplaat naar standje 2 bliepen?
Dan maak ik er nog gauw een abrikozencoulis bij en hang ik de frieten in het vet.
Dat wordt smullen!

Reageer
gravatar

Beste Chef,

Onze scheepskok, meestal niet luisterend naar de namen “Kokkie”, “Kanebraaier” of “Gifmenger” heeft, in nauwe samenwerking met de Eerste Stoker een fijn recept ontwikkeld voor Gestoofde Kool.

Als u daarin bent geïnteresseerd, wil hij het graag aan u ter beschikking stellen.

gravatar

Graag beste Stuurman, ik hou mij aanbevolen voor elk geestverruimend recept dat een zonnetje onder de mensen brengt.

Zo zoek ik ook nog het recept van gebakken peren, maar daar zit ik niet echt mee. Gieser Wildemannen, Doyenne du Comice, Aardperen of Muilperen, ik weet niet precies welke je kan bakken en dan mee zitten. En neem je die gebakken peren dan op een bordje op schoot bij de wedstrijd van vanavond, of op de dakrand, gezellig samen met Pippi Langkous?

Enfin, er loopt hier op de Speld zoveel levenskennis rond, iemand zal er vast iets van af weten.

gravatar

Kokkie,

Mijn eerste zoektocht op Google, met als zoekopdracht “recept gebakken peren” leverde een overdaad aan recepten op. Zo was de eerste er een ‘gebakken peren met hazelnootcaramel’. De bij het recept – inclusief boodschappenlijstje – geplaatste foto zag er smakelijk uit.

Jammer dat de grootgrutter mij het recept niet liet kopieren, anders had ik u allen er deelgenoot van kunnen maken… Wellicht wilt u zelf even het toetsenbord ter hand nemen?

Hijsfijn

gravatar

Jo, als ik zo vrij mag zijn:

http://www.micook.nl/jamies-gebakken-aardperen/

We weten immers niet of Chef Cock zoete of hartige gebakken peren op het menu gehad had willen hebben.

En als Chef Jamie het heeft verzonnen (tnx Jamie, ook chef-kok) is het zeker weten hartstikke gezond; ook niet onbelangrijk.
Het woord ‘superfood’ is meer dan eens gevallen als het over aardperen ging, maar daarover zijn de meningen vooralsnog verdeeld.

En, niet onbelangrijk, op hartige gebakken aardperen komen geen muggen af. Lijkt me wel zo prettig, zeker in deze tijd van het jaar.

Voor zover mijn levenskennis waar het peren of in dit specifieke geval aardperen betreft.

Laat u nog even horen wat het geworden is, de zoete of de hartige variant?

Mocht u nog iets willen weten: vraag maar raak, desnoods reserveren we in de toekomst eenmaal per week de keuken voor een kookcursusje; lekker peren bakken op de inductieplaat, gezellig!

Liefs,
Annie

gravatar

Als ISIS-gecertificeerd varkentjeswasser herken ik van een kilometer afstand de varkens die gewassen moeten worden:
1) Lezer van de Speld
2) Afrader
3) Corrie van hiernaast
4) Petitieniet
5) Colinda
6) Brombeertje
7) Barbie
Het lijken er 7 maar het is er hooguit 1, misschien 2. 
Zodra ik met hem/hen klaar ben in de varkentjeswasserette, zal het leven uit de brouwerij zijn. 
‘T is maar de vraag of eenieder daarop op zit te wachten, als het puntje bij het paaltje komt. En dat komt het regelmatig, in ons vak. Soms worden de puntjes ook wreed gescheiden van de paaltjes en … nou ja, dansende poppen, u kent dat wel.
Genoeg gekletst: hup, op naar de wasserij!

Reageer
gravatar

Ik vind wel dat er een punt van waarheid in zit dat een vrij select groepje de reactiekaternen overspoelt met een toenemend incrowd gehalte.

Wellicht bedenke deze lieden een aloud adagium: less is more.

Ook de acuutheid van de reacties op de artikelen, vaak toch luttele minuten, zo niet secondes, na plaatsing van het artikel!
Men zou haast vermoeden dat het werkelijke leven buiten de site dermate weinig behelst dat een dergelijke reactietijd mogelijk is.

Misschien moet het selecte groep eens proberen een eigen forum te bezigen? Dan kunnen ze hun productportfolio ook uitbreiden met daadwerkelijke artikelen! (Waar dan eventueel acuut en en masse op gereageerd kan worden, uiteraard.)

Reageer
gravatar

Leden en donateurs van de SVvDS,

De teller van de afwijzingen van de anonieme “Lezer van De Speld” staat bijna op vijftig. Hoeveel willen jullie er nog bij hebben?

Her record van Lievekoekje staat thans op 155. Zal ik dat helpen verbeteren?

gravatar

Welwel, Afrader, dit keer geen goede raad van u?
De groep is misschien select – wat de eeuwige jalouzie ten opzichte van “de elite” doet oplaaien- maar zeer divers en sluit niemand uit.

Het is een terugkerend verschijnsel in alle fora dat hoe langer het forum bestaat er een groep ontstaat met een gezamenlijk verleden: het lijkt net het echte leven soms.

Dan kun je een paar dingen doen; meedoen of langs de kant blijven mokken, dan wel de grote broer het vuile werk op te laten knappen en censuur te laten plegen. Of blijven treuren dat dit hoort bij vrijheid van meningsuiting en drukpers. Zolang er geen scheldpartijen van komen, zoals die treurige insinuatie ‘je blonde leider’, is die vrijheid een feit dat je moet koesteren.
Dat alles nooit helemaal rozengeur en maneschijn is, is ook een feit wat je als volwassene leert accepteren; alleen onvolwassen geesten denken dat de rest van de wereld zich geheel aanpast aan hun wensen.

De argumentatie van iemand die zegt ‘ik en velen met mij’ zich aldus een status aanmetend die nogal raar aandoet, klopt niet echt. Het wordt hevig gehinderd door dat die ‘velen met mij’ nooit iets posten en daarom vele onderwerpen stranden rond de 20 reacties.

Nu de SVvdS een doorlopende vergadering houdt met vrije inloop, zorgt dat voor veel meer dynamiek op de site en ontstaat een levensecht congrescentrum met alle levendigheid van dien met soms hilarische situatieschetsen. Dat er soms nauwelijks op een topic wordt gereageerd zegt veel over dat topic: het is er zo een dat dood zou bloeden met 15 reacties.

Iemand die zich ergens aan ergert blijft dat doen, ook tegen beter weten in en is niet meer in staat toe te geven een foute inschatting te hebben gemaakt, hier namelijk zélf te doen wat anderen verweten wordt.

Er valt nog veel meer over op te merken, maar dat bewaar ik wel voor mijn proefschrift “Over de tendens de eigen beleving tot maat voor een Universele Waarheid te verheffen – een studie naar chronische afwezigheid van zelfreflectie en het onvermogen de eigen intrinsieke motivationele drijfveren te onderkennen”.

Vrienden van De Speld kunnen bij voorintekening een aangename korting tegemoet zien.

Overigens heb ik een dreigmail mogen ontvangen, dus ik besta: iemand claimt te weten waar ik woon en hoe dat ingericht is.
Nu ben ik een vredelievend persoon, normaliter, maar er zijn zaken die ik niet over mijn kant laat gaan en tot het bittere einde bestrijd en korte metten mee maak; lafheid is daar één van.
Dus beste anonieme held: kom maar op, maar weet dat de ambulance gereed staat voor je. Zo kort zijn de metten.

gravatar

Heer Jeetje, hoe stuitend dat iemand het nodig vond u een dreigmail te sturen. Maar niet getreurd. Het materiaal voor uw proefschrift wordt u in ruime mate aangedragen. Vooral uw hoofdstuk over de korte lont zal naar mijn verwachting de aandacht trekken. Het predicaat “cum laude” gloort aan de horizon.

Bovendien is het prettig dat u nu in een vroeg stadium al een eerste opzetje voor de gebruikelijke dankbetuigingen kunt maken. Men stelt dit soms uit tot het laatste moment en komt dan in de haast niet verder dan zo’n akelig leeg blad met als enige tekst: “Voor mijne ouders”. Dit is tamelijk luguber in de gevallen waarin die ouders zijn vooroverleden en van de dankbaarheid van het zeergeleerde spruit geen kennis meer kunnen nemen.

gravatar

Hear, hear Jeettje.

Eensch en niets aan toe te voegen, ik kijk reikhalzend uit naar het proefschrift.

Wel een vraagje nog, even tussendoor, ook ik heb inmiddels méér dan eens mail met dreigende toon ontvangen.

Ik nam aan dat iemand via de petitie eens in het ttbord was geklommen; nu begin ik te twijfelen.. door domweg op Gmail te drukken boven de petitie kan men mailen wat men wil tenslotte.
Anoniem ook nog. (maar hoe komt een lezer hier aan je e-mailadres?? via de petitie een makkie maar anders.. geen idee! Nerd???)

De strekking was: ik weet waar je woont, als je nog één keer durft te schrijven op De Speld en al helemáál niet schrijven over mij (moet je wel je naam erbij zetten genie..) zou het mij nog lang heugen.
Pré-censuur, ik heb er geen ander woord voor.

Inmiddels duizenden letters verder, nooit meer wat van gehoord.
Ik kreeg meteen beelden van een hele boze mevrouw, of een hele tuttige man, kan ook.

Nu twijfel ik toch een beetje.. er is ook al een vage bekende van me boos geworden omdat hij zichzelf meende te herkennen als sukkel du jour in een reactie van mijn hand.

(moet je uit gaan leggen: dat zegt Annie, moet je aan Annie vragen, nee, is satire… heeft niks met jou te maken maar idd, had over jou kunnen gaan nu je het zegt..)

Eerlijk gezegd beschouwde ik het als een groot compliment; als was ik een groot actrice die gehaat wordt door haar puberende publiek omdat ze altijd de slechterik speelt en dat zo overtuigend doet dat mensen onwillekeurig vergeten dat de actrice en haar personage 2 verschillende personen zijn.

Zou dat vaker gebeuren? Bijna niemand weet dat ik hier stiekem loop te reageren maar soms raden ze het gewoon.
Ze laten dat soms op ludieke wijze weten, dat is grappig.

Domweg een potje schelden – in de daarvoor bedoelde reactieruimte onder je schrijfsel is soms ook grappig!
Een jaar geleden heb ik één keer zo’n boodschap mogen ontvangen van een Ajax-fan.
Openbaar, vol in beeld (bravo, geen Überlafbek) al was het 3 maanden nadat ik de beledigende opmerking jegens Ajax had gemaakt.

Dáár was over nagedacht, duidelijk; toch las je het er niet vanaf..

Maar hij wilde alleen dat ik zelfmoord pleegde, legde uit dat niemand me zou missen, wat gegis over mijn uiterlijk (fout!! haha dus echt anoniem) maar eindigde keurig met: RIP.
Toch sympathiek nietwaar?

Ik heb hem beloofd dat te doen, maar voorlopig nog niet, of niet zo permanent als hij bedoelde.

Eerst maar eens over vergaderen, ik stel voor i.v.m. de dreigementen dit op een veilige doch vooral geheime plaats te doen.
Hint: Sporaden, kleine niet al te makkelijk bereikbare eilandjes, rust en uitstekende vergaderfaciliteiten.

Wat zou zo’n geintje kosten als alle leden van SVvDS meegaan? Zit er nog zoveel in de pot of moeten we even kalm aan doen met de sigaren, cognac en voortaan weer gewoon Chinees bij wijze van catering?
Punt 1. bij de volgende vergadering me dunkt.

Heer Spaland onderdrijft m.i.: ik zie een summa cum laude in het verschiet.

Liefs,
Annie

O ja, voor de vrolijke noot:

http://youtu.be/aG5l436mg1A

gravatar

Beste mevrouw Annie en meneer Jeettje,

Gruwelijk, hoe perfide sujetten het Vrije Woord een kopje kleiner trachten te maken. U ziet, ik blijf on-topc.
Wij zouden graag behulpzaam zijn om het belangrijke werk van uw stichting in rust en veiligheid doorgang te laten vinden.

Zojuist heb ik een lang en goed gesprek gehad met onze Kapitein (ook bekend als De Oude) en een fles Oude Troost. Om verwarring te voorkomen zal ik verder de Kapitein aanduiden als Ouwe. Denk dus niet dat dit een schrijf- of taalfout is, dat zou ik vervelend vinden.

De Ouwe dus.
Namens onze Schipper mag ik u en alle stichtingsleden uitnodigen om gebruik te maken van onze oude schuit, de Edam om af te reizen naar een goede en veilige vergaderruimte. De Sporaden is uiteraard een mogelijkheid, maar als het om rust en privacy gaat zou ik de Gallemiezen willen aanraden. Wij moeten daar toch heen om een lading stoofkool af te leveren, dus over korting op de passage valt te praten.

Onze thuishaven is Rotterdam, dat zal de heer Jeettje zeker aanspreken.
Laat ons even weten of u als dekpassagier wilt reizen, of dat wij één van de hutten in de midscheeps voor u moeten reserveren.

gravatar

Beste Henk,

Je kent ongetwijfeld het spreekwoord: Als de vos de passie preekt, boer pas op je ganzen/kippen.

Dat is perfect van toepassing op de praatjes van een humor- en fantasieloze zeurpiet, die waarschijnlijk zijn voortdurende ongenoegen aan alle redacties van alle media in binnen- en buitenland stuurt. Zo een! We hebben het over iemand die zich Petitieniet noemt.

Opmerkelijk is immers dat hij eisen stelt, waaraan hij zelf kennelijk niet hoeft te voldoen. Natuurlijk niet, want hij meent te spreken namens “velen die de site bezoeken” en die gehinderd zouden worden door “de reacties die daarop zijn te lezen.” Waar zou hij die arrogante wijsheid vandaan halen?

Welnu, waarom zouden lezers de reacties wel willen lezen? Vanwege de “geweldige komische bijdragen” van de zeurpiet? Wel nee! Heb jij ze ooit gezien? Ik niet! Dus waar bemoeit hij zich als improductieve praatjesmaker mee?

Door de SVvDS hebben vele leden en donateurs een stem, die “meneer” de reageerders die niet zo zwartgallig zijn als hij, tot zwijgen wil brengen.

En tot slot wil hij nog even op een dwangmatige en dwingende wijze zijn kennis van de Engelse taal demonstreren: “The joke’s over.” Inderdaad, laten we hopen dat de zeurpiet zijn eigen woorden ter harte neemt en laat zijn vreemde grappenmakerij voorbij zijn.

Reageer
gravatar

Heer Steeds,

De ganzen kunnen bij mij op een warm welkom rekenen. Ik zal er uitstekend op passen. De gans is een uiterst smakelijke vogel. Eenmaal in mijn bezit zal geen vos ter wereld de weg naar mijn bord frustreren. De speaking name was overigens niet aan mijn aandacht ontsnapt.

Waar het mij om ging en gaat is het volgende.

Onder #7 heb ik in mijn eerste reactie de verschillende kanten van het probleem (denk ik) nog een keer correct toegelicht. De weg van de zakelijke argumenten die een ander niet altijd tot de zijne hoeft te maken.
Daarna heb ik van Petitieniet een reactie mogen ontvangen die zich meer toespitste op het oordeel dat ik een “zeer enge man” zou zijn dan op de kracht van argumenten. Na een paar reacties heeft hij er hoe dan ook een meer zakelijke benadering aan gegeven. En dat was het door mij beoogde doel.

Immers: ik kan niet uitsluiten dat ook andere lezers door de aangedragen argumenten bereid zullen zijn hun negatief oordeel over de schrijvers (een beetje) bij te stellen. Niet geschoten is altijd mis, nietwaar?

Wellicht vreest u het ontstaan van een uitvoerige polemiek die met heel veel inspanning uiteindelijk alleen maar tot niets kan leiden. Ik ken mijzelf ook wel een beetje; ik ben nooit te beroerd om een lang verhaal op te hangen.

Het gevaar van “oeverloos” doorgaan ken ik. Ik heb mijn reactie daarom in de laatste alinea afgesloten met de mededeling dat ik het niet duidelijker kan zeggen dan ik nu heb gedaan. Daarmee is voor de goede verstaander tevens gezegd dat ik er bij een latere reactie niets meer aan toe kan en zal voegen. Ik neem aan dat Petitieniet de bedoeling van mijn slotalinea goed heeft begrepen.

gravatar

Oma, toen ik als Zaalwachter Zaal Zeven even pauze nam, heb ik uw bijdrage in Zaal Één kunnen aanschouwen. In Zaal Zeven kunt u zeven koppen kwijt, gezien er zeven zitjes zijn. Op de grond laten rondslingeren vind ik nogal gevaarlijk. Bezoekers zouden er over kunnen vallen. Ongetwijfeld zouden sommige lezers dit doen en dan ben ik aansprakelijk. Dus 7 kun je er hierboven kwijt.
Het is er nu even rustig, dus u hoeft niet in cognito te komen.

gravatar

Kijk eens aan onze onvolprezen zweefvliegopleidster Colinda heeft zich even buiten haar leerschool der toilettegeltjeswijsheid begeven met zo waar een eigen wijsheid (letterlijk en figuurlijk!):

De minachting door de “Vrienden van De Speld” is moeilijker te verbergen dan liefde.

Helaas heeft ze in de opwinding over de eigen vondst een verkeerd voorzetsel gekozen, immers “door” moet uiteraard “voor” zijn.

Overigens is het verbergen van liefde een fluitje van een eurocent, getuige de reacties van naamloze, dus clandestiene reageerders.

Reageer
gravatar

Plien, wellicht gaat het niet alleen om naamloze maar ook hoofdeloze figuren? Hoe zit het nu?

Het is beter een afgehakt hoofd te hebben dan in het geheel geen.

Waar of onwaar?

gravatar

Plien, ik ben een beetje suffig maar opeens dringt zich een gedachte bij me op: zou het wel een fout zijn?

Op het eerste gezicht direct ja! Zeker, tuurlijk.

Maar als je bedenkt dat Colinda haar (vele) uitspraken vergezeld doet gaan van een recente foto zou het wellicht best zo kunnen zijn dat ze inmiddels van heel wat ‘Vrienden van De Speld’ zoals zij ze noemt het nodige commentaar naar haar hoofdje krijgt..
(weer een aparte afdeling, die Vrienden vd Speld? whatever..)

En hoe verberg je dat er iemand ‘&^%$ ga tegeltjes verreve aub zweefleeghoofd’ tegen je staat te roepen..?
Precies, gaat niet lukken.

Iets wat ze niet heeft/krijgt (liefde) hoeft ze ook niet te verbergen immers, makkie dus.

Ach, het is maar een losse gedachte; SVvDS zou zich niet tot dat niveau verlagen maar haar gewoon laten kwinkeleren.
Ze is al aardig door haar baal standaard-spreuken heen volgens mij.

Groetjes,
Annie

gravatar

Voor de niet-rokers blijft er niet veel meer over dan het hoofd te benutten door er een drankje in te gieten, al dan niet alcoholhoudend, lijkt me.

gravatar

Waarde Oele,

Goede gedachte.

In een gemakkelijke stoel onderuit zitten met drank en – voor de rokers- goede tabak (ondanks alle waardering voor de Cubanen geef ik de voorkeur aan mijn eigen pijptabak, ieder zijn meug) en dan ook nog eens kans op het aanschouwen van een fijne bitchfight.

Het leven is niet zo kwaad.

gravatar

Oele,

Tijdens een wereldkampioenschap herenseniorenvoetbal voor nationale ploegen is het ongeoorloofd aanraken van de bal naar de hand van mijn Vader vernoemd. Dus het kan niet anders zijn, dan dat het geoorloofd is.

gravatar

Als de wat tegenvallende cubaan kan worden vervangen door mijn huismerk en er nu wel een citroentje wordt geschonken, ben ik van de partij.

gravatar

Beste J.C.,
Als ene Maradonna het verschil tussen zijn eigen hand en die van God niet kent, moet er al sprake zijn geweest van drugsgebruik (nee, niet door God).

gravatar

@OPA, WINNAAR VAN HET RONDJE ROND DE KERK VAN HELMOND (NBR) • 4 JULI 2014, 16:45

Ik lus wel een kopstootje en van een rondje om de kerk ben ik ook niet vies.

Wanneer is uw velo. weer in staat om dit te kunnen waarmaken? Ik doe het echter niet om de strijd maar om de kerk te imponeren van mijn “dan inmiddels” kaalgeschoren benen en scrotum (balzak voor Truus).

Weet u Opa, al die kilometers zullen me een rotzorg zijn. Ik heb liever dat ik het hier begrijp en naar m’n zin heb ook al lijken sommige individuen dat niet te snappen.

gravatar

Beste Dirk-Jan en Sake,

Hoe de echte Isis (ook wel bekend onder de naam Aset) er overdenkt, hebben jullie natuurlijk weer niet gevraagd. De kwaliteit van de Nederlands journalistiek loopt tegenwoordig wel erg hard achteruit en achter de feiten aan.

Wat voetbal betreft, waarvan ik – zoals u weet – niet erg geporteerd ben, kan ik het wel eens zijn. Tegen het hoofd schoppen schijnt bij de amateurs hier en daar al gemeengoed te zijn.

Reageer
gravatar

Mag ik op het subtiele verschil wijzen dat amateurs die tegen een hoofd schoppen daar de bijbehorende persoon (nog) aan laten zitten ?

gravatar

Oma, interessant detail is echter wel dat haar zoon Horus Isis heeft onthoofd. Zouden ze daar aan refereren op twitter?

gravatar

Van mij mogen de Soennieten en Sjiieten elkaar de kop afhakken en er in het Midden Oosten een voetbaltoernooi mee houden. Eén voetbaltoernooi voor Soennieten en één toernooi voor Sjiieten. Zolang er maar voldoende “reserveballen” zijn.

Met de winnaar kan het Westen vriendje worden om de olietoevoer naar het Westen te garanderen.

Reageer
gravatar

Een fatwa wordt alleen uitgesproken door een islamitische rechtsgeleerde. Nu zie ik Haagsche Annie voor veel aan, maar dit kan je haar niet aanwrijven.

gravatar

Dingetje, Haagsche Annie voor een islamitische rechtsgeleerde aanzien is te veel fantasie van mij.
Daarin geef ik je gelijk.

Gaan jullie ook om tien voor zes voetballen kijken? Frankrijk tegen Duitsland.

Ik hoop dat Duitsland wint.

gravatar

Corrie toch, iedereen weet dat Duitsland altijd moet verliezen, maar hun medewerking daaraan is ten hemel schreiend, dus we zien wel weer.

gravatar

Mijn vrees is weer bewaarheid, hoewel de duitsers niet echt hun best deden. Maar die fransen, die fransen ……. Kennelijk zaten ze al met hun hoofd bij de Tour de France. Zo zie je wat er kan gebeuren als je je hoofd er niet bij houdt.

gravatar

De laatste keer dat de Duitsers meewerkten was in het voorjaar van 1945.

Toen het Duitse volkslied bij het voetballen op Tv werd gespeeld heb ik het voluit het voormalig eerste couplet meegezongen.

Ga nu lekker Brazilië – Columbia kijken.

Mein Gott, wat is voetballen toch mooi!

gravatar

Wat een wrede knakkers die ISIS (IS) aanhangers. Een hoofd is veel te hard om tegen aan te schoppen, dat kost blauwe tenen, foei.
En dan die behoorlijk valse vlag met een onbegrijpelijke tekst vol taalfouten, brrr.

Reageer
gravatar

Wel toevallig dat “ISIS” het omgekeerde is van (de egyptische generaal/president) Sisi en de gelijkgenaamde frisdrank.
De afkorting van “Islamitische Staat” is “IS” wat dus nauwelijks een verbetering is.
Dan is er nog een blonde leider die elk kalifaat faliekant afwijst, maar dit is dan meer voor het woordgrapje, vat u ?

Reageer
gravatar

Sorry hoor Oele maar je stigmatiseert wel alle blonde mensen zo.
Zo schuif je wel heel veel mensen de “Zwarte Piet” toe.

gravatar

Maar Benny, het aantal blonde leiders is gering en zeker als ik het preciseer tot “blonde” leiders. Die zijn op de duimen van één hand te tellen.

gravatar

Inderdaad, Oele. Persoonlijk zou ik deze “blonde” leiders overigens liever op de middelvingers van een hand tellen. Ik zou er ook nog wel wat voor voelen om de islamitische staat in het Frans te benoemen, conform de diplomatieke mores van enige decennia geleden. Dat geeft dan mooi de gelegenheid om, als het kalifaat eenmaal gevestigd is, gezamenlijk in gejubel uit te barsten op de oud-Hollandse wijs: EI, EI, EI, en ik ben zo blij…

(Hopelijk kan de Lezer uit kamer #7 deze on topic reactie wel waarderen.)

O, en Oele, heb jij nog wat toiletpapier? De combi van koffie en sjag doet bij mij de druk wat hoog oplopen.

gravatar

In de vergaderzaal liggen nog vele notulen die om door te trekken zijn, dus geneer je niet.

gravatar

Waarom voert die persoon op de foto bij het artikel een reclamevlag voor Pepsi Cola, de sponsor van dit conflict?

Had de Speld misschien niet beter kunnen opteren om een balkje voor deze vlag te plaatsen?

Reageer
gravatar

Wat zijn de mensen tegenwoordig toch chagrijnig. Zelfs een ludieke onthoofding kan in het preutse calvinistische Nederland niet meer!

Wil men dan weer terug naar die saaie onthoofdingen van vroeger waarbij voor de kandidaat onthoofde alleen nog maar een bijrolletje was weggelegd?

Laat zo iemand zich toch ook een keer belangrijk voelen!

Reageer
gravatar

Tijdelijk in een ver buitenland gestationeerd volg ik de communicatie en zeker de meta-communicatie in De Speld nog aandachtig. Mijn oproep voor een lezersstaking voor een (1) dag van twee weken geleden is als quantite negligeable terzijde gelegd, maar de leidende sprekers hebben een even effectieve tuchtiging van de redactie gevonden; men last eenvoudig anarcho/syndicalistisch/hedonistische vergaderingen in die de -door de redactie-voorgeschotelde onderwerpen volledig negeren. Los van de manier waarop andere lezers deze aanpak benaderen, valt er op te merken dat hier op termijn een betere onderhandelingspositie mee wordt afgedwongen. Als tegenactie rest nog slechts de opheffing van dit medium, een concessie m.b.t. de lopende petities of een onvoorwaardelijke terugtreding van de redactie

gravatar

Hoe serieus kan je dit bericht nemen?
Hier maak je toch geen grapjes over….
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

De naam “ISIS” is ondertussen veranderd in “Islamtische Staat”.
Misschien is daarom een kleine aanpassing wel op z’n plaats om het artikel wel geloofwaardig te maken.

Reageer
gravatar

Dag WBETWWM?,

Natuurlijk kan je kiezen tussen wat er is. Ik kies echter niet omdat ik ook wel weet wat er bestaat door alle info die je zelf kan vinden en zoeken (andersom kan en mag ook).
Geloofwaardig.. tuurlijk zijn zaken te onderscheiden door verhalen over hoe mooi iets kan zijn en hoe je iets kapot kan maken door radicale gedachten.

Het gaat dan ook niet over geloofwaardigheid maar meer waar je de meeste waarde aan hecht, wat je het meeste raakt dus.

Ik hecht nogal aan een sigaartje waar ik dan nu van ga genieten.

Groetjes Benny D.

gravatar

tav Benny Doof,

Er zijn 3 dingen waarover geen grapjes mogen gemaakt worden op de Speld , namelijk :
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓

gravatar

Oproep aan de medelezers van De Speld.

Volgens mij is het concept van De Speld dat iedere werkdag een door de redactie geschreven artikel op de site wordt geplaatst en dat lezers daar op een reactie kunnen geven. De meeste reacties zijn vaak grappig om te lezen.

Wat mij opvalt is dat ik de reacties maar oversla omdat ze vol staat met het oeverloze gezwets van de zichzelf noemende “Vrienden van De Speld”. in hun pseudo bijeenkomst. Het gaat maar door, dag in dag uit, week in week uit… Wat hen bezield om het te doen? Ik heb geen idee.

Het concept van De Speld wordt ermee verpest en dat vind ik jammer. Opvallend is dat het hooguit 10 aliassen zijn die menen de site te moeten verpesten. Volgens de statistieken heeft De Speld op o.a. Facebook meer dan 70.000 fans. Ik denk dat er wel meer Speld-lezers zijn die het jammer vinden.

De beslissing om maatregels te nemen ligt bij de redactie van De Speld. Daarom roep ik de lezers van De Speld op een e-mail naar de redactie te sturen met als de titel:

Redactie, doe er iets aan. Voorkom dat het concept van De Speld om zeep wordt geholpen door de z.g. `Vrienden van De Speld`

Het e-mailadres van de redactie is: [email protected]

Reageer
gravatar

Hé, ik heb nog niet vaak een oproep tot censuur gelezen, hier op De Speld. Ironisch genoeg past dat dan weer wel bij het onderwerp van het artikel.

Nu even wat belangrijkers. Wie gaat er over de wc-rollen? Het valt mij op dat op de toiletten bij zaal #1 al meer dan een week geen papier meer te bekennen is. Ik loop daarom naar het andere toilettenblok, die naast zaal #7, maar moet dan steevast door die zure lucht heen die daar hangt.

gravatar

Wanneer ik mijzelf als helderziend paragnost in opleiding inschakel op De Vrienden van De Speld dan zie ik een langspeelplaat dat zich maar blijft herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen, herhalen en ?

gravatar

Heer Lezer van De Speld,

Laat ik beginnen om eerst een stukje tekst te presenteren dat ik eerder heb geplaatst en dat door u wellicht werd gemist.

Ik stel voor dat de Verworpenen der Aarde na het ontwaken ook even de Redactie wekken. Die zou zich achter het oor kunnen krabben over de vraag of enige mate van communiceren beter is dan de thans gevolgde techniek van het in het Eigen Sop laten gaar koken. Er leeft een bepaalde wens onder de gebruikers. Na enige tijd laten pruttelen heeft de Redactie in de laatste horoscoop slechts laten weten dat de gebruikers wat betreft hun wens de vellen kunnen krijgen. Zie hier het Eigen Sop waarbij werd verzuimd een aantal bijpassende wasprogramma’s aan te bieden.

Tja, das nie goe nie. Das nie handig nie.

Wellicht is het op te lossen door behalve het verwijderen van het overzicht van de laatste 10 reacties ook de reageerknop te laten vervallen. Wat mij betreft mogen die duimpjes dan blijven bestaan.

Langs een petitie en ook vele berichten op de site vragen wij de redactie om aandacht. De redactie communiceert echter niet. Behalve dan die ene mededeling in de genoemde horoscoop. Hieruit kan worden afgeleid dat de redactie het niet zo’n groot probleem vindt.

En waar gaat het nu allemaal om?

Ten eerste de duimpjes. Dat zijn stomme dingen en die horen juist op een site als De Speld niet thuis. Maar als men het dan toch doet, doe het dan goed. Te weten een opwaartse en een neerwaartse duim. Dit is vele malen gezegd en men doet er niets mee. Dit nu is knoei- en broddelwerk. Als je iets doet, doe het dan goed. Je doet iets of goed, of helemaal niet. Eén van de twee, maar geen half werk.

Ten tweede het overzicht van de laatste 10 reacties. Bij hen die schrijven bestaat hieraan een grote behoefte. U bent geen regelmatige schrijver en kunt zich moeilijk voorstellen hoe groot de behoefte hieraan is. Als die wens door de gebruikers zo uitdrukkelijk wordt geuit, wat is dan de moeite om het overzicht weer terug te zetten? Een kleine moeite en voor allen een groot plezier. Ook hier geeft De Speld geen enkele reactie.

Met deze inactiviteit heeft De Speld op het punt van de door u ervaren misstanden zelf een ruime hoeveelheid boter op het hoofd. En nu verwacht u dat De Speld op uw verzoek plotseling wel reageert, ja, zelfs censurerend zou gaan optreden?
Hierin kan ik u niet volgen.

Tot slot het volgende. U ergert zich aan een stuk of 10 aliassen. Hoe “gevuld” zou uw site voor betrouwbaar nieuws eigenlijk zijn als die 10 zouden zwijgen? Want zegt u nu zelf: van uw hand heb ik weinig vernomen. U weet het niet en ik weet het ook niet. Maar ik denk dat het hier stilletjes zou worden.

gravatar

Corrie,

Maak jezelf niet belachelijker dan je al bent.
De Speld is niets voor jou, reacties overslaan doe je helaas niet, je zuigt ze op als een droge spons.

Begin gewoon nóg een keer een petitie; wie weet is er ditmaal 1 persoon behalve jijzelf die wel zijn handtekening zet. Je bent echt heel erg eenzaam, zoveel is zeker.
Daarom een schepje aandacht, lekker hè?

Verder hartstikke bedankt voor de keiharde lachbui vanwege een oproep tot censuur, ik zit nog te janken van het lachen!!

Zie alinea 1 van je eigen reactie. Die niet on topic is bij de weg maar ach, een kniesoor die daar op let.

Je hebt nog steeds niet verklapt wat JOU bezield om hier maar aan de gang te blijven; onze beweegredenen kun je lezen in de petitie.

Ga toch gewoon op je blote knieën bij GeenStijl smeken of ze de permanente ban voor het leven ongedaan willen maken, daar kan jij je ei kwijt.
Maar je weet het nu: ook, nee zelfs bij GeenStijl kennen ze grenzen.. zeg dat je ervan geleerd hebt, die ban.
Het adres zoek je zelf maar op.

Schaterende groet,
Annie
*niet anoniem, doe toch ook gewoon je naam erbij joh, iedereen weet bij regel 1 al dat jij het bent, je laat Colinda in je blinde drift uit haar rol vallen, hebt geleerd van mijn tip (geen Samantha en RTL5 zeggen, nou die foto nog; beetje jammer weer..)

n.b. lees de reactie hierboven ook goed door, ware woorden! daar gaat het om, dus.
trouwens, dit was het weer hoor, meer aandacht krijg je niet, o nee.

gravatar

Ach ja, ik sla dat ook altijd over. Ook als het wat langer wordt dan een paar regels. De Speld zou net zoals haar beschermvrouwe de Volkskrant het aantal woorden per reactie kunnen beperken.

gravatar

Humor-, naam- en gezichtsloze “lezer”,

Jij hebt wel een heel creatieve manier om jouw gelijk te halen met statistieken van een marktonderzoekbedrijf.

Het bureau heeft het aantal “lijken” van sociale media in ons land geteld. Dat een lezer het aangeboden knopje van Facebook heeft ingedrukt, zegt niets over het bezoek. De meeste personen ziet De Speld nooit meer terug; vandaar “lijken” oftewel eenmalige bezoekers.

Interessanter is het aantal dagelijkse lezers, dat overigens behoorlijk is toegenomen na de komst van de Stichting Vrienden van De Speld. (Dus niet Vrienden van De Speld. Lezen is toch niet zo moeilijk?) Welnu, wat bezoekers betreft valt De Speld in het niet bij e-zines als telegraf.nl, geenstijl.nl en nu.nl, die kennelijk veel minder “lijken” in de facebookkast hebben.

Ten slotte wijs ik op een zinsdeel in de pagina die jij aanhaalt:

… dat uitgevers veel winst kunnen behalen met sociale optimalisatie van hun sites.

Optimalisatie betekent zeker niet de kant uitgaan van blogs die klanten met knopjes elkaar de maat laten nemen. Het niveau van het lezerspubliek van De Speld is mijns inziens vrij hoog. Deze lezers zijn best in staat om een woordenstrijd te voeren. Iets wat jij nota bene wilt verbieden.

Optimalisatie houdt in dat een blog rekening houdt met lezerswensen, zoals een overzicht van recente reacties om zoeken te voorkomen. De wens is billijk, omdat reacties niet chronologisch zijn geordend, maar verspreid zijn over de hele bladzijde. De Stichting probeert de discussie beter en overzichtelijker te laten verlopen door daarvoor “kamers” te reserveren, zodat jij de discussie niet
behoeft te volgen.

Maar jij bent voorstander van minder discussie en minder toegankelijkheid. Schrijf dat eerlijk naar de redactie in plaats van jouw rancune tegen de SVvDS.

Tenslotte wijs ik er op dat met zoeken naar donateurs de Stichting verwijst naar de reclame-mogelijkheden van De Speld.

De Hoofdreacteur namens de Reactieraad

gravatar

Wat je ook niet vaak ziet tegenwoordig, is iemand die te lui is de handleiding van zijn muis eens door te nemen, om te achterhalen waar dat rare ronde dingetje in het midden nou voor dient…

Zó raar… Als je er aan draait gaat de hele bladzijde die je aan het lezen bent omhoog en omlaag… Welke idioot verzint zoiets?

Beste Lezer van de Speld, een kleine tip van mijn kant: doe de elastiekjes in je haar (of van je beugel) wat losser. Je mondhoeken trekken daardoor helemaal naar beneden en nou lijkt het net of je verdrietig bent…

En nog één, het is bijna weekend, tenslotte: stuur gelijk ook even een mailtje naar [email protected] om te vragen of ze je tekstje even op spelfouten willen controleren, omdat je zelf te lui bent…

En je weet wat ze zeggen, hè? 86,3% van alle statistieken is gelogen, en de overige 13,7% is niet waar…

Ga ik nu weer naar het terras, goed? Hijsfijn!

gravatar

Het enige geinige aan De Speld zijn de vergaderingen van de Vrienden van de Speld.
De zogenaamde artikels van de redactie zijn zo ondermaats en onaf, dat het echt niet de moeite loont daarvoor een server te bezetten. De Vrienden van de Speld verhogen de efficiency en de return on investment van deze site. Zonder hen is deze site even zoutloos als een banaan of tapir.

En nu wil ik wel een 3-zit om languit te gaan liggen. Kunnen een paar lezers een beetje opschuiven. Dank u.

gravatar

De anonieme lezer heeft zichzelf al heel wat negatieve punten toegekend met behulp van de knop voor afwijzingen.

Maar of hij het aantal afwijzingen van Lievekoekje (maar liefst 154) inhaalt, valt te betwijfelen.

Dat doen wij in Rusland wel even anders. Daar schrijf ik persoonlijk een reactie op elke protestbrief en laat ‘m een aantal miljoenen keren kopiëren, zodat het in ieder geval op een volksoordeel lijkt. Protesten kan ik aldus democratisch afwijzen, waarna elke protesteerder “vrijwillig” naar de heropende Goelag verhuist.

De vertaling is van Frans Timmermans, talenwonder.

gravatar

Denken jullie nu echt dat ik nog het oeverloze sneue gezeur van jullie lees? Lachen. 🙂

Voor mij is het spam wat er door jullie op de weblog wordt gegooid. Niet de moeite waard om te lezen.

Spam is vervelend en irritant.

gravatar

Heer Henk,
U ontpopt zich als een zeer enge man.

Ten eerste ventileert u uw mening als waarheid, “die duimpjes ZIJN
Stomme dingen, die horen op een site als deSpeld niet thuis”.
Ten tweede heeft u het over een wens van “de” gebruikers. Beetje megalomaan, niet?

Misschien zelf een blogje opzetten met door u zelf bepaalde regels?
Hoeft u ook niet meer alle topics en reacties te lezen om te zoeken naar een puntje van aandacht van de Speld-redactie, die u uiteindelijk in de horoscoop vond.
Ik denk dat u in ieder geval op een tiental reactanten kunt rekenen, dus hup, niet meer reageren, maar maak eens wat: een blog, een site, een boterham, een leven…

gravatar

Aaaah hier zijn jullie. Nou, dit gaat er nogal pikant aan toe zeg. Kan ik voor iemand nog een kopje koffie inschenken?

gravatar

Hey K.G.!

Doe mij maar een borrel. Het is weekend en ik kom op vrijdagmiddag al niet meer bij van het lachen… Ik zou bijna op duimpjes gaan drukken.

Meneer Voltaire weerhield mij ervan.

gravatar

Kaapse Gaper, bedankt maar ik ga even een ommetje maken.

Lijkt me niet onverstandig om voor voldoende ijsblokjes te zorgen voor straks, misschien kan Moosje..?

Hier is de sfeer te vergelijken met die op het Jonckbloetplein te ‘s Gravenhage vlak voor het eind van een voetbalwedstrijd, het is warm… nee, even niet.

Maar wellicht later, dan ga ik toch dat platte water eens proberen, on the rocks. Daar ben ik dan wel weer benieuwd naar!

Tot later,
Annie

gravatar

Nou, voor de tegeltjeswijshedenwedstrijd dan maar:

“Hij die niets kan bedenken, is niet zó dom als hij die de domheid, door een ander bedacht, prijst”.

Dank, Marcus Tillius Cicero.

En natuurlijk een klein beetje voor Henk, die met dit warme weer kennelijk zijn eigen brood moet smeren…

gravatar

Hallo Reageerders,

Misschien dat niet iedereen het hier weet, echter is “De Speld” ook op facebook te lezen en kan men daar ook reageren en dan ook nog in de vorm van duimpjes. Het schijnt er zelfs op volgorde te staan.

Ik weet natuurlijk ook wel dat de reacties daar zo kort en bondig zijn en in zulke grote getale dat het niveau achterblijft bij wat hier allemaal neergezet wordt.

En dat maakt nu juist het verschil!!

Als dat verschil alleen maar kleiner wordt door er hier hetzelfde van te maken zie ik niet de meerwaarde van deze site “casu quo” vergaderlokalen meer in.

Ik hoop daarom dat de redactie van “De Speld” en de vele met mij hier inzien dat dit verschil moet blijven.
Duimpjes weg, en dat bedoel ik niet dwingend, om inhoudelijk te kunnen reageren.
Laatste 10 reacties terug omdat je je anders rotzoekt.

Benny.

Ps. Ik zag trouwens dat er nog een Benny (Gek?) actief is geworden, dat was ik niet maar dat even ter info..

gravatar

Heer Petitieniet,

Ook u bent een zeer enge man, en wel omdat u mij in essentie aanvalt omdat ik mijn mening geef. Daarbij vergeet u dat u met het predicaat “enge man” ook zelf uw mening ten beste hebt gegeven. U wilt mij dus een recht ontnemen waar u zelf gebruik van wenst te maken.

U geeft mij in overweging eens wat te maken: “een blog, een site, een boterham, een leven…”
U geeft daarbij geen inzicht in wat u zelf zoal gemaakt hebt en op welke gronden u recht van spreken hebt. U kent mij niet en kunt daarom niet zomaar uw mening of indruk dat ik nooit iets maak of gemaakt heb tot feit verheffen.

Ik constateer dat u precies datgene doet wat u mij verwijt. Om een duistere reden schijnt aan u te zijn toegestaan wat u mij wilt verbieden. Op dit punt geef ik u – ongevraagd, maar dat moet u maar voor lief nemen – als mijn mening te kennen dat ik dit inderdaad zeer eng vind. U kent het oude verhaal. Sommigen waren meer gelijk. En zowaar: u bent er één van.

gravatar

Gezichts-, humor- en naamloze “lezer”,

Jij hebt moeite met lezen van een veelheid aan reacties, die jij de naam“spam” toekent.

Daarmee laat jij veel meer van jezelf zien dan jouw fantasieloze pseudoniem uitdrukt. Laat ik mijn rapport van vierenzestig bladzijden hieronder kort samenvatten.

– Lezen kost jou veel moeite, omdat jouw leessnelheid zeer laag ligt en je nooit geleerd hebt hoe je berichten kunt selecteren. Het is evenwel ook mogelijk dat jouw werkgever het lezen van betrouwbaar nieuws onder werktijd niet op prijs stelt.

– Je maakt weliswaar misbruik van de recente instructie van de stichtings- en familienerd, zodat je een tekstje dik kunt zetten, maar voor de rest heb je weinig begrepen van het internet. Ik noem als voorbeeld jouw gebruik van het woord “spam”. Dat is een onherkenbare vleessoort in een specifiek herkenbaar blikje of, en daar gaat het hier om, ongewenste e-post.

Opmerkelijk is dat juist jij de redactie van ons geliefde e-magazine wilt opzadelen met spam!

– De betekenis van vele begrippen is jou tijdens het opstellen van protestbrieven aan het schoolhoofd tijdens het onderricht in de Nederlandse taal ontgaan. Uit jouw meest recente brief noem ik oeverloos en zeuren. Het is bijzonder sneu, dat jij je niet realiseert, dat je daarmee niet de discussie van de leden of donateurs van de SVvDS karakteriseert, maar jouw eigen reacties.

Ik verwacht dat de Juf jou spoedig zal doen terugplaatsen naar de eerste groep van het primaire onderwijs.

gravatar

Hoeveel zalen zijn hier in vredesnaam? Ik heb het zweet behoorlijk op het voorhoofd staan. Ik heb een flesje belgisch bier uit de koeling getrokken en een zakje paprikachips uit het kastje onder de inductieplaat. Mochten daar kosten aan verbonden zijn hoor ik het graag en zal ik wat doneren. Overigens, tot hoe laat gaat het hier door? Ik moet zo mijn fiets nog ophalen bij Harrie Spaak en zoon. Lekke band en alle bandenlichters krom.

gravatar

Ik geloof dat “de Lezer van de Speld” inhoudelijk niet wil reageren en de opgestoken duimpjes ook niet snapt.

Lees ff wat iedereen hier zegt en reageer als je dat kan. Dat bericht van jou snijd geen hout. Niet eens iets om een sigaar mee aan te steken.

“Waterverdunbare verf is niet voor niets Homeopathisch”

gravatar

Hoho, Kees! We worden EERST lid, tekenen de petitie en doneren eventueel iets, en trekken DAN pas een biertje of andere versnapering uit de (koel-)kast! In die volgorde en dan ben je van harte welkom!

gravatar

Ho Ho Jo, ik ben reeds lid. En ik zag wel een spaarpot bij de verjaardagskalender staan. Zal ik het daar dan maar deponeren?

gravatar

“Wat mij opvalt is dat ik de reacties maar oversla omdat ze vol staat met het oeverloze gezwets van de zichzelf noemende “Vrienden van De Speld”. in hun pseudo bijeenkomst. Het gaat maar door, dag in dag uit, week in week uit… Wat hen bezield om het te doen? Ik heb geen idee.”

Het is niet kwaad bedoeld, ze menen waarschijnlijk oprecht dat ze grappig zijn. Ze moeten echter wel aanhaken bij een Speld artikel, want anders hebben ze geen publiek. Jammer om te zien dat dit luie gebabbel de speld overwoekerd.

gravatar

Beste BROMBEERTJE,

Kijk dan ook eens even op Facebook hoe wij het juist niet willen.

Overwoekerd is hier niet toepasbaar.

Ik hoop dat je het verschil ziet en wacht je reactie af.

Zoiets heet de kop van de romp scheiden!

Doe iets met je leven en leef met deze site mee.
Niet hetzelfde a.u.b. als op facebook.

gravatar

De reacties van de snobs die zich “De vrienden van De Speld” noemen hebben altijd één herkenbaar element.

De minachting naar degene waarop gereageerd druipt ervan af.

gravatar

Mag ik erop wijzen dat Zaal Zeven Zaal Zeven heet omdat Zaal Zeven zeven plaatsen heeft.
Lezer van de Speld, gelieve in het vervolg rekening te houden met je zaalkeuze, als je veel volk verwacht. Inzake taalkeuze zijn anderen bevoegd.

gravatar

Zoals je zegt Benny. De facebookversie is echt om te janken. Van de 1176 likers heeft er geen enkele door dat het helaas totaal niet om een grap van ISIS of de Speld gaat, maar dat het echt is. Wat een gruwel, ik bedoel de facebookspeld.

gravatar

Ach, heer Henk is in den kuif gepikt en gaat over tot U-bakken.
Iets met een pot en een zwarte ketel.
Een afwijkende mening wordt niet getolereerd, uw blonde leider zal trots op u zijn.
Maar, dat is ook maar een mening.

En uw reactie in 10, 9, 8, 7…
Of toch maar even wegslikken?

gravatar

Heer Petitieniet,

Ik kan slechts constateren dat u bij herhaling naar het pejoratief grijpt waar ik in ieder geval heb geprobeerd om mijn visie met redenen te omkleden. Dat u het met mijn argumenten niet eens bent, is uw goed recht. Dat ik graag ook eens argumenten van u zou willen vernemen, is dan weer mijn goed recht. Met uitsluitend uw oordeel dat u mij een “zeer enge man” vindt, komen we niet verder. U kent mij niet en het gaat dan niet aan over mijn persoon te oordelen. Beperk u tot argumenten.Bedenk daarbij dat dit het internet is, waar niets is wat het lijkt.

gravatar

Beste Henk,

Je moet niet zulke moeilijke woorden als pejoratief en argumenten gebruiken, anders begrijpt Petitieniet jou niet. Bovendien is hij als geenstijler niet gewend tekstjes met lange zinnen te lezen. Gelet op zijn eigen “voorbeeldige” teksten eist hij hier het niveau nivo van zijn favoriete geliefde scheld- en haatblog Stijlloos. Hilarisch Lachwekkend is dat hij en die andere anonieme naamloze “lezer” Wilders’ gedrag vertonen. Reacties vol agressieve gewelddadige woorden schrijven en als ze lik op stuk krijgen afgestraft worden, in voor hen begrijpelijke taal geschreven, huiliehuilie doen.

p.s. Je vindt het toch niet erg dat ik mijn reactie aan het niveau Petitieniet en die andere anonieme “lezer” heb aangepast.

gravatar

Beste Truus,

Of ik het erg vind weet ik nog niet. De vertaling zal enige tijd vergen. Maar… ik begin te vermoeden dat er sprake is van een misverstand. Hij is gewoon op de verkeerde site terecht gekomen. Zou dat het zijn?

Maar dan kan hij toch gewoon de weg naar huis vragen?

P.S. Ik ga je toch niet smeken of je weer voorzitter wil worden.
Lekker gemeen…

gravatar

“Kijk dan ook eens even op Facebook hoe wij het juist niet willen.”

Ik heb geen facebook account, dus kan neem ik aan niet vergelijken. Of het goed of slecht is wat daar gebeurd weet ik niet, maar de reacties hier op de speld door die ‘vrienden’ zijn gewoon niet leuk, niet intelligent, niet onderhoudend. Eerder een vermoeden van sociale armoede dan een goede bijdrage aan de parodie.

gravatar

Hello ! Brombeertje !

It’s me Jaylina ! Me is27 years and Me wish to find the man with the giant wallet for serious relation.

You are a man Me love, because Me love men with hairy ass .

Me also have hairy pussy (see picture hier neben)

Therefore Me have decided to write to you to learn you better know.

Me hope that we have mutual desires, and Me will receive your answer.

Me will look forward your answer and money.

I kiss you Jaylina 🙂

gravatar

Heer henk,

Zoals u zegt, Dit is het internet, waar niets is wat het lijkt.

Uitleggen dan maar?
U en de uwen ( de zogenaamde SVvDS) vind ik eng in de zin van nauwkijkend.
Een in essentie prachtige, “nieuwssite” kapen met inderdaad ongeveer maar 10 reactanten en ca 150 echte petitietekenaars is voor heel veel De Speldlezers een doorn in het oog.

Velen bezoeken de site om de topics en de reacties DAAROP te LEZEN en hebben niet per se de behoefte om te reageren.

Waarom dan een reactie aan uw adres?
U geeft heel goed aan dat u geen rekening houdt met die lezers door te volharden dat “de” Speldlezer de laatste 10 reacties bij elkaar wil zien en de duimpjes niet willen.
De meesten zal het niet veel uitmaken.

De zogenaamde SvvDS representeert niet de Speldlezer.
Dus waarom niet nog een laatste vergadering beleggen en daarin u zelf opheffen?

the joke’s over.

gravatar

JoeHoe, Brombeertje , Mijn Zuigeling

Mij Google Translate hebben gevind
Mij ook nieuw jouw voorstel doen.
Kom naar Moscow met de boes.
U ontvangt een verrassend rijk zevendaagse reis naar de meest grootste stad.
Glitter koninklijke residenties , romantiek parken en eindeloze kanalen en bruggen,
Deze stad werd bewonderd te allen tijde door Stalin, Lenin, Attila de Hun, Poetin en meer autisten.
Het is nu mogelijk voor 8700 euro + bonussen.
All inclusive! Mij inclusive.
Nooit meer is onze slogan ! Wij zijn goedkoopste.
De prijs is inclusief boesreis naar Moskou en nie weer terug.

Uw trouwe Jaylina

gravatar

Beste SVvDS leden,

Het schijnt dat er eentje denkt dat er onder de ruim 70.000 duimendraaiers op facebook er een aantal draaiers het jammer vinden dat er sinds een week of twee vergadert wordt over het verval van dit E-magazine.

Nu valt het al geruime tijd op dat diezelfde draaiers nagenoeg alleen de reacties alhier lezen. Wanneer er eens eentje een poging waagt er eentje te schrijven, ontploft meestal de reactielijst door de tegenreacties, waarvan verreweg de meeste worden geschreven door de leden van de SVvDS, een uitzondering daargelaten.

Ik stel daarom voor binnen enkele dagen een vergadering te beleggen, teneinde een gezamelijk standpunt in te nemen, en een gelijkluidend antwoord te formuleren, om zo de teleurgestelde draaier per direct van afdoende repliek te dienen.

Men doet mee, of niet, maar het gezeik van die draaier, schermend met nietszeggende statistieken, draagt niet bij aan de broodnodige spitsvondigheden, die nu eenmaal de artikelen van de Redactie de sjeu geven die deze verdienen.

Beste Leden, kunnen we vast een datum prikken?

Met een groet, lid Trendvolger.

gravatar

Geacht Woordenboek.

Ga uw gang. U rookt wat u wil, haring, forel, ham, banaan, tapir ….

M’n collega die vanaf 22.00 uur de wacht overneemt, rookt het liefst teennagels. Let u niet op hem. De geur heeft iets van een vleugje bevergeil, met toetsen van moeras.

gravatar

Heer Petitieniet,

Het is prettig dat u nu een andere benadering kiest.

Wat betreft de laatste reacties: Het gaat mij niet om “de” Speldlezer. Als u naar boven scrollt, zult u zien dat ik een en ander toespits op de wens die leeft bij hen die schrijven. Dat is iets anders.

U wilt de zogenaamde vergaderingen beëindigd zien. Welnu, daar zal wel een einde aan komen. Of de eerstvolgende vergadering ook de opheffingsvergadering zal zijn, valt niet te voorzien. Ik geef u nog een citaat uit een eerder stukje.

En wat doen we met die petitie? Volgens Nerd klopt het niet meer, maar er zijn natuurlijk wel stemmen die geldig zijn uitgebracht. We moeten er iets (of niets) mee, want we kunnen niet eeuwig deze zalen blijven bezetten. Ik bedoel: als we het ergens niet mee eens zijn, dan kunnen we ons punt maken. Maar als we over 3 maanden nog steeds iedere dag in #1 en #2 zitten, dan begint het misschien een klein beetje op ouwehoeren te lijken?

De termijn van 3 maanden moet u hierbij maar niet te letterlijk nemen. Waar het om gaat is, dat wel degelijk ook binnen de SVvDS dit punt in de week is gelegd als ik het zo mag noemen. Van de ene dag op de andere zal echter niet de door u gewenste kentering komen.

Zoals ik eerder heb aangegeven heeft ook de redactie boter op het hoofd, over de exacte hoeveelheid kunnen wij van mening verschillen. Hoe dan ook is het een bekend verschijnsel dat het oplossen van een probleem lastiger wordt naarmate men het langer voor zich uit heeft geschoven. Als men direct in het begin ergens op de site een toelichting had geplaatst, dan waren al deze problemen nooit ontstaan. Immers: begrijpen is de helft van het accepteren. Negeren is in ieder geval niet de oplossing. Er nadien in het artikel over de horoscoop de spot mee drijven heeft dan (in mijn visie: uiteraard) een averechts effect.

Wellicht is bij mij sprake van een tunnelvisie en misschien ook niet. Maar op dit moment kan ik het gewoon niet anders zien. Duidelijker dan hierboven kan ik het niet zeggen. Ik stel voor dat wij de ontwikkelingen afwachten. Wait and see.

gravatar

J. Esther (Jo, voor intimi), mijn muis zou veel minder rap verslijten, mocht men deze kolommen verbreden tot de onbevlekte vergaderruimte die hiernaast ==>
totaal ongebruikt leeg staat te staan.

Geen wonder dat lezers zich storen aan zoveel intrigerende leegheid op deze site.

gravatar

Guten Tag Brombeertje

Weil sie auf Anglish oder Hollands nicht antworten schreiben mich Deutsch.

Mich kan dich hilfen mit Erektionen ohne Medikamente.

Für mehr info mache mich Banktransfer .

Behandlung Ohne pein.

Jaylina

gravatar

Liefste Lezer van de Speld,

Tot uw ontluchting mag je nu stoppen met jezelf op te blazen en de vandaag opgebouwde zelfzekerheid laten vliegen. Te zeker zijn van zichzelf kan immers leiden tot stress en overdruk in de nabijheid van je hol omdat je ongewild de sluitspier onder druk zet door voortdurend jezelf turbomatig met recyclage van interne gassen vooruit te stuwen .

Je krijgt hier volkomen gratis de oplossing van al je problemen.

Beken aan een wildvreemde dat je hol op ontploffen staat en dat je er nu gewoon eentje gaat laten vliegen ipv van de inhoud te benutten om je nog grotesker te maken. Alle begin is moeilijk, maar de mensen die echt van je houden zoals je mama zullen het begrijpen.

Je komt niet van je druk af door achter je laptop te zitten en ze daar te laten vliegen. Dus ga naar buiten en kom onder de mensen en schreeuw het uit “Ik was een gefrustreerde lezer, maar nu heb ik de ware leer gevonden”. Laat daarop iedereen je hol zien en flatuleer erop los.

Concentreer je op je hol. Bij de minste druk heb je al snel de gedachte , daar steekt het niet op, die hou ik lekker binnen. Dit is een direct gevaar voor het afkicken. Niet sparen, direct knallen. Het vergt discipline om van een ondoordachte bevlieging af te komen.

Mandy

gravatar

Trendvolger, als het nog terug te vinden is in het wapengekletter en voor wat het waard is natuurlijk:

Goed idee, daar gaan we over vergaderen, z.s.m.
Waar en wanneer?

Morgen lijkt me i.v.m. voetbal geen goed idee.
Ik duik weer snel weg voor ik geraakt wordt; wat een ehmm dynamiek hier zeg.

Lieve groet,
Annie

gravatar

Hoi An,

Dynamiek zeg je? Nou en of, en duiken heeft nu geen zin meer!

De zeer geachte reactanten, voornamelijk via het medium Facebook, beginnen zich te roeren, en dát is een goede zaak!

Men stelt vragen, voortkomend uit ergernissen, beticht de reactant met een verleden o.a. met het lozen van azijn, en is dus ontevreden.

Wat met een petitie begint (186 ondertekenaars inmiddels), mondt uit in bijeenkomsten. Inmiddels zijn er, tussen de sigaren door, leden te over, die hier de nieuwkomer graag van tekst en uitleg willen voorzien. En desgevraagd opnieuw.

Beste Annie,

Het blijkt, dat de lezer wenst een goed artikel van ons aller De Speld te lezen, met daarbij de reacties die zo een artikel, al dan niet met een humoristische inslag, van commentaar voorziet, waarmee de nuance wordt aangebracht, die past binnen de vorm van de situatie, waarin zich het e.e.a. afspeelt.

Verandert is nog niets, maar om met de woorden van de geachte Heer Spaland te spreken:

Het is hier een zooitje, dus het gaat prima!

En zó is het, reeds!

Liefs, van je volhardende Trendvolger.

gravatar

Als voorzitter van de Actiegroep Weg met de Dementensoos SVvDS AWmdDSVvDS nodig ik hierbij alle vrije Speldlezers, dus zonder samenklonterhersens, dit bericht al dan niet van een duimsteunbetuiging te voorzien.

gravatar

Het is hier een zooitje. Het gaat dus prima!

Goede morgen,

Het bovenstaande is een uiting die ik ooit een keer hier heb geplaatst. Een onbedachtzaam moment. Ik deed het in mijn onschuld. Nooit gedacht dat een andere lezer dit als een creatie van belang zou ervaren.

Al jaren wisselen de schrijvers op De Speld van gedachten over allerlei onderwerpen. Op ongedwongen wijze worden naar aanleiding van een bepaald artikel daarbij ook allerlei zijpaden verkend. Zonder moderatie.

Een “lezer” bevalt dit alles niet. Dit dient te stoppen. En wel per direct. Zijn ze nou helemaal? De lezer wenst humor, grappen en grollen. En wel uitsluitend die grappen en grollen die hij leuk vindt. Die grappen en grollen dienen gelet op het nu aan de orde zijnde artikel te gaan over het afhakken van hoofden. Dat is lachen, joh. Maar wat is dit nu? Daar waagt iemand een een zijspoor te bewandelen. De brutaliteit. Een zijspoor over (voor mijn part) de Blommersdijkse molen.

Het wordt de hoogste tijd om met de digitale vingers te knippen en aldus even de wil op te leggen. Vandaag mag alleen gelachen worden over het afhakken van hoofden. Even orde op zaken stellen. Dus hup, even presenteren als “lezer” en het ongenoegen uiten. Daarna is het uiteraard wel zaak om later nog even te laten weten dat men geen kennis zal nemen van de reacties. Men is immers “lezer” of men is het niet, toch?

Dat op De Speld een bepaalde unieke vorm van zelfregulering aan de orde is in de vorm van een Reactieraad, dat de Hoofdreacteur namens die Reactieraad met een olijke knipoog – en mede namens Annie – en met medewerking van de schrijvers op deze site dit langs de lijnen der geleidelijkheid zelf wel vorm kunnen geven, daar neemt de “lezer” geen kennis van. Dat hoeft ook niet. Men is immers slechts “lezer”, geen begrijpend lezer.

En nu over tot de orde van de dag. Vandaag staat een onthoofdingstweet op het menu.

Is men in het gekkenhuis niet wijzer?
Het is maar een vraag…

gravatar

Wat een leuk idee, meneer Spaland!

Als lezer van het eerste uur wil ik hier graag aan meedoen!
Tjonge.
Mijn Eerste Stukje op De Speld!

Nou, daar komt-ie dan.

Een Duitser, een Engelsman en een Belg worden veroordeeld tot de guillotine.
De Engelsman gaat eerst enne, eeh, toen gebeurde er iets en toen iets anders, en toen moest de Duitser, enne, uiteindelijk zegt de Belg: “ik zie het al, dat schuifje zit klem!”

Ik vond hem erg leuk toen ik hem hoorde, jullie vast ook!

gravatar

Waarde Straal,

Gefeliciteerd! Uw eerste stukje op De Speld. U wist het al heel lang: ééns moet het gebeuren. En nu is het grote moment dan daar.

Wat uw grapje zelf betreft: ik snap ‘m niet. Het is een stukje uit het genre “moppentrommel” en dat is aan mij niet zo besteed.
Maar daar staat tegenover dat u kennelijk ook niets van mijn verhaal hebt begrepen. Dat geeft allemaal niets. Dit soort dingen gebeurt nu eenmaal. Gaat u daarom vooral door de wereld te verluchtigen met uw vermakelijke anekdotes.

Tot mijn verassing bent u een lezer van het eerste uur. Hoewel wij elkaar kennelijk niet begrijpen, heb ik een groot respect voor uw doorzettingsvermogen.

gravatar

Hallo Henk, de inbreng van Lezer Straal (een doordenkertje) is helemaal on topic en sluit aan bij de kernvisie van ISIS : “Kennelijk heeft niet iedereen hetzelfde gevoel voor humor.”

Nog een tip, Henk . Als je iets niet snapt , haal je het gewoon door Google Translate.

Mein erstes Stück Pin!

Nun, hier kommt es dann.

Ein Deutscher, ein Engländer und ein Belgier sind auf die Guillotine verurteilt.
Der Engländer geht enne ersten eeh, dann passiert etwas, und dann etwas anderes, und dann hatte der Deutsche, der übrigens, sagt schließlich der Belgier: “Ich sehe, diese Pin ist fest!”

Ich mochte es wirklich, als ich es hörte, Sie können auch!

gravatar

De lol gaat er zo wel vanaf.
Geen idee wat er gaande is met de Vrienden van de Speld en de bezigheden van de redactie.
Deze discussies gaan meer over allerlei onderlinge en interne beslommeringen dan over het geplaatste artikel. Daar heb ik toch geen zin in. Dan ga ik wel naar FOK!

gravatar

Beste Heer Spaland,

U betoogt een lang verhaal, waarbij u knipoogt naar ‘een lezer’. Voorts is het prettig te lezen dat u tracht de grenzen waaraan een reactie volgens u dient te voldoen de ruimte wenst te geven.

Welnu, om in de door u gepropageerde ruimte geen speldbreker te willen zijn, beloof ik u bij deze nimmer meer een oneliner van uw hand te quoten, en u daarbij verder alle ruimte te verlenen bij uw aanstaande duiding der reacties te uiten. Wat ik daarvan vindt, en ik vind er altijd wel iets van, zal ik voor mij houden, teneinde u niet voor het hoofd te stoten. Want daar wordt u niet wijzer van, en uiteindelijk de lezer ook niet.

Rest mij u vriendelijk te groeten,

Trendvolger.

gravatar

KEES22

Je zit hier in “zaal 7” gelanceerd door een “lezer”.

De reactie(s) waar jij op reageert sluiten desondanks duidelijk aan bij het artikel. Als guillotine en beheading geen verband hebben, weet ik het ook niet meer.

gravatar

Tja, alles overziend is de decapitatie wel gelukt. Zinnen waar je totaal niets mee bedoelt worden van een nooit gedachte betekenis voorzien. En als je dan iets schrijft wat toch wel om enige tegenspraak vraagt, dan lijkt het of het niet gelezen wordt. Zoals de opmerking dat alles hier ongedwongen toegaat “zonder moderatie”.

Niemand die vraagt of ik werkelijk bij mijn volle verstand geloof dat dit alles onbewaakt over het net gaat en of het wel binnen grenzen een beetje “gezellig” blijft. Als ik het moet uitleggen dan zou het antwoord zijn dat ik dat natuurlijk niet geloof. Maar de grap uitleggen is de grap verpesten, nietwaar? Maar inmiddels ligt deze bladzijde er een beetje verlaten bij, dus vooruit dan maar voor degene die zich boos op mij maakt en toch wil kijken of ik kennis heb genomen van zijn bericht. Verder komt hier toch niemand meer. Natuurlijk is er moderatie. Zo pal onder de neus dat je het niet ziet tussen de andere berichten. Op snaakse wijze, als ik hiermee niets miszeg, wordt het brandende vuurtje een beetje opgestookt en dan mag het weer een beetje luwen. Zoals het plaagstootje in het artikel over de horoscoop dat het met de petitie niets gaat worden. Dan moet er iemand natuurlijk ook een beetje boos reageren. Is dat nu echt zo moeilijk te bevatten?

En zo gaat het met alles. De trend volgen kan alleen als men helder ziet wat de trend is.

Een satirische site bezoeken brengt risico’s met zich mee. Afvragen op welk been men staat – is dat wel het goede? – is nodig om zich niet op de kast te laten jagen. Wacht u voor dubbele bodems. Neem niets serieus, ook uzelf niet.

En daar laat ik het maar bij.

gravatar

Ik moet even verder. Geheel volgens de raad van mijn oudoom smeet ik van de week wijven de kamer uit. Bleek helaas ook mijn werkster tussen het gezelschap te zitten. Dus ik moet even een bloemetje bezorgen. Je hebt ook nix dan narigheid aan je hoofd.

Reageer
gravatar

Stem de rancuneuze aliasloze “alias” (zo noemt hij/zij de lezers) hieronder op #7 weg door het waarschuwingsknopje links onder zijn/haar onbezonnen “reactie” te benutten.

Dat bespaart u het schrijven van een boze brief over deze dwaalgast aan de redactie.

gravatar

Participeren zal moeilijk zijn zonder eerst volledig uit te burgeren.
En ik zie W.A. zich ook nog niet direct tot wereldkoning uitroepen en burgers aller landen oproepen hem hun trouw te pledgen.

gravatar

Lekker overzichtelijk hier (nog), laatste reacties zijn makkelijk terug te vinden…

Nou nog m’n lucifers. Pff

Hoe zit het eigenlijk met de verjaardagspot en waar kan ik zien wie wanneer jarig is?
Is er een bepaalde minimum inleg?

Is het potje met vet niet gewoon door Annie door de wc gespoeld?
Waar liggen de pads of had ik die zelf mee moeten nemen?
Is er ook een line-up in laatste reacties hier mogelijk?

Allemaal vragen die misschien vandaag aan de orde kunnen komen als er nog vergaderd wordt tenminste..

En wie heeft er een leeg pak aardperensap in de koelkast gezet..

Reageer
gravatar

O, hoi Gaper. Ik heb geen idee, ook niemand gezien bij de snookertafel of in de gang bij het nodige verfwerk wat nog gedaan moet worden.

Mss zitten ze bij het vragenuurtje op de podcast.
Ik ga wel ff kijken…

Niet dus.

Ik zag wel allemaal lege kastje die hoognodig gevuld moeten worden. Ook nog een leeg vriesvak trouwens wat nergens op lijk

gravatar

Benny, in zaal 7 is het bal geopend lijkt het. Ik kom er net vandaan. De kasten leeg? Wel potverdikkie, nu missen we Joke toch werkelijk. Ik ren wel even naar de C1000. Tot zo!

gravatar

Kijk uit voor de zebra.

Flauw, weet ik. Ik wil gewoon niet dat je denkt dat ik je stuur.
Kijk ff of ze nog aardperensap hebben anders want ik weet niet hoe dat smaakt.

En misschien kan je gelijk kijken of er nog een film draait.
Het ligt in mijn bedoeling om Truus een keer te zien en dan te besluiten of ik daarheen wil. Ligt echt aan de film hoor!, niet aan Truus. En als Annie een keer met me naar de film wil moet ze het mijzelf vragen.

Thuis op de bank voel ik niks wolligs… pfff

Iets met ET of wat ze maar wil..

En Annie, ik weet dat je dit kan lezen dus trek niet gelijk de conclusie dat ik meer wil. Als je me niet snapt ben ik onbegrijpelijk goed!

Gewoon platonisch is ook oké.

Groetjes met de kop en romp aan elkaar zittende,

Benny

gravatar

O, er is nog niemand hier in de vergaderzaal.

Dan maar ff naar de rooksalon voor een senseo. En dan hoop ik wel dat die het doet.

Gelijk kijken of de pannen die er staan nu wel op de inductieplaat passen anders gaat m’n omelet weer in rook op.

Leuk voetbalbericht trouwens.

Reageer
gravatar

Buitenwerk schilderen met waterverdunbare verf? Pollens! Dat is meer voor binnen, toch? Vooral wit is fijn omdat bij waterverdunbare geen donkervergeling optreedt. Dat scheelt volgens mij ook met de nicotine-aanslag.

Maar wie heeft dan die waterverdunbare verf met terpentine verdund?

gravatar

Een buitendeur heeft ook een binnenkant Henk.
Misschien heb je dat over het al dan niet afgehakte hoofd gezien.

Ik kon er trouwens gewoon bij roken zonder dat de boel in de fik vloog.
Maargoed wie weet kan Pollens er meer over vetrellen.

gravatar

Goedemiddag. Sodeknetters wat is het hier warm. Mag de airco aan? Verdrijft misschien ook een beetje die verflucht.
Oh, voor ik de geijkte vragen naar m`n hoofd krijg. Ik ben inmiddels lid geworden maar meer een tijdelijk abonnement om de welbekende kat even uit de boom te kijken.

gravatar

Hallo? O zitten jullie buiten, nee koffie zat op ik drink wel water, zag dat de aardperensap op is.
Benny, met 2 padjes is het beter te drinken als je van een straf bakkie houdt.

Bedankt voor de tip over binnen- en buitenkant van een deur, maandag a.s. ga ik hier ook vreselijk schilderen en ik had er geen seconde aan gedacht!

Hoe zit dat met ingebouwdekast deuren? En de deuren naar de gang? Man wat word ik suf van die hooikoorts. En het idee om te gaan verven maar alles is al geregeld en vastgelegd, het gaat echt gebeuren nu.
Geen ontsnappen meer aan, hulptroepen komen me desnoods onder mijn bed vandaan trekken, het moet af! Helemaal, ja ook dat kleine stukje.. meeeh.

O ja die tweet… smakeloos. Flauw. Moet Oer-Himalayazout op en de tekst: breek de dag, tik een eitje.
Ook flauw, maar met een eitje kan ik dat zout er makkelijker doorheen vlechten snappie?

Eerst ff zitten hoor, en kijken of ik al kan roken zonder erin te stikken. Dat is het nadeel van hooikoorts; het belemmerd het roken enorm en maakt roken vaak onmogelijk.
Dat je opeens denkt: o nee… nog niet gerookt vandaag, als mijn hoofd niet vastzat vergat ik die ook nog een keer.

En zo eindigen we toch nog een beetje on-topic!

Liefs, Annie

gravatar

Beste leden en donateurs,

Tjonge, het boft dat de damesseniorenkorfbalwedstrijd van vandaag is afgelast, zodat ik tijdens het familieberaad van de Paulussentjes en aanhang sturend kon optreden. Veel familieleden waren namelijk laaiend over een rancuneuze actie van een onbekende, stiekeme non-lezer.

Het zag er namelijk naar uit, dat enkele familieleden zich zouden aanmelden bij de verbale tak van de Nederlandse ISIS om hier eens lekker koppen te gaan snellen. Gelukkig heb ik ze kunnen overtuigen om de gesnelde koppen die reeds waren gepubliceerd, terug te halen.

Ik zit nu echter opgescheept met een verzameling losse koppen. Zou de koppenmaker van ons geliefde e-blad er nog iets aan hebben?

gravatar

Mag ik dan nu de kopjes weer even opruimen – sorry hoor, moet u dit bodempje nog of mag ik die ook meenemen.

Ik wil nu de kalievaatwasser aanzetten, dan is ie klaar en kan ik m weer uitruimen voor ik naar huis ga.

gravatar

Heer Jo, in uw hoedanigheid van Hotemetoot van de orgelcommissie leg ik u de vraag voor hoe wij vandaag de muzikale omlijsting het beste vorm kunnen geven.

Het is verstandig om bij de keuze vandaag eerst over eieren te lopen alvorens zo maar iets ten gehore te brengen. De kwestie is deze.

Op De Speld dreigt oorlog uit te breken. De bijzonderheden bespaar ik u. Wij zouden dus de heersende stemming muzikaal moeten verklanken. Aangezien oorlog niet te licht mag worden genomen, zouden wij al snel uitkomen bij de afdeling “zware kost”.

Maar zegt u nu zelf: onze gewaardeerde gasten trakteren op “Wellington’s Siege” van Beethoven is ook weer geen manier van doen. Het gaat om verklanking van tromgeroffel, kanonschoten en soortgelijke kermisachtige effecten.

Toch zou deze keuze de optimale zijn. En wel omdat dit werk zo treffend illustreert dat aan de grootste componist de twijfelachtige eer te beurt valt het meest smakeloze stuk ooit te hebben gecomponeerd. Deze samenval van “goed” en “slecht” zou tot enige bezinning kunnen inspireren. Of begeef ik mij nu op het pad der ijdele hoop?

gravatar

Tja, Henk, daar overvraagt u mij een beetje, eerlijk gezegd. Hoewel mijn vader een niet onverdienstelijk violist was en een vrij grote theoretische kennis van de klassieke muziek bezat, ben ik slechts ten dele in zijn voetsporen getreden. Mijn pad op weg naar dezelfde mate van kennis is vooralsnog een “unvollendete”. Het door u voorgestelde muziekstuk is mij onbekend, maar dat maakt het zeker nog niet onbemind.

Persoonlijk denk ik dat wij een grotere kans maken de conflicterende partijen tot bedaren te brengen middels onderstaand werkje… Maar nogmaals, dat zeg ik zonder het muziekstuk dat u voorstelt te kennen… Als ik uw verhaal lees is dat geen gemis, maar ik ga zeker op zoek. In mijn functie moet men nou eenmaal weten waarover men spreekt.

Mijn voorstel, dus:

http://youtu.be/mn91L9goKfQ

gravatar

Wel, Heer Jo, ieder ander werk is op voorhand beter dan de door mij genoemde compositie. Laten we het daarom op uw voorstel houden. Trouwens: hij is al geplaatst, dus stop maar met zoeken.

gravatar

Heer Spaland, u bent mij er eentje!

Ik hoor – daartoe opmerkzaam gemaakt door door de plaatser van het filmpje op Jijbuis – en herken daar “Rule Britannia” en “For he’s a jolly good fellow”…

Bravo! Uw poging mij beentje te lichten kunt als geslaagd beschouwen.

gravatar

Heer Henk,

Laat ik u dan dit zeggen, zonder ook maar het kleinste spoortje van ironie: u slaagt er regelmatig in bij mij een glim-, dan wel schaterlach op het gezicht te toveren…

Zo, die kunt u óók in de borstzak steken!

gravatar

Nou heren, over de merites van verf kan ik nog best wel een boekje open doen. Met name bij waterverdunbare acrylaatverf zou ik niet roken: die is van zichzelf al kankerverwekkend genoeg.

Overigens zou ik die verf helemaal niet gebruiken: weggegooid geld!

gravatar

@Haagsche Annie: (mijn moeder komt uit Den Haag, dus ik heb daar een zwak voor).
Aardperensap, gatverdamme! Aardperen zijn een volkomen terecht vergeten knolgewas. Gadverdamme wat is dat smerig spul!
Over schilderen van binnen- en buitenkant valt wel een en ander te zeggen.
Vocht, waterdamp, moet van binnen naar buiten door het kozijn kunnen migreren. D.w.z. dat de verflaag aan de binnenkant dichter moet zijn dan aan de buitenkant. Immers: damp komt uit de warme kamer door de binnenverflaag het kozijn in en gaat dan naar de koude buitenlucht door de buitenverflaag.
Alkydverf of lijnolieverf heeft als oplosmiddel resp. terpentine of terpentijn en levert een dichte laag. Acrylaatverf heeft als oplosmiddel water plus kankerverwekkende chemicaliën en levert een open laag bestaande uit kleine korreltjes met tussenruimte.
Schilder dus aan de binnenkant oplosmiddelhoudende verf en aan de buitenkant waterverdunbare verf. En dan wel goed ventileren, natuurlijk!