Festival experimenteert met bekendmaking line-up voor uitverkopen

‘Op die manier weten mensen wat ze te zien krijgen’

Muziekfestival Welcome To The Village pakt de festivalorganisatie dit jaar radicaal anders aan. In een breuk met wat we gewend zijn in festivalland Nederland, maken de organisatoren de line-up al bekend voordat de kaarten zijn uitverkocht.

Volgens programmeur Corné Schellevis levert de nieuwe methode een onverwacht voordeel op: “Stel, je wil een bepaalde band zien, en die staat op de line-up, dan kun je besluiten een kaartje te kopen voor het festival. Dan heb je dus de mogelijkheid om die band, en andere bands die je interessant vindt, te zien.”

Bob Scheringa, organisator van festival A Busride to Muddy Paradise, ziet niets in de methode: “Een festival is gewoon leuk omdat het een festival is, het maakt voor de geslaagdheid op een festival echt niet uit wie de muziek verzorgt. Dat vind ik een achterhaalde gedachtengang.”

Naar kaarten voor Welcome to the Village is inmiddels al een stevige vraag ontstaan. Het is dan ook nog maar de vraag of de organisatoren in hun opzet zullen slagen. Schellevis: “Het is een logistieke puzzel ja, maar we hopen eruit te komen. En anders bellen we wel wat bezoekers af, of nodigen we Gordon uit als afsluiter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geweldig nieuws voor iedereen die een iets nieuws wil ervaren!

‘Welcome To The Village’ zou in de toekomst wel eens ‘Evolution To The Village’ kunnen gaan heten, en zou wel eens een enorme aantrekkingskracht hebben op iedereen die ‘Young and Happening’ is, en van vernieuwing houdt.

De organisatie richt zich dan ook niet alleen op mensen, maar ook op dieren, of allebei.

Gordon is daar een mooi voorbeeld van, want onderzoek heeft uitgewezen dat met name Chimpansees dit soort vernieuwing ook opzoeken.

http://tinyurl.com/plea84x

Reageer
gravatar

Hilarisch!! Ik ken heel wat dames (en heren ook) die ook op zouden knappen van die rage met grassprieten, leuk bedacht ook.

Een mij bekende biologe uit Congo heeft me ooit zoiets verteld; ik heb haar vierkant uitgelachen en een studie van Nederlandse bodem naar apen laten zien, het leek me toen een volledig uit de duim gezogen verhaal wat toch ook wel waar kan zijn.

Ik ga haar nu meteen mijn excuses aanbieden voor het uitlachen een paar jaar geleden en de link toesturen, met bronvermelding (Trendvolger, De Speld, no worries, ere wie ere toekomt, ja toch?)

Is het gewoon nog waar ook… je gaat het druk krijgen om e.e.a. te volgen!

Mocht iemand willen zien hoe dat zit met die bril:
http://youtu.be/nZVQutNyV_4

Alleen verkrijgbaar met ondertitels helaas.

Liefs, Annie

gravatar

Hoi Annie, je zult dit waarschijnlijk niet meer lezen, en gelijk heb je… Maar toch:

“volledig uit de duim gezogen verhaal wat toch waar kan zijn” als in Broodje Aap-verhaal?

Noem het een kronkel, maar dat kwam bij me op… Grappig…

gravatar

Ging etwas niet goed mit Der Speld dat zij haar digitalische Reaktielokaal verhuurt aan der Dementensoos “Soz. Verein von Demente Spätlebenden” (SVvDS)? Unbegriepelijk! Wat is dan dat Verdienmodel!?

Reageer
gravatar

Uw vraag heb ik voorgelegd aan de deskundige professor Prlwytzkofsky. Met ener z in der midden. Ik begreep, en ik citeer: “dat De Speld ohne Verdienmodel op gans wetenschappelijker wijze het beste voor de samenleving wil bereiken. Der goede Dag.”
Hebt u hier iets aan?

gravatar

Praw!

Da wordt ja meiner goeden Nahm door die dreck gezogen. Der Hank is ener Weetniets die een ganz klare uiteenzettung niet verstaat. Der Waaahnsin om das Wetenschappelijk duiden te willen! Neemt u zich vort en wend u zich tot der Sickbock, als u vernemen wilt over wetenschap en verdienmodeller, mag u u bidden.

Der Hemldonnerwetterse onbeschaamdheid!

gravatar

Ik kan het ook niet helpen, professor. Dan lijkt het mij beter dat u het zelf allemaal uitlegt. Maar ik ga niet naar professor Sickbock. Want dan gooit u mij weer voor de voeten dat ik mij heb gewend tot een, in uw eigen woorden: “onwetenschappelijker kwak”.

Professor Paulussen kan ik op dit late uur hier niet mee lastig vallen. En meester Den Oetelaar uit Maaskantje wil ik het helemaal niet over hebben. Die weet nix anders dan mensen een paar klassen terug te zetten. Die is dus niet vooruitstrevend, zal ik maar zeggen.

gravatar

Present! Mag ik in het voorbijgaan er even op wijzen dat de Senseo op de inductieplaat staat en een vergeetachtig iemand die plaat aan- dan wel niet uit heeft gezet? Nou kan de jongste bediende wéér naar de Blokker toe.

Maar goed dat ik spullen heb meegenomen om Griekse koffie te maken, iemand ook een bakkie om wakker te worden?

gravatar

Ach Heer Jeettje. Goede morgen. Dat zal der Lacan gewesen sein, zoals professor Prlwytzkofsky – met ener z in der midden – hem noemt. Die spoort niet.

Dank u voor het aanbod. Gelet op de ervaringen van de afgelopen dagen had ik mij echter hier reeds van het nodige voorzien.

gravatar

Ah, Heer Spaland, spiegeleitje dan? Iets te vroeg voor de eerste sigaar, maar een geflambeerd spiegeleitje moet kunnen, toch?

Onder ons gezegd en gezwegen heeft die inductieplaat al aardig wat gekost, de oververhitting van de sleuteltjes van de Solex niet eens meegerekend; dit kan de postzegelkas niet lang meer trekken, nog even en het moet uit de verjaardagspot komen.

gravatar

Hm… met alle respect voor de huurders, maar ik krijg de indruk dat tot nu toe een antwoord op Victors terechte vraag betreffende het verdienmodel is uitgebleven.

gravatar

Gedachter Herr Henriëttus Jolandus van S.,
Danke daarvoor dat u der Kwestie nog einmal aanhangend macht. Veellicht kan Ich gezien kennelijk filantropischer Einstecke ene Naamswijziging naar Koninklijke De Speld ritzeln. Aber dan zollen zij mij bellen moeten.
Euer V.B.

gravatar

Tja, het is lastig om goede informatie te krijgen. Zoals gezegd wilde ik professor Paulussen zo laat op de avond niet meer storen omdat aannemelijk was dat hij zijn rekenliniaal inmiddels in het nachtetui zou hebben geborgen.

Met professor Prlwytzkofsky overkomt het mij wel vaker dat er geen duidelijkheid komt. Het valt mij overigens op dat als hij met een nieuw stofje aan komt zetten, dit steevast door der assistent Alexander Pieps in ener residu is aangetroffen. Merkt u zich dat, om de professor maar weer eens te citeren.

Misschien dat de heer Pieps de beste vraagbaak in deze kwestie is.

Uit de gang van zaken blijkt wel waarom goede raad zo duur is. Die raad is net zo moeilijk te verkrijgen als keukenpersoneel dat niet voortdurend geheel onnodig de inductieplaat aanzet.

gravatar

Briljant idee dit.
Ik heb er ook genoeg van om iedere keer weer op de gok kaartjes te kopen en dan na bekendmaking van de line-up de boel weer met verlies te moeten verkopen.
Misschien ook een idee om een line-up op Kickstarter te zetten?
Bij genoeg donaties worden de bands geboekt en gaat het festival door. Als stretch goals kunnen extra bands in de line-up worden geplaatst.

Reageer
gravatar


URGENT NIEUWS

We onderbreken uw Vaste Prik voor het Betrouwbare nieuws met urgent nieuws vanuit Brazilië. Tante Paulien kom er maar in.

Goede middag, lezers,

Zojuist is bekend geworden dat Louis van Gaal, oefenmeester van de Nederlandse herenvoetbalploeg door VN-adviseuse Verene Shepherd ernstig terecht is gewezen vanwege schending van de Universele Rechten van de Mens.

Deze Jamaicaanse mensenrechtenonderzoekster onderzoekt samen met andere deskundigen van de Verenigde Naties de rol van spelers van Afrikaanse afkomst in het Nederlandse elftal.

Mevrouw Shepherd wijst blazend van woede op de blanke huid van de heer Van Gaal. Daardoor worden nare herinneren aan de Hollandse slavenhandel opgeroepen. Ze kan zich daarom niet aan de stellige indruk onttrekken, dat het hele Nederlandse volk van nogal klein tot flink groot zeer racistisch is.

Ofschoon het onderzoek nog niet afgerond is, maar het wereldkampioenschap herenvoetbal bijna wel, verzoekt de VN-adviseuse de KNVB dringend de oefenmeester te voorzien van een lange witte baard. een forse jurk tot aan de tenen, een staf en een bisschopsmijter. Daardoor krijgt deze man een vriendelijker uiterlijk, zodat hij niet langer wordt aangezien voor slavendrijver.

Zodra er een reactie is van de KNVB of de bondsoefenmeester persoonlijk kom ik graag bij u terug.

Dit was tante Paulien, terug naar De Speld.

Reageer
gravatar

De WK lineup zou pas bekend gemaakt moeten worden als alle kaarten verkocht zijn. Helemaal ideaal als ook de locaties pas achteraf verteld worden.

gravatar

Beste Lee O, ik vrees dat die 200 Eurietjes er even niet inzitten. De pot is leeg, helaas. Ook de aanwezigheidspremie (vergeet niet de presentielijst te tekenen) van 1500 euries is al enige tijd niet meer uitgekeerd. Het zijn donkere dagen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat zodra de duimpjes verdwijnen, en de laatste tien reacties weer keurig worden weergegeven, de zon weer zal gaan schijnen.

gravatar

Wat een geweldige service!

Voorheen moest men, na in de voorverkoop een kaartje te hebben gekocht, helemaal naar het festivalterrein om er achter te komen wie daar optreden.

Met deze nieuwe systematiek is de mogelijkheid geschapen om gewoon thuis te blijven nadat je een kaartje gekocht hebt en desondanks tóch te weten wie er optreden.

Op die manier bespaart men zich alle ongemakken van het reizen en het verblijf op het festivalterrein en blijft men tóch op de hoogte!

Reageer
gravatar

Dit experiment zou de organisatie nog wel eens zuur kunnen opbreken. As je vooraf al weet wat de verrassingen zijn is daarmee eigenlijk het zout uit de soep, de slagroom van de taart of de minister van binnenlandse zaken uit het kabinet. De sjeu is er af. Als je bijvoorbeeld van te voren al weet dat Metallica komt, dan ga je toch niet meer?

Reageer
gravatar

Blijven we ons wel aan de zelfgemaakte regeltjes houden?
We hadden toch afgesproken alleen de kamers #1 en #2 te misbruiken voor niet ter zake doende, off topic commentaren.
Vind ik juist zo’n handige service van de Speld, dat je gewoon naar commentaar #3 kunt scrollen en vanaf daar de commentaren op het betreffende topic kunt lezen.

gravatar

Pollens! Nu wordt er al uren naar de doppenwipper gezocht, zit Truus Naaijkens in #1 te pruilen omdat niemand haar smeekt om als voorzitter terug te komen en heeft Benny bij het schilderen van de achterdeur terpentine over de sigaren van De Huifkar gemorst.

Het valt allemaal wel, maar niet mee.

gravatar

Sorry, Pietteniet, kunt u er niet doorheen babbelen, dat stoort namelijk. Wij kunnen het ook niet helpen dat er steeds meer Vrienden van De Speld zich aanmelden en de tussenwanden opengeschoven moeten worden.

Bovendien; wie is er nu in uw commentaar geïnteresseerd dat zelfs helemaal niet over het topic gaat?

Neem een Huifkarretje, het schijnt dat de terpentine er overheen is gegaan, wat de kwaliteit alleen maar ten goede komt – mits met de Zippo aangestoken.

gravatar

Pollens! U vindt het juist zo’n handige service van de Speld, dat u gewoon naar commentaar #3 kunt scrollen en vanaf daar de commentaren op het betreffende topic kunt lezen.

Maar waarom zou een mens toch al die onzin willen lezen? Het belangrijkste zijn de mededelingen van de SVvDS.

gravatar

Oh, juist, ja; net zoiets als De Speld opstarten zonder te weten wat de artikelen zijn of juist eerst de inhoud bekijken ? Het wordt tijd voor mijn Radlertje.

Reageer
gravatar

Je zou het niet zechen, Skipper.
Hoewel, in Maastricht schijnt óók iets universiteit-achtigs te staan.
Verklaart in ieder geval de zachte “ch”

gravatar

Oh wat een blamage mijnerzijds!

Als verontschuldiging kan ik misschien aandragen dat ik slechts de zeevaartschool ben doorgelopen en geen WA niveau bereiken mocht.

Natuurlijk.
Zechchen rijmt op lechchen en in mijn geval op aanlechchen.
Ik zal het nooit meer vergeten, heb dank voor de correctie.

gravatar

U bedoelt toch het voetbal ? Eerst een kaartje kopen en dan pas te weten komen of het nederlands elftal tegen Engeland speelt dan wel S.V. Donkerbroek tegen Old Forward ?

gravatar

snap ik het nou niet of waar gaat dit over ? ik ken geen een festival die de line up niet bekend maakt voor dat er kaartjes verkocht worden

gravatar

En als Joost (# 3c) het al niet weet, wie dan nog wel? “Joost mag het weten” is dus -bij deze- als achterhaald te beschouwen en in de volgende editie van de Dikke van Dale af te voeren?

gravatar

Oma, ik ben inderdeed lid en donateur SVvDS, maar ik doe het liever anoniem omdat mijn baas er tegen is. Vandaar dat ik incognito ben zodat hij me niet herkendt. Daarom ken ik het wachtwoord ook zo goed. Een clubgenotige groet!

gravatar

Bant en Lee,

Zijn jullie wel lid dan wel donateur van de SVvDS of zitten jullie hier in vergaderzaal #1 illegaal te verblijven zonder verblijfsvergunning*?

Jullie weten wat Fred Teeven doet met illegalen, dus jullie zijn gewaarschuwd!

Voetnoot

* Een verblijfsvergunning verkrijgt men automatisch door lid of donateur te worden van de Stichting Vrienden van De Speld

gravatar

Sjoh, da’s nog best een eind van #6 naar #1. Henk, begrijp ik het goed dat Gordon niet op het wensenlijstje van commissie Muzikale Omlijsting staat?

gravatar

Oma, is Lee O al uit #1 geflikkerd of zit ie nog op de publieke tribune?

Tja Henk, wat moet ik daar nou op zeggen…

gravatar

Leuk Lee O, aspirant lid. Ik zou niet zo royaal zijn met uitnodigingen aan het adres van Fred Teeven. Hij schijnt er nogal extreme fantasietjes op na te houden.

gravatar

Jo voor Intimi,

Colinda zou in haar onmetelijke wijsheid zeggen:

Een likdoorn in het oog getuigt van lenigheid.

gravatar

Lieve Plien

Ik denk eerder dat Colinda in haar onmetelijke wijsheid zou zeggen:

Muzikale omlijsting van de vergaderpauze is als roken in de rustpauze van de daad.

gravatar

Jo, onze voorzitter van de orgelcommissie heeft enige tijd geleden verteld dat hij een beetje bekend is met de banjo. Daar mogen wij natuurlijk geen grapjes over maken. Welnu, dat doen we dan ook niet.

Maar… niets weerhoudt ons om een op dit instrument geïnspireerd stukje muziek te presenteren. Dit mede ter omlijsting van de rustpauze van Heer Viesman. Uit zijn woorden om 14:53 meende ik te begrijpen dat hij dit wel weet te waarderen.

Welnu, komt i:http://tinyurl.com/o8jqma5