KNVB pleit voor afschaffen rookpauzes

'Rookpauzes lopen uit, dat zie je op elke werkvloer'

Het is bijna niet voor te stellen, een WK zonder rookpauzes op het veld. Toch wil de KNVB ervan af. De bond heeft bij de FIFA aangedrongen op het afschaffen van de rookpauzes tijdens de wedstrijden op het WK. Halverwege de eerste en tweede helft worden sommige duels enkele minuten stilgelegd zodat spelers even op adem kunnen komen en een sigaret kunnen roken.

Bondscoach Louis van Gaal vindt dat het spel nadelig wordt beïnvloed door de onderbrekingen: “Rookpauzes lopen altijd uit, dat zie je op elke werkvloer. We merken nu al dat we veel tegengoals krijgen doordat het spel alweer begonnen is terwijl er nog vier van onze verdedigers een peuk staan te roken bij de eerste rookpaal. Op dat soort momenten moeten we nog scherper zijn.”

Volgens Van Gaal kan de rookpauze tot oneerlijke situaties leiden. “Wij hebben een elftal vol rokers, terwijl roken heel slecht is voor je gezondheid. Als we een tegenstander treffen zonder rokers, dan zijn zij na de rookpauze veel fitter dan wij. Het is belachelijk dat de FIFA daar geen rekening mee houdt.”

Oud-voetballer Theo Janssen vindt de kritiek van Van Gaal eenzijdig: “Het roken heeft ook een sociale functie, het is goed voor je netwerk. Ik heb veel grensrechters beter leren kennen, ook omdat de sfeer meteen veel relaxter is. Tijdens het roken hoor je vaak wat grensrechters nu echt van de scheidsrechter vinden, ook omdat ze dan vergeten dat die een oortje in heeft.”

Volgens KNVB-voorzitter Michael van Praag zijn de rookpauzes juridisch niet meer van deze tijd: “Ook niet-rokende spelers hebben recht op een rookvrije werkplek. Desnoods moeten we alle stadions ter wereld uitrusten met een aparte rokerstunnel. Dat zou een haalbare tussenoplossing zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is de grootste idioterie dat ik ooit gehoord heb. Wat is dit voor voorbeeld voor de jongere generatie? “He we spelen wat voetbal maar moeten wel even een sigaret opsteken”. WAANZIN.
BELACHELIJK en is waarschijnlijk niet eens waar. Of is het????

Reageer
gravatar

Geachte Ano,

Deze website houdt er niet van om te spotten en schelden. Zou u dus uw publieke mening weer terug willen nemen?

Met vriendelijke groet,
Windows Paint

gravatar

Helemaal eens met Dhr. Janssen.

Zonder de sociale omstandigheden in de rookpauze tegen Mexico was er wellicht helemaal geen penalty geweest.

Dan hadden we dat Mexicaanse liedje ook moeten missen.

Reageer
gravatar

De speld: Uw vaste prik voor betrouwbaar nieuws.

Heb nu enkele artikelen op deze site gelezen en van de bovenstaande slagzin is natuurlijk niets waar.

Wat een onzin nieuws, sneue site.

Reageer
gravatar

Nou ja, het is natuurlijk wel erg sneu voor deze kritische consument dat hij een dodelijke aandoening heeft aan zijn humorklier.
Misschien is een abonnementje op het Financieel Dagblad wat voor hem? Of de zondagseditie van het Reformatorisch Dagblad?

gravatar

Voel je je een beetje gefopt Chris?

Sneu voor je, kop op man je komt er wel overheen.
Welke nieuwsdealer had je hiervoor als ik vragen mag?

Bedankt voor je feedback in ieder geval, aardig dat je toch het vragenformulier hebt ingevuld toen je je abbo besloot op te zeggen, de meeste mensen hebben geen zin om uit te leggen wat ze niet beviel.

Fijne dag nog en laat evt. nog even weten welk genre nieuws je zoekt; wie weet heeft iemand hier een tip waar je beter je nieuws kunt scoren dan hier.

Zo zijn Speldabbonnees dan ook wel weer,
Liefs, Annie

.. en in de blessuretijd: dat bedoel ik nou, net stond er nog geeneen reactie dus dacht ik laat ik een beetje helpen, 5 minuten later zie ik dat het al tips regent!!
alleen de timing.. de laatste 10 reacties.. de duimpjes.. nou ja alles kan altijd beter..

gravatar

Een reageerder stelde voor om rookmelders op te hangen, nou ben ik zelf ook niet zo van het verklikken maar ophangen vind ik wat te bruut.

Reageer
gravatar

Precies beste Nummer,

klokken hang je op, niet de klokkenluiders, ergo rook hang je op, niet de rookmelders. Rookgordijnen daarintegen weer wel natuurlijk…

gravatar

Mag ik als totaal ontoevoegenwaarde nog mijn menig geven over het edele spel der voetbal? Mart? Nou ja, in afwachting van antwoord brand ik maar los. Geen cubaan want dat zou zonde zijn. Maar ik heb mij in de loop der jaren zelf de regels bijgebracht door het veelvuldig kijken van “potten” voetbal. Ik heb gemerkt dat dit meer genot brengt dan de zogenaamde “kenners” wiens kijk op het spelletje soms tot grote ergernis leidt.

Wat mij met name opvalt is de toename van rituelen en gebruiken tijden een WK. Het moment waarop alle spelers in een lange rij zich presenteren aan het publiek en de kijkertjes thuis. In het midden van de rij spelers heeft het arbitrale trio zich geposteerd. De daadwerkelijke leidsman en zijn twee broers. Opvallend dat het altijd twee broers zijn overigens. Nog nooit zag ik twee zusters of een broer en zuster aan de zijde van de leidsman staan. Ik ga er maar vanuit dat dit onder het beleid van de VIVA valt en boven kwaliteit staat.

Dan de volksliederen – een prachtig ritueel in mijn optiek- waarbij er bonuspunten in het verschiet liggen voor de tegenpartij. Bij het inzetten zullen aanhangers van de tegenpartij alles in het werk stellen om zo luidruchtig mogelijk door middel van schreeuwen, fluiten of ruftend het volkslied onverstaanbaar te maken. Dit om er voor te zorgen dat de zingende spelers uit hun ritme komen en de draad kwijt raken. Mocht dit lukken dan zullen bonuspunten worden toegekend. Saillant detail, het volkslied van het arbitrale trio wordt stelselmatig overgeslagen. Onbegrijpelijk in mijn optiek maar dat geheel terzijde.

Als dan uiteindelijk het spel los barst zijn er ook bonuspunten te verdienen. De hoofdregel is natuurlijk het scoren van zogenaamde doelpunten. Wat ik overigens vreemd vind in deze, is dat er in de open dug out een speler probeert deze doelpunten te voorkomen. Terwijl er met name na doelpuntrijke duels een jubelstemming heerst. Ik pleit er dan ook voor om deze speler te verwijderen ten gunste van het spel.

Dan de bonuspunten tijdens het spel. Spelers kunnen tijdens de pot – onthoud deze term u komt er mee over als een kenner- bonuspunten verdienen door het inzetten van bijvoorbeeld een “vliegende tekkel”, de term begrijp ik niet helemaal daar ik nimmer een tekkel op het veld heb kunnen waarnemen. Mocht deze correct worden uitgevoerd waarbij de val van degene op wie hij wordt ingezet bepalend is voor de bonus zal de leidsman een consumptiebon tonen. In veel gevallen zal dit een gele zijn (binnenlands gedistilleerd). Een ander manier om aan bonuspunten te komen is het inzetten van een heupworp. En nu gaat het lastig worden. Hierin is de medewerking van de tegenstander op wie de heupworp wordt ingezet essentieel. De manier van vallen is bepalend, en bij een geslaagde val kan er een rode consumptiebon worden getoond. We hebben het dan ook over benadering van de stervende zwaan. De bonus mag dan gekozen worden, danwel buitenlands gedistilleerd voor de uitvoerder of binnenlands gedistilleerd voor het hele elftal.

Het uitdelen van consumptiebonnen kan tot discussie of zelfs razernij leiden. Een buitengewoon amusant schouwspel mag ik wel zeggen. Tijdens deze opstootjes komt het voor dat de leidsman dankzij inzet van spelers ineens begint te strooien met consumptiebonnen. Dit lijkt een prachtige beloning voor de spelers maar hierin schuilt het gevaar dat er jaloezie ontstaat bij reserve spelers en de technische staf. Het kwalijke gevolg is dat zij zich ook gaan mengen in het opstoot om zodoende ook consumptiebonnen te bemachtigen. Dit is echter ten strengste verboden en kan bestraft worden met een permanente plaspauze op de tribune.

Als uiteindelijk de wedstrijd ten einde is mogen consumptiebonnen geruild worden tegen voetbalplaatjes maar dit is niet verplicht. Met name Italiaanse spelers schijnen hier gevoelig voor te zijn.

Nou, zoals u wellicht zult begrijpen vind ik het edele voetbalspel zowel verwonderlijk als intrigerend. Mocht ik her en der een en ander onjuist geïnterpreteerd hebben mag u mij ten alle tijden corrigeren uiteraard.

Met lieve groet, Kees

Reageer
gravatar

Nou ja, in ieder geval begrijp ik nu wel dat er een systeem in zit. Het is mij nu duidelijk dat als op het veld een voetballer loopt, dat niet een jongen is die daar zo maar loopt.

gravatar

Heb je het hele verhaal uitgelezen dan, Henk? Ik ben na het 5de woord al afgehaakt.

‘Ontoevoegenwaarde’…

Nee, kan er niets bij bedenken.

De kwaliteit van een reactie is niet recht evenredig met de lengte ervan, zo blijkt eens te meer…

gravatar

Beste heer Jo,

In de haast om alsnog op mijn werk te komen is deze fout er helaas ingeslopen. Gelukkig bent u verder mild voor me, waarvoor dank!

gravatar

Beste Kees, in tegenstelling tot sommigen hier ter salon heb ik je reactie met smaak gelezen. Ook ik heb het spel proberen te begrijpen slechts door er naar te kijken en wat ik vooral niet begrijp, is waarom de mannetjes in het ene uniform proberen de bal, zoals dat heet, in het ene doel te schoppen en de mannetjes in het andere uniform diezelfde bal in het andere. Zou het niet handiger zijn om elke geüniformeerde groep zijn eigen bal te geven? Of nog beter; dat iedereen de zogenaamde bal in hetzelfde doel probeert te schoppen. Dat levert ongetwijfeld meer bonuspunten op en dus meer uitzinnige vreugde…

gravatar

Kijk, waar is Annie nu? Eindelijk eens een paar mensen (Kees en Jong) die eens haarfijn uitleggen hoe voetbal in elkaar zit.
Rest mij nog te vertellen dat die gekleurde schoentjes van die voetballerts er voor zijn om de olifanten schrik aan te jagen. Werkt perfect: geen olifant op het WK gezien, dussss.
En die tattoo’s zijn tegen de mollen. QED.

gravatar

Ha die Finkel het voetbalelfje,

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook niet verder kwam dan de 2e regel en toen ben doorgescrold.. (no offense Kees) maar dat van die schoenen klopt dan wel ja.
Geen olifant gezien en ook geen aanverwante dieren, prima schoenen dus!

Dan klopt het toch dat ik voetbal saai vind.. dacht ik al maar nu weet ik het zeker.

Om zo naar te kijken als het echt niet anders kan of gewoon voor de lol oke maar als ik eerst een cursus moet gaan volgen nog saaier dan een studie Fiscaal Recht..

Dan ben ik meer voor het idee van Jongengroenenbleu, hij heeft zich wel door de stof weten te worstelen (mijn complimenten Jongengroenenbleu) dus hij kletst geen onzin, heeft zich goed ingelezen en inderdaad, iedere club zijn eigen bal, het doel samen delen en moet je eens kijken wat een gezellig boel het dan wordt!

Dat is overigens een situatie waar die duimpjes nog van pas kunnen komen: in 2 kleuren, de kleuren van de pakjes van de voetballers (oranje en euhmm groen en geel zum beispiel).

Scoort oranje: een oranje duim gaat de lucht in, er klinkt even een vuvuzuela en voort, verder voetballen.
groen/geel scoort: juistem, het groengele duimpje omhoog, vuvuzuela en verder maar weer.

Door geen punten te tellen maar de spelers te belonen met een duimpje heeft iedereen gewonnen en is er ook niemand sjaggerijnig aan het eind van de wedstrijd.
Een win/win/win/win situatie dacht ik zo, en als die duimen eenmaal verpatst zijn kunnen de achterstallige presentiegelden ook eindelijk eens worden uitbetaald.

Als je tegen L. van Gaal zegt dat hij gestoord is als hij hieraan mee wil werken zegt hij meteen JA, ik wil.
Laat de verkoop maar aan mij over, ik kan heel goed met zulke mensen overweg.

En ja, ik heb een dubbele agenda:
Ik heb al ergens opgebiecht dat ik eigenlijk een beetje verliefd op hem ben geworden toen ik hem stomtoevallig hoorde praten op tv.

Nou ja stomtoevallig, iemand vertelde dat hij mijn standaardreactie op een vraag had geplagieerd en toen heb ik een keer opgelet i.p.v. gezapt toen voetbal aan de beurt was en ja hoor.
(ben ik nou zo slim of ben jij nou zo dom?)

Maar deze uitleg (sorry sorry Kees, niet persoonlijk opvatten aub) lijkt op de gebruiksaanwijzing van mijn tv, die stukken smarter kan zijn dan hij nu is, als ik maar eens de lust op kon brengen die gebruiksaanwijzing helemaal te lezen.

Een vicieuze cirkel, de bal is rond en alles is weer bij het oude. A.s. zaterdag schijnt de kans op forse rellen stukken groter is dan voorgaande wedstrijden heb ik me laten vertellen, ze beginnen pas om 22.00 uur.

Niet zo slim, dan is iedereen echt katjelam al voor de westrijd begint en als ‘we’ dan verliezen verlangt iedereen hier naar het voetballen a la Jongengroenenbleu, wedden?

Liefs, Annie

gravatar

Geeft toch niets Annie. Het feit dat je je niet door de lap tekst hebt kunnen werken maar dus ook geen duimpje hebt kunnen uitdelen stemt mij dan weer positief.

@jongengroenenbleu, ik denk in dit geval dat jouw wijziging wel gaat bijdragen aan een toename van de zogenaamde doelpunten maar ik betwijfel of het meer bonuspunten gaat opleveren. Ik kom daar hopelijk later op terug.

@Finkel, dat van die schoenen was ik echt glad vergeten. Wat ik me nog wel afvroeg is, word het schoeisel eigenlijk aangepast aan het continent waar ze spelen?

gravatar

Ik vind rookpauzes echt uit den boze.
Die moeten niet nodig zijn.
Je speelt tenslotte de hele tijd in de open lucht.
Dus roken moet kunnen tijdens de hele wedstrijd.
Daar moet geen rookpauze in zitten.
Het woord rookpauze suggereert trouwens dat er juist een pauze in het roken plaats vindt. En dat is juist niet de bedoeling.
Dus … Speel maar lekker door. Het moet allemaal kunnen.

Reageer
gravatar

Dan zou – volgens uw uitleg – een plaspauze betekenen dat er een pauze tijdens het plassen wordt gehouden? Het lijkt mij een ongemakkelijke indeling van de plas- en rusttijden.

gravatar

Lieve deugd! Wat is er gebeurd?! Ik ga even op vakantie en plots is er een soort vergadercircuit ontstaan… Ik heb geprobeerd me door de eindeloze notulen te worstelen maar de buikkrampen die ik kreeg van het lachen om de ongelofelijke geestig – en spitsvondigheden deden mij snel hier en daar wat overslaan. Is hier sprake van een aan de orde zijnd iets of is deze aardverschuiving van jolijt wellicht gewoon een heel snelle evolutie, niet te zeggen mutatie, van de trouwe speldreageerders..? Met andere woorden en in mooi Nederlands: what the fuck…

Reageer
gravatar

Ha die Jongengroenenbleu,

Tja, er wordt driftig vergadert de laatste tijd.
En dat allemaal i.n.v. een petitie, die onze Haagsche Annie enige tijd geleden heeft opgestart, en inmiddels al aardig wat ondertekenaars heeft opgeleverd!

Lees het gerust even door, en als je wil mag je ‘m ook ondertekenen:

De Petitie.

Met een groet, Trendvolger.

gravatar

Welkom thuis, fijne vakantie gehad?

Nog een tip: eenmaal lid/donateur mag er naar hartelust meevergaderd worden!!

En tekenen hoor, je ziet op deze pagina zeer treffend hoe noodzakelijk het overzicht van de laatste 10 reacties is, ja of ja?

Sorry, ik zou het er vandaag niet meer over hebben, weet ik maar Jongengroenenbleu is net terug van vakantie, weet nergens van… vandaar.

Als je getekend hebt zien we je wel verschijnen in de rooksalon, kan ik alvast iets voor je inschenken?

Liefs,
Annie

gravatar

Ok ok ok… Ik heb getekend. Nogal contre coeur moet ik zeggen want ik vind die duimpjes wel lekker cynisch… Bovendien denk ik dat die duimpjes een force of nature zijn waartegen je misschien beter tot een willekeurige god kan bidden…

gravatar

Gezellig Trendvolger, ik ben alleen de weg kwijt; in welke rooksalon zit iedereen? Ik zoek al een kwartier.

10 laatste reacties en… enfin.

Er liggen nog wat staartjes cognac, een Ierse whiskey van goede kwaliteit, bacardi (onaangebroken nog) halve fles wodka en vruchtensap.
O ja ook nog Belgisch bier, dat drinkt niemand verder.
Plat water ook geloof ik.

Nou nog uitvinden in welke salon ookmeweer…

Tot zo,
Annie

gravatar

Ja hoor vertraging op de lijn; plots berichtjes van Jongengroenenbleu die er eerst nog niet stonden.
Dit terzijde,

Allereerst: hartelijk dank voor het tekenen!

Dan: tsja de duimpjes.. dat komt bij de vergadering wel, maar je zult met mee eens zijn dat het wel heel erg handig zou zijn om de laatste 10 reacties in beeld te krijgen.
Nu zoek je je vaak een ongeluk naar berichtjes en zeker als ze op de verkeerde plaats terechtkomen…

Maar: mag ik vragen waarom je vakantie een ramp was? Ik hoop niets ernstigs; dan zit er misschien wel een leuk verhaal voor ons lezers in!?!

Is het toch niet helemaal voor niks geweest moet je maar denken.
We gaan het zien, of niet natuurlijk.

Liefs,
Annie

gravatar

Annie, ik ook, want het staat er niet bij. Dadelijk begin ik nog te geloven dat iedereen op het veldje hierachter staat.

De entree is in ieder geval open, en de organist al naar huis, want ik hoor niks. Enigzins onhandig dat Joke de laan uit is gestuurd, anders had zij het wel geweten.

An, ik kijk even in de pantry en bij de inductieplaat. Zie ik je daar wel.

Wat wil je drinken?

gravatar

Dag en Sorry Annie, verduidelijk mij even.

Klokslag 00:17 heb je het over …
…… 10 laatste reacties en… enfin…

Bij de klokke van 00:26 zijn het plots
….. de laatste 10 reacties in beeld te krijgen

Alleen voor m’n eigen gemoedsrust en om eendrachtig te protesteren bij de Redactie,
gaat het over de 10 laatste of de laatste 10 ?

Voor mij een Belgisch bier, gezien niemand dat drinkt. Heb ik weer wat krachtvoeding voor m’n cactussen. Hun stekeltjes hangen zo slap, sinds dat warm water.

gravatar

Mogge mensen, mag ik er even op wijzen dat die Senseo niks met eerlijke koffie te maken heeft? Lief dat-ie is aangeschaft, en ik zal me er noodgedwongen mee behelpen, maar het is geen zuivere koffiedame, P&O!

En de thermoskan op de inductieplaat heeft geen nut, zeker niet als het ding aanstaat; nu kan de jongste bediende weer naar de Blokker.
Ja, ik ben grumpy: voor de koffie niet storen en die Senseo ………… ggrrummble …

gravatar

Nu ja, nog van geluk spreken dat het geen Nespresso is: je elke morgen nog vóór de koffie door een haag hysterische Sjorsgroupies heen moeten worstelen is erger.

Dat gezegd hebbende: een spiegeleitje bij de koffie is ook nooit weg, en natuurlijk staan de culinair verzorgers weer bij een brug te wachten tot-ie opengaat. Misschien moet ik maar opteren voor de buitendienst met maaltijdvergoeding?

gravatar

Sorry dat ik stoor. Ik heb hier de ganse nacht gezeten. Kan iemand me zeggen waar de uitgang is ? Dank u.

Ik mag geen koffie wegens hoge bloeddruk.
En geen eiertje wegens cholesterol. Dus voor mij geen koffie en geen eitje graag, terwijl ik hier zit te wachten, tot iemand me vindt.

gravatar

Maar heer Jeettje, zij adverteren toch met een soortement van haal- en brengservice en het schijnt zelfs mogelijk te zijn de cupjes thuis te laten bezorgen (iets voor de Nederlandse voetbalploeg, wellicht?).

Ik heb de door u genoemde Sjors ook ‘achterom geholpen’ zien worden, zelfs… Zou dat dan allemaal list & bedrog zijn?

gravatar

Ach ja, de haal- en brengservice …… ik durf wedden dat ook hier ernstig sprake zal zijn van brugoponthoud, Jo.

Liever ook geen chocomelautomaat: dat schijnt een vreemde werking te hebben op vrouwelijk kantoorpersoneel, gebroken potloodjes en achtervolgingen en zo.
Heb je het archief net geordend gekregen, stampt er een kudde op hol geslagen tikgeiten doorheen; dat schiet niet op.

Buiten dat is opgewarmde chocomel niet lekker voor de echte kenner. Die prefereert Fosco – koud.

gravatar

Annie en Jeetje, kunnen we niet een compromis doen?

Samen een petitie maken, De laatste reacties bovenaan vind ik inderdaad ook fijn want dan verschuiven die salons conversaties wat naar onderen van jullie.

Maar de duimpjes blijven wel. Misschien zouden we juist een extra duimpje voor een ‘BOEHOE’ reactie kunnen toevoegen! Zijn we direct van de discussie af of het duimpje nou positief of negatief is, ik denk namelijk het eerste.

We zouden tenslotte ook een ander soort systeem kunnen invoeren, je kan een reactie een cijfer geven van de schaal 1.0-9.9. Zo krijgt elk reactie een gemiddelde beoordeling van de speld bezoeker en weet je direct hoe grappig je hier bent.

Om te beginnen, de reactie boven mij vond ik een 7.3.

Gr arjen

gravatar

Heer Jeettje,

Als er nou érgens sprake is van een ‘vertraagde’ levering – al dan niet veroorzaakt door openstaande bruggen – dan is het wel in het geval van Korff’s Fosco…

Maar u hebt volkomen gelijk: opgewarmde chocolademelk is niet lekker… Aan de koffie dan maar!

gravatar

Pollens! U meent dat het de bedoeling is de zogeheten “lolbroek” uit te hangen? Dat is een pijnlijk misverstand.

Van de dienstregeling bij de aflevering van berichten klopt trouwens geen bal. Het loopt net zo uit het gareel als bij het spoor. Maar dit terzijde.

gravatar

Tja, als iedereen heel hoog scoort, dan valt er niets meer aan te beleven en wordt het eentonig. Het genie valt alleen maar op als het plaats neemt naast de oelewapper. Waarmee is aangetoond dat de oelewapper net zo belangrijk is.
Men moet elkaar een beetje de bal toespelen. Samenwerken. Ik zou bijna “participeren” hebben gezegd. Maar dit doe ik niet.

gravatar

Inderdaad Henk, volgens de meest recente Business Intelligence Methodologieën en Technieken-Standaard is particperen inderdaad helemaal out. Wat nog net aanvaardbaar is zijn zoals dingen zoals dimensionaal modelleren , interadviseren en soft skills zoals crossfunctioneel presentateren.

gravatar

Sorry sorry, ik ben gisteren maar naar huis gegaan. Er lag al iemand te slapen; ik heb heel zachtjes gedaan om hem niet te wekken.

Over de Senseo: ik heb pas nog van een wijze jongeman geleerd dat Senseo best eetbaar is als je 2 van die padjes koffie gebruikt voor 1 bakkie (ook op knopje 1 bakkie drukken dan hè?) en daar had hij gelijk in; doe er je voordeel mee.

Arjen, je zit me nog steeds duimpjes te geven he? Je weet dat je me op mijn hart trapt, stop ermee.

Je vat wel het hele probleem goed samen: het is verdomme geen wedstrijd, het mankeert er nog aan dat je een cijfer krijgt voor je reactie.

Maar als donateur en lid van de SVvDS staat het je geheel vrij om dit tijdens een vergadering in stemming te brengen.
Doneer royaal, wordt lid dan gaan we je plan overwegen en vervolgens verwerpen.

Denk ik; toch proberen want niet geschoten is immers altijd mis.

Geen idee wanneer de volgende vergadering is trouwens, daar kom ik nog op terug, later.

Liefs, Annie

ps: er zit echt meer dan een uur vertraging op de lijn, daar wil ik een slecht cijfer voor geven, irritant als je op reactie plaatsen drukt en opeens ziet dat een uur geleden al meerdere reacties geplaatst zijn. de laatste die ik las voor ik in typen uitbarstte was die van Arjen om 11.54.

op die manier is mikken gewoon geen doen; het is afwachten waar je geparkeerd wordt. iets voor de volgende vergadering!?!

gravatar

Annie!!! Wat heeft die vis met je gedaan? Een jongeman die …. met aandeeltjes Senseo zeker?
Dubbele cupjes …. goed dat Viesman hardhorend is.

Even wat anders, ik mis weer wat; een fles Cointreau voor in de Fosco en een selectie Belgische biertjes. Iemand de Mort Subite gezien?

gravatar

Ha, H. Annie.

Nog een agendapunt voor de volgende vergadering.

Als de resolutie ivm 10 laatste/laatste 10 aanvaard is, pomp er dan ook meteen door dat premiumleden een beleefd bericht in hun mail krijgen als een oelewapper heeft gereageerd op hun gedenkwaardige inbreng.

Tuinrubriek :
Met de Belgische vloeistof MB lokt u moeiteloos slakken . Het bezinksel van MB is ideaal als cactusvoeding. De fles zelf prop je daarna in een mollehol ( opening naar beneden).

Tot uw dienst

gravatar

Wie Neemt Er Een Thermos Warm Water Mee,

Ja prima, volgende vergadering moeten we daar maar over beslissen.

Ook ben ik nog steeds verbolgen over het feit dat men tot nog niet zo heel lang geleden via het onvolprezen WordPress van iedere(!) reactie een melding in je mailbox kon ontvangen.

Ik deed dat, heb er een apart G-mail account voor aangemaakt zodat je gewone mailbox niet overstroomt; ik vond het bijzonder handig, nuttig en heb dagen liggen huilen toen het opeens wég was.

Voor die tijd kon je het de reactie al in je mailbox lezen én had je ze allemaal in chronologische volgorde binnen.
Dus niet steeds naar De Speld, slechts als je wilde reageren en overzichtelijk!! Niet te geloven zo gebruiksvriendelijk en en en…. ach laat maar.

Nog beter dan de laatste 10 reacties, of de 10 laatste in beeld vind ik. Maar ik hoor er verder niemand over dus ik denk dat er toch niet zoveel gebruik van werd gemaakt.

Of vergis ik me? Gaan we ook een keer over vergaderen, gezellig!

Liefs,
Annie

gravatar

Ja… nee… die vlieger gaat niet op. De Smikkelende Rotterdammer… daar trap ik niet in. Als je “De Gouden Snor” had gezegd, dan had je een kans gehad.
Je kan met alles aan de haal gaan, maar niet met de feiten.

gravatar

Ook met De Ballentent had Heer Gaper een kans gemaakt, Heer Jeettje. Tussen u en mij gezegd en gezwegen… zoiets banaals als De Smikkelende Rotterdammer… men zou toch licht de indruk kunnen krijgen dat hij… eh… “gein” loopt te trappen.
De uitdrukking moet u mij maar niet kwalijk nemen. Ik besef dat dit een keurige site is. Maar het is juist daarom dat men een verwijzing naar dit soort twijfelachtige adressen niet verwacht.

gravatar

Tja Heer Spaland. Het vermoeden rijst dat hier een ‘diel’ wordt gedaan aan het daglicht onttrokken door een rookgordijn.
Dan had de heer Gaper beter als louche etablissement ‘De Buffelende Bootwerker’ kunnen noemen; een echte Rotterdammer smikkelt niet.

gravatar

Natte sigaren: Dat hoeft geen probleem te zijn, vraag Bill Clinton en zijn bevallige stagiaire.
“Samen komen we er wel uit”, was de slogan toch?

gravatar

Lieve Annie, zou je – om verwarring die vrijwel direct toesloeg zoals je kunt lezen – vóór te zijn nog iets bij je naam willen zetten?

Geen Haagsche of Haagse (ook al eens gebeurd, zeer verwarrend) maar ehmm nou, bijvoorbeeld: Annie, niet Haagsche.
Of mijn naam zoals die in mijn paspoort staat, dat lijkt nog niet eens op Annie.

Wat je reactie betreft sluit ik me helemaal aan bij Finkel, voormalig voetbalelfje.
Samen lossen we het wel op, ja toch, niet dan?

Om vervolgens controleurs in dienst te nemen die kijken of het wel goed opgelost wordt allemaal, en voor je het weet mag je nergens meer roken onder de douche.

En nog iets, Finkel: het was anders, echt, luister en huiver de volle 30 seconden:

http://youtu.be/VBe_guezGGc

Daar zit toch geen man glashard te liegen of ben ik nou gek..?
Oeps, linke vraag.. retorisch ook, bij nader inzien.

Bedankt alvast Annie en fijne avond,
Haagsche Annie.

gravatar

Nou ja Annie, Haagsche, ik mag toch ook wel beter uit mijn doppen kijken? Ik was je zo maar ontrouw geworden met de eeuwenoude smoes: “Pardon, ik dacht dat u iemand anders was.”

Van Nixon is er trouwens ook zo’n filmpje. Hij was zo blij dat er een onderzoek werd ingesteld. Ik kan het helaas niet meer vinden. Maar een president handelt toch in het algemeen belang? Zo’n man liegt niet.

Zo’n man heeft een berezware baan en dan weet-i soms niet wat-i in z’n zenuwen doet. Pollens! Was dat niet mijn eigen vrouw waarmee…?

gravatar

Ach heer Spaland, het is wat verwarrend allemaal en ja, het is een zwakke smoes, zeker, zoiets als: ‘waar ken ik jou van’, kom je hier wel vaker bladiebla…

Gelukkig zijn we het eens over de lust om de waarheid en niets dan de waarheid boven tafel(!) te krijgen zulk soort mensen drijft.

Het filmpje met Nixon.. schater de giechel, ik weet welke je bedoeld, hilarisch.
Of dieptriest, dat ligt aan je stemming maar vandaag vind ik het grappig, ik heb net nog even in de goudeerlijke ogen van Clinton zitten kijken en ik geloof die man gewoon, zo eerlijk kijken als je zit te liegen dat je barst?

Dat kon alleen wijlen mijn hond, zijn bek nog aflikkend ‘nee’ zeggen als ik vroeg of hij die biefstuk van het aanrecht had gejat.

En Nixon, die kon er ook wat van zeg, nondedju!

Even om de luchtige sfeer erin te gooien: wie zei destijds:
‘Read my lips’ en waarom? Hulplijn: het was een president of the US of A.
Er zijn mooie prijzen te winnen, flessen cognac en port en zo.

gravatar

Hartelijk dank Heer Spaland,

Die bedoelde ik, ik zit nog te lachen..

Vrolijke groet, ik hoor net elders dat er gedanst mag worden, op naar de danssalon!

Toch zou het echt heel handig zijn, de laatste… ach laat maar ook.

gravatar

Ach, tenminste had hij de elegantie om zijn broer niet de schuld te geven, dat dan weer wel, en een bloeiende business op te bouwen; zit er nog een tassie voor jou bij Annie? http://tinyurl.com/pvbseqb
Wel grappig dat de herenafdeling adverteert met de x-ray collection.

Is de vis nu helemaal uit het systeem? Hoe kwam dat nou toch?

gravatar

Goedenmiddag Jeettje,

Inderdaad, zo eerlijk was hij dan ook wel weer. Aardige man, wellicht.

Ik heb de tasjes en portemonnees bekeken, niets kon me echt bekoren tot ik op de Tree Hugger Wallet stuitte.

Ziet er niet uit, maar de naam is grappig gevonden als je bedenkt uit welke hoek het komt. Zouden ze toch stiekem ergens gevoel voor humor hebben?
Je weet het nooit…

En ja, de vis, mss 1 milligram, ik proefde het meteen dus de schade bleef beperkt tot benauwd en.. ja, beetje vies verhaal. Ik wierp het hapje verre van mij, letterlijk.
Door te projectielbraken; dat is achteraf best leuk en een goede straf voor de visverstrekker.

Weten ze meteen dat ansjovis ook vis is en vergeten zullen ze niet snel, zeker weten!
Het zat in een zelfgemaakte pesto gemaakt door iemand die dacht dat ansjovis geen vis maar een nijlpaard was, of zoiets.
Voor alle volledigheid: natuurlijk vroeg ik of het 100% visvrij was en waarom ik dat vroeg.

Wacht eens even… ik moet even een praatje gaan maken met iemand want zó stom.. nee. Dit was een aanslag, ik ga er werk van maken.

Liefs, Annie

gravatar

Ja Annie ik snap je gedachte wel in de richting van CvH.
Alle aandacht zal ze dus niet krijgen, wat ik zei was dat ik zal reageren en haar niet zal negeren als mij het niet bevalt wat ze zegt.

Dat is heel wat anders als dat wat je denkt over mij.

Laat haar maar lekker reageren als ze dat wil en ik kijk of ik een passend antwoord heb.

Niet kwaad bedoeld dus richting jou maar dan wel mijn reactie begrijpen naar haar.

“wat in het verschiet ligt ligt zegt niets over afschieten”.

Ik hoop dat het zo weer duidelijk is.

Liefs en groetjes Benny.

Reageer
gravatar

Het Javaanse elftal heeft verontwaardigd gereageerd op dit bericht van de KNVB:

“Dit kan ons commercieel de das om doen!”
Aldus 1 van de jongens.

Reageer
gravatar

Zucht, wat is dat nu weer voor een Anglicisme: rook salons. Dat ze aan de overzijde van het water woorden apart schrijven, maakt het in het Nederlands nog niet goed hoor.
Wat ze dan weer wel goed doen is de naam van een hoofdletter voorzien: De Speld in dezen. Verwarrend natuurlijk voor de onrijpe geest die alles wil verbieden en afschaffen wat hem niet aanstaat of wat hij niet begrijpt; kaalslag dus. Is dat Arjen van Gaal echt je ware naam? Niet Fred Teeven?

gravatar

Een tevreden roker is geen onruststoker.

Alles pleit hiervoor.

Minder schenen schoppen en natrappen.

Direct invoeren die maatregel.

Reageer
gravatar

Geldt zo’n rookpauze ook voor sigaren? Of gaat dat dan zogenaamd weer te lang duren? En PIJPEN? Hoe zit dát?

Door het vele kopwerk dat ik ooit deed, ben ik dat soort zaken gewoon ffff kwijt.

Reden? Korsakov of ………. Nou ja, d’r wás nog iets……

Enfin, de volgende stap is natuurlijk dat je als speler ook tijdens het interview ná de wedstrijd niet gewoon je rokertje kunt doen en je glaasje whisky kunt drinken.

Ik heb genoeg van al die voorbeeldfuncties.

Luis Suarez is baanbrekend in deze: gewoon je ding doen. Doen wat je leuk vindt. Dát is de essentie.

Reageer
gravatar

Wat als er nu in het hele stadion een rookpauze wordt gegeven? Spelers, trainers, technische staf, grens- en scheidsrechters, publiek en stewards. Hup,…allemaal even gezellig buiten het stadion, bij de rookpalen een peukie doen. Dat verbroedert. Geen hi-ha-hondenlinkerachterpoot meer van de tribune. Geen slingers wc-papier, geen spreekkoren…
Maar allen samengebracht door het roken der tabak. Geen afgunst of rivaliteit meer!
Ik ben voor!

Reageer
gravatar

Zo is dat! (“Amen”, zoals de oude Romeinen zeiden)
“Pies on urs”, zeiden de hippies nadien.
Allemaal goed

gravatar

Louis denkt ook niet na: als je al tegendoelpunten krijgt doordat er verdedigers bij de rookpaal staan is de oplossing toch heel eenvoudig: bouw de doelpalen om tot rookpalen, dat scheelt weer een aantal doelpunten tegen.

Reageer
gravatar

Juist ja,

Maar wat denkt de KNVB te gaan doen aan die enorme Bengaalse sigaren op de tribune?

En wat staat er in het draaiboek als er een interland in De Kuip moet worden gespeeld, maar de wind staat wzw?

Allemaal vragen, en de antwoorden laten nog wel even op zich wachten. Het gaat nog wel een jaar of vijf duren, is de verwachting.

Reageer
gravatar

Wat zeurt men toch, er wordt al sinds eeuwen geen tabak meer gerookt langs het veld. Juist daarom speelt Nederland zo’n creatief en scheppend voetbal, trefbal en schaatsen, en muziek!

Reageer
gravatar

Ik ben hier toch geen voorstander van. Ik als roker kan de rookpauzes goed gebruiken. Let wel, ik ben mij bewust van de ongezonde gewoonte en vind ook dat een niet-roker hier geen hinder van zou moeten ondervinden maar het lijkt me dat hier wel een oplossing voor te vinden is.

Misschien is het een mogelijkheid om de dug-outs te verdelen in rokers en niet rokers gedeelten? Dus alle rokers van beide elftallen samen in de één en alle niet-rokers samen in de ander. Misschien ook bevorderlijk voor de latere sfeer op het veld want het verbroederd natuurlijk wel al die gelijkgestemden te samen.

Reageer
gravatar

Getverderrie die voetballers op de foto hebben allemaal zo’n smerig stinkstokje in hun mond. Nemen ze dan niet de tijd om van een goeie cubaan te genieten of kunnen ze een echte lekkere sigaar niet betalen?

gravatar

Bankiers dreigen met een soortgelijk argument waar het over de bonus gaat. Opmerkelijk is wel dat Rijkman Groenink te kennen heeft gegeven weer bankier te willen zijn en tevens Nederland nog niet metterwoon heeft verlaten.

gravatar

Rijkman Groenink…eeuwig zonde dat de “pluk ze”-wet niet in sujets als hem voorzien heeft.
Bestaan er nog mensen als Robin the Hooded Man? Hoeveel welwillende maar niet kunnende uitkeringstrekkers kan je blij maken met € 25 miljoen?

gravatar

Volgens mij waren het voetbalpauzes , die onnodig de ontspannende rooksessie kwamen onderbreken. Tijdens die rooksessies was er toch enige actie te bespeuren op het veld. Als het roken wordt afgeschaft, is er intermutandis ook geen voetbal, zoals het spreekwoord zegt : zonder rook, geen gordijn. Mutatis mutandis: zonder reactanten, geen speld.

Reageer
gravatar

Dennis,

Bij het WK zijn alvorens een wedstrijd wordt aangevangen door een daartoe aangestelde terreinknecht alle aanwezige drollen van het veld verwijderd om intrappen te voorkomen.

De FIFA kan echter niet instaan voor de drollen die tijdens de wedstrijd in het gras worden gedeponeerd.

gravatar

Voetgangers dienen op het trottoir te blijven en de hond aangelijnd te houden. Waar de drollen gedeponeerd moeten c.q. kunnen worden lijkt mij daarom geen vraagstuk te zijn.

De functie en het nut van de stoeprand zijn hiermee ook verklaard.

gravatar

Het vraagstuk was: waar laten wij de drollen van onze trouwe viervoeters? In de goot en niet op de stoeprand, dunkt me.
Of wel op de stoeprand maar dan door de desbetreffebde hondenbezitter opgepakt met een plastieken zakje
Lekker warm hoor

gravatar

Heer Jeettje,

Bedoelt u wellicht de SVvDS, de Stichting Vrienden van De Speld?

Men raakt zo gauw de weg kwijt, want de VvDS is de naargeestige club Vijanden van De Speld van een zekere Corrie Tokkie. Daar zou u toch niet bij willen horen, neem ik aan.

gravatar

Men fluistert mij in dat de Stichting geen leden kent. Dat weet ik wel, maar spreken over leden verdoezelt zo heerlijk dat men slechts donateur is en verder geen bal te vertellen heeft. Men dient geen kans te laten liggen om mensen op het verkeerde been te zetten.
Penningmeesters hebben mij vele malen verzekerd dat deze aanpak een verlichting van hun zware taak opleverde.

gravatar

Men fluistert mij nog iets anders in, maar daar maak ik u verder geen deelgenoot van. Wel is het misschien aardig om te weten dat mijn antwoord luidde, dat ik niet verwacht dat Benny bij Corrie iets in te brengen krijgt.

gravatar

Beste Henk,

Je had beter kunnen weten, want deze kwestie is al eerder omstandig door mij uit de doeken gedaan

Nogmaals en voor de meeste lezers ten overvloede: Een stichting kent inderdaad volgens de wet geen leden. (Daarom is bijvoorbeeld de PVV geen vereniging, maar een stichting.) Een stichting kent wel bestuursleden en donateurs.

De SVvDS kent het gebruikelijke Dagelijks Bestuur en daarnaast de Wekelijkse, Maandelijkse en Jaarlijkse Besturen. Van één van de laatstgenoemde Besturen is elk gewoon lid bestuurslid. Om verwarring met het Dagelijks Bestuur te voorkomen noemen wij zo’n bestuurslid gewoon lid.

Onthoud dat nou eens!

gravatar

Ja Oma, en wel hierom. U mist het scharnierpunt om het zo maar eens te zeggen. Dat handelt om de vraag of Benny als zwevend “lid” beter af is bij de Stichting of bij Corrie, bezien vanuit het punt van de inbreng.
De vergelijking met de koude kermis dringt zich hier op.

gravatar

Beste Henk,

Dat ik naar CvH wil luisteren heeft er niks mee te maken dat ik het met haar eens ben. Ik hoop dat je dat ook snapt. Luisteren en re(a)geren is wat anders.

Mijn zweven komt door andere spiritualiteiten. Ik heb jaren in Schiedam gewoond en weet waar wat te halen en te geven valt. Ga dus niet je eigen verhaal maken dat je van een koude kermis thuis komt met mij.

En iets bij Corrie inbrengen geloof ik ook niet dus. Zelfs niet iets hangends.

Met welgemeende groet,

Benny

gravatar

Ga gerust je gang Benny, het is een vrij land. Ik wandel alleen maar door de tuin van het leven en schrijf over wat ik zoal zie en wat ik daarbij denk. Mijn gedachten zijn uiteraard ook vrij. Ik ben slechts de toeschouwer en niet de kermisganger, om het zo maar eens te zeggen.

gravatar

Henk ik denk ook met vrije wil,

ik zie je al wat langer en reageren doe je niet alleenmaar behalve toeschouwen.

Ga zo door!

Greetings,

Benny

gravatar

Heren, dames,
Even in uw helicoptertje a.u.b.!
Dan ziet u aan de ene kant de goedbedoelenden waaronder o.a. ene Jo, Henk Met De Lange Achternaam, H. Annie, J. Ttje enzovoorts en aan de andere kant de slechteriken: zij van hiernaast, plaspop barbie etcetera.
Ergo conclusio: samenwerking onder de goeien is veel slimmer! Want dus maar nu is mijn accu leeg en moet ik een oplader opsnorren. Wordt vervolgd (ooit)

gravatar

en zo ook; Jo, Trend, Jeettje en natuurljk Annie en Oma en Opa en de familie Paulussen ga zo door.

en de niet genoemde zoals Oele, Gaapse Kaper, De Heer Steeds, Moosje, Joke, Stuurman. B, Wie brengt een thermos kan heet water mee? , Polleke, Ingrid,

En niet in de laatste plaats, Arjen en Louis.

Ps. Ik ga mijn boekje maar eens bijwerken want ik vergeet er een paar die ken ik van gezicht maar niet echt natuurlijk.

gravatar

Benny, Finkel’s accu was leeg, niks ernstigs en hij komt terug, ooit.
Als hij een oplader heeft gevonden.

Ik heb er een naast me liggen maar die is vast niet compatible met mijn mebiel uit ’87.

Laten we hopen dat het niet de accu van zijn auto betreft want je kent het volgende tegeltje vast ook wel:

“Wie op de wegenwacht wacht wacht het langst”

Laten we allen hopen dat Finkel nu – oplader ligt naast hem maar hij ziet het niet, zoals je een zonnebril kunt zoeken die op je neus staat – straks uitroept o krijg nou wat.. dáár ligtie..

Eerst ff rust en dan zie ik nog wel, gelukkig geen tijd afgesproken.
‘Ooit’ is een ruim begrip tenslotte, zelf maak ik er ook veel, vaak en dankbaar gebruik van.
Je bent een paling in een emmer snot op zo’n manier; je hebt immers ‘ooit’ gezegd, meer niet.

Simplicity is beauty.

Beter je oplader eventjes kwijt dan uren in de berm wachten op de Wegenwacht.

gravatar

En Bennie D. (nee, geen familie van Christiane F.) zit aan ook aan de + kant, dus geen geOH tussen de goeien onderling, da’s zonde.
Je tijd & energie is beter besteed aan het bevorderen van positieve zaakjes dan aan het reageren op negatieve ellende en net iets minder perfecte zaakjes.
“GEEN GEZEIK” stond er jarenlang op mijn whiteboard op ‘t werk, en dat werkte! Ik hoefde er alleen even naar te wijzen als er een Corrie aan m’n tafel stond… ;0)

gravatar

Hoi Annie,

Laten we even wel wezen: Als ik een afspraak maak dan kom ik hem na, no matter what. Althans, daar doe ik mijn uiterste best voor.
Als ik vaag ben, dan bedoel ik: ik kan wel stoer roepen waar en wanneer ik er weer ben, maar ik weet niet zeker of ik dat kan waar maken.
Zodoende maak ik weinig afspraken die ik wel allemaal nakom, en doe ik heel vaak vaag, omdat ik een toezegging/afspraak niet 100% zeker kan nakomen.
Ik moet je zeggen, dat functioneert een stuk stresslozer dan met loze beloftes.

Liefs,

Finkel

gravatar

Dames en heren filosofen, weest voorzichtig met het maken van lijstjes van “goeden” en “kwaden”, plusjes en minnetjes, en dus ook de duimpjes waar we hier vanaf willen. Zij zijn voortdurend aan verandering onderhevig. U zult de lijstjes dagelijks moeten herzien. Dat gaat niet lukken. Ik kijk alleen maar naar mijzelf. Het leven kost mij veel tijd. Ik ben niet in de gelegenheid alles op te schrijven.

De goeden zijn niet altijd aardig en de aardigen zijn niet altijd goed. Iemand die u in de stront drukt heeft daarmee niet altijd een slechte bedoeling en iemand die u uit de stront haalt heeft daarmee niet altijd een goede bedoeling.

Ik hoop dat dit duidelijk is. Vindt u dit een duidelijk verhaal? Ja? Dan hebt u mij waarschijnlijk niet goed begrepen.

Zo, en nu een sigaartje.

gravatar

Tijd voor een rookpauze. In #1 staan de sigaren klaar. En er zijn heerlijke gehaktballetjes. Bennie, eet je ook mee?

Henk, achter het gordijn staat een fles VSOP. On the house, zal maar zeggen. Dus neem een glas en ontspan. De avond is nog lang.

gravatar

Zit Oud Kampen ook in het assortiment van onze sponsor?
Al die overpeinzingen moeten wel op een gezonde manier in rook opgaan, dat spreekt

gravatar

Kaapse Gaper: ik heb de balletjes gehakt al in de vriezer gedaan.. zie #1.
Snel de bovenste eruitvissen? Ik doe wel wat, komt goed.

Finkel, je had mijn broer kunnen zijn, zo regel ik dat ook afspraaktechnisch.

Moet ook wel als je uit Den Haag komt waar bijna dagelijks geprotesteerd wordt tegen allerlei onrecht (haalt zelden de krant) maar het OV stopt dan toch vaak eventjes, half uurtje, fietsen of lopen kan ook vaak, de loopafstandafspraken zijn het vaakst heel strak qua timing, bv: goed, tot 13.18 precies. En daar hou ik me dan aan.

Met de trein is alles onder voorbehoud en vol mitsen en maren.
Gebel onderweg; sta al bijna in Gouda maar in Zoetermeer is brand of zoiets dus ik ga via Rotterdam maar er rijdt niks richting Den Haag via R’dam.

Dus zoveel mogelijk te Den Haag afspreken, op loopafstand en dan ruim op tijd komen gewoon, hahaa!

Dát is het moment om te zeggen: Ja, ik ga bij twijfel altijd een uurtje eerder de deur uit.
Alleen een Mr. Scrooge, from the UK heeft me toen géén koffie aangeboden, ooit.
Tot hij een keer in januari terugkwam en koffie bleef schenken, het was een ander mens geworden na de kerstdagen zei men in de wandelgangen.

Hij is nu failliet trouwens.. maar genoeg gekletst; ik kom eraan, nu.

Heel veel liefs,
Annie

gravatar

Annie, je bent een schat! Heerlijke gehaktballetjes. Als het gehoor ook nog een beetje wil ontdooien wordt het vast een dolle avond!

gravatar

Ai Finkel Oud Kampen zit er niet bij. Wel een Olifantje. Zandblad. Volgens mij kan je daar nu ook wel even mee uit de voeten.

gravatar

Lig ik hier dankzij Benny opeens op één hoop met uitwerpselen zoals Oele, Gaapse Kaper, De Heer Steeds, Moosje, Joke, Stuurman. B, Polleke, Ingrid,…

Als we zo doorgaan, gaat het hier wel beginnen stinken en m’n deo is net op.

gravatar

Waarom niet een volwassenenpamper ? Beschermt meteen tegen trappen, grepen etc. in de kruisstreek.

gravatar

Liever reclame van Pampers langs het veld dan van die Koreaanse auto’s die al roesten in de folder.

gravatar

Ai Finkel Oud Kampen zit er niet bij. Wel een Olifantje. Zandblad. Volgens mij kan je daar nu ook wel even mee uit de voeten.

gravatar

Aan de andere kant heeft Cillessen dankzij de rookpaal midden in zijn doel doelpunten weten te voorkomen.

Tijdens de wedstrijd met Mexico was duidelijk te zien dat dankzij de rookpaal, die Cillessen vergeten was mee te nemen naar de andere kant, de knal van De Vrij van dichtbij van richting werd verandert.

En de geruchten gaan dat Nigel de Jong vanwege een stap in een verloren asbak van Sneijder de liesblessure heeft opgelopen.

In het kader van VOC mentaliteit: je moet niet vergeten, het zijn gouden tijden voor de dug-out bouwers, die moeten nu smoking en non-smoking dug-outs bouwen.

Ik vraag mij wel af wanneer de cocaïne snuif pauze beëindigd wordt? Iemand een idee?

Reageer
gravatar

En niet alleen bij de koffieautomaat! Ook op de werkplek, de toiletten, het trappenhuis, de lift, het bezemhok en de kamer van de CEO (niet te verwarren met de SOA).
En vlak de bloody wandelgangen niet uit…

gravatar

Die rooksalon verbouwt of niet zou ook direct gesloten moeten worden.

Ik krijg de melding dat ik door koekie(monster?) misbruikt wordt. Net nu de meldingtermijn gesloten is.

Kan de speld mijn gelezen gedachten doorsturen naar de Paus voor een schaderegeling?

Reageer
gravatar

Jullie willen wel de voetbal zien maar gunnen hun de rook relax pauze niet? Stelletje hypocrieten!!!!

gravatar

Hier ligt een mooie taak voor de middenstand.

Is Juan Antonio van sigarenspeciaalzaak “De Opsteker” reeds gebeld? wellicht kan deze wakkere ondernemer hier een rol spelen als sponsor. Ook is het wellicht een idee om de spelers van de vieze en ongezonde sigaretten over te laten stappen op een goede sigaar die, behalve tijdens het koppen gedurende de wedstrijd gewoon doorgerookt kan worden.

He roken van een pijp op het veld verdient vanwege de veiligheidsaspecten gen aanbeveling.

Reageer
gravatar

Edoch heer Stuurman,

Op het voetbalveld wordt somtijds toch een zware pijp gerookt. Ik heb dat enige tijd geleden een Spaanse ploeg zien doen.

gravatar

Ik zie dit artikel nu pas, stuurman, maar ik ga J.A. meteen bellen. Dank voor de tip!

Ik zie trouwens ook nu pas welke reacties het artikel losmaakt, bij die en gene… U zei gisteren iets over ‘ouwenelen’, meen ik? Nou, die loslopende Speld-lezers kunnen er ook wat van… En als ze nou hun moerstaal spraken… Ik citeer even, willekeurig gekozen, reactant #5: “Die rooksalon verbouwt of niet…”, auw! Geen wonder dat de Juf overspannen thuis zit…

Excuses voor het feit dat ik niet tijdig een rooksalon heb kunnen reserveren, trouwens. Wellicht dat iemand anders even langs Oma kan lopen? Ik heb vanavond ook een zakendiner, dus helaas ben ik verhinderd. Wilt u zo vriendelijk zijn dat voor mij te melden bij Petrus van de Tijdadministratie? Hijsheelfijn!

gravatar

Waarde Stuurman en Esher

Ach, laten we alsjeblieft ophouden over de ten onrechte bekendste Ouweneel in ons land. Dat is een verdwaalde bioloog die na zijn studie volkomen van lotje getikt werd en daarom alsnog promoveerde tot theoloog.

Deze erkende ouwehoer en atheïstenvreter gewaagde de onderstaande zware beledigingen uit te kramen over mensen die niet in zijn god geloven. Hou je vast:

“Het echte, consequente atheïsme houdt mijns inziens het volgende in: er is geen orde en wetmatigheid, er is geen echte menselijke persoonlijkheid, er zijn geen morele plichten, er is geen rationeel denken, er zijn geen ideeën en opvattingen, er is geen echte naastenliefde – er zijn alleen maar niet-geestelijke, niet-rationele niet-persoonlijke bewegende atomen en met de tijd veranderende moleculaire structuren, zoals brain states, onderworpen aan toevallige mutaties en aan de wet van de natuurlijke selectie. Ook de hooggeloofde wetenschappelijke methode, de eis van empirische en logische verifieerbaarheid, enzovoort, zijn niets anders dan brain states. Ook al ons spreken over brain states gaat terug op een brain state, die zich maskeert als een standpunt, een theorie. Echt, consequent atheïsme leidt noodzakelijk tot nihilisme. Nogmaals: wie God is kwijtgeraakt, raakt in uiterste consequentie ook de menselijke persoonlijkheid kwijt.” bron: Freethinker

gravatar

Hear Hear Stuurman, het hele elftal aan de Monte Christo’s van J.A.! Voordeel is dat rookpauzes niet nodig zijn, er kan gewoon tijdens de wedstrijd doorgerookt worden. Wel even opletten met koppen, dat wel.

Jo, wellicht die J.A. ook shirtsponsor kan worden van ‘onze jongens’? Leg het ff aan hem voor tijdens het diner vanavond.

gravatar

Leuk aangeboden, maar toch neem ik liever mijn eigen sigaren en neutje mee.

PS: sorry Ted, maar deze reactie hoort onder #1. De leeftijd, hè.

gravatar

Wellicht niet uw schuld, meneer Zeur. Door het vervallen van het overzicht van de laatste 10 reacties komt men snel op het verkeerde nummer uit. Het is als bij het wegennet. De bewegwijzering werd in het verleden adequaat door de ANWB verzorgd. Inmiddels heeft men dan ook ingegrepen.

gravatar

Dames en heren, jongens en meisjes,

Ik merk dat er nog steeds behoorlijke wat onduidelijkheid is over de functie van het stemknopje linksonder elke reactie.

Met dat knopje drukt u uw weerstand of walging uit voor de reactie die boven het knopje staat, ten einde de moderator in staat te stellen adequaat te reageren.

Mensen, laat mij dat nu niet herhaaldelijk vertellen. Ik word daar zo moe van. En nu een sigaar. Wie is zo aardig om mij er een aan te bieden?

De Hoofdreacteur
namens Annie, de Reactieraad en de SVvDS

gravatar

Heer Hoofdreacteur,

De sigaren in de rooksalon worden de leden en donateurs van de Stichting Vrienden van De Speld gratis aangeboden door:

Sigarenspeciaalzaak “De Opsteker”, voor al uw rookwaren!

gravatar

Om te beginnen; Is er al koffie?

Als dit wordt doorgevoerd stop ik subiet met voor profvoetballer spelen. Eerst dat gezeur van de fiscus over het privegebruik van de zakelijke voetbal, en nu dit weer. Er is zo langzamerhand geen lol meer aan!

gravatar

Nou, m’n thermos begint toch af te koelen. Ik ga er even de cactussen mee verwennen, die krijgen het moeilijk van al dat gerook hier. Graag twee klontjes bij de koffie. Rond dit uur heb ik even een morningafterboost nodig.

gravatar

Kaapse Gaper, ik heb het gezien.

Maar ik heb het oude frituurvet meteen door het toilet gespoeld dus ik was mijn handen in onschuld.

Liefs,
Annie

gravatar

Zit er vanavond nog een croquetje in, denk je? Jo heeft een dinerafspraak, dus die istur niet. Maar de rest hoeft geen voetbal meer te kijken dus… Ik heb Oma trouwens ook al een tijd niet meer gezien.

gravatar

Annie, het zeepmerk “Onschuld” is al heel lang uit de handel. Volgens Cash op Zolder brengt dat op veilingen gigantische prijzen op. Heb je er nog wat van over?

De club staat het water niet meer tot aan de lippen. De penningmeester kan opgelucht ademhalen.

gravatar

Laten we dan niet het waswater bedoelen wat je met het kind wegwerpt.

En ik had dit bericht weer eens verkeerd neergezet doordat het een onoverzichtelijk iets is hier.

Petitie of niet, graag de laatste reacties terug!!!!!

gravatar

Helaas Henk, ik heb net het laatste restje van mijn voorraad Onschuld samen met het afwaswater door de gootsteen gespoeld..
De zolder is bijna leeg. Ik heb nog wel wat eveneens lege vogelkooien, is dat wat?

Kaapse Gaper:
De kroketten zijn inmiddels echt oneetbaar bedorven, helaas.
Ik heb ze daarom aan die &^%$ 3 huizen verderop gegeven, hebben ze nog dagen plezier van (en ik ook hèhè..)

Wel sta ik op het punt 200 borrelsize gehaktballetjes, zelfgemaakt natuurlijk in te vriezen maar als er behoefte is aan een hartige snack halen ze de vriezer niet, is dat een goed idee?
Even opwarmen, klaar.
Geen gedoe met frituurvet, meenemen maar?

Benny?
‘Sorry Corrie? Voorzichtig Corrie? Voortaan krijg je alle aandacht en reageer ik terug?’
Verklaar je nader, alsjeblieft!

Dat zijn geen grappen meer Benny, ik ben er een beetje verdrietig van weet je dat? Daar kan geen steen iets aan doen wat ik ook niet echt verwachtte.
Hoewel, een baksteen.. nee. Gaan we niet doen. Het is geen voetballen vandaag; even geduld tot zaterdag.

Ik neem aan dat de voorraad wodka en citroen weer aangevuld is inmiddels? Tot zo dan,
Annie

gravatar

Ja Annie ik snap je gedachte wel in de richting van CvH.
Alle aandacht zal ze dus niet krijgen, wat ik zei was dat ik zal reageren en haar niet zal negeren als mij het niet bevalt wat ze zegt.

Dat is heel wat anders als dat wat je denkt over mij.

Laat haar maar lekker reageren als ze dat wil en ik kijk of ik een passend antwoord heb.

Niet kwaad bedoeld dus richting jou maar dan wel mijn reactie begrijpen naar haar.

“wat in het verschiet ligt zegt niets over afschieten”.

Ik hoop dat het zo weer duidelijk is.

Liefs en groetjes Benny.

gravatar

En Colinda is geen haar beter. Gewoon weer een alias van CvH omdat ze Barbie niet meer kan laten horen.

“Zelfde persoon van dezelfde plaats (wss) is dan ook melaats(t) (helaas)”
“ze is besmet en niet te genezen, gaat monddood in al haar wezen”

Ik weet niet of dit op één tegeltje past allemaal

gravatar

Ach Benny, van mij mag je, even goede vrienden hoor maar als je een rattenplaag hebt en besluit hun lievelingsvoer in de dierenwinkel te gaan halen i.p.v. rattengif gaan ze echt niet weg.
Sterker nog: ze blijven geduldig wachten tot het bakje weer gevuld wordt.

Wel 1 vriendelijk verzoek: noem mij a.u.b. niet in je reacties naar hem/haar. Waarom niet hoor ik je denken..?
Dat zou je geweten hebben als je die docu over trollen had gezien een paar weken geleden.
Ik ga het niet uitleggen voor hem of haar hier te lezen, o nee!

Mijn nr.1 tegeltjesspreuk is en blijft in ieder geval:

“Don’t feed the trolls”.

Dat past op ieder normaal tegeltje. En onthou goed dat ze alles vreten, ze genieten ook van beschimmeld nat brood.

Kijk maar op onderstaand artikel + reacties, vanaf #2 begint het al, (toevallig direct nadat haar naam wordt genoemd? blij met de aandacht?) en zie de antwoorden…

DE vraag (waarom???) blijft onbeantwoord.

Zij/hij heeft genóten, geloof dat maar. Anders blijf je niet hangen na de reacties die ze hier mocht ontvangen:

http://www.speld.nl/2014/06/27/beleidstatoeages-rage-onder-ministers/

Echt even lezen, no hard feelings verder; dat ze mij er de laatste dagen uitpikt met linkjes (die ik niet aanklik overigens) is niet jouw schuld maar moedig hem/haar niet aan oké?
Zijn we nu weer goed?

En nu snel die wodkaXXL met een beetje citroen en ijs. Het kan er weer vanaf las ik eerder, mooi zo.

Liefs, Annie

ps Henk, een sigaartje bij de wodka sla ik niet af.. mag ik?

gravatar

Potverdikkie Annie, borrelsize gehaktballetjes? Het water loopt me door de mond. Een goed glas erbij en een sigaartje na. Maar het lijkt me nu niet het juiste moment nu Benny op het punt staat, geheel onbedoeld, de ratten te voeren. Dus maar even in de vriezert, morgen weer een kans?

Kep nog wel een cake meegenomen. Plakje bij de thee?

gravatar

Jazeker Kaapse Gaper, en ze zijn goed gelukt al zeg ik het zelf!

Maar goed, dan gaan ze in zakjes van 25 stuks de vriezer in, het lijkt hier de keuken van Ikea wel. Maar dan zonder paard in het gehakt en mét lekker sausje.

Ik heb net zelfgemaakte paardenloze lasagne op en salade ook nog, en 3 balletjes gehakt om te proeven dus genoeg voor vandaag.
Cake.. mocht het echt lekkere chocoladecake zijn is dat morgen ook nog wel lekker.

Ik denk nog even, die maat 36 zit nog steeds wat strak rond de maagstreek en met die wedstrijd korfballen tegen de Vreselijke Vrouwen uit Veenhuizen over nu al krap 2 weken moet ik echt sterk, gezond, door en door gevitemineraliseerd zijn en geen gram teveel aan eigen gewicht meesjouwen, dus je begrijpt… Ja toch?

Knellende kleding is ook een no-no, en de nieuwe shirts/shorts (oma vindt ze asociaal, ordinair en veels te kort trouwens) via de DVvDS heb ik in maat 36 besteld, als het te strak zit wegens teveel gesnoep en gesnack trekt Oma me weer 3x ondersteboven door de korf.

Geen prettige ervaring, neem dat maar van me aan. En het gehoon tijdens en achteraf.. ik weet niet wat ik nou het ergste vindt…

Hoe dan ook, we doen rustig aan met snacken vandaag. De watermeloendealer is nog open tot 22.00 uur, daar wat van halen? Ook lekker hoor.

Maar eerst die gehaktballetjes invriezen dan maar, en een bakkie. Zwart. Dat kan altijd.

Tot zo,
Annie

gravatar

Weet er iemand de uitgang ? Ik zou graag voor het donker thuis zijn, maar ik loop hier maar steeds verloren. Als er iemand bij de uitgang staat, kan die misschien een teken geven met een vuurpijl of ander krachtig geluid ? Dank u.

gravatar

Annie, ik snap @t.

Net even terug zitten lezen van je link naar het vorige bericht van haar.

Geen gezelligheid dus maar echt doordrammen.

Dat gevoel had ik ook al. Ik had alleen het gevoel gekregen dat je niemand mocht buitensluiten.

Nou ja, ik ga d´r negeren en je weet ondertussen ook bij wie Corlinda hoort.

Benny Doof denkt maar hoort niet alles zal ik maar zeggen.

`Speld of geen Speld, zonder `De Speld` kom je ook verder. Denk aan jezelf en laat je niet naaien`

gravatar

Annie, jij maat 36? Nou, dat zie je er niet aan af hoor. Ik denk dat het nieuwe tuniekje van DVvDs je prima zal staan. En Oma? Natuurlijk trekt ze je door de korf heen, maar da’s jaloerzigheid. Niet druk over maken hoor. Veel vrouwen gaan juist gehaktballetjes of chocoladecake eten uit onzekerheid. Niks voor jou. Zie ik je morgen bij de koffie? Ik ben om 8 uur bij de yoga maar om een uurtje of negen ben ik er weer bij.

gravatar

Zo wat druk opeens, die laatste 10 reacties zouden toch wel heel handig zijn… ik hou erover op voor vandaag.

Finkel my man, wat is een gehaktballetje zonder pindasaus? Of smokey bbq-saus, knoflooksaus en weer helemaal hot sinds het WK: Sambasaus.
Stokbroodje, pistoletje (mijn favoriet!) of zacht broodje of doe eens gek en laat het brood weg, gewoon een puur onversneden balletje gehakt met saus en prikkertje, het mag allemaal van mij.

Maar pindasaus, tuurlijk, tip van Annie: leg eens wat dungesneden plakjes komkommer op een broodje, zoveel mogelijk balletjes, klodder pindasaus en smullen maar!

Bij gebrek aan beter kan een sateetje of zelfs hamburger ook.

Jo er nog niet? Ik denk dat ie in slaap is, hij was zo moe en dan die necrose op zijn vingertoppen.. laat hem maar even.

En Benny, maak je niet druk, ik bedoelde er alleen maar mee te zeggen (en te illustreren) dat het een echte heuse trol is, niet zomaar een zeurderig iemand.
Je kan niet alles weten en bijhouden hier, zeker niet zonder de laatste 10 reacties in beeld.

Het siert je wel dat je niemand het zwijgen op zou willen leggen, een ware democratische ziel die begrijpt wat vrijheid van meningsuiting betekend.

En dat meen ik echt.

Maar trollen hebben niks te melden en zijn vaak wat lastig te onderscheppen, het zij zo.
Wegschelden helpt echt niet zoals je hebt kunnen lezen, mja moet er wel om lachen eigenlijk.. terwijl ik het normaal gesproken niet zou kunnen waarderen, een ander zo afzeiken maar je zag het, ze vraagt er letterlijk om…
En over typo’s en vergissingen zeuren is ook not done tenzij de reactie schier onleesbaar is geworden.
Zie je vaak bij facebookers, die kennen geen leestekens, hoofdletters, alleen schelden doen ze foutloos, dus maling aan de juf.

En ja, maat 36 alweer, de tijd vliegt. Maar wat ik me nu – ijdel als ik ben – afvraag is het volgende: je dacht die past in geen honderd jaar in maat 36 of je dacht juist aan die kleding in mijn kast (maat 34) die te strak is gaan zitten?
Moet ik denken: ik heb een dikke kont gekregen of juist: gelukkig heb ik nog niet zo’n dikke kont?

Wat vind jij? Heb ik een dikke kont in dat (inderdaad wel erg korte en strakke) DVvDS sportbroekje?
En wat is er mis met blote buiken-shirtjes, Oma wil nu dat we borstrokken onder de shirts gaan dragen.

Ze zit al te breien, vergis je niet!

Wat een verhaal weer, tijd voor een rookpauze.

Liefs en tot zo weer, is er nog ijs, als in ijsblokjes?
Ok, neem ik zo een emmertje mee nog.

Annie

gravatar

Volgens mij heeft Bennie zojuist de Annie-award 2014 gewonnen. En terecht, Bennie. Als ik voor mezelf mag spreken (en van mij mag dat) heeft ZvH model gestaan voor Astrix en de Intrigant. Hebben we er ook meteen een beeld bij.

Annie, wie maatje 36 past trekke hem aan. En daar ben jij nog lang niet aan toe.

Jo vroeg met wel even te checken welke maten er dan wel besteld moeten worden ivm de shirtsponsoring van J.A. Of is dat nog niet afgekaart?

gravatar

Aan alle dames. Tegenwoordig kun je maatje of maten laten bepalen via webcam. Dus hup gewoon even dartelen en je maat verschijnt zo op het scherm. Deze service van De Speld is enkel voor Premiumleden. Vergeet niet ter referentie een bezemsteel van 1 meter boven het hoofd te houden.

gravatar

Even voor de goede orde. Ik heb Jo dat baantje van de orgelcommissie toegeschoven. Hij wil dat graag voor de connecties, de visitekaartjes… Maar als puntje bij paaltje komt mag ik het opknappen.
Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Ik zit hier alleen maar voor het beleid.

gravatar

Goedemorgen allen,

@Henk: je hebt volkomen gelijk, ik blijf ernstig in gebreke… Gisteravond zat ik, zoals K.G. al aangaf ‘te snavelen’. Maar, in tegenstelling tot wat hij ook meldde was dat niet met J.A. van sigarenspeciaalzaak “De Opsteker”… Die deal is allang binnen. Voor u ernaar vraagt: ik heb heerlijk gedineerd met de meneer die de shirts voor de senioren-dames-korfbal-met-thee-en-koekjes-na-kernploeg moet bedrukken, en wij hebben meteen maar wat ontwerpjes besproken. Die mag ik helaas voor u allen nog niet onthullen…

Ik heb eergister overigens een voor mijn doen redelijk lange openingsspeech staan houden in de verbouwde rooksalon, daar was je toch bij? Wellicht een beetje in slaap gesukkeld. Ken gebeure.

Welnu, om het toch een beetje goed te maken:

https://www.youtube.com/watch?v=3AC8XONKoGQ

Niet helemaal de verantwoording van de orgelcommissie, maar dat mag de pret niet drukken…

Dank trouwens voor het waarnemen in de werkgroep Muzikale Omlijsting!

gravatar

Ha Jo, goedemorgen. Is het laat geworden?

Ere wie ere toekomt, Henk heeft zijn invalbeurt in de commissie Muzikale Omlijsting met veel elan vorm gegeven. Als klap op de vuurpijl werd een en ander gecompleteerd met een heus ballet, Jo. Nou, dan weet je het wel. De sfeer zal er gelijk goed in.

Koffie?

gravatar

Goedemorgen K.G.,

Ja, redelijk laat voor een diner… Laat ik het zo zeggen, het scheelde maar een uurtje of wij hadden kunnen aanschuiven voor de yoghurt met cruesli… Net als Annie ben ik niet iemand van het uitgebreide ontbijt, dus ik heb mijn gesprekspartner wakker gemaakt en ten afscheid de hand gedrukt…

Daarover gesproken: een kopje sterke espresso met een beetje suiker, heel graag!

Ik heb inmiddels in de notulen teruggelezen dat Henk inderdaad zijn uiterste best heeft gedaan! Op het late uur waarop ik thuiskwam heb ik maar niet meer naar het ballet gekeken. Al dat gehuppel op de vroege morgen…

Maar goed, het belooft weer een prachtige dag te worden, ik ga me even melden bij P&O en dan loop ik meteen even naar Dhr. Jonggroenenblue om hem de hand te drukken. Eens zien hoe het met zijn buikkrampen staat… En natuurlijk kom ik daarna naar de rooksalon voor de koffie!

Hijsfijn!

gravatar

Kaapse Gaper, ho, stop, momentje, nee helemaal vol in de remmen.

De Annie-Award???

Veren en pluimen geef ik weleens weg, op een plek naar keuze te steken zoals Trendvolger altijd zo mooi zegt.

Maar een Award?
Ik ben een beetje verdrietig nu.. waarom zou ik zo fel gekant zijn tegen duimpjes en ondertussen Awards toe gaan kennen.

Hebben we alsnog een wedstrijd, als het tegenzit met diverse onderdelen: De leukste op De Speld Award, De Scherpste van De Speld en noem maar op..

Krijgen we nog meer stemknopjes en andere ellende; dan kan je nog beter die duimpjes laten staan.
Nee, geen denken aan. Het is geen wedstrijd…!

Lieve groet,
Annie, de leukste, liefste, mooiste, grappigste, slimste, beste en aardigste thuis.
(hoeft niet over gestemd te worden, tel mijn ene, eenzame tandenborstel en je weet: het kan niet anders dan waar zijn).

ps: net nog wat kleding gekocht, maat 36 voor mij hoor! dus als Oma ook de goede maat heeft opgegeven is dat geregeld dacht ik zo, mooi mooi mooi!