WK volledig overschaduwd door protesten

‘Gelukkig zijn de demonstraties over twee weken afgelopen’

Het WK voetbal in Brazilië wordt volledig overschaduwd door protesten tegen sociaal onrecht in het Zuid-Amerikaanse land. Wat een vrolijk voetbalfeest had moeten worden, is ontaard in een brede protestbeweging.

Sinds het begin van de demonstraties besteden de media slechts mondjesmaat aandacht aan voetbal. Sommige mensen zouden dat graag anders zien. “Ik vind het best leuk om af en toe wat te horen over armoede”, zegt kantoormedewerker Derk Jansen, “maar ik hoef niet elke avond twee documentaires te zien over de sociale misstanden in de favelas.”

De NOS is vooralsnog niet van plan om de berichtgeving te wijzigen. Hoofdredacteur Marcel Gelauff: “We zien dat de protesten bij een breed deel van de Nederlandse bevolking leven. Jong en oud praten erover. Het brengt mensen bij elkaar. Dan moeten wij daar als NOS wat mee.”

Jansen reageert gelaten. “Gelukkig zijn de demonstraties over twee weken afgelopen, en kan ik weer gewoon doorgaan met mijn leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is duidelijk dat de voorstellen van de redactie voor dit topic over het WK 2014 (en de inherente protestacties) door de onafhankelijkheid eisende lezersraad terzijde zijn gelegd, wegens (te) lage prioriteit of irrelevantie..
Het is nu een en al hedonische cameraderie. Het is zeer belangwekkend te ervaren dat De Grote Verzoening heeft toegeslagen en dat men de nieuw-verworven eendracht viert, geen woord van onmin, geen dissonant meer, behalve aan het adres van C.v.H. Iedereen zingt en stemt unisono en bij het ongewijzigd voortduren van deze uitzinnige vreugde ontbreken ruimte en taak voor maatschappij-kritische geluiden.Als solitair ben ik niet zo’n voorstander van grote verbanden, die selectief andersdenkenden weren. Daarom abstineer ik -onder dank- van de welwillend aangeboden Remy Martin VSOP, de handgerolde Cubanen en de cederhouten aansteekstroken. Ik wens de innig verzoen(en)de en verenigde feestvierders nog immens veel plezier met en in hun revolutionair feestend élan. Ik ben overigens zeer benieuwd of de ontloken feestdrift zich nog iets aantrekt van relevante topics of dat dit midzomer verbroederingsfeest, (wegens e-n-o-r-m succes), ook zal overslaan naar de andere kolommen. Dat zal de redactie dan leren de aangeboden enquêtes te negeren. Ontwaakt, Gij Verworpenen der Aarde.

Reageer
gravatar

Een strak plan, Heer Outsider. Vooral als die Verworpenen der Aarde na het ontwaken ook even de Redactie wekken. Die zou zich achter het oor kunnen krabben over de vraag of enige mate van communiceren beter is dan de thans gevolgde techniek van het in het Eigen Sop laten gaar koken. Er leeft een bepaalde wens onder de gebruikers. Na enige tijd laten pruttelen heeft de Redactie in de laatste horoscoop slechts laten weten dat de gebruikers wat betreft hun wens de vellen kunnen krijgen. Zie hier het Eigen Sop waarbij werd verzuimd een aantal bijpassende wasprogramma’s aan te bieden.

Tja, das nie goe nie. Das nie handig nie.

Wellicht is het op te lossen door behalve het verwijderen van het overzicht van de laatste 10 reacties ook de reageerknop te laten vervallen. Wat mij betreft mogen die duimpjes dan blijven bestaan.

Ik wens u allen een prettige dag.

gravatar

Vragen met antwoorden over voetbal

Kan voetbal tijdens een wereldkampioenschap als sport worden beschouwd?

Nee, het is louter een verzameling van veld- en uitslagen.

Hoe wordt de Nederlands herenvoetbalploeg genoemd?

– “Wij” bij winst, “zij” bij verlies.
– “Oranje” (a.g.v. gebrek aan historisch besef)
– “Ons elftal”, bij verlies “het elftal”

Hoe wordt gereageerd bij een prachtige actie van een speler van de eigen partij?

Lovend geschal van de naam van betrokken speler.

Hoe wordt gereageerd bij een schitterende actie van een speler van de tegenpartij?

Honend geschal van de naam van betrokken speler.

Hoe wordt gereageerd bij een doelpunt van de eigen partij?

Springen en oorverdovend hysterisch gejuich, alsof men net persoonlijke de tien miljoen heeft gewonnen. (Ook bij een foute beoordeling van de scheidsrechter.)

Hoe wordt gereageerd bij een schitterend doelpunt van de tegenpartij?

Gelatenheid en in elk geval elkaar vertellen hoe onjuist de scheidsrechterlijke beslissing is.

Hoe reageren Nederlandse voetbal”liefhebbers” als de uitslag voor hen niet gunstig is?

Er zijn drie achtereenvolgende reacties:
– de gokkaartjes worden versnipperd en achteloos weggeworpen,
– delen van steden worden compleet afgebroken;
– de massale belangstelling voor voetbal is ineens compleet verdwenen.

Hoe reageren voetbal”liefhebbers” als de uitslag voor hen gunstig is?

Er zijn drie achtereenvolgende reacties:
– de gokkaartjes worden in zorgvuldig bewaard en de volgende dag te gelde gemaakt,
– delen van steden worden compleet afgebroken en veel drenkelingen in een Mokumse gracht,
– de massale belangstelling voor voetbal is na enige dagen verdwenen.

Heb ik nou altijd ten onrechte gedacht dat meedoen belangrijker is dan winnen.

Reageer
gravatar

Wacht nou eerst de uitslag af jòh.

Niemand die dit leest nu. Alles achteraf.

Ik ga zo de 2de helft kijken in een kroeg. Ik verwacht geen zinnig gesprek hooguit een wiskie en een sigaar.

Ik zoek nog ,maar heb inmiddels wel weer een vuurtje gevonden. Waarschijnlijk uit de ijstijd.

Onee… Zippo…

gravatar

Als ik nog iets aan mag vullen: ik zie zojuist ene Moreno in een plastic bak afgevoerd worden met een schaafwond op zijn knie.

Die zien we dus niet meer terug. Ondenkbaar bij dameskorfbal voor dames die van thee met koekjes na houden. Pleister en lopen, klaar.

Maar wat ik wilde zeggen, als ‘wij’ een tegenstander het ziekenhuis in schoppen is het slechts vervelend dat de man met succes heeft weten te verhinderen dat er een doelpunt is gescoord voor ‘ons’.

Als er straks een van ‘ons’ een knauw, schop of stomp krijgt dient de Mexicaanse voetballert terstond voor het leven geroyeerd te worden.

Dat, dus.

Sorry lieve voetbalvrienden, het is wel een beetje zo…
Nu hoor ik ook hoe ze alle overtredingen van ‘ons’ onder de loep gaan nemen (lees: goedpraten).

Al met al, nu ik er toch echt wel verstand van heb kies ik toch echt voor dameskorfbal voor dames die van thee en koekjes na houden.
Gewoon echt veel spannender, meer vaart in, geen gemiep maar roze koeken in de pauze.

En jazeker, als de Helsche Oma’s niets te eten bij zich hebben krijgen ze gewoon van ons roze koeken zonder roze; dat vinden wij sportief!

Andersom kregen wij 2 pakken speculaas toen de nietroze roze koeken verloren waren gegaan in het heetst van de strijd.

En zo hoort het. Ja toch, niet dan, nou dan!!
Denk maar niet dat de RoyDonders worstenbroodjes gedeeld worden met welke tegenstander dan ook, een taco voor ‘ons’ zit er evenmin in…
Jammer.

gravatar

Zo is het maar net, Annie,

Als je je bij damesseniorenkorfbal bij de dreiging van een inworp in de korf, de paal waaraan die korf is bevestigd, eventjes wat opschuift, word je door de scheidsrechter echt wel berispend toegesproken en als Opa zijn kaarten niet weer eens is vergeten, zelfs een rode schoppenboer. Maar je schudt elkaar de hand en de tegenstandster zegt beleefd: “Ach, dat ik in jouw geval ook gedaan.”

We steken natuurlijk wel eens een voet uit als een tegenstandster met de bal in de hand passeert, zodat ze moeite krijgt met haar evenwicht. Mag niet, maar het kan in de hitte van de strijd gebeuren. Daar heeft iedereen veel begrip voor. Kijk dat heet nu sportiviteit. Alleen de Venlose dames vrijdag gingen net te ver. Gebruik van het kunstgebit en een hockeystick horen nu eenmaal niet op een damesseniorenkorfbalveld.

Veel liefs van mij en de groeten van Opa

p.s.
De afdruk van tanden in mijn schouder is al wat minder zichtbaar, evenals die van de krul van een stick in Opa’s nek.

gravatar

Herstel: WIJ zijn de beste!!

En ik HOU van voetbal. Als wij winnen.
En waren we niet de beste? ja toch, nou dan, niet dan?

Het kan niet altijd alleen maar dameskorfbal voor dames die van thee en koekjes na houden zijn tenslotte.

Sorry Oma, ik zit in een penibele situatie met wat ik het www op kan slingeren op dit moment… als u hier was begreep u mij.

Kijk maar naar TV-West, rechtstreeks uit het Anniepark.
Tamme boel daar vergeleken met de toestand op straat hier.

Maar alles is nog heel, de mensen vrolijk, kortom ik kan met de beste wil van de wereld geen nare dingen zeggen tot nog toe…

Nou oke, ik zag dat het vaak regende tijdens de wedstrijd en was blij dat ik droog zat met alles onder handbereik.
Het weer was dus niet best, maar of je daar de Mexicanoos (zoals men ze hier sinds kort noemt) nou ook al de schuld van kan/moet geven..

Eerst die gewonde en nog verloren ook. Laat ze toch..

Annie, gek op voetbal als WE winnen!!! Olé nog maar een keer en hop, nog een strijker het raam uit.
Ze staan ervoor, niet te verwarren met de klapsigaren.

Ik ga ff rellen op de geheime locatie waar de politie niks vanaf weet, hou het nieuws in de gaten; je zult raar op je neus kijken!!

gravatar

Oma, en Opa natuurlijk,

U was me net voor. Blij dat het allemaal weer goed gaat met jullie beiden, fijn, ik bak van de week een alleskomtgoed-cake, beloofd!!

Ik zit hier achter een velours gordijn in het geniep deze reactie te schrijven; ik ben het zo met u eens…

Alles wat ik zei is onzin, natuurlijk is Dameskorfbal da bomb maar ik ben echt een beetje bang om dat te vertellen aan de mensen hier.

Er zijn al mensen gelyncht omdat ze geïrriteerd vroegen of er nou alweer voetbal was vanavond.. en dit is Den Haag, downtown.

Ik moet gaan, ze zijn bewapend en je kan maar beter opgaan in de oranje massa nu, al blijf ik – eigenwijs als ik ben – achter het gordijn zitten tot het wat rustiger is.

Geloof me Oma, ik ben geen afvallige maar heb het mes op mijn keel…. letterlijk, echt.
Ik onderdrijf eerder dan dat ik overdrijf.

Wat ik eigenlijk wil zeggen: HELP ME NOU!!! Het is hier engggg…. karma bestaat en ik heb zoveel slechts gezegd over voetbal; ik ben bang.

Tot zo snel mogelijk, kan ik bij jullie logeren vannacht of liever nog tot dindsdag? Alstublieft Oma??

Liefs, en 1.000.000.000 x excuses.
Tegen 4x olé… wink wink.

O nee… daar komt een oranje waku-waku met frau Antje, ik moet ophangen en snel ook.

gravatar

Lieve Annie, zou ik toch dement aan het worden zijn?

Ik schreef Venlose dames. Ik wil die schatten niet tekort doen, dus nog even een correctie. Ik bedoelde uiteraard die achterbuurtwijven uit Sittard.

Ik hoor gehuil in de straten en vraag mij af of het komt door het verdriet dat “zij” hebben gewonnen of de vreugde dat “wij” dat hebben gedaan.

gravatar

Dement? Welnee Oma, vergissen is menselijk hoor.

Het gehuil en gelach (volgens mij zijn ze blij, nog wel) klinkt steeds verder weg, iedereen is op weg naar het ********** vd ***** plein; daar staan geen camera’s en het is daar verboden voor politiepaarden en waterkanonnen.

Goede keus, dat moet ik ze nageven.

Tot zo, ik ga mijn tandenborstel inpakken en neem wel een slaapzak mee. Doe geen moeite met logeerkamers ik slaap wel op de bank.

Ik ben er over een uurtje, ik neem een aangevroten kaasplankje mee en wat uitgedroogd stokbrood, dat moet ook op tenslotte.
Liefs, Annie

ps. voor Opa heb ik zoutarme kaas en krekkertjes, het is tenslotte feest vandaag..

gravatar

Lieve Annie,

Ik heb voor de voetballiefhebbers onder ons nog een goed praktijkvoorbeeld van de sportiviteit van het damesseniorenkorfbal.

Herinner je nog dat Joke enige weken terug tijdens de kampioenswedstrijd tegen de Helsche Oma’s uit Luttelveen met enig fysieke aandrang een tegenstandster buiten de lijnen parkeerde?

Volgens voetbalmores had de scheidsrechter Joke geadviseerd gedurende het verdere verloop van de wedstrijd in de kleedkamer haar zonde te overdenken. Zelfs de kans dat de overtreding was uitgedraaid op een heus potje vrij worstelen op de zijlijn is in zo’n geval zeer aannemelijk bij voetbal.

Maar niet bij damesseniorenkorfbal!

Op advies van Opa hebben Corrie en de geparkeerde dame op het terras van ons clubhuis bij het genot van een kopje thee en een koekje de overtreding besproken en in de minne geschikt. De Helsche Oma’s mochten samen een extra niet-roze rozekoek delen. En de mitella uit Opa’s verbandtrommel behoefde niet te worden vergoed.

Kijk zo doen wij dat bij damesseniorenkorfbal en daar kan voetbal nog wel het een en ander van leren!

Liefs van Oma en groeten van Opa

gravatar

Jo! Vriend!

Eigenlijk wil ik JA roepen maar gezien het feit dat roofjumpen over autodaken het nieuwe planking ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Planking ) is kan ik dat niet van je verlangen.

Voortaan kan ik beter bijtijds een vluchtroute verzinnen, bijvoorbeeld de boot naar Avifauna nemen en dan halverwege ergens op een afgesproken plaats naast de Vliet erafspringen.

Ach, op dit moment zit ik toch nog naar 10cc te kijken via het onvolprezen TV-West.
Toch best leuke muziek, mijn geheugen was helemaal geblokkeerd door ‘I’m not in love’ wat ik nou wel ken, na 100.000 keer luisteren. Beetje doodgedraaid zeg maar.

Grappig, helemaal vergeten dat ze best leuk waren eigenlijk en de muziek m.i. best goed in elkaar steekt.

Maar dat was met Madness ook gisteren, gezellige boel trouwens en dat terwijl de kisten rotte tomaten al klaar stonden voor ze. Het dak ging eraf!

Volgende keer gráág want vanaf nu vrees ik dat het alleen maar erger gaat worden, de voetbalvreugde als ‘we’ weer winnen.

Bedankt voor het aanbod, lief van je!!

Ach jee, ik moet zappen, ze gaan nu I’m not in love spelen.. boring!!

Liefs,
Annie

gravatar

Lieve Annie,

Ik ben het volgende vergeten in mijn vorige sms.

Ik heb de slaapbank in de bijkamer al uitgeklapt en voorzien van vers linnengoed.

Ik heb nog vier Bossche Bollen kunnen ritselen. Voor elk lekker twee. Opa houdt er niet van. Als goeie klant mag ik achterom bij De Groot.

De echte Brabantse worstenbroodjes voor het ontbijt haal ik zo meteen uit de diepvries. Wil je dit keer een zacht of hard gekookt eitje?

gravatar

Zo is het Oma! Ik ben er zelf bijgeweest, dat weet u toch nog wel?

Ik heb net de voetbalwedstrijd zitten kijken, en wat mij opviel was dat de Oranje meneren niet eens de moeite namen hun Mexicaanse tegenstandermeneren een hand te geven, na afloop… Zeer onsportief en ik zag zelfs een aantal Mexicaanse tegenstandermeneren die daarom moesten huilen… Nou, dan vind ik het niet zo gek dat je als tegenstandermeneer zegt: “Zoek het maar lekker uit met je WK! Wij pakken onze koffers en gaan lekker naar huis. Zie maar dat je een stelletje andere tegenstandermeneren vindt voor een potje voetballen”, ja toch?

gravatar

Lieve Oma,

Wat kan ik zeggen… U heeft zo gelijk, eerst over hoe we probleempjes oplossen bij het seniorendameskorfbal; zo kan het dus ook!
Maar dat weten ze tegenwoordig gewoon niet meer op te brengen, jammer weer.

En wat een verwennerij, ik ga nu helemaal de sokken erinzetten voor de Bossche Bollen gesmolten zijn.
Lekker in een bedje, geen gesleep met slaapzakken.. het lijkt wel een minivakantie!

Een eitje is wel genoeg hoor, doe maar hardgekookt dat is ruim voldoende ontbijt voor iemand die eigenlijk toch niet ontbijt.

Verder merkte ik dat mijn maat 36 ietwat begint te knellen rond de maagstreek, ik vreet me klem aan kroketten, koekjes, taarten, worstenbroodjes met spek; ik heb geen plek meer over voor groente, fruit en dat soort spul.

En topfit moeten we wel blijven, geen kilo teveel meesjouwen ook want niet vergeten; over 2 weken spelen tegen de Valse Vrouwenbende uit Veenhuizen.

Ik hoef u toch niet aan de noodlottige afloop van 2 jaar geleden te herinneren? Onze Lotte… nou ja ze had een mooi leven gehad, zeker, maar 63 is erg jong om – op zo’n manier – aan je einde te komen.

Ze noemen ons nog steeds dat stelletje laffe bejaarden, respectloos naar Lotte én naar ons.

Daarom wil ik in topvorm zijn en geen last hebben van te strak zittende sportkleding.
Een eitje dus, en koffie, dat is echt wel heel erg belangijk.
Ik zet het zelf wel, u hoeft niet alles te doen en dan kunt u zich ook niet vergissen in de hoeveelheid koffie zodat het op sterkte is.

En ik doe de afwas, tuurlijk. Zullen we ‘s avonds – uiteraard op mijn kosten – lekker uit eten gaan?
Ik heb wel zin in Japans en met die stokjes eet men niet snel te veel.

Of ik kook iets lekkers, we zien wel. Nemen u en Opa de worstenbroodjes maar hoor. Moet ik nog iets meenemen van het station als de Appie GOGO nog open is?

Ik kijk nog even of ik een smsje heb voor ik de deur uitga, tot zo dan, u bent een Oma uit duizenden!

Liefs, Annie

gravatar

Goeie tip, Annie pak ik toch onverwacht een staartje 10cc mee! Op het ogenblik zit ik bijna live “Rubber Bullets” te luisteren! Ben ik er toch een beetje bij… Jammer, afgelopen?

Nou maar hopen dat ze niet met die rubber kogels gaan lopen knallen…

Madness heb ik ook een keer op Parkpop gezien, hééél lang geleden, net als Robert Plant, I’ve Got The Bullets (waar Fréderique Spigt toen nog in zong) en de meneer waar ik eigenlijk voor kwam: Fish.

Moest lachen om de zanger van Madness toen, die een l*lverhaal van 20 minuten ophing over een hele moeilijke saxofoonsolo en zo… Toen hij eindelijk klaar was met z’n verhaal toeoeoeoeoet Nightboat to Caïro!!! Was gezellig! Ondertussen staat de samenvatting op… Sigaar erbij, goed glas en een goed gesprek. Wat is de wereld toch mooi… Soms.

Hijsfijn!

gravatar

Jo, ik had geen idee maar kijk eens even: een samenvatting van gisteren.
Nu: Golden Earring. Yessss…..

Ik heb wat te doen, doe nou rustig aan met je vingers.
Zelf overweeg ik al om met een potlood te gaan typen maar ik kan alleen blind typen, mijn vingers weten wel waar de letters zitten maar ik niet..

Komt bij dat ik als het wat rustiger is bij Opa en Oma ga logeren, ik ga enorm verwend worden las ik.

Nou ff opletten, twilight zone is al bezig.

Had ik best iets langer bij de vergadering kunnen blijven btw, gisteren.. maar achteraf is alles makkelijk.

Veel kijkplezier als je er zin in hebt, er zijn ook talloze nabeschouwingen van de voetbalwedstrijd..

Fijne avond, krasse knarrenuurtje is kennelijk aangebroken.

Muzikale groet,
Annie

gravatar

Haha, ja die bedoelde ik. Zag je hoe ik me weer het podium opsneakte door me als meisje van tien jaar voor te doen?

Ik vond het best sluw van mezelf en ik heb nu een schoen met handtekening, hahaaaaaa!

Nu een beetje zeurderig meisje bezig, die had ik niet gezien!?!? Zeker toen ik nog onderweg was.

O ja of ik me kop wil houden, die wijven… altijd overal doorheen ouwehoeren. Zo’n hekel aan!

Sorry, ik hou mijn kop ff. Kan Norton fijn even mijn pc scannen op vreemde sujetten, dat moet soms.

O gaat ze alweer en nu… o gadver…. dan zie en hoor ik nog liever Gerst Pardoel: (niet te verwarren met Gers)

http://youtu.be/KUtkHeK7QHM

ps net het staartje 10cc, nu de kop of het midden, enjoy!

gravatar

We hoeven geen vergaderzaal en/of rooksalon te reserveren, zeker? Iedereen die zich met de vergadering kan of wil bemoeien is óf met de noorderzon vertrokken óf inmiddels lid/donateur?

Ook denk ik dat vele leden zich morgen wat later zullen melden omdat ze hun overwinningsroes uit moeten slapen? Het is ze gegund, hoor, dat wel…

gravatar

Hoewel… Blij als we weer in een schone, opgeruimde rooksalon kunnen plaatsnemen, Henk…

Ja, Annie, ik heb je gezien, maar ben bij die Pardoes afgehaakt. Jakkes… Hou ik helemaal niet van. Dat zeurmeissie vond ik ook niks…

Ik ga zometeen naar bed, trouwens… Morgen wordt een drukke dag…

gravatar

Jo, is al geregeld op het kakelverse vanavond geplaatste nieuwe topic.
Hopelijk lig je al lekker te slapen en zijn je vingers wat minder paars, en is de hoofdpijn morgen helemaal verdwenen.
Denk aan wat de dokter heeft gezegd; kalm aan dan breekt het lijntje niet!

Heer Spaland, ik heb elders ook al ergens gezegd dat ik het zorgelijk vind dat nu zo overduidelijk het nut van de laatste 10 reacties in beeld bewezen is er toch NIEMAND de petitie heeft getekend.

Althans, de teller stond toen ik vanmiddag keek op 175, en dat is nu nog steeds zo.

Wellicht word het tijd om de petitie daadwerkelijk aan te gaan bieden.
Iets om in een volgende vergadering mee te nemen?

Ik heb wel wat ideëen om de Redactie te overtuigen, en wil op zijn minst weten waarom… nee wacht, dat is voor de vergadering.

Gek eigenlijk dat je van vergaderen sigaren gaat roken, mijn bet-bet-bet-overgrootmoeder George stopte liever een pijpje bij haar whisky. Leuk mens, ze doet me aan Oma denken.

Voor wie nog wakker is: slaap lekker.
Voor wie al slaapt: ga maar weer slapen, komt morgen wel, niet belangrijk.

Ik ben bij Opa en Oma, alles in orde overal, geen zorgen.

Liefs,
Annie

gravatar

Avond Annie,

Hoe is het geweest gisteren en vandaag in het Park? Hebbie de Earring nog gecheckt? Ik heb begrepen dat Graham Gouldman van 10cc tijdens ‘Dreadlock Holiday’ op het laatst ‘I don’t like Parkpop, I love it’ heeft gezongen, en dat daarna iedereen uit z’n dak ging.

Veteranendag ben ik heelhuids doorgekomen, er is niet met scherp geschoten vandaag.
De natte klapzoenen van m’n schoonmoeder heb ik gelaten ondergaan, en me zo min mogelijk aan d’r gestoord als ik weer eens met ‘jongen’ werd aangesproken. Ze bedoelt het goed zullen we maar zeggen, althans dat hoop ik.

Ik heb zojuist gelezen dat er ene Joke is aangenomen, en ontslagen. Hoe zit dat An?

Toch geen paniek in de tent?

Groetjes, Trendvolger.

gravatar

Zojuist heb ik Google verzocht alle reacties hierboven te verwijderen, die niet direct, indirect of persiflerend ingaan op het daar weer boven staande artikel.

Reageer
gravatar

Dat was een beetje dom….

Je zit hier op De Speld en het gaat over het WK.
Op dit moment Nederland tegen Mexico.(!!)

Dan dien je je kop te houden, geloof me..

Sportieve groet,
Annie

gravatar

Annie ik kijk ook, ik vind het alleen ongepast om al onze notulen te laten verwijderen en dat was voor de wedstrijd.

Verder heb je gelijk. Ik zal niet anders kunnen dan meeleven ook!!!

Mijn ding o.a.

Spottieve groetjes terug!

Benny

gravatar

Jamaar Benny dat was ook niet tegen jou gericht bejjegek!

Die Luis S. moet zich gewoon nergens mee bemoeien en al helemaal niet met de notulen van onze vergadering.

En als hij zich ermee bemoeit moet hij zijn bezwaren indienen bij de Redactie van de Speld, niet bij Google.

O, of ik ff me kop wil houden en niet door de wedstrijd heentypen..

Prettige wedstrijd, ik moet wel kijken af en toe een beetje dus ik leef echt wel mee.
Alleen een Juichpak verdom ik, en vlaggetjes ook.
Het spijt me enorm maar zo ben ik nou eenmaal..

Annie, in het zwart vandaag, is dat iets speciaals in voetballand? Ik lees het wel na de wedstrijd, je zit nu te kijken tenslotte!

gravatar

Oké, dan niet bij Google, maar bij de Speld. Zoveel verstand heb ik niet van internet, want ik bijt mij al jaren vast in voetbal en niets anders.

gravatar

+++IN MEMORANDUM+++

“Afscheid nemen doe je niet ineens, maar af en toe een beetje.”

Vandaag is ons ten oren gekomen dat
“BARBIE”
van ons afscheid heeft moeten nemen.

Na een gelukkig niet te lange lijdensweg heeft zij ons verlaten.

Uw gerichte boodschap aan de nabestaande kunt u onder dit bericht kwijt.

Dan nu even een minuutje a.u.b.

———————————————

Zo dat is ook weer gebeurd, straks toch maar even voetbal kijken.

Reageer
gravatar

Stichting Vrienden van De Speld,

Gefeliciteerd met jullie kaping van de weblog.

Jullie hebben een primeur, zaterdag 26 juni is de dag dat geen enkele speldlezer heeft gereageerd op de topic. De sneue onzin zeurende vrienden hebben met hun met de off topic “Vrienden van de Speld pseudo-bijeenkomst” de weblog alleen voor zichzelf gehad.

Dat moet toch wel een dieptepunt zijn voor de site.

Haagsche Annie heeft mij eens gevraagd WAAROMMM? DAAROMMM!

Het pleidooi van Haagsche Annie op 28 juni 2014 om 01:41 om niet met Barbie van het RTL5 programma “Doe effe paranormaal” te spotten en haar dreigement “Corrie, ik ben in staat om te gaan facebooken alleen al om Samantha/Barbie over jou te vertellen” heeft me geraakt.
Daarom stop ik ermee om Barbie als alias te gebruiken.

OVER BARBIE MAG NIET GESPOT WORDEN!

Als wiedergutmachung zal ik de petitie met 50 ondersteuningen belonen. Zo gepiept, ik schrijf wel even een algoritme en verstuur het vanaf een Tor-browser.

Tot slot is hier de link van het SVvDS lied gezongen door Kamagurka.

Corrie.

Reageer
gravatar

Hmm… ik vond de onderwerpkeuze voor de preek een beetje vreemd, maar vooruit…

U heeft mijn berichtje van verhindering wegens blauwe vingers ontvangen, zie ik, maar toch nog tijdig een andere organist van dienst gevonden. Gelukkig… Persoonlijk zou ik een ander gevraagd hebben, want deze klonk nogal treurig. Paste daarmee wel weer heel goed bij het onderwerp van de preek, dat wel.

Volgende keer toch wellicht deze organist?

http://youtu.be/RojZqCy3pRE

Hijsfijn!

gravatar

Dank voor de mooie woorden Henk!

Een prachtige recital (ben zo vrij geweest ook even te luisteren), maar toch een kleine correctie: deze dame bespeelt, overigens virtuoos, een concertvleugel, in plaats van het Hammond-orgel. Een vergissing die snel gemaakt is, en redelijk frequent voorkomt.

Om het verschil nog eens te verduidelijken, en gelijk Dhr. Viesman te plezieren het verzoek deze dame te bestuderen. Ik weet zeker dat Dhr. Viesman de geste kan waarderen, ook als hij niet van orgelmuziek houdt:

http://youtu.be/3XBVAupXSbk

gravatar

Ach ja, de verwarring van orgel en vleugel is redelijk algemeen. Het zijn ook zeker niet de minsten geweest die in dit woud de weg kwijt raakten. F. Liszt wist het op een gegeven moment helemaal niet meer en heeft – uit nood geboren – in wanhoop orgelwerk zodanig bewerkt dat op het orgel met de voeten gespeelde noten dan ook maar met de vingers moesten worden verklankt op de vleugel. Dit met behoud van alle noten. Het zijn kleine onvolkomenheden die men door de vingers moet zien.

De brede onderstroom is kwaliteit die met het voorgaande is geboden als tegengif voor een bijna fatale injectie met een muzikaal misbaksel.
Die misdraging is onschadelijk gemaakt met muziek voor alle soorten oren, behalve langoren.

Maar genoeg van dit ijdel gesnap. Het zonnetje schijnt. De paden op… met goede luim.

gravatar

Leuk om ook eens een ander geluid te horen, zeker na al dat pop-geweld dit weekend, in- en outdoors.

Maar, om een lang verhaal kort te maken, ik heb een briefje opgehangen bij de rooksalon en ga zo maar even naar Parkpop.

Veiligheidshalve wil ik bijtijds weg, zoals ik eerder al zei: om 1800 uren legt men alle muziek het zwijgen op en gaat er op grote schermen gevoetbald worden.

Daar wil je niet tussen lopen mochten ze gaan verliezen, mooi weer, er word gezopen en de eerste brancards met lamme types zijn al gearriveerd bij de EHBO hoor ik van kennissen ter plaatse.

Ik kan de muziek hier thuis ook prima horen en voel me een beetje brak, alsof ik een hele drukke week heb gehad.

Is eigenlijk ook wel zo… Nou ja morgen weer vergaderen; straks wellicht van een mooi orgel/piano/vleugelconcert beluisteren, liggend op de bank met schijfjes komkommer op mijn ogen en rust, heel veel rust.

Kan ook tijdens de wedstrijd, als ik nou wegfiets om 5 voor 18.00 misschien? Tenzij ik ga lopen, het is lekker weer tenslotte Heer Spaland, daar heeft u gelijk in!

Een fijne dag allen, en sowieso tot morgen.

Ik dacht aan sushi trouwens qua catering.
Ondanks mijn visallergie weten ze ook met vlees en groente genoeg heerlijke hapjes te maken en bezorgen doen ze ook!

Maar ik ben van mijn topic afgevallen, nu weer even aan de topic: ik baal er dus een beetje van dat een muziekspektakel – zoals Parkpop toch al 33 jaar is – geheel wordt overschaduwd door het WK.

Dat is nog nooit voorgekomen en zou ook niet moeten maggen.
Muziek bij de muziek, voetbal bij de voetbal anders wordt het een zooitje.

Ok, even in de zon met een goede kop koffie om rustig na te kunnen denken. Over voetbal tijdens concerten, hartstikke on ze topic dus, geen zorgen.

Lieve groeten, Annie

ps. het is vandaag toch de 29e juni ’14? gisteren was die demonstratie van Greenpeace… ja hoor, de 29e.
boze tongen beweren dat er zaterdag(?) de 26e een kaping heeft plaatsgevonden alhier; niks van gemerkt, jullie?

gravatar

Mevrouw Corrie, wilt u zich beperken tot het onderwerp, hier zijnde het WK?
Het kapen van een weblog wordt met persoonlijke ontboezemingen over al dan niet fatale vriendschappen beslist niet op prijs gesteld.
Een opmerking over het WK dus graag. Dank u.

gravatar

Absoluut ware woorden. Had ik geweten voor eigen parochie te preken, om het zo maar eens uit te drukken, had ik niet getracht u de verschillen tussen Grand Piano en het Hammond-orgel uit te leggen.

Mag ik je voordat je voor de middagwandeling vertrekt een mooie Cubaan aanbieden voor onderweg, en een genoeglijk verpozen toewensen? Tegen alle verwachtingen in heb ik er door de ontwikkelingen van afgelopen avond nog genoeg in voorraad…

Hijsfijn!

gravatar

Jo, ik heb net mijn koffie op en liep even naar binnen, op zoek naar een sigaar die ik natuurlijk niet heb.
Ik rook alleen sigaren als ik ze aangeboden krijg maar nu dacht ik nou, de wandeling naar het WK in het a.s. Anniepark zou een stuk aangenamer zijn met een sigaar van goede kwaliteit in de knuistjes.

Ik begrijp dat je de sigaar niet aan mij aanbood maar omdat je schrijft: ik heb er nog genoeg….?
Eéntje? Op de overwinning vanavond alvast?
Het is niet elk jaar WK-voetballen tenslotte.

Daarna stop ik weer met roken en zuipen en lallen, echt waar. En zo niet ook geen ramp, heeft niemand last van.

Olé 4x! Ik hoop dat Finkel evt. rare beslissingen van de scheidsrechter die ik niet begrijp (en vele anderen ook niet, al hebben ze wel verstand van voetballen) aan me wil proberen uit te leggen in Jip en Janneke taal maar als hij denkt ja dahag.

Doe maar een spoedcursus voetballen bij Truus (van Hanegem, red.) dan snap ik dat heel goed; no hard feelings.

Maarreh.. mag ik ook een sigaar dan? Ik bak wel een keer een WK-taart in de vorm van een klapsigaar, deal?

Alvast bedankt en morgen ga ik voor mezelf een doosje halen, het WK duurt nog wel even geloof ik.

Lieve oranje juichgroeten,
Annie

gravatar

Heer Jeettje, goed dat ik u tref! Gisteravond heb ik persoonlijk Joke nog nét kunnen tegenhouden, die voornemens was er op uw Solex vandoor te gaan met de voorraad Cubanen in haar handtas.

Voor de zekerheid heb ik hem in de door Oma bewaakte stalling gezet en haar de sleuteltjes van het kettingslot gegeven. Mag ik aannemen dat u hem gevonden hebt?

Hijsfijn!

gravatar

Hoi Annie! Allereerst je vraag: maar natuurlijk mag je een sigaar! Sterker nog, al wil je een hele doos mee naar Parkpop. Kan je als je wilt uitdelen aan je vrienden en vriendinnen. Als jullie dan allemaal tegelijk opsteken kun je een rookgordijn leggen voor als er – onverhoopt natuurlijk – een opstopping bij de uitgang dreigt te ontstaan. Sounds like a plan, niet? En dan, die meneer van het A-team riep het altijd al: “I love it when a good plan comes to work!”, ja toch, niet dan, nou dan!

Ik had even naar het programma gekeken, is 10CC al geweest? Vind/vond je dat leuk?
Nou maar hopen dat – om ook maar een WK gerelateerde opmerking te maken – meneer Robben van zins is er een “Wall Street shuffle” uit te gooien, dan blijven die oranje Tokkies met hun bos wortelen op de kop uitgedoste hooligans ook wat rustiger…

Hoe dan ook, nog veel plezier! Hoe is het trouwens met je enkel, gaat het een beetje?

gravatar

Jo, dankjewel, ook namens mijn vrienden, ik heb ze even gebeld en het gejuich was niet van de lucht toen ik ze het goede nieuws vertelde! Een hele doos, dat moet voldoende zijn voor een rookgordijn.

Alleen weet ik nog niet zeker of ik ga eigenlijk, het ontbreekt me een beetje aan energie/zin en dan die enkel die behoorlijk dik is nog..

Maar ik heb nog uren de tijd en ben er zo, mocht ik opeens toch wel zin krijgen dus eerst nog maar een bakkie, met een knakkie want die kom ik meteen even halen natuurlijk.

O ja, 10cc, tsja, jeugdsentiment maar niet echt een fervente fan. Een beetje in de stijl van veteranendag m.i.

Hoe is het met je vingertoppen? Ik hoop wat beter inmiddels.

Het gekke is dat 10cc en nog iets pas ná het voetballen staan geprogrammeerd. Kennelijk houdt men er ernstig rekening mee dat dat gewoon om 20.30 door kan gaan. We gaan het zien…

Ik kom nu even de sigaren halen, petities staan uitgeprint klaar; qua voorbereiding ben ik er klaar voor.
Een potje voetbal of muziek, of beiden.
Nog even het volgende sfeerrapport ter plaatse afwachten maar.

Tot zo dan,
Annie

gravatar

Goed zo! Ik lust eigenlijk ook wel een bakkie. Probleem is alleen dat ik wel een voorraad sigaren in huis heb, maar gisteren helemaal vergeten ben voldoende koffie in te slaan. Maar ja, ik had het gisteren dan ook redelijk druk om te proberen de vergadering in goede banen te leiden, zéker nadat je wegging en even later ook de voorzitster aan haar stutten trok…

Nou vond ik haar sowiezo vrij warrig leiding geven. Ik ben er ook niet rouwig om dat ze weg is, maar ik voel me niet geroepen de, hoewel schone en belangrijke, taak van voorzitter op mij te nemen. Mijn nevenfunctie als lid van de orgelcommissie zijn al druk genoeg, zoals je hebt kunnen zien. Alleen de (bij-)scholing van alle leden vraagt al genoeg van mijn tijd… En dan zit je ook nog een hoop werk voor niets te doen, tenminste vooralsnog, want van een presentatie en een beslissing over mijn sponsor-voorstel is nog nul-nada-noppes-nothing terechtgekomen…

En ja, zó gaan die blauwe vingers natuurlijk nooit over… Ik heb een rustig middagje rustig languit op de bank ingepland, en op het ogenblik geniet ik van een goed glas en een mooie Cubaan, dus eigenlijk: hijsfijn!

Zie ik je zo, en als je me de ontdeugende knipoog en poging tot charme-offensief vergeeft: dan kan mijn dag niet meer stuk ;o)

gravatar

REUTERS/Murad Sezer
Holanda dispara críticas e prepara água contra “alucinações” em campo

AFP PHOTO / JAVIER SORIANO
“Gosto de gritar e ficar assim. Contagio”, diz técnico do México

Robert Cianflone/Getty Images
Capitão do México cita esquema para anular Robben e vê Holanda favorita

REUTERS/Chico Ferreira
360 anos após ocupação, holandeses se preparam para retomar Fortaleza

O holandês Louis Van Gaal sabe exatamente o que as pessoas pensam dele. A clareza na percepção do que ex-companheiros de trabalho têm a seu respeito é tão evidente que ele não perde tempo em se defender. Prefere logo assumir que é “arrogante, dominador e honesto”. “Não vou mudar minha personalidade só porque as pessoas querem que eu mude” é uma de suas declarações mais recorrentes. Muitas dessas pessoas que querem, ou quiserem, que Van Gaal mude são brasileiras, que passaram por seu caminho ao longo de 33 anos de carreira como técnico de futebol.

Técnico da seleção que fez a melhor campanha entre todas as 32 participantes da primeira fase da Copa do Mundo de 2014 e que enfrentará o México neste domingo, pelas oitavas de final, o holandês nascido Aloysius Paulus Maria van Gaal completará 63 anos em agosto e não passa muito tempo sem aparecer envolvido em alguma discussão, bate-boca público ou processo judicial. Uma rotina que, vira e mexe, inclui importantes personagens da história recente do futebol brasileiro, rusga que foi revivida nesta semana.

Irritado com as declarações de Van Gaal, que considerou a seleção brasileira beneficiada por não ter jogado nenhuma partida da primeira fase do Mundial sob o forte calor das 13h, além de enfrentar Camarões sabendo qual equipe enfrentaria nas oitavas de final (o Chile ou a própria Holanda), o brasileiro Luiz Felipe Scolari subiu o tom na hora de dar a resposta, mesmo sem mencionar o nome do colega que dirige a Holanda.

“Tem gente dizendo que a gente vai escolher adversário. Para quem fala isso, eu falo só uma coisa: ou as pessoas são burras ou mal intencionadas”, disparou Felipão, na entrevista coletiva concedida um dia antes da partida contra os camaroneses. Durante o ataque, o técnico da seleção citou um nome importante para se relembrar o histórico de Van Gaal em confrontos verbais com brasileiros. “Estou conhecendo as pessoas pelo que eu imaginava não conhecer. Especialmente pelo o que o Rivaldo falava”, revelou o técnico do Brasil.

Longo histórico

Porque se tem alguém que bateu de frente com Van Gaal na vida este alguém é Rivaldo. Eleito melhor jogador do mundo (prêmio da Fifa) e vencedor da Bola de Ouro (honraria concedida pela revista francesa France Football) em 1999, quando os prêmios ainda não eram unificados, o meia-atacante que defendia o Barcelona sob o comando do holandês acumulou uma galeria quase infindável de polêmicas com seu chefe.

“Uma vez ele brigou comigo por 20 segundos de atraso, até mostrou o relógio”, disse Rivaldo, em entrevista à “Revista da ESPN” em 2011. A diferença dos dois, porém, era na prática mais tática do que pessoal. Van Gaal defendia que o brasileiro jogasse aberto pela ponta-esquerda e entrasse em diagonal para o meio, para ficar mais próximo do gol e não bater cabeça com Luís Figo, o português que comandava o meio-campo da equipe catalã àquela época. Rivaldo, porém, queria atuar como um legítimo camisa 10, atuando mais pela faixa central do campo.

O auge da polêmica deu-se no dia seguinte a Rivaldo ser apontado pela Fifa como o melhor jogador de 1999, quando Van Gaal cortou o meia da relação dos atletas que enfrentariam o Rayo Vallecano, depois que o jogador afirmou que não jogaria mais como ponta-esquerda, como queria seu comandante. “Rivaldo é um grande jogador e boa pessoa. Porém, não posso aceitar que um jogador se coloque acima da filosofia do clube”, disse o holandês.

A partir daí, qualquer coisa que fosse virava uma tempestade, fosse parar o treino para fazer com que Rivaldo colocasse a camisa para dentro do calção ou ser o único dos 20 técnicos do Campeonato Espanhol a não votar no jogador como o melhor estrangeiro da competição (Van Gaal votou em outro brasileiro, o volante Mazinho, que defendia o Celta em 2000).

As inúmeras trombadas de Van Gaal com Rivaldo apenas engrossaram a lista de jogadores que não podem vê-lo nem pintado de ouro. “Van Gaal é o Hitler dos jogadores brasileiros, é arrogante, orgulhoso, tem problemas. E não tem a menor ideia sobre futebol. Ele é louco”, declarou, certa vez, o meia Giovanni, que trocou o Santos pelo Barcelona e teve ótimos momentos pela equipe ao lado de Rivaldo e, principalmente, Ronaldo, três anos antes.

Ronaldo, aliás, nunca trabalhou com Van Gaal. Porque, segundo ele mesmo já declarou para jornalistas, o holandês não o quis. Em 2002, logo após sair consagrado como campeão e artilheiro da Copa do Mundo pela seleção brasileira, o atacante estaria com acordo para voltar ao Barcelona, clube que defendeu na temporada 1996-97. Seu nome não agradou ao técnico, e o camisa 9 foi jogador no rival do Barça, o Real Madrid.

A falta de paciência de seus comandados, porém, não é uma exclusividade dos jogadores brasileiros. Até com Johan Cruyff, a maior lenda do futebol holandês, Van Gaal bateu de frente. O histórico dos dois, inclusive, vai além de bate-bocas, comuns quando o atual técnico da Holanda dirigia o Barcelona, clube onde Cruyff foi ídolo e ainda exerce enorme influência com seus comentários. O ex-camisa 14 da Laranja Mecânica até já processou Van Gaal, na época que este foi técnico do Ajax, clube que revelou Cruyff.

Cordão dos descontentes

Os problemas de Van Gaal também se acumularam aos montes em outro gigante do futebol europeu. Sua passagem pelo Bayern de Munique foi prolífica em situações desgastantes com parte do elenco. Luca Toni, atacante campeão do mundo pela Itália em 2006, perdeu lugar no time e pediu para deixar o clube. Schweinsteiger foi recuado para jogar como um volante mais defensivo e reclamou. Mas ninguém chiou tanto quanto o francês Ribéry enquanto o holandês lhe orientava. “Eu nunca me diverti no campo enquanto fui comandado por Van Gaal”.

Diversão, aliás, não é algo que seja levado em conta por um técnico que declara que “eu sou do jeito que sou e não sou fácil de lidar”. Ainda mais para alguém que já acumulou muitos fracassos antes de dar a volta por cima – no mesmo Bayern de Munique onde comprou tantas brigas. Campeão alemão em 2010, perdeu o título da Liga dos Campeões daquele ano para a Inter de Milão de José Mourinho, que havia sido seu auxiliar durante sua primeira passagem de Barcelona.

Com a carreira reconstruída em Munique, Van Gaal ganhou moral para ganhar uma segunda chance na seleção da Holanda, a qual já havia dirigido durante as eliminatórias da Copa do Mundo de 2002, quando fracassou e ficou sem a vaga. A campanha que garantiu o direito de sua equipe vir ao Brasil, entretanto, não deu margem às críticas. Venceu nove jogos e empatou um. Mesmo assim, a forma de jogar não agradou a todos na Holanda, tradicionalmente adeptos de um futebol ofensivo e com três jogadores na frente.

As circunstâncias da preparação da equipe obrigaram Van Gaal a assumir riscos e montar uma equipe que mais marca do que cria. Mas que contra-ataca de forma voraz e eficiente, como ficou claro no massacre imprimido contra a Espanha, que entrou no gramado da Fonte Nova como atual campeão e saiu desmoralizada com uma goleada de 5 a 1 nas costas. Vitória que foi fundamental para o mundo olhar para a Holanda como uma das favoritas ao inédito e aguardado título mundial. E dona do melhor ataque após três jogos. E da maneira que Van Gaal achou que fosse o jeito certo. Agora, não adianta discutir. Até porque ele não foge de discussões, como se sabe.

gravatar

Ach heer Jo, de algemene parochie der toetsenisten is een zeer grote met vele vertakkingen zodat de onderlinge herkenning niet altijd direct optreedt. Ik heb even bewust gewacht met een reactie op je laatste bijdrage. Dit omdat ik niet geheel kon uitsluiten dat een lovende reactie zou kruisen met het overlijdensbericht van de Heer Viesman. Heel duidelijk werd gedemonstreerd welke bevredigende resultaten kunnen worden bereikt door vlijtige bestudering van de studiewerkjes van Carl Czerny. Ik was bang dat het Heer Viesman zou opbreken.

Immers: het zal u en zeker ook Heer Viesman zijn opgevallen dat in mijn bijdrage de dame niet alleen niet stil op haar stoeltje bleef zitten, maar ook met de mond bewegingen maakte zonder dat zij klarinet speelde. Ik had daar nog niet op gewezen. Er zijn dingen die Viesman ook zelf moet ontdekken. De spanning was al hoog opgevoerd en daarna kwam uw bijdrage er nog eens bij. Hoeveel kan een mens verdragen?

In dank aanvaard ik de mooie Cubaan. Dat staat zo sierlijk in de borstzak die mijn oudoom voor de couponschaar placht te bezigen.

gravatar

Inderdaad verwart men een hammondorgel al ras met een piano, daarom een ezelsbruggetje: een hammondorgel is die met dat dubbeldeksklavier.
Maar de oermoeder van het hammondorgel mag toch niet onbenoemd blijven: Rhoda Scott, nog immer op blote voeten.
Voor meneer Viesman: een girlband:
http://tinyurl.com/lbl4eay.

Voor Jo, ja gevonden niet gemist. Gelukkig is het batterijtje van de startonderbreking nog niet leeg, alleen is Oma in geen velden of wegen te bekennen: toernooitje in Loppersum, schijnt het. De reservesleuteltjes zijn er goed voor, heb ik trouwens ook gevonden onder de inductieplaat.

gravatar

Henk, wat een práchtige en leerzame zondag is het toch nog geworden! Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht.

De mondbewegingen van de door u naar voren geschoven dame waren mij inderdaad al opgevallen. Ik voor mij vermoed dat het een trekje (excuus mocht ik met dit taalgebruik Heer Viesman – onbedoeld – verder opwinden) is dat bij een groot aantal muzikanten te bespeuren valt. Ik heb het – wat wij in het gilde der snarenplukkers ‘gitaristenbekkie’ noemen – bij B.B. King, Eric Clapton en Roy Buchanan waargenomen, al blijft het zeker niet beperkt bij hen alleen hen of personen die de gitaar, al dan niet versterkt, bespelen.

Als u mij toestaat ga ik voorlopig een eind breien aan deze genoeglijke conversatie, zodat ik de voetbalwedstrijd die op het punt van beginnen staat ook eens kan volgen. Natuurlijk alleen omdat ik morgenochtend bij de koffieautomaat ook eens níet met de mond vol spreekwoordelijke tanden wil staan.

Rest mij u een fijne avond toe te wensen! Wellicht spreken wij elkaar later op de avond nader, in welke gemoedstoestand dan ook…

gravatar

Jo, bedankt voor de sigaren, mijn vrienden hielden het voor gezien en zijn al onderweg naar huis.

Maarreh.. sorry de wedstrijd is begonnen!!

Prettige wedstrijd and may ze best wan win!!

Herstel: dat Nederland moge winnen, nee zal winnen, hoe dan ook: later, dit is een belangrijke wedstrijd, geen tijd om ellenlange reacties te schrijven.

‘het ziet er goed uit’ hoor ik, dat geldt ook voor mijn gevulde glas, kaasplankje en vooruit, nog maar een keer de aansteker hanteren.

On topic nu! Groetjes,
Annie

p.s. gun je vingers even rust zolang, je hebt nu een geldige reden profiteer ervan.

ps ps: begint dat gejank over blessures nou al…

gravatar

Sorry Jo, tuurlijk ren ik in de pauze ff langs met koffie; iemand zonder koffie laten zitten is misdadig als je zelf zát in huis hebt.

Neem ik meteen chinees mee, sambal bij, gezellig hoor!

Annie

gravatar

Nou, om dáár nou punten voor te geven… Die Mexicaan kan toch helemaal niet voetballen? Hij mikte toch duidelijk op de handtas van de keeper, en die stond toch écht 5 meter naast het doel…?

gravatar

Hey Annie, jij zit ook overal! Lijkt wel of je op de vlucht bent, joh! Is dat wel goed voor je enkel? Is het niet makkelijker als we beneden gaan zitten, bij Oma? We hebben nou toch het hele Speldgebouw voor onszelf…

gravatar

Pollens, Annie begint ook al sigaren te roken. Van mij mag het natuurlijk, het is een vrij land. Het begint langzamerhand te schemeren en ik zit wat te mijmeren. En zo komt het dat ik verwacht dat wij over enige tijd als nieuwe deelneemster George Sand mogen verwelkomen die uiteraard op die sigaren afkomt.

Het is maar een losse gedachte. Ergens hierboven staat het al: dit is een satirische site en niets is wat het lijkt. En dan is ook alles mogelijk, denk ik er achteraan.

gravatar

Hallo Henk, gezellig. Kom erbij als je zin hebt, we zitten beneden in de wijnkelder! Moet je me als je wilt daar even uitleggen wie George Sand is, want die meneer ken ik niet… Tot zo!?

gravatar

Ik begin nu te begrijpen dat en waarom De Speld de oekaze van MP Rutte over een ‘participatieve zelfzorgende samenleving’ wel érg letterlijk neemt. De opkomst der leden is sinds het “gezellig samenzijn in vergadering” exponentieel toegenomen en de eensgezindheid groeit met de dag. Hoofse manieren worden afgelegd als huiden door slangen; zelfs heren laten zich hic et nunc tutoyeren en aldus worden precedenten geschapen die wellicht op een later tijdstip (na uitwerking van de collectieve roes) nog deerlijk zullen worden betreurd.
Maar even on topic en off the record: Sepp Blatter heeft toegezegd voor alle favela-bewoners die dakloos zijn geworden door zijn privéfeestje, een gratis kartonnen doos ter beschikking te stellen; grote gezinnen krijgen er twee. Zo heeft deze overlevende van de Zuiveringen ná de Holocaust, iets teruggedaan voor de verarmde medemens. Blatter laat ook, op kosten van de FIFA, vanuit de VS de wereldberoemde mystery/hystericus Ty Bonnington invliegen om samen met welwillende buitenlandse bezoekers collectief de kartonnen dozen te vouwen en in te tapen. Eenstemmig democratisch is ook door hem besloten het afsluitende vuurwerk pas na afronding van de kartonnen huisvesting van de laatste dakloze te laten plaatsvinden. Brandwondencentrum Rode Kruis Beverwijk is dan met een team ter plaatse.

Reageer
gravatar

Door ons erelid Oude Zeur zijn wij opmerkzaam gemaakt op een treffend staaltje monopolievorming door de Speld. De weigering aan een door velen ondertekende petitie gehoor te geven is een duidelijke indicatie daarvoor.
Als VVD zijn wij voor een gezonde portie concurrentie. Wij stellen dan ook voor een concurrerende site voor grappenmakers, lolbroeken en dijenkletsers in het leven te roepen en wel onder de naam “de Prik” (eerst dachten wij aan “de Naald”, maar het gelijknamige monument in Amersdoorn is ooit ietwat negatief in het nieuws geweest).

Reageer
gravatar

Goedemorgen. Over zoiets maakt men toch geen grapjes? Ik bedoel: een site voor lolbroeken met Oude Zeur als trekpleister lijkt mij vergelijkbaar met de aanschaf van een sprekende papegaai met een zwijgzaam karakter. Daar mag men niet mee spotten.

Maar u moet het zelf weten. Neemt u hem vooral mee. Misschien komt hij los na een lekker voertje van een kopje thee met een mariakaakje. Doet u wel vooral kleine porties, zodat hij het luiden van de kerkklokken niet overstemt.

gravatar

Hoe sympathiek uw aanbod van een kopje thee ook is, het moet mij toch van het hart dat een dikke sigaar met een borreltje mij liever is. Als u daar rekening mee houdt kunnen wij prima door één deur, dunkt mij.

gravatar

Ik moet zeggen dat uw recept voor de zondagochtend mij aangenaam verrast. Niets dan instemming van mijn zijde. Uiteraard wil ik u niet beperken bij de keuze van de dikte van de sigaar. De term “kleine porties” neem ik daarom terug. Ik zei het in het vuur van het betoog. Bij nader inzien wil ik het houden op verstandige doseringen.

gravatar

Ik citeer uit het bovenstaand artikel: “Sinds het begin van de demonstraties besteden de media slechts mondjesmaat aandacht aan voetbal.”

Dat is helemaal juist. De (warrige) vergadering van de Stichting Vrienden van De Speld en het aftreden van haar voorzitter zorgden inderdaad voor “mondjesmaat aandacht aan voetbal.”

Wat het zwaarste is, moet immers ook het zwaarste wegen.

Vraagje: Is mijn reactie op toppik?

Reageer
gravatar

Dit is tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanaf de stoep voor het Speldgebouw. Wederom goedenavond.

Zojuist is bekend geworden dat de sigarenroker Piet Naaijkens (83), voorzitter van de tot op heden obscure Cubaanse stichting De Speld, die banden zou hebben met de Bilderberggroep van wijlen prins Bernard, de sigaar is. (Grapje) Hij schijnt gedwongen te zijn afgetreden vanwege een affaire in Venlo.

Zodra er nader nieuws is, kom ik bij u terug. Zet de verse koffie maar alvast klaar in een thermoskan. Twee klontjes graag.

Dit is tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanaf de stoep

Reageer
gravatar

Wacht eens even, Tante Paulien… Naaijkens… die naam komt mij bekend voor. Is dat wellicht famielje van ene Truus Naaijkens? Hebben de vrienden van De Speld te maken met een mol in hun midden? Valt daar vanaf de stoep iets over te zeggen?

gravatar

Tante Paulien, spit u eens verder. Dit lijkt een complot om onze Hoofdreacteur te wippen. Ik vertrouw het zaakje niet. Gaat u maar na. De Hoofdreacteur is een machtig man en zal veel vijanden hebben. Gaat u maar na: Hoofdreacteur, Penningmeester van de SVvDS, Intimus van J. Esther, Vriend van prins Berhard, Houder van de Siamese Erepantalon en Drager van het Zonnescherm van het Koninkrijk Eli-Prabang.

Spit verder, tante Paulien. En wees voorzichtig. Het kan gevaarlijk zijn daar op die stoep.

gravatar

Good evening to you all and specially for Barack.

This is Tanja Coen for the wahington Post directly from the sidewalk in front of the building De Speld.
Recently it was announced that the cigar smoker Piet Naaijkens (83), chairman of the hitherto obscure Cuban stichting De Speld, those tires would have with the Bilderberg Group of the late Prince Bernhard, the cigar is. (a strnge Dutch joke) He seems to be forced to resign because of an affair in the Dutch village Venlo.

As soon as further news is, I come back to you

This is Tanja Coen directly from the sidewalk

gravatar

Perscommuniqué voor alle redacties

De regering is met spoed bijeen geroepen door de minister van Voetbal Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Code Rood is afgekondigd.

Nader bericht volgt.

Jhr Jaap van Jocke-Brock
Directeur-generaal Rijks Voorliegdienst
Ministerie van Algemene Zaken

Reageer
gravatar

Ik heb vernomen dat na de sensationele onthulling van de Nerd van de Stichting Vrienden van De Speld zowel de FIFA, de UEFA, de KNVB en het Chinese Goksyndicaat met spoed bij elkaar zijn gekomen.

De genoemde nerd heeft aangetoond dat alle voetbaluitslagen wereldwijd eenvoudig zijn te falsificeren, zelfs zonder dat er drugs aan te pas komen!

De vraag is of het wereldkampioenschap en straks de competitie nog doorgang ken vinden, slogisch.

Reageer
gravatar

Goedenavond, dit is Tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanaf de stoep voor het Speldgebouw

Het sensationele nieuws van vandaag in het bekende e-blad De Speld over het overschaduwen van het wk door protesten van de Braziliaanse bevolking wordt volledig overstemd door nieuws over een petitie die is gefalsificeerd door een ruziënde buurt in Venlo.

Truus Naaijkens, voorzitster van de Stichting Vrienden van De Speld zal later op de avond na een vergadering van haar stichting opening van zaken geven. De woordvoerder van de Uitgeverij De Speld doet tot nog toe het zwijgen toe.

Als er nader nieuws is, kom ik graag bij u terug.

Dit is Tante Paulien voor De Speld rechtstreeks vanaf de stoep voor het Speldgebouw

Reageer
gravatar


Uitsluitend voor leden, ereleden en bestuur van de SVvDS

In de afgelopen tijd is uw petitie gekaapt met name door hakkers uit Venlo, een stad waaraan Oma en Annie ook al geen prettige herinneringen hebben.

Het aantal handtekeningen nam daarmee weliswaar drastisch toe, maar de petitie kan echter daardoor niet langer serieus worden genomen.

Hoe gaat dat kapen is zijn werk, zult u zich afvragen. Dat is verrassend eenvoudig; u neemt voor elk bezoek aan petities24 een ander IP-nummer! Daarvoor kan ik u een eenvoudig en betrouwbaar hulpmiddel aanraden: de Torbrowser, de ajuin uit mijn prijsvraag.

De Torbrowser is voor iedereen hier gratis op te halen. Het is gratis, betrouwbaar en makkelijk te installeren.

Elk onderzoekje (zogenaamde poll) kunt u ermee belazeren, want u bent met de Torbrowser anoniem. Ook de rechthoekjes/duimpjes kunt u ermee bedonderen. Voor de heer Viesman is het interessant te weten dat ook porno op internet kan worden opgehaald zonder dat hij is te achterhalen.

Bij de volgende sessie vertel ik u hoe u makkelijk links kan integreren in uw tekst en hoe u kunt cursiveren en uw tekst aandikken. Vreemd genoeg biedt De Speld deze voorzieningen niet.

Uw vergadering staat volgens mij weer op beginnen, dus ik sluit af.

Reageer
gravatar

U zeurt. Er wordt niets overschaduwd. De vergadering is keurig afgeschermd onder #1 en #2 en de berichten lopen niet door uw bijdragen heen.
U hebt dus de hele site tot uw beschikking. Ik zou zeggen: Ga uw gang. Er wordt u niets in de weg gelegd.

gravatar

Ik kán niet anders dan Heer Spaland bijvallen in dezen: u, en de bovenstaande sneue sukkels, zeuren onzin.

Als u zo graag weg wilt vallen in de overdaad aan WK-geneuzel, zét dan uw stukje WK-niksnieuwstemeldenreutel hier neer en ga geen off topic commentaar leveren, graag?

gravatar

Ik kan niet anders dan Heer Jeettje bijvallen in dezen. Juist om off topic van gedachten te kunnen wisselen hadden wij de kamers #1 en #2 gereserveerd. Er waren immers klachten geweest dat wij off topic waren en wij wilden u niet verder storen. Vandaar.

Nogmaals: de gehele site is voor u beschikbaar. Ga uw gang.

gravatar

Henk, Jeettje, reageren op off topic, sneue onzin zeurende (?) sukkels, maakt je natuurlijk wel een beetje.., ja wat eigenlijk?
Ik stel voor dat bij het volgende topic de kamers #793 #794 worden gereserveerd voor de Kapers van de Speld

gravatar

Jammer voor u, maar niet-vrienden van de SVvDS kunnen geen voorstellen inbrengen, in welke vergaderzaal dan ook.

Daarbuiten staat het jullie natuurlijk vrij alles wat je maar wilt, waar dan ook in te brengen.

gravatar

Wat een drukte om… ??? Er is helemaal niets gekaapt. Dat blijkt wel uit het enkele feit dat je je berichtjes gewoon kunt plaatsen en daarop ook nu gewoon een antwoord krijgt. Dat jullie buiten #1 en #2 doodstil zijn, daar kan ik niets aan doen, toch? Nogmaals: de site is volledig beschikbaar. Ga je gang. Niemand legt je een strobreed in de weg.

Duidelijker kan ik het niet uitleggen.

gravatar

Nog een klein half uur en dan gaan de demonstranten in Brazilië het opnemen tegen de chileense demonstranten, die nog steeds in één lange rij denken te moeten lopen.
Ik ben zeer benieuwd welke demonstranten het zullen winnen, maar ik hoop die van Chili, waarvan sommigen duizenden kilometers hebben gereisd.

PS: dit forum is kennelijk gekraakt door de zogeheten vrienden van de Speld, maar dat negeer ik even.

Reageer
gravatar

Vrienden van de speld?
Beetje sneu om een op zich prima weblogje op deze manier te misbruiken.
Kunnen ze niet gewoon in een boxje apart ? Kunnen ze elkaar allemaal lekker geen thums up geven.
Want net als het negeren van hun kaping, kun je ook de duimpjes negeren natuurlijk…..

gravatar

Als de “Vrienden van De Speld” al zo bezig zijn, hoe moeten de “Vijanden van De Speld” dan zijn ??

gravatar

Heer Laxman,

Indien u nu lid of donateur wordt van de Stichting Vrienden van De Speld, bent u welkom bij de voorbespreking van de vergadering in rooksalon #2 en mag u de vergadering die rond vier uur begint, in vergaderzaal #1, bijwonen.

gravatar

En nu en kopje overheerlijke darjeeling Happy Valley first flush van Simon Levelt uit het porseleinen theeservies van Oma en een verse dressé noisette pralines van Leonidas.

De Cubaan bewaar ik voor straks in de pauze, al jullie het niet erg vinden.

gravatar

Zouden de liefhebbers van man-en-balschoppen die in grote getallen in de andere lokalen worden verwacht, straks met hun dronkenmansgebral onze vergadering niet overstoren?

Bovendien kan ik als veiligheidscommissaris, zeg beschermvrouwe, jullie veiligheid niet garanderen als de Nederlandse herenseniorenman-en-balschopploeg vanavond verliest.

gravatar

Aah Mevrouw de Voorzitter. Hier zit U. Ik was net namelijk al even in zaal #1 ziet U. Ik heb een vraag. Mijn vrouw heeft me een kilozak zoete lachebekjes meegegeven ‘voor op tafel’. Weet U wellicht waar ik een schaaltje kan vinden? Om zo’n zak nou zo op tafel te zetten vind ik niet zo netjes, ziet U.

gravatar

Nogmaals goedemiddag allen!

Ik kom zojuist bij de dokter vandaan, maar daarover wellicht later. Daarna ben ik bij mijn sigarenimporteur langs gereden en ik ben zo vrij geweest de mogelijkheden van een eventueel sponsorship met hem te bespreken. Juan-Antonio (J.A. voor zijn vrienden, maar let wel op de tussenpuntjes, want het niet-gebruiken ervan kan als bevestigende uitroep worden opgevat!), van sigarenspeciaalzaak ”De Opsteker” (zelf half Cubaan, dus alleen daarom al zeer deskundig) en mijn persoontje hebben het volgende besproken:

In ruil voor een lidmaatschap voor het leven van de Stichting Vrienden van De Speld (hierna af te korten tot SVvDS, maar niet hoofdletter-gevoelig), stemrecht bij alle vergaderingen, toegang tot de rooksalons en alle overige, tijdens vergaderingen van de SVvDS in gebruik zijnde (vergader-)ruimtes, een gratis paginagrote advertentie in het alle uitgaven van het clubblad, het exclusieve recht op reclame-uitingen waar het rookwaren en -benodigdheden betreft en een sleutel van de achterdeur, is J.A. bereid het volgende aan te bieden:

– Het plaatsen en onderhouden van een (1) notenhouten humidor (grootte naar keuze) in alle rookzalen, allen voorzien van een door zijn medewerkers af te stellen hygrometer
– Het wekelijks, doch buiten kantoortijden, aanvullen van voornoemde humidor(s) met nog door de leden op te geven Cubanen (we zijn even uitgegaan van 3 Cubanen per vergadering, dus ongeveer 15 stuks per week)
– Shirt- en sport-BH sponsoring van de Seniorendames-korfbal-met-thee-en-koekjes-na-kernploeg

Dat lijkt mij toch een voortreffelijk voorstel, toch? Mochten wij, zo zei J.A. verheugd, op zijn voorstel ingaan, dan – en ik citeer hem letterlijk – “doe ik er voor alle (ook de dames) betalende leden van de Stichting als geschenk een met bladgoud ingelegde reishumidor bij! En voorruit, laat ik die ook graveren met hun initialen, maar niet meer dan 3, anders wordt het een beetje te gortig”.

De niet-mobiele humidor(s) worden voorzien van een voor de leden gereserveerde vakverdeling, zodat zij niet elkaars sigaren weg gaan zitten paffen, tenzij natuurlijk door het betreffende lid aangeboden aan andere aanwezigen…

Ook voor alle benodigde accessoires wordt gezorgd. Door een kaartje in het vak te leggen kunnen de leden kenbaar maken wat hun voorkeurssigaar is, zodat J.A. voor de aanvulling zorg kan dragen. Daarvoor heeft hij de sleutel van de achterdeur en toegang tot de rookzalen nodig.

Persoonlijk zeg ik: “Heel gauw JA zeggen!”. In ieder geval maar even in de groep gooien tijdens de vergadering, toch?

gravatar

Oma, ik zie net uw briefje op tafel liggen. U bent een dagje te vroeg, hoor. De Nederlandse bal- en manschopploeg verliest morgenavond pas. Na strafschoppen, weliswaar, maar toch…

gravatar

Zo Jo, lekker proactief in de weer geweest. Goed hoor! Dat voorstel van J.A. klinkt als muziek in de oren. Ik moet eerlijk bekennen dat het telken male aanschaffen van de Cohibaatjes nummertje 5 wel in de papieren gaat lopen. Nou maar hopen dat Oma en Annie geen problemen hebben met de shirtsponsoring…

gravatar

Hallo Gaper,
Daarom is het denk ik ook een voorstel waarop we snel JA moeten zeggen… Ook al verdien ik vorstelijk en kon ik tot op heden de bonnetjes declareren bij de penningmeester, zag ik ook wel hoe de prijzen van een goede opsteker zijn gestegen, de laatste tijd… Nu lees ik ook nog in het e-zine dat er onrust in Brazilië schijnt te zijn, dus dat zal de export vanuit Cuba ook niet bevorderen, denk ik zomaar…

gravatar

Onrust in Brazilie? Goh, daar heb ik niks van meegekregen. Wel dat Angry Birds daar een nieuwe film hebben opgenomen, maar dat zal hier wel niets mee te maken hebben.

gravatar

U bent niet door de voordeur binnengekomen? Als u de onlusten gemist hebt moet u toch eens naar boven bladeren in dit artikel.

De schellen zullen u van de ogen vallen, zeg maar…

gravatar

Och jeetje, Jo. Al die mensen nog zo laat op straat. En nog wel in zo’n gevaarlijk land! Daar komt praats van, daar kan je op wachten.

gravatar

Zo, present!

Sorry, veteranendag in Den Haag, ik kwam echt niet vooruit bijna.

Waar zijn jullie gebleven… punt 1, dat valt mee.
O, ehmm ja ok. JA dus.

Nu de toestand in Brazilië begrijp ik? Dan ben ik weer bij.

Wie notuleert er eigenlijk?

p.s. lekkere koekjes zeg!

gravatar

Hé Annie! Notulen? Daarover hebben we het nog niet gehad, maar om Joke te vragen lijkt me geen optie, want die gooit dat soort zaken steeds door de war, hebben we net geconstateerd… We zitten in de vergaderzaal, trouwens, kom snel!

gravatar

Even voor de goede orde: de rest zit in de vergaderkamer te vergaderen; ik voel me een beetje besluiteloos.

Kunnen we niet met zijn allen in de vergaderkamer gaan zitten? Het is maar een voorstel hoor, ik zit hier ook prima, daar niet van en koekjes genoeg voor 3 kamers zie ik, dus… wat doen we?

gravatar

Hoi Annie, fijn dat je er bent. Ik heb wel al wat zitten kliederen op de achterkant van m’n sigarendoos, maar zou het geen notulen willen noemen. Lekker he, die koekjes. Maar pas op voor de lijn, echt roomboter!

gravatar

Zitten jullie nou weer hier? Dan ga ik even de frituurpan aanzetten i.v.m. de kroketten.

De officiële rookpauze was toch iets later?
Niet dat ik het erg vind om even te pauzeren, wat een ellende als er iets aan de hand is in de stad.
Op zaterdagmiddag moet je bedenken. Centrum van de stad.
Te gek voor woorden toch?

En traaag die mensen, traaaaaag niet te geloven… is er ook wat anders dan koffie of thee of pas als de pauze begint?

gravatar

Misschien is het het handigste als we vergaderen in de vergaderkamer en roken in de rookkamer? En als iemand in de vergaderkamer opsteekt, dan leggen we in de notulen vast dat de vergaderkamer op dat moment vergaderkamer annex rookkamer is. Dat bevordert de transparantie.

gravatar

Doehoeg!!

In de vergaderkamer ligt een briefje, ik heb getekend en dat is het belangrijkste.

Ja, ik vind het ook vervelend maar nu haast haast!
Tot later, en pas op met die kroketten; Joke gaat ze bakken, lief! (als dat maar goed gaat…)

Jammer dat ik niet de hele tijd kan blijven maar goed, maandag weer toch? En nog een afzakkertje na elven als dat lukt, ik doe mijn uiterste best.

Groetjes Annie

gravatar

Henk, ik was zelf maar naar de rooksalon gelopen en nu zie ik dat Annie ook andere verplichtingen heeft. Zo te zien is mevrouw de voorzitter boos weggelopen zonder wat te zeggen en hoewel ik een uitgebreide presentatie had voorbereid, heeft het weinig zin om die alleen aan jou en mezelf te presenteren, denk ik. Ik ken hem al, dus…

Zullen we Dhr. Viesman dan maar verder met rust laten? Ik voel er eigenlijk weinig voor om hem boos te maken, dus ik stel voor om de vergadering als geschorst tot nader order te beschouwen…

De dokter heeft me bevolen het wat rustiger aan te doen, dus het lijkt mij een geschikt moment zijn dringend advies – tijdelijk – op te volgen.

gravatar

Het delicate Duitse voorgerecht bestaat dit keer uit een Italiaanse risotto van Franse truffel en Argentijnse bospaddestoelen op een bedje van verse streekveldsla uit China met een tipje Californische honingmosterdsaus.

Eet u smakelijk

gravatar

Ik maak mij als hoofd PMV (Personele en Materiële Veiligheid) van de SVvDS toch wel een beetje ongerust over het feit, dat ondanks mijn ferme bewaking een zekere Teun Theunissen hier binnen heeft weten te dringen.

Heeft u enig idee hoe hij zonder lidmaatschaps- of donateurskaart hier binnen heeft weten te sluipen of heeft u daarover aanwijzingen die daartoe leiden, meldt u dat dan direct bij de dichtstbijzijnde oma.

Neem zelf geen actie. De man kan zijn gewapend met een pen en papier of, nog gevaarlijker, hij heeft mogelijk zijn mobieltje tijdens de vergadering niet afgezet.

gravatar

Zo, hee. In kamers #5 en #6 is de sfeer om te snijden. Geen idee waar het over gaat daar, maar zelfs bij de blauwe knoop is het nog gezelliger.

gravatar

Mijn wellicht geinige reactie (of de sfeer al gesneden is en of ik ook een plakje mag), is helaas onder #1 terechtgekomen, maar alla.

gravatar

Lieve Vrienden van De Speld en van mij,

Buiten de vergadering mogen jullie mij gewoon mevrouw Truus Naaijkens noemen, want zo heet ik.

Iemand, ik weet niet meer wie, vroeg om een foto van mij nu ik naar de kapper ben geweest, Daar voldoe ik graag aan, maar ik weet nog niet hoe. Dat hoor ik pas om kwart voor acht van onze Stichtingnerd die dat komt uitleggen.

gravatar

Mevrouw Truus, als ik dat zo mag zeggen, ik heb voor uw bewonderaarsleden en donateurs uw foto alvast hier geplaatst, omdat ik het vermoeden heb, dat ze zo lang niet kunnen wachten.

Inderdaad een prachtige prestatie van uw kapper!

gravatar

Een prachtige foto en een prachtige naam. Want eerlijk gezegd had ik Pauline Paulussen verwacht. Maar de dag is nog niet om, natuurlijk.

En inderdaad, Hombre. In #5 en #6 is de sfeer om te snijden. Maar ze kunnen toch hun goddelijke gang gaan? Er is niemand die ze stoort.

gravatar

Jongens,

Ik ben jullie begerige blikken meer dan zat, als jullie dat maar weten. Ga toch naar jullie eigen sletten!

Jullie lieten alles opknappen door vrouwen, zoals Truus, Annie, Oma en mij. En maar lallen, roken en zuipen. En die zogenaamde grap we zetten de Joke in komt mij ook de neus uit.

Ik ga er nu vandoor op Jeettjes fiets met hulpmotor met jullie sterkedrank, zippo’s, inductiekookplaat en sigaren!

Jullie ruimen jullie eigen rotzooi zelf maar op.

Het gaat jullie slecht!!!!!!!!!!

gravatar

Pardon? Ik heb gisteren met vriend Trendvolger een afwas zo hoog als de Euromast weg gewassen. Wij hadden die afwas zelf veroorzaakt, zeker, maar “alles door vrouwen op laten ruimen” werp ik verre van mij, mevrouw Joke!

gravatar

Ik doe geen poging je uit de tent te lokken, Henk. Het enige dat ik zeg: zal wel van Limburgse afkomst zijn…

Je weet wat ik daarover eerder heb gezegd, dus dat herhaal ik maar niet meer.

Welnu, het ziet ernaar uit – voorlopig althans – dat wij ons samen door een voorraadje Cubanen zullen moeten worstelen. Maar mee aanvangen dan? Zet ik gelijk even koffie voor als tante Paulien nog langskomt. Die stond geloof ik nog op de stoep…

gravatar

tja tja tja… ik weet wat je gezegd hebt…

Maarre… geen nood… Die Corrie komt heus nog wel langs, nietwaar? Kan ze mooi afwassen. Ze vindt het wel. Ik ga naar huis. Tot morgen, Jo.

gravatar

Ik doelde op Joke, in dit geval… Nu we voorlopig het rijk alleen hebben zullen we niet zoveel afwas vuilmaken, dus die troel kan wat mij betreft lekker in haar sleurhut blijven zitten.

Ik zie in de koelkast net een schaal vleeskroketten staan. Zullen we de Febo nog bellen om ze op te halen? Ik krijg er geen 120 weg, zeker niet met koffie…

gravatar

Lieve mensen,

Het aftreden van onze voorzitster is zelfs wereldnieuws! In de Washington Post nog wel, al klopt er zoals gebruikelijk weer niets van de inhoud.

gravatar

Ja Henk, ik kwam die mevrouw bij het afsluiten tegen. Ik snapte niet veel van haar verhaal, eerlijk gezegd… Wat doe jij, ga je nou naar huis of niet. Annie had gezegd misschien nog langs te komen, en eerlijk gezegd vind ik het een beetje lullig als ze voor de tweede avond achter elkaar voor een dichte deur staat…

Wachten we nou nog op haar onder het genot van een Cubaan, of zullen we morgen de draad weer oppakken? Ik wacht nog tot de grote wijzer op 12 staat, en dan anders ga ik ook naar huis…

gravatar

Omdat ik een briefje op de deur vond om half 2 vannacht dat jullie er vroeg mee gestopt waren wil ik toch even laten weten dat ik het een geslaagde vergadering vond, ondanks alles al moet ik nog het e.e.a. lezen geloof ik.

Er zijn wat verschuivingen geweest met boos weglopende mensen en weet ik wat nog meer allemaal zie ik.

Gelukkig las ik dat de zondagsrust gerespecteerd dient te worden dus vandaag even niet vergaderen neem ik aan?

Morgen weer? Ik heb nog wel wat puntjes voor de agenda, zoals b.v. het voorstel van Outsider.
Wie niet weet wat ik bedoel dient op tijd te zijn voor de vergadering, het voorstel is vorige week ingediend maar omdat het een Outsider betrof heb ik het niet opgeschreven.

Achteraf wil ik toch jullie mening horen. Niet notuleren; horen.
Joke heeft geen kroketten gebakken begrijp ik? De trut.
Ik zal blij zijn als ze weg is.

Tot maandag dan maar allemaal, ik denk dat ik even ga kijken in het Anniepark maar als alles oranje en dronken ole loopt te roepen ben ik weg, ze leggen *&^%^%$#@ alles stil om voetbal te kunnen kijken op grote schermen… dat is echt vragen om moeilijkheden en kom dan nog maar eens weg op je omafiets zonder hoofdletter O.

Liefs,
Annie

gravatar

Allemachtig, heeft de Stichting tijdens mijn afwezigheid een dame als aspirant-lid, én als facilitair medewerkster aangenomen, blijkt diezelfde dame al weer te zijn ontslagen!

Toestanden, waarbij kroketten door de lucht hebben gevlogen, hoogoplopende discussies hebben plaatsgevonden, en eigendommen van leden zijn ontvreemd.

Hoewel enige dynamiek tijdens vergaderingen door mij wordt omarmd, stel ik bij deze voor een accreditatiecommissie in te stellen, om herhalingen van dit soort onprofessionele besluitvormingen in de toekomst te voorkomen.

gravatar

Trendvolger, je zat toch in de rookkamer? Maar welke…

&^%$ Die 10 laatste reacties MOETEN terug, dit is gewoon pesterij; als de telefoon gaat en er iets verteld/uitgelegd dient te worden ben ik meteen de draad (en iedereen) kwijt.

Dit is geen doen zo.

Ik ga even wat eten, waar Oma is geen idee..
Eetze, voor wie ook nog gaat eten vandaag,
Annie

gravatar

Allereerst wil ik de heer Steeds dankzeggen voor het reserveren van deze prachtige zaal en de Hoofdreacteur voor het vastleggen van de Rooksalon.

De vergadering begint zodra er voldoende leden zijn uitgerookt in de rooksalon en voldoende dames zijn uitgewinkeld bij Miss Edam en Albert de Gein. Naar verwachting zal dat rond vier uur zijn.

Vijf minuten voor aanvang laat ik u in de rooksalon waarschuwen.

Overigens hoe vindt u mijn nieuwe kapsel?

De voorzitter van de Stichting Vrienden van De Speld

gravatar

Mevrouw de Voorzitter, met uw kapsel is waarlijk niets mis. Vindt Mevrouw de Voorzitter het erg als ik even plaats neem op de publieke tribune? Heb me het vuur uit de sloffen gesjouwd om een keer op tijd te zijn, dus even de beentjes omhoog. En is Jo er al? Ik heb de toegezegde 5 dozen Cohiba bij me hoor. Zeg hem dat maar, als u wilt.

gravatar

Ik heb even in de rooksalon rondgekeken. Er zijn daar en in de vergaderzaal nog maar bedroevend weinig mensen present. Zelfs de andere leden van het dagelijks, het wekelijks, het maandelijks en het jaarlijks bestuur laten nog verstek gaan.

Ik stel daarom de aanvang van de vergadering een kwartier uit tot rond 16:15 uur.

gravatar

Joke, zijn de vijf minuten al om? Ja? Tijdwaarnemer namens de Federatie van Vriendenstichtingen klaar? Ja? Dan kan ie.

Goede namiddag vrienden,

Ik zie dat er volgens het huishoudelijk reglement nog te weinig leden aanwezig zijn voor de vergadering. Daarom stel ik voor om Joke, onze nieuwe huishoudelijke hulp, tijdelijk aan te stellen als lid.

Allereerst enkele huishoudelijke mededelingen:

– Er mag in deze zaal wel worden gedronken, maar niet gerookt. Om u tegemoet te komen heeft Joke op mijn verzoek tuinslangen met mondstuk van deze zaal naar de rooksalon neergelegd. Joke rekent het tot haar taak om de sigaren in de rooksalon brandende te houden. NIET met een ZIppo of met zwavellucifers, maar met een aansteker op gas, zoals aanbevolen wordt door de Cubaanse ambassade

– Onze Stichtingsnerd houdt in de pauze in de rooksalon een stichtelijk sessie over de wijze waarop de petitie door mensen in of uit Venlo wordt vernageld. Bovendien zal hij speciaal voor u het geheim verklappen hoe de Paulussentjes erin slagen om links te maken zonder ellenlange http-codes.

– Wij hebben een huishoudelijke hulp, Joke, maar maak alstublieft geen misbruik van haar. Ja, dat geldt ook voor de heer Viesman.

Zijn er ingekomen stukken, secretaris? Annie? Meneer Viesman, ik heb u gewaarschuwd.

gravatar

Zeg Joke, je mag dan wel om huishoudelijke reden door mij tijdelijk als lid zijn benoemd, maar het is niet de bedoeling, dat jij mijn taak overneemt, terwijl ik even op de wc zit!
Je bent ontslagen!

gravatar

Joke,

Omdat ik de kwaadste niet ben en omdat jij als alleenstaande boerin met drie bloedjes van varkens het geld goed kunt gebruiken, zal ik voor deze keer over mijn goeie hart strijken.

Er zijn nu genoeg echte leden, dus nu direct naar de rooksalon gespoed om daar jouw plicht te doen; mijn cubaan dreigt uit te gaan.

gravatar

Ik herinner mij een Truus die ook – destijds zelfs als enige vrouw van Nederland – wist wat ‘buitenspel’ was… En het bovenal óók aan leken nog uit kon leggen ook…

De Truus, destijds van Hanegem van achteren geheten, staat tegenwoordig zelf regelmatig buitenspel, maar ik dwaal – niet voor de eerste keer – weer af…

gravatar

Het is werkelijk niet te geloven, meneer Kaper, maar ik vroeg mij 5 minuten geleden exact hetzelfde af! Als u deze motie in stemming brengt zal mijn voltallige éénmansfractie deze dan ook steunen.

gravatar

Mevrouw de voorzitter, misschien moeten we het even hebben over de eerbiediging van de zondagsrust. Mij maakt het niets uit, maar men moet ook weer geen aanstoot geven. Als een uit de eigen aard al scherpe speld willens en wetens aanstoot gaat geven, zijn de bevindelijk gereformeerde rapen straks al gaar voordat Annie de inductieplaat weer heeft aangezet. Een punt van praktische aard is verder dat morgen in de zaal hierboven het orgel in gebruik is. Organist is de heer J. Esther die momenteel aan blauwe vingers lijdt.

gravatar

Dat lijkt me dan een klare kaas, voorzitter. Graag zie ik het Postzegelthema terugkomen als officieel punt van de vergadering.

gravatar

Ah, nu zijn we echt compleet, wat een verwarring.

Notuleren ja, er moet toch iemand notuleren?

(dat riep ik net nog in de rookkamer, over dat notuleren)

gravatar

Ik ga mij natuurlijk niet vastleggen op wat ik volgens notulen zou hebben gezegd. Ik weet altijd heel goed wat ik zeg, maar als ik de notulen lees, snap ik er geen bal meer van. Volgens mijn oudoom moet je zoiets laten doen door een stomme trut… enne.. tja… die hebben we hier niet. Lezers van de Speld zijn breed geïnteresseerde, kritische nieuwsconsumenten, toch?

gravatar

Mevrouw de Voorzitter,

Ik heb een punt van orde.

Ik ben nog geen achttien. Daarom mag ik van de overheid niet verblijven in een openbare gelegenheid waar gezopen wordt. Maar ik ben al geruime tijd lid van de SVvDS dankzij mijn inschrijving en mijn donatie is onderweg.

Weet u of een van de andere aanwezige leden een oplossing voor mijn dringende probleem, want ik wil niks missen van deze intrigerende vergadering.

gravatar

Ik heb in de rooksalon op het mededelingenbord het voorstel van Juan Antonio van sigarenspeciaalzaak “De Opsteker” opgehangen, zeg ik natuurlijk via u, mevrouw de voorzitter. Heeft iedereen daar kennis van genomen, dan wil ik vragen ook dit als agendapunt op te nemen.

Indien gewenst, kunnen we ook even schorsen, wellicht, zodat we allemaal even in de rooksalon kunnen kijken, dan hoef ik niet allemaal kopietjes uit te printen en rond te delen. Scheelt weer papier en is net zo makkelijk…

Hijsfijn!

gravatar

Ach Kaapse Gaper, dan moeten we allemaal gewoon goed luisteren en onthouden wat er gezegd is.
Hoef je niet te notuleren ook; opgelost.

Hoe laat is de rookpauze? Help me even herinneren dat ik dan alvast de frituurpan aanzet.

Ik heb de hand kunnen leggen op maar liefst 120 kalfskroketten van topkwaliteit die wel vóór 20.00 uur gebakken dienen te worden als ik de U.H.D. (uiterste houdbaarheidsdatum) moet geloven en er moet nog nieuw vet in de pan, zodoende.

Sorry, gaat u verder.

gravatar

Voorzitter, gaat u alstublieft wat verder bij de microfoon vandaan. Ik heb al een knallende koppijn en die herrie maakt het er niet beter op.

Mijn arts heeft bevestigd dat de hoofdpijn komt door alle drukte, een te hoge bloeddruk en een ernstig nicotinetekort. Ik vraag u nogmaals om schorsing, dus.

Hijsfijn!

gravatar

Als jullie me zoeken: ik zit in de rookkamer.

Wegens bezigheden elders moet ik helaas iets eerder weg, een concert in het toekomstige H. Anniepark, nu nog Zuiderpark.
Feitelijk moet ik over 20 min. al weg. Het oude frituurvet heb ik door het toilet gespoeld, de kroketten 5 min. bakken op ca. 180 graden.

Waar kan ik tekenen voor mijn presentievergoeding?
Helemaal vergeten dat het concert al zo vroeg begon, nu lijkt het net of ik met een stapel bedorven kroketten even 1500,- kom aftikken en dat is niet de bedoeling.

Dat jullie dat denken want het is allemaal de schuld van Den Haag. Kijk maar naar het journaal straks, ik verzin er niks aan, veteranen, omleidingen, concerten en ga zo maar door.

Joke? Hoi, Annie. Bak jij die kroketten dan verder wil je? Hierboven staat hoe het moet. Jawel dat kan je best, hollen maar.

Nog even tekenen en ik ben weg, jammer, ik had nog graag even nagezeten, wie weet later nog, het Anniepop-gebeuren is om 23.00 uur al afgelopen en vorige keer gingen we toen nog lange niet naar huis, dacht ik.

Was gezellig én nuttig, fijne vergadering verder, of tot later!?!
Heeft er iemand aan wodka en citroen gedacht toevallig? Ja?? Joke is een schat, zeg dat maar tegen haar wil je? Bedankt en tot straks wellicht, ik ga tekenen en préParkpoppen, tot later dan allen; in de rooksalon neem ik aan, na elven.

gravatar

Geachte aanwezigen,

Ik hoor zo juist de traiteur Cuisinier Fagel het voorgerecht heeft binnen gebracht.

Daarom schors ik hierbij de vergadering tot bij benadering 20:00 uur. Tijdwaarnemer akkoord? Ja?

Joke, ruim jij ondertussen de rotzooi hier op en vergeet niet de microfoons af te zetten.

gravatar

Sorry dat ik zo laat ben, ik hoop dat de voortgang van de schorsing van de vergadering er niet onder te lijden heeft.

Zijn de sjekladebollen al op?

gravatar

En is de sfeer nu dan eindelijk gesneden en mag ik ook een plakje ? Dank u !

Parbleu, ben ik er toch ingetrapt; deze reactie hoort natuurlijk onder #2.

gravatar


Beste mensen,

Het begin van de tweede helft van onze vergadering is verzet naar 20:30 uur, omdat vrijwel iedereen nu in zaal #7 zit voor de uiterst interessante onthulling van onze Stichtingsnerd over de kaping van onze petitie en hoe ook u eenvoudig de zaak kunt belazeren.

gravatar

Stilte, stilte!

Kan ik rust in de zaal krijgen?

Zo juist heeft ook de pers hoogte gekregen van de sensationele ontwikkelingen. Ook de bekende verslaggeefster tante Paulien is naar het speldgebouw gesneld. Zie hier haar verslag.

Gezien de onvoorziene ontwikkelingen verdaag ik de vergadering voor minstens een half uur.

gravatar

Joke,

Wat heb jij nu al eerder gezegd! Blijf van die microfoon af.

Onze leden en donateurs zijn nog de laatste berichten over de onverkwikkelijke affaire met betrekking tot de petitie aan het bekijken. Ik geef ze nog tot kwart over negen de tijd.

Ga maar alvast in de rooksalon zeggen dat ze even flink door moeten paffen en uitbuiken doen ze maar na de vergadering. Om kwart over gaat nieuws of geen nieuws onverbiddelijk de televisie uit.

gravatar

Goedenavond allemaal!

Zo, ik moest – in opdracht van mijn huisarts – vanmiddag eventjes wat rustiger aan doen. Ik ben eventjes gaan liggen, en dat heeft me goed gedaan. Ik zie dat ik het voorgerecht gemist heb, maar dat is op zich niet zo erg. Ik vind persoonlijk dat honing/mosterdsaus een salade nogal overheerst. Soit!

Heb ik verder nog iets gemist, geloof het niet, toch?

J.A. Van sigarenspeciaalzaak “De Opsteker” belde me wakker met de vraag of wij al een besluit genomen hadden. Heeft iedereen inmiddels de notitie op het mededelingenbord in de rooksalon gezien? Mag ik Truus vragen dit punt in stemming te brengen als de vergadering hervat is?

Hijsfijn!

gravatar

Geachte aan- en afwezigen,

Onze secretaris Annie is ondanks onvoldoende redenen inmiddels vertrokken, van onze penningmeester Hoofdreacteur heb ik al een hele tijd niks meer gehoord (zou hij er met de donaties vandoor zijn?), onze beschermvrouwe Oma is achter een indringer aan, Jeettje en Henk zijn in kamer #6 vreemd aan het gaan, de Stichtingsnerd heeft een van onze belangrijkste initiatieven verstiert en de aandacht is inmiddels volledig verschoven naar andere doch onbelangrijkere zaken.

Dat heeft mij doen besluiten om de vergadering te sluiten. Eenieder kan doorgaan met roddelen en moppentappen in de rooksalon. Het strijkje is echter door de Cubaanse donateur door omstandigheden afgezegd.

En ik leg het voorzitterschap neer. Zoek maar een ander. Houdoe!

gravatar

Truus,

Krijg ik mijn centen nog wel nu de penningmeester er met de donaties vandoor is?

Ik ga er trouwens ook vandoor. Met de sterkedrank, de zippo’s, bromfietssleutels, de keramische inductiekookplaat en de sigaren! Ze wassen zelf maar af! En die zogenaamde grap “we zetten de joke in” komt mij ook de neus uit.

gravatar

Joke, dat je er vandoor gaat moet je zelf weten, maar van al die spullen blijf je af!!! Die sigaren blijven hier en de rest ook, wat zullen we nou krijgen!?!?

Oma, kunt u die mevrouw die haastig het gebouw verlaat haar zakken leeg laten maken, alstublieft?

gravatar

O holandês Louis Van Gaal sabe exatamente o que as pessoas pensam dele. A clareza na percepção do que ex-companheiros de trabalho têm a seu respeito é tão evidente que ele não perde tempo em se defender. Prefere logo assumir que é “arrogante, dominador e honesto”. “Não vou mudar minha personalidade só porque as pessoas querem que eu mude” é uma de suas declarações mais recorrentes. Muitas dessas pessoas que querem, ou quiserem, que Van Gaal mude são brasileiras, que passaram por seu caminho ao longo de 33 anos de carreira como técnico de futebol.

Técnico da seleção que fez a melhor campanha entre todas as 32 participantes da primeira fase da Copa do Mundo de 2014 e que enfrentará o México neste domingo, pelas oitavas de final, o holandês nascido Aloysius Paulus Maria van Gaal completará 63 anos em agosto e não passa muito tempo sem aparecer envolvido em alguma discussão, bate-boca público ou processo judicial. Uma rotina que, vira e mexe, inclui importantes personagens da história recente do futebol brasileiro, rusga que foi revivida nesta semana.

Irritado com as declarações de Van Gaal, que considerou a seleção brasileira beneficiada por não ter jogado nenhuma partida da primeira fase do Mundial sob o forte calor das 13h, além de enfrentar Camarões sabendo qual equipe enfrentaria nas oitavas de final (o Chile ou a própria Holanda), o brasileiro Luiz Felipe Scolari subiu o tom na hora de dar a resposta, mesmo sem mencionar o nome do colega que dirige a Holanda.

“Tem gente dizendo que a gente vai escolher adversário. Para quem fala isso, eu falo só uma coisa: ou as pessoas são burras ou mal intencionadas”, disparou Felipão, na entrevista coletiva concedida um dia antes da partida contra os camaroneses. Durante o ataque, o técnico da seleção citou um nome importante para se relembrar o histórico de Van Gaal em confrontos verbais com brasileiros. “Estou conhecendo as pessoas pelo que eu imaginava não conhecer. Especialmente pelo o que o Rivaldo falava”, revelou o técnico do Brasil.

Longo histórico

Porque se tem alguém que bateu de frente com Van Gaal na vida este alguém é Rivaldo. Eleito melhor jogador do mundo (prêmio da Fifa) e vencedor da Bola de Ouro (honraria concedida pela revista francesa France Football) em 1999, quando os prêmios ainda não eram unificados, o meia-atacante que defendia o Barcelona sob o comando do holandês acumulou uma galeria quase infindável de polêmicas com seu chefe.

“Uma vez ele brigou comigo por 20 segundos de atraso, até mostrou o relógio”, disse Rivaldo, em entrevista à “Revista da ESPN” em 2011. A diferença dos dois, porém, era na prática mais tática do que pessoal. Van Gaal defendia que o brasileiro jogasse aberto pela ponta-esquerda e entrasse em diagonal para o meio, para ficar mais próximo do gol e não bater cabeça com Luís Figo, o português que comandava o meio-campo da equipe catalã àquela época. Rivaldo, porém, queria atuar como um legítimo camisa 10, atuando mais pela faixa central do campo.

O auge da polêmica deu-se no dia seguinte a Rivaldo ser apontado pela Fifa como o melhor jogador de 1999, quando Van Gaal cortou o meia da relação dos atletas que enfrentariam o Rayo Vallecano, depois que o jogador afirmou que não jogaria mais como ponta-esquerda, como queria seu comandante. “Rivaldo é um grande jogador e boa pessoa. Porém, não posso aceitar que um jogador se coloque acima da filosofia do clube”, disse o holandês.

A partir daí, qualquer coisa que fosse virava uma tempestade, fosse parar o treino para fazer com que Rivaldo colocasse a camisa para dentro do calção ou ser o único dos 20 técnicos do Campeonato Espanhol a não votar no jogador como o melhor estrangeiro da competição (Van Gaal votou em outro brasileiro, o volante Mazinho, que defendia o Celta em 2000).

As inúmeras trombadas de Van Gaal com Rivaldo apenas engrossaram a lista de jogadores que não podem vê-lo nem pintado de ouro. “Van Gaal é o Hitler dos jogadores brasileiros, é arrogante, orgulhoso, tem problemas. E não tem a menor ideia sobre futebol. Ele é louco”, declarou, certa vez, o meia Giovanni, que trocou o Santos pelo Barcelona e teve ótimos momentos pela equipe ao lado de Rivaldo e, principalmente, Ronaldo, três anos antes.

Ronaldo, aliás, nunca trabalhou com Van Gaal. Porque, segundo ele mesmo já declarou para jornalistas, o holandês não o quis. Em 2002, logo após sair consagrado como campeão e artilheiro da Copa do Mundo pela seleção brasileira, o atacante estaria com acordo para voltar ao Barcelona, clube que defendeu na temporada 1996-97. Seu nome não agradou ao técnico, e o camisa 9 foi jogador no rival do Barça, o Real Madrid.

A falta de paciência de seus comandados, porém, não é uma exclusividade dos jogadores brasileiros. Até com Johan Cruyff, a maior lenda do futebol holandês, Van Gaal bateu de frente. O histórico dos dois, inclusive, vai além de bate-bocas, comuns quando o atual técnico da Holanda dirigia o Barcelona, clube onde Cruyff foi ídolo e ainda exerce enorme influência com seus comentários. O ex-camisa 14 da Laranja Mecânica até já processou Van Gaal, na época que este foi técnico do Ajax, clube que revelou Cruyff.

Cordão dos descontentes

Os problemas de Van Gaal também se acumularam aos montes em outro gigante do futebol europeu. Sua passagem pelo Bayern de Munique foi prolífica em situações desgastantes com parte do elenco. Luca Toni, atacante campeão do mundo pela Itália em 2006, perdeu lugar no time e pediu para deixar o clube. Schweinsteiger foi recuado para jogar como um volante mais defensivo e reclamou. Mas ninguém chiou tanto quanto o francês Ribéry enquanto o holandês lhe orientava. “Eu nunca me diverti no campo enquanto fui comandado por Van Gaal”.

Diversão, aliás, não é algo que seja levado em conta por um técnico que declara que “eu sou do jeito que sou e não sou fácil de lidar”. Ainda mais para alguém que já acumulou muitos fracassos antes de dar a volta por cima – no mesmo Bayern de Munique onde comprou tantas brigas. Campeão alemão em 2010, perdeu o título da Liga dos Campeões daquele ano para a Inter de Milão de José Mourinho, que havia sido seu auxiliar durante sua primeira passagem de Barcelona.

Com a carreira reconstruída em Munique, Van Gaal ganhou moral para ganhar uma segunda chance na seleção da Holanda, a qual já havia dirigido durante as eliminatórias da Copa do Mundo de 2002, quando fracassou e ficou sem a vaga. A campanha que garantiu o direito de sua equipe vir ao Brasil, entretanto, não deu margem às críticas. Venceu nove jogos e empatou um. Mesmo assim, a forma de jogar não agradou a todos na Holanda, tradicionalmente adeptos de um futebol ofensivo e com três jogadores na frente.

As circunstâncias da preparação da equipe obrigaram Van Gaal a assumir riscos e montar uma equipe que mais marca do que cria. Mas que contra-ataca de forma voraz e eficiente, como ficou claro no massacre imprimido contra a Espanha, que entrou no gramado da Fonte Nova como atual campeão e saiu desmoralizada com uma goleada de 5 a 1 nas costas. Vitória que foi fundamental para o mundo olhar para a Holanda como uma das favoritas ao inédito e aguardado título mundial. E dona do melhor ataque após três jogos. E da maneira que Van Gaal achou que fosse o jeito certo. Agora, não adianta discutir. Até porque ele não foge de discussões, como se sabe.