Amstelveen preventief ontruimd

Amstelveen is gistermiddag preventief ontruimd. Volgens een woordvoerder van de politie is de beslissing voor iedereen het beste. Het is onduidelijk of de bewoners nog terug mogen naar het gebied.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Exact geformuleerd, beste Tukker (ik ken er namelijk méér). Een gebied zo sterk belast met een VVD-verleden, ingesloten door resp. de A-10, de (Bosbaanse) aanvliegroute van Schiphol en de Zuid-as (waar tout fout Nederland kantoor houdt: ABN, ING, KPMG c.s.) kan niet probleemloos worden ontruimd zonder overlast voor het milieu. Deze gated community is habitueel zozeer belast door kapitaalsaccumulatie dat de grond minimaal 4,57 meter moet worden afgegraven en het oppervlaktewater is voor generaties belast door hoge uitstoot van “kouwe kak”. Waar laten we de af te graven grond en het vervuilde grondwater? Op stortplaatsen rond probleemdorpen als Heemstede/Aerdenhout, Bergen-binnen of Blaricum?
Het is als met asbest: opruimen, okay, maar waar laat je het restmateriaal uiteindelijk?
In samenhang met de moraliteit van de plaatselijke populatie nog dit: http://www.nrc.nl/nieuws/2013/10/02/het-kan-zo-weer-gebeuren/ en voor de meer gevorderde spoorzoekers onder ons: https://decorrespondent.nl/1371/viva-la-finance/111312468894-bff650c4

gravatar

Ruim 30 geleden ben ik met mijn toenmalige vriendin (nu al jaren mijn geliefde echtgenote) uit Amstelveen ontsnapt. Amstelveen ligt al sinds mensenheugenis onder de rook van Amsterdam. Dat kan je op een moment teveel worden. Gelukkig heeft de overheid kordaat opgetreden en een ramp weten te voorkomen.

Reageer
gravatar

Hoezo voor iedereen het beste? De bewoners van Amstelveen zaten daar toch prima binnen hun eigen gemeentegrenzen? Worden ze nu verspreid onder omliggende gemeenten? Dan krijg je toch ongewenste vermenging?

Reageer
gravatar

Na het bezoek van het Koninklijk Paar (met hoofdletters, ik lijk wel gek) was de situatie helemaal onhoudbaar geworden. Schone parken, verzorgde winkelstraten met zacht borrelende zeikmuziek, vriendelijke mensen: de ultieme slaapstad. En dat wil je als kabinet dus niet, hè?! Verslaafden, criminele bendes hangjongeren, rossende scootmobielers, en drommen hulpbehoevende bejaarden: dát is problematiek waar het politiek establishment op zit te wachten. Er is nog veel te doen: pak aan, mensen!

Reageer
gravatar

Het doet me een deugd dat het kabinet, nu het eigenlijk klaar is met de invoering van alle plannen, zo vlak voor het reces nog iets relevants heeft gevonden om te doen: de ontruiming van Amstelveen. Wat een daadkracht.

Reageer
gravatar

Dit zijn pas maatregelen die de bevolking te goede komt. De hele regio Amsterdam had al veel eerder ontruimd moeten worden. Er heerst een besmettelijke ziekte n.l. De arogantia bolida heeft daar enorm toegeslagen. Behandeling schijnt heel moeilijk te zijn. Je herkent het aan het spraakgebrek wat ontstaat en het daardoor moeilijk te verstaan zijn.

Reageer