FIFA laat regenwoud bij Manaus kappen

Lagere luchtvochtigheid verbetert wedstrijdomstandigheden

De FIFA heeft de Braziliaanse regering opdracht gegeven om per direct 3.200 hectare regenwoud bij Manaus te kappen. Dat zijn ongeveer 6.000 voetbalvelden. Er was de afgelopen weken veel kritiek op de omstandigheden waarin er in Manaus gespeeld moest worden.

“Wij nemen de kritiek op de weersomstandigheden bijzonder serieus”, aldus FIFA-woordvoerder Flávio de Souza. “Als de gezondheid van de spelers door de hoge luchtvochtigheid in gevaar komt, moeten wij maatregelen nemen.”

Het kappen van het regenwoud moet vanavond net op tijd afgerond zijn voor Honduras – Zwitserland. Dat is tevens de laatste wedstrijd die tijdens dit WK in Manaus wordt gespeeld.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wel doortastend van de FIFA hoor, maar dit kan evenwel toch niet de bedoeling zijn, want het is weer slecht voor het toerisme. Zo is het USP van Brazilë niet meer prominent aanwezig. Je haalt dan toch wat van de charme af. Dat gaat ten koste van de lokale economie. Misschien iets meer industrie plaatsen zodra de WK is afgerond? Dan wordt het vanzelf weer wat broeieriger. Dat hebben ze hiernaast ook gedaan. Het stinkt wat, maar dan heb je ook wat.

Reageer
gravatar

Prima voor het tourisme deze actie. De backpackers zagen door de bomen het bos niet meer. Nu heb je lekker de ruimte en kunnen ze van die verrekijkers neer zetten waar je een muntje in moet gooien. Kun je veilig van een afstandje het bos zien.

gravatar

Beter zo, denk ook eens aan de haast ondraaglijke stank van al die dieren in dat woud, overal uitwerpselen, zweet e.d. Nee deze aanpak spreekt mij wel aan.
Liever een schone parkeerplaats voor al die SUV’s van al die bobo’s, dan zo’n vies stinkend bos.

gravatar

De kap van 3.200 hectare regenwoud om de relatieve luchtvochtigheid in en rond stadions te temperen, heeft tot voorbeeldige navolging geleid.Zojuist is bekend geworden dat de organisatoren van de jaarlijkse zeilrace over oceanen (Volvo, Rolex en Walmart) de VS en de NSA hebben verzocht de Warme Golfstroom tijdelijk stil te leggen om windstiltes en een ongemeen forse El Niño op het geplande parcours te voorkomen. Henry Kissinger heeft namens de gehele Bilderberg-groep zijn instemming uitgesproken en Amerikaanse meteorologen opdracht gegeven hun uiterste best te doen nog voor de Fourth of July alle wateractiviteit stil te leggen. Van de zijde van Europese staatshoofden en regeringsleiders is er op aangedrongen deze maatregel na afloop van de oceaanrace weer ongedaan te maken omdat anders alle Noord- en West-Europese havens het hele jaar door ijsvrij zouden moeten gehouden en dat beïnvloedt de concurrentiepositie van havens als Bremen, Hamburg, Emmen, Amsterdam, IJmuiden, Kornwerderzand, Rotterdam en Antwerpen in negatieve zin.
Tot zover Reuter´s en ANP.

Reageer
gravatar


Een stuk duurzaam oerbos laten kappen voor verwende doetjes die al bij elk zuchtje wind en elk tropisch regenbuitje grijpen naar tabletjes die nog niet op de verbodenmiddelenlijst staan?

Die is gek!

Blatter kan beter zijn tijd besteden aan andere vormen van verbetering van werkomstandigheden van zijn hypochondrische balschoppers. Ik denk bijvoorbeeld aan:

– monddoekjes (zogenaamde “snoetjes”) of desnoods gasmaskers om te voorkomen dat ze elkaar helemaal gaan opvreten;

– pantoffels om al dan niet opzettelijke verwonding van de tere enkels en gevoelige benen van tegenstanders tegen te gaan;

– toks (abdominale protectie), zodat het stiekem knijpen in of schoppen tegen elkaar testikels geen nare gevolgen heeft voor vaderschapsverwachtingen;

– ijshockeyhelmen om hersenschudding uit te sluiten als hun koppen weer eens tegen elkaar knallen, tegen een bal (het is voetbal heren!) of tegen een doelpaal knallen;

– handboeien (op de rug) zodat ze van elkaar, de scheidsrechters en prostituees afblijven;

– minimaal één gewapende persoonlijke bewaker (model kleerkast), die mee wandelt over het voetbalveld, voor andere veronderstelde aanslagen op het leven;

– terreinwagens zodat de verwende miljonairs niet zelf meer over het veld behoeven te wandelen, want meer dan één wedstrijdje per week is veel te veel voor hun tere knietjes.

Reageer
gravatar

Lieve Oma,
Wat u hier allemaal opschrijft bestaat toch al? In de yousteetes naaits noemen ze dat ‘American Football’. Een sport die overigens ook niets met ‘voet’ballen te maken heeft en, toegegeven, die gewapende kleerkast mag het veld niet op, maar voor de rest is het exact hetzelfde!

PS, veel succes vrijdag in Sittard. Wéér een uitwedstrijd? Helaas ben ik deze keer verhinderd, maar volgende keer ben ik er weer bij, beloofd!

gravatar

Ik vind het toch een beetje een doekje voor het bloeden. De FIFA kan toch ook gewoon voldoende airco’s plaatsen.

Reageer
gravatar

Ik snap je bezorgdheid, echter dit bericht is al bevooroordeeld door de titel “manaus”.

Ik denk dat er hier gedoeld word op het vrouwenkorfbal waar geen mannen uitgezet kunnen worden.

Zo doorzichtig..

Ze weten zich gewoon geen raad bij de redactie van “de Speld” om onder de mannen en vrouwen uit te komen en dan gaan ze maar van dit soort berichten plaatsen om onder de petitie van Annie uit te komen.

Ze zullen echt wel een keer luisteren hiernaar:

http://www.petities24.com/speld-stemknop_nee_overzicht_laatste_reacties_terug_svp

Niet vervelend bedoeld overigens.

gravatar

Eindelijk eens een FIFA-project waar de lokale bevolking ook wat aan heeft! Er zal wel weer een smeergeldaffaire op volgen, maar voorlopig lijkt me dit een goed plan.

Reageer
gravatar

Ik heb dat vreselijke programma Soxwa virtueel het raam uitgekieperd. En niet alleen omdat die waardeloze studenten mijn geboortejaar hebben verraden.

Ze kunnen fluiten naar mijn bijdrage aan hun studiekosten uit mijn erfenis. Ik ben wel goed, maar lang niet gek, als ze dat mochten denken.

Dan maar niet staken onder artikelen over man- en balschoppen. Dat is minder erg.

gravatar

Gelukkig Oma,

Je hoort er hier gewoon bij, analoog, net zoals altijd. Dat WK is over een paar weken afgelopen, en gaat alles weer gewoon z’n gangetje. De Eredivisie begint gewoon weer op 8 augustus, Voor kwalificatie van het EK wordt afgetrapt op 7 september, en vanaf 16 september start de groepsfase van de Champions League weer.

Nog een paar weekjes volhouden Oma, daarna is alles weer normaal.

Met een Knuffel, Trendvolger.

gravatar


Oma is niet van de partij.


Bovenstaande reactie van … is automatisch gegenereerd/genegeerd*) door Soxwa 2.01c (Soccer exit ware, versie 2.01c).

*) Doorhalen is niet van toepassing (op advies van de Juf)

Reageer