KRO komt met programma over jongeren zonder problemen

'We geven jonge, normale mensen een gezicht'

De KRO komt met een nieuw programma over jongeren zonder problemen. De jongeren zullen door Arie Boomsma worden gevolgd in hun weinig turbulente weg naar volwassenheid. Het programma dat ‘Leien Dakje’ moet gaan heten, zal in het najaar worden uitgezonden.

Mediadirecteur Taco Rijsemus verwacht veel van ‘Leien Dakje’: “Jongeren zonder problemen worden vaak vergeten. Sommige pubers gaan naar school of hebben vrienden. Vaak komen ze uit intacte gezinnen. Door hun bijzondere situatie worden deze jongeren vaak over het hoofd gezien door documentairemakers. Bij ‘Je zal het maar hebben’, ‘Project P’ of ‘Spoorloos’ komen ze niet aan de bak. Wij vinden dat iedereen gelijke kansen moet krijgen om in een documentaire te komen. Daarom geven we jonge, normale mensen een gezicht.”

Boomsma is de opnames van het programma inmiddels vergeten: “Deze jongeren hebben echt een uitwisbare indruk op me achtergelaten. Het was een vergetelijke ervaring.”


gravatar

Wat de fanclub van de Speld niet kan worden ontzegd is een duidelijke mate van volharding, Tegelijk is het stuitend om te merken dat de redactie zich al lange tijd consequent doof en onzichtbaar houdt voor deze reformistische beweging. Men toont zich a-dialectisch (en wellicht ook dyslectisch), in de zin dat men ontkent dat een anti-these zich ontwikkelt in de breinen en gevoelens van haar meest mondige subjecten. Daardoor is een aanpassing (synthese) niet nodig: het klassieke Walter-Ulbricht-model uit de DDR. Als ik de teneur van de reacties mag samenvatten, zal echter de druk van de anti-these niet genoeg gewicht in de schaal leggen om tot een omslag te leiden. Zoals de zaken nu staan, volstaat het om protesten en initiatieven gewoon te laten voor wat ze zijn; stormen in een glas water. Vroeger kwam de Grote Roerganger zelf nog wel eens in beeld en aan het Woord, thans volstaat het Melle’s water over Melle’s akker te laten lopen. Aan deze vorm van incontinentie kleeft een indringend luchtje; maar de meerderheid der re-acteurs doet of de neus bloedt, men werpt zich enthousiast op het conformeren van andersdenkenden aan geldende (doch ongeschreven) normen van de juiste communicatie. Dit -bij uitstek- is een sprekend voorbeeld uit de macro/maatschappelijke praktijk, dat duidelijk aantoont waarom onderlinge (linkse) conflicten een succesvolle oppositie tegen (rechtse) manipulatie verhinderen, tegenover een doelgericht “eenheid maakt macht” stelt de heersende macht “verdeel en heers”. En verdomd, het werkt elke keer. Revolutionair elan bij de massa’s ontstaat pas als hen koelkast, bier, chips en flatscreen worden ontnomen en zelfs dan nog met grote vertraging. Regressie i.p.v. progressie. Aanzetten tot eenheid worden in onderlinge verdeeldheid gesmoord, ziedaar ook het draaiboek van de gewenste veranderingen in De Speld.

gravatar

Hear hear!

Outsider, onder de indruk van uw uiterst helder betoog en ook wel een beetje jaloers op uw vermogen de vinger precies op de zere plek te leggen hou ik het verder bij een gepast zwijgen; alles is immers al gezegd.

Ook kan ik de Stichting Vrienden van De Speld uit Breda niet genoeg bedanken voor hun enorme inzet om dit e-zine weer goed leesbaar te maken voor iedereen.

En ja, weg met die blokjes, bolletjes, handschoentjes en stepjes of cijfercodes om aan te geven dat je een reactie verwerpelijk vindt.
Dat kan je er ook heel stoer zelf onder zetten. Niet anoniem, maar nog stoerder: gewoon onder je eigen nickname.

Gewoon: ‘Wat een stomme grap, ik erger me er zelfs aan. Nee, lachen ga ik niet doen om deze reactie. Ik vind de grap stom omdat hij volgens mij in 1989 al een keer gemaakt is door Martine Bijl in een reclamespotje voor augurken; plagiaat dus’.

Dan weet de schrijver van de reactie waarom er niet gelachen wordt om zijn reactie (wat je eigenlijk toch nooit echt zeker weet, hou daar rekening mee als reactant).

Lijkt me nuttiger dan een duimpje. Kan ook een compliment zijn voor je uitstekende Nederlands, of een lacherig: ‘dit heb je helemaal uit je duim gezogen volgens mij’ betekenen tenslotte.

gravatar

Geachte mevrouw Annie uit Den Haag. Uw strijd om broodnodig geachte äanpassingen aan te brengen in opmaak en redactie van dit pluriforme platform (vergeef mij de disfunctionele alliteratie), oogst in brede kringen terecht bijval en bewondering.
Maar van een georganiseerd massaal verzet is geen sprake; niemand wil de mogelijkheid kwijt om ongecensureerd meningen te ventileren. Als het erop aankomt zijn we allen burgemeesters in oorlogstijd: van goede wil van huis en kerk uit, maar ontkracht door overmacht. Het ambt neerleggen kán, maar “iemand moet het toch doen en ik kan nog veel goeds doen, vanuit mijn verworven positie en knowhow”.
Ik zie, als collaborerend outsider, de uiterste én enige mogelijkheid om tot een radicale actualisering van deze kolommen te komen; een collectieve boycot van één (1) dag, als signaal aan de Nomenklatura van De Speld, dat het menens is. Zo niet direct, dan wel indirect via de adverteerders: immers dé Heilige Koeien in deze grazige weide. Dat zet enige nuttige druk op de komende onderhandelingen over (mm) advertentie-ruimte, kleurentoeslag en plaatsingsschema. Wat dunkt u?

gravatar

Outsider, excuses voor de verlate reactie; beter laat dan nooit zullen we maar zeggen voor de goede vrede nietwaar?

Een staking van een dag; ja op zich wel een goed idee maar is het statement wat men daarmee maakt wel toereikend vraag ik me ernstig af…

De redactie is is staat om het af te doen naar adverteerders met een ‘problemen met de server’.
Een trol.
Storing.
Voetbal.

Allemaal redenen om niet in de Speld te lezen of zoals ik vanavond had: een echte heuse storing, pas na middernacht had ik weer verbinding met de buitenwereld.
Om half 12 keek ik het laatst, geen enkel lampje wilde branden. Ik ben vergeten op te letten hoe laat alles weer aanfloepte, sorry.

Wel zal ik dit op zich niet slechte plan de eerstvolgende vergadering inslingeren, niet bij de rondvraag maar echt als agendapunt.
Kunt u daar mee leven?
Wellicht is een weekendstaking beter maar wat moet ik dan in godesnaam doen de hele avond laat? Of als ik even niks te doen heb…

Straks ga ik me heel erg vervelen en dan?

Maar, ik zal het plan neutraal brengen en gewoon afwachten wat de rest van DVvDS ervan vindt en niet de boel beïnvloeden door een lang gezicht te trekken of zelfs te gaan huilen.

Dat zou echt een wijvenstreek zijn, doe ik niet aan mee zowaar ik Annie heet.

Met vriendelijke groet,
Annie

gravatar

Mijn beste Speldlezert,

U overschat uzelf; u heeft mijn advies hard nodig, dat blijkt wel uit deze reactie van uw hand.
Reageren kunt u doen zoveel u wilt, natuurlijk.

Trollen voeren – om voor de hand liggende redenen – niet.
Deze trol heeft vele aliassen en het gevaar dat het haar lukt deze site grondig te verzieken met haar – zonder uitzondering politiek en op relletjes belustte ‘reacties’ is nu nog wel de kop in te drukken maar wel aanwezig.
Trollen maken echt meer kapot dan je lief is en daar genieten ze zo van. Echt.

Trouwens vreemd dat ze vinden (koninklijk meervoud wat de klok slaat inderdaad) dat pedo’s in ieder land mogen wonen (en daar slachtoffertjes maken!?!) behalve hier, in hun/haar Nederland. (mag ik de bon even zien?)

Naar België of Duitsland met die gasten, daar wonen toch al buitenlanders. Of zoiets.
Sytze v.d. V. klinkt niet echt exotisch in mijn oren overigens, niet Marokkaans; meer Fries.
Naar Friesland dan maar!?!

Dus gaat ze daar in Amersfoort (in haar gedachten) staan schelden dattie dood moet teneinde sympathie te wekken voor haarzelf bij de Speldlezert, zij, die lieve goeie aardige fatsoenlijke Corrie; je moet gewoon wel van haar houden!!
Door en door Fatsoenlijk.
Al gaan ze iemand lynchen; alles even fatsoenlijk en vooral: zoals het heurt!

Tip voor de woedende menigte in Amersfoort: je weet wie de pedo is, hoe hij eruitziet, waar hij woont.
Was dat maar bij elke pedo het geval, dan zou er veel te veel op hem gelet worden en niemand zou tolereren dat hun kind bij hem limonade ging drinken…

Nu denken mensen soms: ach, die eenzame oudere man die nooit bezoek krijgt van zijn kinderen.. triest.
Zal wel een heel drama achterzitten maar daar praat hij niet graag over, hij zit vaak uren te mijmeren bij de speelplaats.
Altijd dollen met de kleintjes, dan fleurt hij even helemaal op, dat doet hem goed.
AAARGGH!!

Jaha, voorbeeld uit de praktijk Speldlezert, meneer had 5(!!) jaar gezeten voor bizar misbruik van zijn stiefkinderen die niets meer met hem te maken wilden hebben.
En dat is láng in Nederland, echt heel lang. Zie je zelden, 5 jaar effectief(!) zitten voor een zedendelict.
Moet je het heel bont gemaakt hebben.. was ook zo.

Hij zei alleen treurig: je hebt het maar accepteren, sinds de scheiding met hun moeder hebben ze me laten vallen.
Daar zorg je dan jarenlang voor of het je eigen bloed is… Nu moet ik aan de andere kant van het land wonen helemaal alleen. Snif.

Ik zeg al: tis maar een tip…. rustig maar.

Resumerend:

niet doen de trol eten voeren, zij elders zoeken voedsel gaan doen ik garantie jou.

Met dank aan Google Translate.

M. vr. gr.,
Annie

ps: Corrie lees je mee? Leuk!

gravatar

@ Google Translate,

Uw Nederlands is nog niet geheel ingeburgerd evenals CvH haar omgang met HA.
Ik zou willen geloven dat CvH haar best doet om tot een betere verstandhouding te komen alleen komt dat nog niet helemaal uit de verf.

Ik zeg dit in de hoop dat er beterschap in het verschiet ligt.

Met respect en welgemeende vriendelijke groet,

Benny Doof

Ps. En nou ff normaal leuk doen als dat mogelijk is! 🙂 ♂♂♂

gravatar

Corry ik begrijp je punt, echter zit je hier niet goed om serieus iets terug te krijgen.

Ik hoop dat je dat snapt.

En Annie jij was me net voor, nu eens andersom al zit ik hier nog niet zolang.

Doe je best Corry. Maar niet hier.

Met vriendelijke groet,

AB

gravatar

De Speld heeft er een nieuw verdienmodel bij met twee varianten:
1) Klant betaalt per reacteur die hij/zij WEL wil zien (lezen)
Of 2) Klant betaalt per reacteur die/zij NIET wil zien (lezen). Niet alleen 1 reacteur, maar alle reacteuren met hetzelfde email- en/of IP-adres

Of een combinatie van 1 & 2.
Is weer eens wat anders dan abonnementen en advertenties verkopen, of advertentieloze apps verkopen.

gravatar

Hoi Benny,

Heb je vandaag nog wat leuks gedaan?

Corrie love Benny. 😉 😉 😉 😉 😉

Oh Ja HA, je houdt van enquêtes. Misschien is het een leuk idee om een enquête op te stellen met de vraag:

Als ouder heb ik geen bezwaar wanneer een pedofiel boven het kinderdagverblijf van mijn kind woont.

Je zult waarschijnlijk net zoveel instemmers krijgen als bij je vorige enquête.

Corrie.

gravatar

Hoi Annie,

Ook maar edit dan………. En dat zegt niets over deze site, alleen om hier voet aan de grond te krijgen….. Nou ja, niet dus, alleen nog ff snappen dat is alles.

Groetjes, Benny.

gravatar

Benny!!

Trek het je niet aan, dat bedoel ik nou met trollen die een site/topic/whatever grondig kunnen verzieken…

Volgens mij snap je het heel goed, en de oplettende lezer zal langzaam maar zeker snappen dat toch reageren op trollen echt killing is, dan krijg je dit soort draadjes.

Niet jouw schuld Benny, wel lastig; soms denk ik zou Benny dit écht zelf geschreven hebben en dat is wel vervelend..

B.v. die reacties op de Gevallen Homeopaat van jou en v.v. vond ik meesterlijk en hoppa… opeens komt Barbie weer even kotsen (= Corrie, o.a.).

Verpest toch een beetje het leesplezier, als zo’n irritante flikkerende reclame die je weg moet klikken voor je verder kan lezen.
Irritant en het haal de vaart eruit, jullie waren zo lekker op dreef.

Like trouwens, dikke duim!

Hieronder post ik niks meer hoor, genoeg woorden aan vuil gemaakt en man man wat is ze vervelend…

Benny, blijf a.u.b. lekker je ding doen hier, je reacties worden zeker gewaardeerd en echt, ik heb de doorgedraaide Aglerein nog meegemaakt, die was nog veel gekker dan CvH, kreeg af en toe een snauw, verder geen aandacht en duvelde weer op.

Ik wil nog wel even zeggen dat ik altijd, alleen en uitsluitend als Haagsche Annie reageer, met pampegaai Jambo ernaast.

Staat die er niet ben ik het niet, ik hou niet van verschillende namen gebruiken; van mij mag het als het grappig is maar zelf blijf ik liever gewoon Haagsche Annie.
Hoef ik nooit na te denken wie nou ookmeweer wát gezegd heeft.

Nou op naar het volgende onderwerp, ik vind het ook nu weer echt jammer en dat meen ik serieus dat je de laatste 10 reacties niet kan zien….

Tijd dat we die petitie eens aan gaan bieden, wat jij?

Liefs,
Annie

gravatar

Onmogelijk!!!!
IEDERE jongere heeft wel één van de onderstaande problemen of heeft hier kennis van genomen:

aanpassingsprobleem
afvalprobleem
arbeidsprobleem
Bazel-probleem
beslissingsprobleem
bindingsprobleem
damprobleem
deelprobleem
drankprobleem
erectieprobleem
filosofenprobleem
gedragsprobleem
gehoorprobleem
handelsreizigersprobleem
inductieprobleem
kip-en-eiprobleem
klimaatprobleem
knapzakprobleem
leerprobleem
luxeprobleem
milieuprobleem
millenniumprobleem
opstartprobleem
opvoedingsprobleem
randprobleem
rassenprobleem
relatieprobleem
ruimteprobleem
schaakprobleem
taalprobleem
transportprobleem
vervulbaarheidsprobleem
woningprobleem
&
probleemdrinker
probleemeigenaar
probleemgebied
probleemgeval
probleemgezin
probleemgroep
probleemjeugd
probleemjongere
probleemkind
probleemstelling
probleemwijk
problematicus
problematiek
probleem De Gevallen Homeopaat

Zo nu eerst een………………………….

gravatar

Beste Gevallen Homeopaat,

Ik dacht even dat een homeopaat in oplossingen dacht.

Ik weet niet hoe hard u terecht bent gekomen.

gravatar

Beste Heer Doof,

Homeopathische oplossingen, ongeacht de potentie, brengen in dit grensoverschrijdende probleem geen soelaas.

Jaar na jaar mocht ik probleemloze mensen allerlei problemen aanpraten in de wetenschap dat ze vanuit nieuwe gelukzalige problemen over zouden gaan tot de aanschaf van één of meer van mijn dubieuze middelen. (Tegen redelijke, doch riante, vergoeding natuurlijk.)

Na de komst van Jomanda werd ik brodeloos en na de reacties van CORRIE VAN HIERNAAST, op dit forum, ernstig depressief waardoor ik regulier chemische middelen voorgeschreven kreeg. Deze laatste heb ik zelf vervangen door niet homeopathische oplossingen alcohol, hetwelk zeer therapeutisch werkt.

EN U VERWACHT VAN MIJ EEN OPLOSSING???????

gravatar

Beste Gevallen Homeopaat, de,

Mijn naam is Doof, ik ben het echter niet.

Ik verwacht niets, hooguit stelde ik de vraag of u een oplossing had.

Alcohol lost in verdunde oplossing genoeg op om door te kunnen gaan. Immers een opgelost leven is geen leven.

Ik neem er ook 1 of meer.

Proost!

gravatar

Beste Gevallen Homeopaat,

Als heldervoelend paragnost in opleiding heb ik me ingeschakeld op je reactie.

Je ernstige depressiviteit komt niet door Corrie van Hiernaast. Zij is een schat van een vrouw en had zo mijn moeder kunnen zijn.

Bij de problemen die je hebt opgesomd krijg ik het beeld van Haagse Annie door.

http://www.metro.us/wp-content/uploads/2013/06/627.jpg

Je moet je niet zo laten beïnvloeden door trollesnollie. Dan komt alles weer goed.

Groetjes van Barbie van het RTL5 programma Doe effe paranormaal.

gravatar

Beste gevallen Homeopaat,

Met meer dan normale belangstelling heb ik de discussie tussen u en dhr. Doof, Benny Doof voor vrienden en bekenden zojuist gelezen.

Om een lange bijsluiter kort te maken: ik proef onmacht en woede in uw reactie, vooral waar u begint te schreeuwen en te overuitroeptekenen.

De reguliere middelen doen dus niet wat de psych beloofd had zie ik, en uw eigen oplossingen al dan niet in alcohol doen uw zaak evenmin goed.
U is zeer zeker een probleemgeval en er MOET een oplossing komen, duidelijke zaak.

Rest mij 1 vraag: bent u bekend met de heilzame werking van Himalaya-Oerzout en zo ja, heeft u dat al eens geprobeerd?
Ik zweer erbij, en velen met mij; om het u wat makkelijker te maken maar weer even een linkje straks.

Ik ben er namelijk vrij zeker van dat u het nog nooit heeft bekeken en direct afgedaan als ‘humbug’.

Dat zullen we nu dan nog wel eens zien, hier de enige altijd werkende remedie tegen van alles en nog wat slechts een paar muisklikken van uw depressieve hoofd verwijderd:

http://www.fascinerend.nl/zelfzuiverings-aanbevelingen/himalayazout/

Werkt ook preventief en/of te laat, heel veelzijdig.
Geen deelproblemen ook; een alcoholische versnapering kan er probleemloos bij genuttigd worden.
Tenzij u een alcoholprobleem heeft, dan beter karnemelk of een spinaziesmoothie ernaast.

Beterschap!

gravatar

Beste Haagse Annie,

Veel dank voor Uw constructieve voorstel.
Echter Uw oplossing brengt mij in grote verwarring en thans is mijn desoriëntatie nog groter.

Immers op de door U aanbevolen Himalaya Zout pagina staat onder de rubriek “Toepassingen” en ik citeer: ” Als het HimalayaZOET voor inwendig gebruik wordt……..”.

Wat is dit middel nu? Zout of zoet.
Zoetig zout of zoutig zoet????

De gehele nacht heeft dit probleem mij wakker gehouden en pas nu ben ik bij machte er deze woorden over te kunnen schrijven. Zelfs den hazenslaap bleek een merrieslaap te zijn, zo in de nacht.

Eerst dacht ik: “dit is het zout in de pap niet waard”, daarna: “ik moet het maar voor zoete koek nemen”, echter de vragen bleven tollen in HGB (Het Grote Brein).

Zitten er verslavende suikers in dit Himalaya zout of heeft men Stevia zoetstof toegevoegd?

Vragen, vragen, vragen en dan te bedenken dat ik vroeger één van die probleemloze jongeren was.

Door dit zout/zoet probleem neemt mijn, tijdelijke, geestelijke ontsporing bi-polaire vormen aan.
Misschien hebt U het verlossende woord.

In zout/zoete (of zoet/zoute) achting,
de gevallene.

gravatar

Beste Samantha (Barbie),

Een woord van dank voor de door U genomen moeite.

Waarschijnlijk hebt U Uw heldervoelende vermogens zo rond zes uur gisterenavond op mij los gelaten.
Duidelijk reageerde mijn derde auralaag en het bijbehorende chakra-punt (de Zonnevlecht).

Even brak de zon dan ook, in mijn schimmig bestaan, door.

Echter de foto, welke U als koppeling in Uw bericht plaatst, deed de “heilzame” energie reduceren tot louter duistere ervaringen op welke de groot paragnost en occultist (mogelijk zelfs Uw voorbeeld in het paranormale) Aleister Crowley jaloers zou zijn.

Geen enkele twijfel ten aanzien van Uw fijnstoffelijke en mystieke krachten blijft over.

Ik kan U echter deemoedig verzoeken deze krachten spaarzaam te gebruiken aangezien de karmische gevolgen groot en ook wederkerig kunnen zijn (volgens Professor Henri van Praag in zijn uitgave “Parapsychologie en occultisme”, Meulenhoff, 1975).

Rest mij U te danken voor de moeite welke U en Uw etherisch dubbel (Linga Sarira) genomen hebben.

Met dank,
de gevallene

gravatar

Gevallen Homeopaat,

Mijn oprechte excuses voor de verwarring, de slapeloze nacht en alle andere nare bijwerkingen die u heeft ondervonden door de tekst zorgvuldig te lezen.

Ik weet niet hoe ik het moet zeggen dus schrijf ik het maar op: het was een ordinaire typo..

Overal waar zoet staat moet zout staan.
Het zou flauw zijn om Google Translate de schuld te geven; ik heb daar pas wat teksten mee vertaald en die klonken heel anders dan mijn vertalingen.
Beter, denk ik?!?

Mijn complimenten voor uw oplettendheid; ik hoop dat deze typefout u er niet van gaat weerhouden Himalaya-zout te gaan gebruiken.

Sterkte met alles, hou de zonnevlecht recht en alles komt goed, uiteindelijk.
Het probleemloze kind, jongere zo u wilt in u is niet verdwenen al voelt het misschien even zo op dit moment.

Beterschap en voor vragen over het zoUt kunt u natuurlijk 24/7 hier terecht.

Geneeskrachtige groet,
Annie

gravatar

Geen problemen hebben kan soms zeer problematisch zijn. Zo had ik eens een vriendin waarmee ik een relatie had. Zij had geen probleem, ik had geen probleem, en samen waren we ook erg gelukkig.
Gevolg was wel dat al haar vriendinnen haar uitkotsten wegens niet boeiend. Dus om het tij te keren ging ze zelf maar problemen maken. Toen had ze weer gespreksstof en was weer een gevierd vrouw. En onze relatie ging uit.
Misschien maar goed ook.

gravatar

Kán een in Nederland wonende mens (m/v) de facto wel probleemloos zijn? Misschien bezien vanuit een sterk geïsoleerd, eng-persoonlijk, standpunt, maar
– we hebben allemaal te lijden onder een rariteitenkabinet en een stelletje ongeregeld ‘vertegenwoordigend’ stemvee, dat zich de Staten-Generaal noemt.
– op onderwijs staat geen prijs meer sinds de Mammoetwet
– het belastingstelsel is alleen welwillend naar de have’s
– de rechtsspraak is slechts toegankelijk voor degenen die zich dat nog financieel kunnen veroorloven.
– onze ooit onafhankelijke onderzoeksjournalistiek is nu integraal “embedded” met de RVD (‘strange bedfellows’) uitgezonderd Albert O. Stegeman als opvolger van Peter R. de Vries.

Dus probleemloos? Het is maar hoe men zijn focus bepaalt.

gravatar

Wilden een aantal jongeren in Apelfoort uit de kast komen, dienen ze ineens weer normaal te doen! Hoe doe je dat als je niet meer weet wat dit is? Binnenkort organiseren we hier een groot internationaal congres over in Apelfoort: ‘vanuit de kast naar normaal, een kwestie van zingeving’.

gravatar

“Daarom geven we jonge, normale mensen een gezicht.”

Ik vind dat jongeren die gepest worden óók normaal zijn :-/ alleen pesters denken daar anders over dus dat is niet de juiste verwoording lijkt mij zo KRO.

gravatar

Katholieke omroep en probleemloze jeugd!

Braaaaaaaaaah, hoeoeoeoeoeoeoe, prrrrrrrrrrrrrrrrrr, tsjtjsjtjsjtjstsjtsjtsj, trrrrrrrrrrrrrrrrrr, tsja.

Pardon ik had het even niet.

gravatar

Beste Jezus,

Ik heb wat dat betreft nog een hele goeie:
Kloosterlingen op kruisvaart!

Daar flikker je toch van van het kruis af of niet?

gravatar

Ik vraag uw aandacht voor een andere insteek: Arie Boomsma, een gelouterd vrijzinnig Christen kan (te) weinig turbulente jongeren de weg wijzen naar bevobbeld een toekomst waarin het begrip witteboordencriminaliteit een nieuwe verfrissende inhoud krijgt.

Waar nu nog overwegend old school blue collar-criminaliteit de voorpagina’s haalt, met verstofte helden als de Willem’s Holleeder en Endstra, Aage M. Volkert v.d. G. en frauderende en malverserende bankdirecteuren, moet langzamerhand eens aandacht komen voor de veel intelligenter vormen van ICT-criminaliteit. Deze niche kan worden ingevuld door jongeren die reeds vroeg door Arie B. bewust worden gemaakt van een kansrijke toekomst in de geïnstitutionaliseerde misdaad die Nederland al zo kundig en succesvol organiseert.
Want waarom de spes patriae nog langer met pietluttige discussies rond Zwarte Piet gepreoccupeerd? Deze oerhollandse allochtoon leidt al eeuwenlang een ongestoord voortkabbelend bestaan met één (1) actieve werkweek per jaar en 51 weken consignatiedienst. Piet (die in 99,5 % van de gevallen geen eens Piet heette) wordt nu in alle kleuren van de regenboog gedwongen om zijn legitimiteit erkend te krijgen.. Maar waarom wordt er geen werk gemaakt van het Pausambt dat al vele eeuwen “wit” en uitsluitend door mannen wordt uitgeoefend; je reinste coöptatie. Waarom, zo vraag ik u, is de Paus al eeuwen Rooms en wit en in roomwit gekleed? Moet daar niet eens krachtdadig over worden gediscussieerd?

Arie B. nu, kan jonge generaties langzaam doch tactvol begeleiden naar een andere maatschappelijke visie en succesrijker intrede in de klassenmaatschappij. Met deze generatie kan worden bereikt dat in Nederland officieel het recht van de sterksten, als legitiem en maatgevend, wordt erkend. Hoeven onze huidige en toekomstige bil- en miljonairs met hun geen kapitaal geen buitenlandse banken meer te verrijken.

Slechts één gebod zal blijvend verankerd moeten zijn in de nieuwe Grondwet: “Men mag nooit een dief zijn van de eigen portemonnee”, daarmee blijft die van alle anderen buiten discussie. Het is aan Arie deze grondslag van een humaan post-kapitalisme subtiel duidelijk te maken aan probleemloos opgegroeide jongeren. Arie’s missie wordt o.m. mogelijk gemaakt door de ANWB, MKB-Nederland, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Bankiers, het CWI en de werkgroep Bezorgde zorgmanagers In de Overgang (BIDO).

gravatar

Pollens, Heer Outsider, u haalt wel een heleboel overhoop. Sta mij toe dat ik mij tot één punt beperk. Eerlijk gezegd heb ik er geen idee van waarom de Paus Rooms is. Maar zoals bekend herbergt de famielje Paulussen een aantal deskundigen op dit gebied die hierover vast wel hun licht willen laten schijnen.

Een vraag van meer praktische aard: Waar wilt u in hemelsnaam bijvoorbeeld een bevindelijk gereformeerde Paus vandaan halen?

gravatar

Hoi Outsider,

Je voorstel om jongeren voor te bereiden op ICT-criminaliteit klinkt utopisch. Daarom wil ik je voorstellen om bewoner te worden bij het programma Utopia van SBS6. We hebben mensen met nieuwe ideeën nodig.

Je moet weten dat we nogal krap bij kas zitten. Met Nicoline kun je het vast wel vinden, zij is freelance filosoof.

Joey lijkt mij de beste kandidaat om zich te ontwikkelen als ICT-crimineel, hij is pas 21 en startend ondernemer. Best wel handig met computers.

Dit is de link om je aan te melden: http://www.utopiatv.nl/aanmelden

Groetjes van Billy uit Utopia.

gravatar

Een dommere redenering als motivering voor een documentaire ben ik in mijn lange leven nog nooit tegengekomen. Doe maar gewoon …..

gravatar

Helaas motiveert u niet waarom u de redenering dom vindt. Dat is jammer. Een domme motivering is ook een motivering en dat is in ieder geval al een stuk beter dan een ongemotiveerde stelling.

gravatar

Liefste oma van de wereld,

Er staat in de tikfout in uw laatste zin. Had die “r” niet een “d” moeten zijn?

gravatar

Opa van de koude kant,

Dat hèt een pijnlijke aangelegenheid is geworden met een gebust zaakje, hoe moet ik dat verstaan in verband met oma’s onvrede?

gravatar

Domme Paulientje,

Wat tikfouten betreft maak jij het nog veel erger.

Jij komt noooooooit in aanmerking voor het deelnemen aan dat nieuwe programma van meneer Boomsma. Ik zou ook maar niet kijken, want daar word jij stikjaloers van.

gravatar

Maar Oma toch, u ziet toch wel dat het een trucagefoto is en dat Arie tegen een paspop van H&M staat aan te blaten?

Dit is gewoon wat er gaat gebeuren ook bij andere praatprogramma’s: in plaats van BN’ers en andere nikszeggende gasten zetten ze straks paspoppen neer: de presentators weten het toch beter en worden niet hinderlijk onderbroken.

gravatar

Lieve Oma,

Ik weet het zo net nog niet of er een gebruik aan kandidaten is. Ik ken best wel een aantal mensen die aan de criteria voldoet. Zoals de kinderen van mijn ouders bijvoorbeeld. Vier zonen en twee dochters. Die komen uit een gelukkig gezin, waar nooit een onvertogen woord viel. Zelfs niet als de dominee op bezoek kwam. Allemaal heel goed terecht gekomen, gezinnetjes, kinderen. Er wordt alleen weleens gemopperd als ze weer met de bijbel langs de deur moeten, da’s al.

gravatar

De volgende stap in dit feel-good genre wordt een onbelangwekkende documentaire van Peter R. de Vries die de wereldwijde legale handel in goederen onder de loep neemt.

gravatar

Helaas heeft de KRO geen deelnemers kunnen vinden. De probleemloze gevallen schaamden zich voor hun situatie en wilden hiermee niet op tv verschijnen

gravatar

Wat goed dat dit een keer op de kaart wordt gezet. Wellicht dat er nu ook subsidie kan komen voor begeleiding van dergelijke schrijnende gevallen.

gravatar

Ik wens de redactie van het programma veel succes met het vinden van jongeren zonder problemen. Ieder mens heeft immers problemen.

gravatar

….Niet ieder mens meneer Flaterio…er bestaan ook nog tevreden mensen, intacte gezinnen met kinderen die prima kunnen leren en hun mannetje ( vrouwtje) staan…zónder enige vorm van problemen – problemen die overigens gewoon gedachten zijn – negatieve gedachten van instabiele personen, het is aan de ouders om van hun kinderen stabiele mensen te maken, maar veel ouders hebben hier geen tijd of geen zin in…helaas….en dán meneer Flaterio ontstaan de zgn. “problemen”…

gravatar

Ha Trendvolger, sjongejonge dat was wel even schrikken ja.. Stel je bent 4, 5, half 6, dit is je oma en ze komt je elke dag uit school halen.
Of regelmatig in ieder geval, geen ontkennen aan: dit is je oma. Haha.

Dan ben je de sjaak, gaat niet meer goed komen.

Ik meende er trouwens de bbq-bonnen uitdelende agente in te herkennen, zo’n type was dat dus.
Engggg!

Waar is de luistergoeroe eigenlijk? Net als je hem nodig hebt is hij op vakantie of ziek. Jammer.

Vrolijke groet, Annie

gravatar

Als je het over de goeroe hebt trap je hem op zijn staart zei mijn oma vroeger al, goedenavond goeroe.

Dhr. Flaterio kan zich niet voorstellen dat er jongeren, of zelfs gewone mensen zijn zonder problemen.
Jeettje biedt een luisterend oor; Dhr. Flaterio zwijgt nu helemaal als het graf, of een mooie urn.

Logischerwijs dacht ik meteen: Luistergoeroe.

Nu hij weet dat er naar hem geluisterd wordt gaat het waarschijnlijk meteen al wat beter met Dhr. Flaterio, maar dat hoef ik u niet uit te leggen..

Zonder woorden begrijp ik wat u denkt, denk ik.

gravatar

Als je Arie Boomsma dit laat presenteren heb je al problemen genoeg.

Derhalve dekt de vlag de lading niet.

Weer een programma erbij die niet waarmaakt wat ze beloven.

gravatar

Benny, ten eerste gefeliciteerd met het behalen van de eerste plaats, toch altijd weer leuk!

Die duimpjes zijn dit keer volgens mij gebruikt om je reactie te waarderen hoor, niks van aantrekken.

Maar het is een feit dat zulke jongeren, en dat zijn er echt veel meer dan je denkt – de bejaarde watjes van morgen zijn.

Inderdaad, geen aandacht aan besteden, 0,0.
Als alle artsen tot wie ze zich wenden als ze een lullig kwaaltje krijgen dat nou ook doen lost het probleem zichzelf op.

Zelf heb ik vanochtend mijn probleemloze buurjongen die zijn best doet op school, een lief vriendinnetje heeft, niet zuipt/blowt/spuit of wekenlang van de aardbol verdwijnt voor de lol, affijn zo’n saaie dus, alvast heel demonstratief géén goedemorgen gewenst.

Iemand moet hem toch leren dat niet alles in de wereld koek en ei, pais en vree enzo is?
Zulke jongeren hoor je ook vaak zeggen: ‘dat is niet eerlijk’.
Normale jongeren weten allang dat nooit niks niet eerlijk is op deze wereld en schoppen een meisje van onder de 16 in mekaar.

Vrijen mag nog niet op die leeftijd, toch is er die behoefte om zo’n meisje aan te raken, meisjes plagen = zoentjes vragen zeiden ze bij ons op school altijd.

Een rotgezicht die filmpjes overal, bah, laat ze toch zoenen denk ik dan maar aan de andere kant: Nu zeurt ze vast niet meer zo op haar 89e als ze een keer beroofd wordt.

Fijn weekend,
Annie

gravatar

Annie bedankt voor deze opsteker.

Zo zie ik mijn problemen weer wat rooskleuriger in (meegenomen uit mijn jeugd en altijd gekoesterd).

Groetjes, Benny

Reageren is niet mogelijk