Kamer roemt ‘integer en wijs’ besluit Van Woerkom

‘Met die eigenschappen zou hij iets moeten doen’

De Tweede Kamer respecteert de beslissing van Guido van Woerkom om zich niet te laten beëdigen als Nationale ombudsman.

GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman is lovend over de keuze van de voormalig ANWB-directeur om zich terug te trekken: “Van Woerkom toont zich met dit besluit een integer en wijs man. Met die eigenschappen zou hij iets moeten doen. Dat kan in sommige functies uitstekend van pas komen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ach Van Woerkom; te klein voor het tafellaken, te bloot voor een servet!. Krijgt maar een verwaarloosbare 300.000 mee als afkoopsom, dat is volstrekt marginaal vergeleken met de afscheidscadeaus van CEO´s, voorzitters van NGO´s, hoger bankvolk en woningcorporatiedirecteuren. Kan Brenninkmeijer pro Deo niet nog een periode dienen? Of was die te eerlijk voor Den Haag?

Reageer
gravatar

Bij de clubborrel gisteravond werd “de affaire van Woerkom” natuurlijk uitgebreid besproken.
Een van de leden was de mening toegedaan
“dat het hoog tijd wordt voor een goede Nederlandse benaming voor onze eigen Nederlandse versie van de Ombudsman”.
“O ja?”.
“Ja: de Ombutsman”

Reageer
gravatar

Huh? Die zijn toch al lang wegbezuinigd?
Om de bankiers te financieren die de banken naar de knoppen hebben geholpen en het nu dus met “maar” 1 miljoen per jaar moeten doen i.p.v. 3 miljoen?
Klinkt raar maar het is helaas waar.

gravatar

Nee, het is gewoon dom gezwatel van je; ik heb verder niks met politiek en het was niet de PvdA die het voortouw nam in deze terechte kritische actie. Wel eerlijk blijven, anders kom jij ook niet in aanmerking voor deze post.

gravatar

En hòp: een linkje ter duiding van mijn gezwatel. Zo zijn we dan ook wel weer. Die van “voortouw” was dan wel weer heel leuk gevonden, qua voortvrouw 😉 https://www.google.com/search?sclient=psy-ab&q=ombudsman+pieter+hilhorst&oq=ombudsman+pieter&gs_l=hp.1.0.0i22i30l3.2249.9073.0.11708.16.13.0.2.2.0.424.3281.2-11j1j1.13.0….0…1c.1.47.psy-ab..1.15.3219.pVZtTTPFkks&pbx=1&bav=on.2,or.r_qf.&bvm=bv.69137298%2Cd.c2E%2Cpv.xjs.s.en_US.zU3ZnWRgvtc.O&biw=1271&bih=603&ech=1&psi=wz-hU_GvLcmJuASmvYCQAg.1403076550311.3&ei=zT-hU56RMIbGuAS37ILwCQ&emsg=NCSR&noj=1

gravatar

wel eens van tinyurl gehoord? als je alleen maar leest wat je wilt geloven, geloof je alles, niet?
die hilhorst is te besmet met politieke voorkeur om het te kunnen worden: het moet een persoon zijn die boven de partijen staat en dat ook bewezen heeft, geen partijtijger.

gravatar

Jeettje, ik weet niet wat gezwatel is maar geloof het wel aan te voelen. Dit is nu bij uitstek een zwatelkrant met zwatelnotitities en zwatelgeuzen.

Op bepaalde momenten begin jij dingen ineens serieus te nemen wanneer je dat zo uitkomt.

gravatar

Ah, een hoogvlieger die het niet weet, maar het wel gelooft. Wellicht dat u boven de partijen zweeft; dan maakt juist u een serieuze kans, en zijn we gelijk van het gezwatel af.

gravatar

Ach ome Harry, komt wel vaker voor bij die pvv-ertjes. Laten hun snuiten niet graag zien en verschuilen zich achter diverse aliassen.

Je zou bijna denken, de antwoorden lezend, dat Jeettje al een vermoeden had..

gravatar

Dit bericht van Van Woerkom heeft meer te maken met de plotseling vrijgekomen functies bij de NZa. Van Woerkom is erg gescharmeerd van hun declaratiesysteem en gaat er binnen een maandje aan de slag naar een van hun 6-sterren resorts.

Reageer
gravatar

Fijn. Ik hou nu al van hem. Ik heb gehoord dat ze bij de ANWB nog een ombudsman zoeken. Minister van Integratie lijkt mij ook wel wat voor onze Guido.
Liedje: “Mijn naam is Guido van Woerkom, ik zorg wel dat ik ergens anders aan het roer kom.”

Reageer
gravatar

Gênant om te zien hoe de Tweede Kamer eerst blundert rond de benoeming van Van Woerkom, hem laat bungelen en nu roemt om zijn kwaliteiten omdat hij uiteindelijke bedankt voor de eer. En dat allemaal van ons belastinggeld!

Reageer
gravatar

Tja, wie wil er nu een wijs en integer mens ? Het bedrijfsleven valt af en de (semi)overheid ook.
Blijft over een royaal bestaan als Speldredacteur, maar is er een vacature ? Hierbij een oproep om deze zzp-er in te huren !

Reageer
gravatar

Zielig voor de kinderen, en voor de papa’s en mama’s die een duur kaartje kopen om een in en in triest figuur te zien

gravatar

Met dit artikel als toefje op zijn glanzende carrière als Aspirant Ombudsman heeft ons Guido die 3 ton van de ANWB hard nodig voor een grondige identiteitsverandering: nieuwe Naam-Adres-Woonplaats, plastische chirurgie, nieuwe historie, noem maar op.
Misschien helpt de AIVD een handje mee (voor wènag)?

Reageer
gravatar

Het Tweede Kamerlid noemde van Woerkom geen man die weet waar hij over praat, want dat soort dingen is alle 150 Kamerleden vreemd.

Reageer
gravatar

Helaas zijn er nergens banen voor wijze en integere mensen. Mark Rutte accepteert alleen dwaze jaknikkers en kontlikkers om zich heen, en in de top van het bedrijfsleven tel je alleen mee als je graait, liegt en bedondert! Gelukkig krijgt Guido wat handgeld mee van de ANWB! Hoeft ie niet als taxichauffeur aan de slag…..

Reageer
gravatar

Vannacht zouden er 70 Boko Haram gedood zijn. In een bombardement.

In Ghana is eigenlijk NIEMAND daarmee bezig. Dat is ergens ook hoopgevend. Ik snap van die lui nog altijd niks. Werk er soms heelder nachten aan.

Pak je pakt OOK een paar kinderen van HUN af. En je stopt ze in een VERBETERINGSGESTICHT. Wedden dat ze komen zeuren? Meteen gaan ze zeggen dat er niks aan is.

Päk nou Dubai. Dat soort hoef ik hier niet. Het is gewoon zooi. Aan de lopende band verkrachten ze hun Filippijnse huismeiden. Zoals Monastir. Iedereen noemde die vent MONSTER.

gravatar

Ik loop al dertig jaar rond met het gedacht dat er niet genoeg allochtonen zijn. En dat daar dringend iets aan gedaan moet worden. “In alle ons omringende landen, LOPEN ER MEER ALLOCHTONEN ROND DAN HIER”